![]() |
Sevgili Adalet Yağcı, bahçemden kopardığım iri bir salkım üzümü yiye yiye bahçende keyifle dolaştım.
Bitkilerin çok güzel, renk cümbüşü içindeler. Ancak bazı bitkileri saksıdan toprağa geçirmekten bahsediyorsun biraz erken değil mi? Bence yayladan inmeden önce yaparsan daha garanti olur diye düşünüyorum. Ben de saksı sulamaktan bıktığım için aynı şeyi yapacağım ama Ekim sonu veya Kasım'ı bekliyorum. Güzelliklerin tadını keyifle çıkarmanı dilerim. |
Alıntı:
Yoluna güller sersin İzine gerek yok canım İste, hepsini versin. (Nasılım öğretmenim :)) |
Sevgili Ada,
harikasın canım. İzin isteme nedenim, " çalınan çiçek tutar" fikrine külliyen karşı olduğumdandır. Benim bu konuda çok canım yandı, bazı saksılarım ben yokken yok olma aşamasına geldi. |
Alıntı:
Seni bahçemde görmeyi özlemişim, hoş geldin. Üzümlerin tam zamanı, afiyet olsun canım. Bu sezonun başında bir çok saksıyı toprağa geçirmiştim, bazılarına pişman oldum, onları yeniden saksıya alacağım :) Saksıda büyüyen üç clematis, üç renkli galla, tüm liliumlar toprağa geçecek. Dilerim pişman olmam. Yayla epeyce serinledi, gündüzleri bile hırka çorapla dolaşıyorum çoğu zaman. Okulların açılmasına bir hafta kaldı, bu demektir ki, en yakın komşularım yayladan inecekler. Aslında Eylül ve Ekim yaylanın İlkbahardan sonra en güzel zamanları ancak, yakınımdaki komşular gidince tedirgin oluyorum, bu yüzden bu ayın sonuna kadar bile kalabilirmiyim bilmiyorum. Sevgilerimle... |
Alıntı:
Bilirsin, milletçe kılıf uydurmayı da iyi biliriz biz :) |
Kahvede sormuştum; citronella tohumu yollasam çimlendirebilir misin?
|
Citronella çok çabuk çimleniyor, elbette seve seve hem de.
|
Ablam yine harikalar var bahçende bizlere siz değerli büyüklerimizin yaptığı güzellikleri izletmeniz ne güzel mutluluk sağ olasınız selamlar sevgiler saygılar
|
Sevgili Selahattin 67;
Bizim yaşlarımızda bahçe işleri pek akıl kârı değil ama, bir kere gönül vermişiz işte :) Benden de size sevgiler, selâmlar olsun. |
Alıntı:
|
Adalet Hanım bahçeniz çok güzel, böyle güzel bir bahçenin su sıkıntısı yaşaması ise üzücü. Yine de sevginiz susuzluğa galip gelmiş ki cennet gibi her köşe.
Alıntı:
Çalınan çiçek tutar mı hiç test etmedim ama bırakın çalmayı sahibinin gönülsüz verdiği çiçek bile tutmuyor. Tecrübeyle sabit :( |
Sevgili Durul'cuğum, bir çok bitki destek istiyor, lisianthuslar, dahlialar, rudbeckialar ve aklıma gelmeyenler.
Zinnialar uzun süre desteksiz dim dik durdular, ilk çiçeklenmelerin ardından yeni tomurcuklar çıkınca bitkinin boyu giderek uzadı, etrafa dağılmaya başlayınca kökler zedelendi, ben de çareyi bağlamakla buldum. Aslında bu tür bitkileri belli yerlere sıralamak lazım, önünden arkasından sağlam bir ipi gergin olarak bir destek çubuğuna sabitlersek sorun kalmaz diye düşünüyorum. Yerden 50 cm. yüksek olması yeterli olacaktır. |
Alıntı:
Beğenileriniz ve nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Benim susuzluğum Haziran ayı sonlarına doğru başlar, Eylül sonlarında normale döner. Eylül ayı ortalarında okullu çocukları olanlar yayla sezonunu kapatıp şehire inerler, su da yaylada kalanlara kalır :) Alıştık artık, seneye Büyükşehir Belediyesine bağlanacak köyümüz, bir çaresine bakarlar belki. Çalıntı çiçek konusunda aynı fikirdeyim :) Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Bahçemde bütün yaz sevgili Durul'un bahçesindeki gibi rengarenk kelebekler bekledim.
Ara sıra küçük beyaz kelebekler dışında göremedim, fotoğraflarını çekemedim. Dün iki saat bahçeyi suladıktan sonra terasta yorgunluk atarken bir tane dünya güzeli uçup geldi. Önce şaşırdım, sonra çok sevindim, kıpırdamaya cesaret edemedim kaçmasın diye, telefonla bir kaç kare yakalayabildim. Eklenti 441930 Eklenti 441931 |
3 Eklenti(ler)
Anemon Japonica açmaya başladı.
Çiçekleri ayrı, yaprakları ayrı güzel. Eklenti 441933 Eklenti 441932 Eklenti 441934 |
3 Eklenti(ler)
Mayısta diktiğim papatya yeni açıyor, tembel n'olacak :)
Eklenti 441936 Sinameki ağaç oldu, Haziran sonundan bu yana çiçekli. Tohumları döküldüğü yerlerde kendiliğinden çimleniyor. Eklenti 441937 Eklenti 441938 |
Sayın Adalet Hanım merhaba.
Agaclar.net bir derya deniz. Keşfedilmesi gereken güzellikler var. Sizin paylaşımlarınızı yeni keşfettim. Biraz geç oldu ama... Ne güzel bahçeniz varmış. Allah nazardan saklasın. Bu güzellikleri yetiştiren de mutlaka güzel bir insandır. Dünyayı da güzel görür, etrafına da güzellikler saçar.. Bu bahçede ömür geçiren yaşlanmaz bence. Etrafına da pozitif enerji verir. Ufkumu açtınız. Gözlerimin pası silindi. Her şey için teşekkürler.... Not: Size bahsettiğim gübreyi Mart ayı içinde ücretsiz göndereceğim. Unutursam hatırlatırsınız. Selamlar... Saygılar... |
Hoş geldiniz sayın vetman996;
Nazik övgüleriniz için teşekkür ederim. Bütün bahçem 300 m² ağaçlar, sebzeler, süs bitkileri ayrı bölümlerde. Doğrusunu isterseniz bir kaç yıl önceki güzelliği kalmadı, yalnız olmak ve su sorunumuzun olması istediğim pek çok şeyi yapmamı engelliyor. Kompost konusunda başlığa yazmıştım, gördünüz mü bilmiyorum. Mart ayında size hatırlatırım, sağolun. Sevgiler. |
Sevgili Adalet,
Hani senin bir başlığın vardı"arap saçına dönen bahçeler" diye, işte aynen o durumdayım,düzeltmeye çalıştıkça yeni sorunlar çıkıyor. Şimdi olsa yaptığım bir çok hatayı asla denemezdim bile.. |
:) Arapsaçına dönen bahçeler; ben ne güzel zamanında minik minik fideleri, çiçekleri dikiyorum maşallah herşey çok güzel, yerli yerinde gayet güzel görünüyorlar. Fakat daha sonra büyüdükçe hepsi içiçe, karmakarışık arapsaçına dönüvermiş. Ve her seferinde de diyorum tamam seneye daha seyrek, daha az, bunlar başka yere, şunlar başka yere. Ama yine hep aynı oluyor. :(
|
Alıntı:
Baharda saksıları azaltacağım diye(sulama derdinden)yere aldığım bitkilerden bir kısmını yine saksılara alacağım :) Ayrıca yerini değiştiremeyeceğim bir kaç bitki var ki, onların başka yerde olması gerekiyor. Yani yine arap saçı, hep arap saçı :( |
Alıntı:
Sorun, gül, ağaçşakayık vb. kalıcı ve görece yaşlı bitkilerde. Yerlerini değiştirmeye cesaretim yok, peyzaj hak getire :) |
3 Eklenti(ler)
Kurbağalar beni çok sevdi, bu da bu gün ortalıkta dolaşıp durdu, sanırım hamile, bir sürü bebiş bahçeye yayılırsa yandık :)
Eklenti 442524 Bu güzellikleri de ekleyivereyim. Eklenti 442523 Eklenti 442522 |
2 Eklenti(ler)
Solanum tüm haşmeti ile komşumun bahçesini şenlendiriyor.
Eklenti 442525 Bana da bu düştü :) Eklenti 442526 |
2 Eklenti(ler)
Kış sert geçerse solanumu kaybedebilirim, önlem olarak bir kaç çelik yaptım.
Eklenti 442527 Sevgili Nevsune'ciğim, epeydir görünmüyorsun, bak anne çiçeğim ne güzel açtı. Eklenti 442528 |
Kurbağa, kendine zarar gelmeyecek bir ortamda olduğunu hissetmiş gibi rahat gözüküyor.
Zira, ev sahibi bir karıncayı bile incitmez,, |
Adalet Hanım üstte sarı renkte görünen çiçeklere güz çiğdemi demişsiniz önceki mesajlarınızda. Bende de buna benzer bişeyler var. Yeni yeni filizlendiler. Ben onları zıpçıktı sanıyordum. İkisi farklı mı? Zıpçıktı ve güz çiğdemi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Güz çiğdemi ile zıpçıktı(Zephyranthes) farklı bitkilerdir. Başlığı incelerseniz neye benzediğini anlayabilirsiniz. Sevgilerimle. |
hepsi muhteşem..ellerinize sağlık
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025