agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 22-07-2010 15:13

Yarın açar belki sevgili Günebakan, tekrar fotoğraflayacağım, bu hali çok ilginç geldi bana da.

finduk52 22-07-2010 15:36

Sen orasını hiç düşünme ablacığım , sevgili Emine ablam geçtiğimiz baharda uçakla kocaman orkide götürmüştü annesine . Resimlerden aldanma öyle büyük bir saksı değil. Resimlerde olduğundan büyük çıkıyor çiçekler saksılar. Kocaman orkide geldiyse bu minicik mavişte gelir o zaman.
Çok fazla miktarlarda olsa sorun çıkabilir ama bir iki çiçek oldu mu sorun olacağını sanmıyorum. Hem üzülme sen onlardan 8 tane almıştım , 7 tanesini diktim yerlerine . Nasip olurda gelebilirsem o senin ablacığım. Senin marifetli ellerinden kimbilir kaç kişiye çelikler dağılıp çoğalacak bu minik maviş.

Sevgi ve selamlar çiçek kraliçesi ablama ..

Adalet Yağcı 22-07-2010 19:27

1 Eklenti(ler)
Akşam üzeri biraz daha belirginleşti, yarın mutlaka tam açacaktır.

Adalet Yağcı 23-07-2010 09:08

1 Eklenti(ler)
Teşekkürler sayın qneremmi.

Bu sabah adını bilmediğim sarmaşığım açtı nihayet.

Eklenti 162254

Güzelmiş değil mi, yoğun açtığında daha da güzel olacaktır, inşallah çok yıllıktır.

finduk52 23-07-2010 09:12

Güzelmiş gerçekten ablacığım , acaba çok yıllıkmı ? Kokusu yok sanırım . Aslında ismini bilen mutlaka vardır. Mine hanıma sormuşmuydun ablacığım ?

Adalet Yağcı 23-07-2010 11:46

Adı Cleome hassleriana, Türkçe adı ile, örümcek çiçeği imiş Finduk'cuğum.
Biraz araştırdım, kokusu yok, ve ne yazık ki tek yıllıkmış, her yıl tohumdan yetiştirmek gerekiyormuş ve soğuklara dayanıksızmış.

Yazık, seneye hiç şansı kalmadı :(

Teşekkürler Sevim hanım.

finduk52 29-07-2010 14:10

4 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet ablacığım , bahçene bir güzellik getirdim kabul edersen.

Oxalis versicolor , bu çiçeği nette gördüm , bayıldım. Sanki halka şekerler vardı ya kırmızı beyaz çizgili onlar gibi çok güzeller ...

Yanlız ne yazık ki okuduğum bilgilere göre kışın donlarına dayanıklı değilmiş ,yani yine saksıda serada ya da içeride geçirmesi gerekiyormuş yanlış anlamadıysam. Ama geç çiçeklenen bir çeşitmiş. Yani eylülde dikim , kasım aralıkta çiçekleniyormuş. Ama çok güzeller haksızmıyım ?

Eklenti 163271

Eklenti 163272

Eklenti 163273

Eklenti 163274

Adalet Yağcı 29-07-2010 14:34

Aman Tanrım!!!
Bu ne güzellik böyle sevgili Finduk.
Gerçekten de şeker gibiler, harika görünüyorlar ama çiçeklenme dönemi çok geçmiş, dediğin gibi ancak saksıda olabilir.

Kışa dayanıklı olmaması da üzücü, halbu ki ne de güzel olurdu bahçede.
Ellerine sağlık canım, bahçeme kattığın güzellikler için teşekkürler.

günebakan 29-07-2010 14:42

Gerçekten çok güzel görünüyorlar. Soğanlı bir bitkimi acaba sevgili Finfuk ?

finduk52 29-07-2010 14:47

Evet sevgili günebakan soğanlı bir bitkiymiş . Aşık oldum renklerine :rolleyes:

günebakan 29-07-2010 14:51

Evet bende bayıldım gerçekten çok güzel keşke Türkiye de bulabilseydik teşekkür ederim sevgili Finduk:)

Cumhur Tonba 31-07-2010 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 673242)
Sevgili Fatoş, ne varsa bu sene var, sevgili Cemo ve Limon ile anlaşma yaptık, tohum çimlendirmek yok, mevsimlik yok :(

Ancak çok yıllıklar olabilir tabii.

Siz delirdiniz mi ne? Tohum yok, çimlendirme yok, mevsimlik yok. Bir yaşıma daha gireceğim. Daha fazlasını yapmayın da ona razı olun.

(Aman Tanrım!!!
Bu ne güzellik böyle sevgili Finduk.
Gerçekten de şeker gibiler, harika görünüyorlar ama çiçeklenme dönemi çok geçmiş, dediğin gibi ancak saksıda olabilir.
Kışa dayanıklı olmaması da üzücü, halbu ki ne de güzel olurdu bahçede.)

Seneye garanti listeye girmiştir. Söylemedi demeyin.

Adalet Yağcı 01-08-2010 10:03

Ah Cumhur bey ah...
Bizim bu sene neler çektiğimizi bilmiyorsunuz tabii, kelimenin tam manasıyla "tırlattık".

Yüzelerce paketten binlerce tohum çıkıyor, masrafı bir yana, yetiştirmesi canımdan bezdirdi, yani anlayacağınız, "Bitki delileri" başlığından istifamız yakındır :)

Tohum, toprak viyollere harcadığım paranın 1/5 ile hazır fide alarak tüm bahçemi donatırdım.
Mart ayında yerimden kıpırdayamıyorum, çimlenenlere bir şey olacak korkusundan.
Bu kadar stress yapmaya ne gerek var değil mi ama?
Çok yıllıklar bu kadar üzmüyorlar, neticede sadece budamaları var.

finduk52 01-08-2010 10:16

Vallahi yukarıdaki çiçek benimde aklımda kaldı da , bir satış sitesinde satışa sunulmuş. paket halinde 5 soğan olarak satılıyor. 3 soğanı tam olgunlaşmış çiçeklenmeye hazır durumdaymış , diğer 2 soğanı küçük soğanmış. Fiyatı 8 euro . Aslında çok değil fiyatı da eşimden çekiniyorum bu ara . Nereye dikeceksin yermi kaldı deyip duruyorlar.:(

Bana göre yer bulurum bende işte :D

Cumhur Tonba 01-08-2010 10:22

Adalet Hanım,
İnanın bebek büyütmek bitki büyütmekten kolay gibi. Hiç olmazsa bebek gözünüzün önünde. Takip edebilirsiniz. O bir ihtiyacı olduğunda ağlar.

Fakat bitkiler. Dışarda. Her şeyden etkilenir. Hele de yeni tohumdan yetişen fifeler. Bir de çeşit çeşitse takip çok zorlaşır. Bir gün susuz bıraksanız boynunu büker. Onları o şekilde gördüğünüz an sizin de boynunuz bükülür. Sanki suçluymuşcasına.
Daha sayayım mı?
Ben inanın sizi çok iyi anlıyorum.

Ve bu yüzden kendimi toprağın öz evlatları olan yabani çiçekler, ağaçlar, çalılar ile avutuyorum. En güzel bahçe benim bahçem. Böcekler, çiçekler, otlar ve her çeşit hayvanları ile.

Adalet Yağcı 01-08-2010 11:22

Finduk'cuğum, orta boy bir saksıyı koyacak bir yerin vardır mutlaka.
Bu çok değerli soğanlı yakışır sana :)

Dİğer soğanlar da bir iki yıl içinde gelişeceklerdir, diğerleri de çoğalacaktır tabi.
Bir kaç sene sonra huyunu suyunu öğrenince bahçene alırsın, uzun süre çiçekli kalabiliyorsa hiç düşünme al derim.

Ama , bütün yıl bekledikten sonra 10-15 gün görebileceksen bir daha düşün canım.

Cumhur bey, siz o kadar gönlü zengin bir dostsunuz ki, sitedeki bütün bahçeler ve doğadaki bütün bitkiler sizin.
Ben de sizi çok iyi anlıyorum.

sevim.K 01-08-2010 14:06

Hım ne zamandır uğramamıştım buraya sohbet bahçesi gibi olmuş, kimler gelmiş kimler gelmiş Hayyamdan dörtlükler yazılmış;)

Adalet hanımcım tohum alma veya almama konusunda haklısınız. Çeşit çeşit mevsimlik çiçekler on kuruşla yirmi beş kuruş arasında satıldı seralarda. Ben geçen yıl petunyalara para vermedim. Seralarda kolaylıkla bulacağımız çiçekler için tohuma para vermek gereksiz geliyor artık bana.

Cumhur Tonba 02-08-2010 02:07

Adalet hanım,
39,5°c da çalışmak biraz zor olur. Hiç odanızın serinliğinen dışarı çıkmayın. Tamam, çiçekler çok kıymetli. Fakat sizler bizim için daha kıymetlisiniz.

limon 02-08-2010 17:30

Ama her bahçenize girişte şu kırmızılı beyazlı şeker gibi çiçekli bitkiyi görünce olmuyor ki... :)

Adalet Yağcı 02-08-2010 17:40

Cumhur bey, odalar da yanıyor, nerede oturacağımızı şaşırdık, en serin yer merdiven altı :)

Sevgili Limon, o şekerler hepimizin kalbini fethetti, uzun zaman çiçekli kalıyorsa ve de Hazirandan önce açmıyorsa bir çaresine bakmak lazım :)

Adalet Yağcı 02-08-2010 17:43

1 Eklenti(ler)
Ah sevgili Finduk ah...
Bu fotoğrafı bu sayfaya koyacak ne vardı, göz görmese gönül katlanacaktı :o

Eklenti 163955

finduk52 03-08-2010 10:55

Sevgili Adalet ablacığım , madem bu duruma sebep ben oldum temizlemeside bana düşer. Akşam izni kopardım , birazcık naz, azıcıkta yağ modunda , sert bakışlı mağrur , bazende gıcıkmı gıcık :D eşimden (duymasın, görmesin) izni kopardım. Bu güzellikte bahçelerimizde yerini alacak inşaallah . Bir bizim yakınlardaki seralarada bakıp araştırayım, ona göre siparişi vereceğim. Artık bu çiçeğin peşindeyim.:D

Ah Cumhur ağabeyciğim ahh siz kesin bunu bir kenarada yazmışsınızdır .:D

cemo 03-08-2010 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 679383)
(Artık bu çiçeğin peşindeyim.:D)

Bizler de sizin peşinizdeyiz Finduk52;)

Bana bitki yasaklayanları sobelediimmmm:dilli:

Cumhur kardeş, verilen sözler tutulmayacak gibi. Adaletciğim, şimdiden yeni türlerin peşinde baksanıza:D:D

Eminim, ama bu cok yıllıkmış cemo, der şimdi:p

Yücel Canpolat 03-08-2010 12:00

çok yıllık tabi ki Cemo Hanım ondan senin bahçeye dikeceğiz Atilla Bey bahçende yer açsın.;)

bıcırık 03-08-2010 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 679383)
(Artık bu çiçeğin peşindeyim.:D)

Bizler de sizin peşinizdeyiz Finduk52;)

Bende hepinizin peşindeyim dostlar...ne güzel bir çiçek o öyle...inanılmaz..bende isterim bende...;)

Adalet Yağcı 03-08-2010 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 679304)
Demedim mi? Demedim mi? O delilere ben demedi mi?

Ne diyebilirim ki, bizi bizden daha iyi tanıyorsunuz :(

Sevgili Finduk'cuğum, seni de kendimize benzettik sonunda.
Senin bahçende açsın bir görelim sonra düşeriz peşine :dilli:

Rüya bahçesine çok yakışacak eminim Yücel bey.

Cemo'cuğum, bir defa yasak delmekle bir şey olmaz d'imi canım bence sen çimleri sök, yer açılsın şöyle kocaman(Atila bey görmeden)hem bak çok yıllıkmış:dilli:

Alıntı:

Bende hepinizin peşindeyim dostlar...ne güzel bir çiçek o öyle...inanılmaz..bende isterim bende...
Sevgili Bıcırık, toptan sipariş verelim mi?:D

Müjgan Yılmaz 03-08-2010 16:00

Sevgili Ada,
O, kelebek şeker benim de kanıma girdi...
Daturanın üçüncüsü bir türlü çiçek açmıyor,ne olabilir?
Diğer ikisi somon ve ortası sarı çevresi beyaz olan sürekli goncada,acil çözümler bekliyorum...

Kiraz 03-08-2010 16:34

Ben o şekeri gördüm ama bir daha bakmadım:) Yeni köpeğimiz Tarçın, salyangazlardan sağ kalanları halletti. Sümbül soğanlarını çimlerde buluyorum, lisilerim sadece iki çiçek açmıştı, ikisini de kopardı. Bu şekerleri görünce çıldırır herhalde:)

Adalet Yağcı 03-08-2010 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 679521)
Sevgili Ada,
O, kelebek şeker benim de kanıma girdi...
Daturanın üçüncüsü bir türlü çiçek açmıyor,ne olabilir?
Diğer ikisi somon ve ortası sarı çevresi beyaz olan sürekli goncada,acil çözümler bekliyorum...

Sevgili arkadaşım, o şekerleri daha görmeyenler var, kim bilir daha kaç kişinin kanına girecek :)

Bütün suç sevgili Finduk'cuğumun, bu günahın vebalini nasıl ödeyecek bilmem artık.

Datura(angel trompet)acaba gölgede mi kalıyor ki, diğer ikisinin açtığına göre onun da açması gerekirdi şimdiye kadar.
Çok fazla sulama, bırak biraz inlesin su su diye :)
Ama bu sıcaklara dayanamayacaktır sonunda goncalarını gösterecektir.

İstersen biraz fosforlu gübreden koklat, biliyorsun seralarda çok çiçekli görünmesi için bol fosfor veriyorlar(mış).

finduk52 03-08-2010 17:58

Oy Adalet ablacım böyle suça can kurban . Bugün gittim baktım seranın birine olduğu gibi bütün soğanlı bitkiler reyonunu boşaltmışlar. Yakın zamanda yenileriyle doldururlar mutlaka .

Campanulanın bir değişik çeşidini aldım. Hani boş çıkarsam seralar bana küser ondan, yoksa hani ben istediğimden değil (istemem yan cebime koy ) :D

Çıkarken birde baktım ki benim sepete papatyalarla hüsn-ü yusuflarda girivermişler. Neyse madem sepete girmişler kırmak geri çevirmek olmaz dimi . Onlarıda aldım :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025