agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Güler 09-09-2013 12:01

Sevgili Adalet Yağcı, bahçemden kopardığım iri bir salkım üzümü yiye yiye bahçende keyifle dolaştım.
Bitkilerin çok güzel, renk cümbüşü içindeler. Ancak bazı bitkileri saksıdan toprağa geçirmekten bahsediyorsun biraz erken değil mi? Bence yayladan inmeden önce yaparsan daha garanti olur diye düşünüyorum.
Ben de saksı sulamaktan bıktığım için aynı şeyi yapacağım ama Ekim sonu veya Kasım'ı bekliyorum.
Güzelliklerin tadını keyifle çıkarmanı dilerim.

Adalet Yağcı 09-09-2013 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1197359)
Ah! o bahçede ben de olsaydım,
çiçeklerin arasına dalsaydım

Ada'dan izi alarak,
bir beyaz gül koparsaydım..

Sevgili arkadaşım: Azmine, sabrına elinin hünerine hayranım.
tohumla üretmenin "pirisin"bana göre....yola devam.sevgilerimle

Ada sana kurban olsun
Yoluna güller sersin
İzine gerek yok canım
İste, hepsini versin.

(Nasılım öğretmenim :))

hozat 09-09-2013 22:52

Sevgili Ada,

harikasın canım.

İzin isteme nedenim, " çalınan çiçek tutar" fikrine külliyen karşı olduğumdandır.
Benim bu konuda çok canım yandı, bazı saksılarım ben yokken yok olma aşamasına geldi.

Adalet Yağcı 09-09-2013 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1197552)
Sevgili Adalet Yağcı, bahçemden kopardığım iri bir salkım üzümü yiye yiye bahçende keyifle dolaştım.
Bitkilerin çok güzel, renk cümbüşü içindeler. Ancak bazı bitkileri saksıdan toprağa geçirmekten bahsediyorsun biraz erken değil mi? Bence yayladan inmeden önce yaparsan daha garanti olur diye düşünüyorum.
Ben de saksı sulamaktan bıktığım için aynı şeyi yapacağım ama Ekim sonu veya Kasım'ı bekliyorum.
Güzelliklerin tadını keyifle çıkarmanı dilerim.

Sevgili Güler;

Seni bahçemde görmeyi özlemişim, hoş geldin.
Üzümlerin tam zamanı, afiyet olsun canım.

Bu sezonun başında bir çok saksıyı toprağa geçirmiştim, bazılarına pişman oldum, onları yeniden saksıya alacağım :)
Saksıda büyüyen üç clematis, üç renkli galla, tüm liliumlar toprağa geçecek.
Dilerim pişman olmam.

Yayla epeyce serinledi, gündüzleri bile hırka çorapla dolaşıyorum çoğu zaman.
Okulların açılmasına bir hafta kaldı, bu demektir ki, en yakın komşularım yayladan inecekler.

Aslında Eylül ve Ekim yaylanın İlkbahardan sonra en güzel zamanları ancak, yakınımdaki komşular gidince tedirgin oluyorum, bu yüzden bu ayın sonuna kadar bile kalabilirmiyim bilmiyorum.
Sevgilerimle...

Adalet Yağcı 09-09-2013 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1197822)
Sevgili Ada,

harikasın canım.

İzin isteme nedenim, " çalınan çiçek tutar" fikrine külliyen karşı olduğumdandır.
Benim bu konuda çok canım yandı, bazı saksılarım ben yokken yok olma aşamasına geldi.

"Çalınan çiçek tutar" sözü hırsızlığa uygun bir kılıf işte :mad:
Bilirsin, milletçe kılıf uydurmayı da iyi biliriz biz :)

Güler 09-09-2013 23:02

Kahvede sormuştum; citronella tohumu yollasam çimlendirebilir misin?

Adalet Yağcı 09-09-2013 23:11

Citronella çok çabuk çimleniyor, elbette seve seve hem de.

Selehattin 67 10-09-2013 19:04

Ablam yine harikalar var bahçende bizlere siz değerli büyüklerimizin yaptığı güzellikleri izletmeniz ne güzel mutluluk sağ olasınız selamlar sevgiler saygılar

Adalet Yağcı 10-09-2013 20:34

Sevgili Selahattin 67;

Bizim yaşlarımızda bahçe işleri pek akıl kârı değil ama, bir kere gönül vermişiz işte :)
Benden de size sevgiler, selâmlar olsun.

Sevgi Durul 10-09-2013 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1197348)
Sevgili Durul'cuğum;

Zinniaları özellikle çok sık dikmiştim, seyrek dikimlerde rüzgar ve yağışta devrilebileceklerini düşünerek.
Şimdi iyi yaptığımı düşünüyorum, yine de bitkiler uzadıkça etrafa yatma eğilimi gösterdiler.
Ben de etrafına aralıklarla ince destek çubukları dikip etrafını da iple çevirdim, böylece daha derli toplu görünüyorlar :)

Sevgili Adalet hanım, zinnialar bende ekildikleri yerde büyüdüler, yani şaşırtmadım. Dolayısıyla oldukça sıklar. Destek çubukları dikip iple çevireyim diyeceğim ama bu günlerde işimiz başımızdan aşkın, Cumartesi'den bu yana bahçeye gidemiyoruz bile. Seneye için aklımda olsun.:)

yağmur 11-09-2013 08:58

Adalet Hanım bahçeniz çok güzel, böyle güzel bir bahçenin su sıkıntısı yaşaması ise üzücü. Yine de sevginiz susuzluğa galip gelmiş ki cennet gibi her köşe.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1197825)
"Çalınan çiçek tutar" sözü hırsızlığa uygun bir kılıf işte :mad:
Bilirsin, milletçe kılıf uydurmayı da iyi biliriz biz :)

Çalınan çiçek tutar mı hiç test etmedim ama bırakın çalmayı sahibinin gönülsüz verdiği çiçek bile tutmuyor. Tecrübeyle sabit :(

Adalet Yağcı 11-09-2013 21:27

Sevgili Durul'cuğum, bir çok bitki destek istiyor, lisianthuslar, dahlialar, rudbeckialar ve aklıma gelmeyenler.
Zinnialar uzun süre desteksiz dim dik durdular, ilk çiçeklenmelerin ardından yeni tomurcuklar çıkınca bitkinin boyu giderek uzadı, etrafa dağılmaya başlayınca kökler zedelendi, ben de çareyi bağlamakla buldum.

Aslında bu tür bitkileri belli yerlere sıralamak lazım, önünden arkasından sağlam bir ipi gergin olarak bir destek çubuğuna sabitlersek sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Yerden 50 cm. yüksek olması yeterli olacaktır.

Adalet Yağcı 11-09-2013 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1198224)
Adalet Hanım bahçeniz çok güzel, böyle güzel bir bahçenin su sıkıntısı yaşaması ise üzücü. Yine de sevginiz susuzluğa galip gelmiş ki cennet gibi her köşe.

Çalınan çiçek tutar mı hiç test etmedim ama bırakın çalmayı sahibinin gönülsüz verdiği çiçek bile tutmuyor. Tecrübeyle sabit :(

Sevgili yağmur, bahçeme hoş geldiniz.

Beğenileriniz ve nazik sözleriniz için teşekkür ederim.
Benim susuzluğum Haziran ayı sonlarına doğru başlar, Eylül sonlarında normale döner.

Eylül ayı ortalarında okullu çocukları olanlar yayla sezonunu kapatıp şehire inerler, su da yaylada kalanlara kalır :)
Alıştık artık, seneye Büyükşehir Belediyesine bağlanacak köyümüz, bir çaresine bakarlar belki.

Çalıntı çiçek konusunda aynı fikirdeyim :)
Sevgiler.

Adalet Yağcı 15-09-2013 22:08

2 Eklenti(ler)
Bahçemde bütün yaz sevgili Durul'un bahçesindeki gibi rengarenk kelebekler bekledim.
Ara sıra küçük beyaz kelebekler dışında göremedim, fotoğraflarını çekemedim.
Dün iki saat bahçeyi suladıktan sonra terasta yorgunluk atarken bir tane dünya güzeli uçup geldi.

Önce şaşırdım, sonra çok sevindim, kıpırdamaya cesaret edemedim kaçmasın diye, telefonla bir kaç kare yakalayabildim.

Eklenti 441930

Eklenti 441931

Adalet Yağcı 15-09-2013 22:17

3 Eklenti(ler)
Anemon Japonica açmaya başladı.
Çiçekleri ayrı, yaprakları ayrı güzel.

Eklenti 441933

Eklenti 441932

Eklenti 441934

Adalet Yağcı 15-09-2013 22:21

3 Eklenti(ler)
Mayısta diktiğim papatya yeni açıyor, tembel n'olacak :)

Eklenti 441936

Sinameki ağaç oldu, Haziran sonundan bu yana çiçekli.
Tohumları döküldüğü yerlerde kendiliğinden çimleniyor.

Eklenti 441937

Eklenti 441938

vetman996 15-09-2013 23:25

Sayın Adalet Hanım merhaba.

Agaclar.net bir derya deniz. Keşfedilmesi gereken güzellikler var. Sizin paylaşımlarınızı yeni keşfettim. Biraz geç oldu ama...

Ne güzel bahçeniz varmış. Allah nazardan saklasın.

Bu güzellikleri yetiştiren de mutlaka güzel bir insandır. Dünyayı da güzel görür, etrafına da güzellikler saçar..

Bu bahçede ömür geçiren yaşlanmaz bence. Etrafına da pozitif enerji verir.

Ufkumu açtınız. Gözlerimin pası silindi. Her şey için teşekkürler....

Not: Size bahsettiğim gübreyi Mart ayı içinde ücretsiz göndereceğim. Unutursam hatırlatırsınız.

Selamlar... Saygılar...

Adalet Yağcı 16-09-2013 20:33

Hoş geldiniz sayın vetman996;

Nazik övgüleriniz için teşekkür ederim.
Bütün bahçem 300 m² ağaçlar, sebzeler, süs bitkileri ayrı bölümlerde.

Doğrusunu isterseniz bir kaç yıl önceki güzelliği kalmadı, yalnız olmak ve su sorunumuzun olması istediğim pek çok şeyi yapmamı engelliyor.

Kompost konusunda başlığa yazmıştım, gördünüz mü bilmiyorum.
Mart ayında size hatırlatırım, sağolun.
Sevgiler.

hozat 16-09-2013 22:53

Sevgili Adalet,

Hani senin bir başlığın vardı"arap saçına dönen bahçeler" diye,

işte aynen o durumdayım,düzeltmeye çalıştıkça yeni sorunlar çıkıyor.
Şimdi olsa yaptığım bir çok hatayı asla denemezdim bile..

YeniGine 17-09-2013 00:36

:) Arapsaçına dönen bahçeler; ben ne güzel zamanında minik minik fideleri, çiçekleri dikiyorum maşallah herşey çok güzel, yerli yerinde gayet güzel görünüyorlar. Fakat daha sonra büyüdükçe hepsi içiçe, karmakarışık arapsaçına dönüvermiş. Ve her seferinde de diyorum tamam seneye daha seyrek, daha az, bunlar başka yere, şunlar başka yere. Ama yine hep aynı oluyor. :(

Adalet Yağcı 17-09-2013 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1200098)
Sevgili Adalet,

Hani senin bir başlığın vardı"arap saçına dönen bahçeler" diye,

işte aynen o durumdayım,düzeltmeye çalıştıkça yeni sorunlar çıkıyor.
Şimdi olsa yaptığım bir çok hatayı asla denemezdim bile..

Üzülme canım, benim durumum da senden farklı değil.
Baharda saksıları azaltacağım diye(sulama derdinden)yere aldığım bitkilerden bir kısmını yine saksılara alacağım :)
Ayrıca yerini değiştiremeyeceğim bir kaç bitki var ki, onların başka yerde olması gerekiyor.
Yani yine arap saçı, hep arap saçı :(

Adalet Yağcı 17-09-2013 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1200125)
:) Arapsaçına dönen bahçeler; ben ne güzel zamanında minik minik fideleri, çiçekleri dikiyorum maşallah herşey çok güzel, yerli yerinde gayet güzel görünüyorlar. Fakat daha sonra büyüdükçe hepsi içiçe, karmakarışık arapsaçına dönüvermiş. Ve her seferinde de diyorum tamam seneye daha seyrek, daha az, bunlar başka yere, şunlar başka yere. Ama yine hep aynı oluyor. :(

YeniGine'ciğim, mevsimlik bitkilerde sorun yok, seneye daha makul şekilde dikilebilirler.
Sorun, gül, ağaçşakayık vb. kalıcı ve görece yaşlı bitkilerde.
Yerlerini değiştirmeye cesaretim yok, peyzaj hak getire :)

Adalet Yağcı 18-09-2013 22:46

3 Eklenti(ler)
Kurbağalar beni çok sevdi, bu da bu gün ortalıkta dolaşıp durdu, sanırım hamile, bir sürü bebiş bahçeye yayılırsa yandık :)

Eklenti 442524

Bu güzellikleri de ekleyivereyim.

Eklenti 442523

Eklenti 442522

Adalet Yağcı 18-09-2013 22:51

2 Eklenti(ler)
Solanum tüm haşmeti ile komşumun bahçesini şenlendiriyor.

Eklenti 442525

Bana da bu düştü :)

Eklenti 442526

Adalet Yağcı 18-09-2013 22:54

2 Eklenti(ler)
Kış sert geçerse solanumu kaybedebilirim, önlem olarak bir kaç çelik yaptım.

Eklenti 442527

Sevgili Nevsune'ciğim, epeydir görünmüyorsun, bak anne çiçeğim ne güzel açtı.

Eklenti 442528

hozat 18-09-2013 23:24

Kurbağa, kendine zarar gelmeyecek bir ortamda olduğunu hissetmiş gibi rahat gözüküyor.

Zira, ev sahibi bir karıncayı bile incitmez,,

yağmur 19-09-2013 14:56

Adalet Hanım üstte sarı renkte görünen çiçeklere güz çiğdemi demişsiniz önceki mesajlarınızda. Bende de buna benzer bişeyler var. Yeni yeni filizlendiler. Ben onları zıpçıktı sanıyordum. İkisi farklı mı? Zıpçıktı ve güz çiğdemi?

Adalet Yağcı 19-09-2013 18:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1200714)
Kurbağa, kendine zarar gelmeyecek bir ortamda olduğunu hissetmiş gibi rahat gözüküyor.

Zira, ev sahibi bir karıncayı bile incitmez,,

Şimdilik öyle, çoğalırlarsa durum değişebilir :(

Adalet Yağcı 19-09-2013 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1200867)
Adalet Hanım üstte sarı renkte görünen çiçeklere güz çiğdemi demişsiniz önceki mesajlarınızda. Bende de buna benzer bişeyler var. Yeni yeni filizlendiler. Ben onları zıpçıktı sanıyordum. İkisi farklı mı? Zıpçıktı ve güz çiğdemi?

Sevgili yağmur;

Güz çiğdemi ile zıpçıktı(Zephyranthes) farklı bitkilerdir.
Başlığı incelerseniz neye benzediğini anlayabilirsiniz.
Sevgilerimle.

kaktüsçüm 22-09-2013 18:31

hepsi muhteşem..ellerinize sağlık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025