![]() |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bahçede 30 kadar dahlia vardır sanırım.
Aralıksız açan çokyıllıklardan dahlialar, üstelik renk skalası çok geniş. Eklenti 438860 Eklenti 438861 |
2 Eklenti(ler)
Goji Berry 4 yaşında, her yıl çiçek açıyor ama daha bir tane meyvesini görmedim.
Çiçeklerin bazıları beyaz bazıları mavi. Bu baharda yerini değiştirdim, daha iyi güneş alan bir yerde şimdi, yine çiçeklenmiş bakalım meyveye dönecek mi. Eklenti 438862 Eklenti 438863 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Lobelyalarla iyi anlaşıyoruz, dökülen tohumlarından her yıl kendiliğinden çimleniyor.
Compact olanlar kayboldular nedense, seneye tohumdan yetiştirmek lazım. Bunlar sarkıcı lobelyalar. Eklenti 438870 Eklenti 438871 Eklenti 438872 Bu akşamlık bu kadar, geriye kalanları yarın yüklemeye çalışırım. Birazdan üzüm ve elma sirkesi yapımını ilgili başlıkta fotoğraflarla anlatacağım. Kaçırmayın derim :D |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Güler'den beyaz maviş, mavisi de var, üzerinde çiçek yok diye cezalı o :)
Eklenti 439226 Ağaç menekşe, yıllardır saksıda mahsur garibim. Ona güzel bir yer ayarlayıp toprağa alacağım artık. Soğuklara dayanamıyor, saksıda olunca daha çabuk etkileniyor dondan. Eklenti 439227 |
2 Eklenti(ler)
Bu hazeranın çiçekleri dökülmüş çiçek sapı.
Yıllardır hazeran yetiştiririm hiç böyle ilginç bir oluşum görmemiştim, sanki çiçek gibi. Eklenti 439232 Bu da ağaç şakayığın tohum kapsülü. Çiçekleri geçtikten sonra bitkiyi yormaması için tohum kapsüllerini kesiyorum. Bu sene bir tanesini bıraktım, minicik tohumları vardı, tohumlarını ektim, bakalım çimlenecekler mi. Eklenti 439233 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı, dökülen tohumlarından her yıl kendi kafasına göre yer bulup çimleniyor.
Güneşi sevdiği kesin. Eklenti 439243 Bir aydır her gün bu kadar çilek topluyorum, yediveren cinsi. Bu gün topladıklarımı da sizlere ikram edeyim dedim :) Eklenti 439244 |
Alıntı:
|
Bunlar sendeki sarıcı olandan değil cemo'm, seneye gör sen onu.
Seni mutlu ettiği için ben de çok mutlu oldum, sarı ile pembe ile de birlikte dikilebilir, ve de kayısı renk ile. Kimbilir nasıl güzel olur he.. :) |
Adalet hanım'cım, ağaç menekşenin arkasından bahçenin genel görüntüsü çok hoş görünüyor. Sedum autumn joy ve arka plan da öyle. Oraların net bir fotoğrafını görebilir miyiz?
Ayrıca ağaç menekşe, beyaz ve kırçıllı dahlia bir de çilekler canlı gibi. Eline emeklerine sağlık. |
Sevgili Durul'cuğum, yarın senin için fotoğraflarım o bölümü.
Yüreklendiren güzel sözlerin için teşekkürler canım. |
Adalet ablacığım çiçeklerin her zamanki gibi şıkır şıkır, öperim :)
|
Sevgili Dudi;
Seni gördüğüme sevindim, ben de seni öpüyorum canım. |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Durul'a söz vermiştim, bu gün fotoğrafladım.
Görmekten bıktığınız çimli zinnialı bölüm :) Eklenti 439460 Eklenti 439461 Eklenti 439462 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Zinnialara bayıldım desem yeridir.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili gilan Ankara toplantısında minicik bir saksı ile vermişti, adını doğru hatırlıyorsam altın yapraklı yayılıcı melissa.
Eklenti 439469 Bir gün sulamadığım için çiçekleri boynunu bükmüş, Anemon Japonica, yakında açacak. Eklenti 439470 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sarılıcı beyaz gül havanın serinlemesi ile hareketlendi.
Eklenti 439475 Gerberaları çoğaltmak lazım. Eklenti 439476 |
2 Eklenti(ler)
Bu gün sulama yaparken farkettim, güz çiğdemi.
Eklenti 439477 İki taşın arasında kendine yaşam edinmiş aster. Eklenti 439478 |
3 Eklenti(ler)
İlk yoğun çiçekleri geçince budamıştım, çılgınlar az da olsa açıyor.
Eklenti 439479 Oxalis Deppei, akşam üzeri çektiğim için yaprak ve çiçeklerini kapatmış. Eklenti 439480 Ve son olarak bu sene erken açan 9 yaşındaki orkidem. Eklenti 439481 |
Alıntı:
Zinnialar rengârenk ve toplu bir görüntü oluşturmuş. Kendi adıma, görmekten asla bıkmam, yeter ki siz paylaşın.:) Söylemeden geçmeyeyim, birazcık kıskandım galiba.;) Benim zinnialar böyle değil, yani toplu bir duruşları yok, dağınık görünüyorlar.:( Baharda ben de oxalis deppei ve depressa almıştım. Her ikisi de çıkmadı, deppeinin çiçeğinden çok yaprağını seviyorum. |
Sevgili CAN Adalet Hanıım, valla bende de zinnia öbekleri var ama sizinkiler kadar güzel görünmüyorlar. Maşallah ne kadar güzel olmuşlar, rengârenk... :( Yıldızlarım da hepsi kurudu bir garip oldular yaprakları beyaz beyaz oldu hepsinin. Sarılıcı güle maşallah, gerbera çok güzel. Vee senenin ilk soğanlısı güz çiçeğiniz de açmış. Maşallah!..
|
Sevgili Durul'cuğum;
Zinniaları özellikle çok sık dikmiştim, seyrek dikimlerde rüzgar ve yağışta devrilebileceklerini düşünerek. Şimdi iyi yaptığımı düşünüyorum, yine de bitkiler uzadıkça etrafa yatma eğilimi gösterdiler. Ben de etrafına aralıklarla ince destek çubukları dikip etrafını da iple çevirdim, böylece daha derli toplu görünüyorlar :) |
Sevgili YeniGine'ciğim;
Yıllar önce bahçemde zinnia ve yıldız çiçeği(dahlia) yetiştirmiştim. Senin dediğin gibi külleme oldular, ikisinden de memnun kalmadım bir daha da heveslenmemiştim. Ancak, bir kaç yıldan beri dahlialarla iyi geçiniyoruz, bu sene zinnialarla da aramız düzeldi, ikisi de bahçemin demirbaşları artık :) Yıldızları yerinden sökme, seneye daha güçlü açarlar, hastalanan kısımlarını keserek uzaklaştır, sağlıklı yapraklarını verecektir. Aslında ilk külleme belirtilerini gördüğünde ilaçlayabilseydin iyi olurdu. |
Ah! o bahçede ben de olsaydım,
çiçeklerin arasına dalsaydım Ada'dan izi alarak, bir beyaz gül koparsaydım.. Sevgili arkadaşım: Azmine, sabrına elinin hünerine hayranım. tohumla üretmenin "pirisin"bana göre....yola devam.sevgilerimle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025