31-05-2008, 23:40 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Zıpçıktı (Zephyranthes)
Geçen yaz Kafe Krepende yaptığımız İstanbul toplantısında soğanlarını Sevgili Ferda Hanım vermişti. Hakkında türkçe bir bilgi bulamadığım için yayınlıyamadım. Benim ki hastalıklı dönemlerinin ardından ilk çiçeğini verdi; Sevgiler |
05-06-2008, 23:01 | #9 |
agaclar.net
|
Benim terastan... |
08-06-2008, 16:06 | #13 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir çiçek. İstanbul toplantısında ben de alıp dikmiştim. Ama malesef çiçeklenmedi. Yaprakları var. Sulamaya devam ediyorum. Fotograflara hayran oldum. Sevgili Malina, diğer çiçeklerini de görmek isteriz. |
23-06-2008, 08:09 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Geçen yıl Balıkçı nın verdiği zıpçıktılarım açtılar. Biri açıyor diğeri kapanıyor ;ne kadar güzeller.Her gün biri açıyor. Merak ettiğim soğanları sürekli topraktamı kalacaklar ?Kendi kendilerinemi çoğalıyorlar? Güneş ve gölge durumları nedir? v.s v.s |
23-06-2008, 11:32 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Mahmut abiciğim; Ferda hanım güneşe koymamı ve sürekli sulamamı söylemişti bana ve ben aldığımdan beri hiç çıkarmadım topraktan. Feriha Hanım; Benim çiçeğimde kapsül oluşmadı, hatta tek çiçek açtı daha vermedi. |
23-06-2008, 12:15 | #18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
( Yuvarlak bodur ve geniş saksılar bu çiçeğin hızlı çoğalması için çok uygun). Bol su ve güneşi çok seviyor. Yağmur yağdığı zaman mutlaka balkonun kenarına koyun, bayılıyor ve sizi ertesi gün çiçekleriyle ödüllendiriyor. Ben ismine bu kadar yakışan bir çiçek görmedim. Soğan isteyen arkadaşlar için söylüyorum; saksıdan soğanları çıkarmak çok zor arkadaşlar . Hele de saksı benimki gibi soğanlarla tamamen dolmuşsa. Saksıyı ters düz edip tamamen boşaltmak gerekiyor ki şu an çiçeklenme mevsimi ve bu iş için uygun değil. |
|
23-06-2008, 12:38 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Albenisi olan bir çiçekmiş.. |
23-06-2008, 23:27 | #20 |
Ağaç Dostu
|
Sebo kapalı ortamdaki çiçeklerde tohum kapsülü oluşma ihtimali yok. Yani kapalı ortamda arılar olmadığı için polinizasyonda olmaz. Kapalı ortamda tohum kapsülü oluşmasını istiyorsan arıların yaptığı işi kendin yapmalısın. Yani eline bir suluboya resim fırçası alarak bu işlemi kolaylıkla halledebilirsin. |
20-07-2008, 19:51 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Ferda hanımın uyarısıyla Zıpçıktı isimli bitkinin Latince adının Zephyranthes olduğunu tespit ettim. Sanırım başlığı da değiştirmem gerekiyor. Ancak sizlerden ricam sizlerin de kontrol etmeniz. Ferda hanıma teşekkür ediyorum. Eğer başlık altında düşüncelerinizi mesaj olarak yazarsanız düzenleme yaparız. |
24-10-2008, 01:07 | #26 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayında dikilir diye anımsıyorum. |
24-10-2008, 02:05 | #27 |
Ağaç Dostu
|
Ferda sayesinde ben de edinmiştim. Çok zarif ve çok nazlı bendekiler de. Bir çok soğandan üç-dört kere açabildi. Ve ne şanssızım ki ne zaman zıpcıktılarım açsa, evden bir kaç günlüğüne uzaklaşmam gerekti.. Doyasıya göremedim hiç. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|