agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

cemo 03-08-2010 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 679434)

Cemo'cuğum, bir defa yasak delmekle bir şey olmaz d'imi canım bence sen çimleri sök, yer açılsın şöyle kocaman(Atila bey görmeden)hem bak çok yıllıkmış:dilli:

Sebze bahcesi sökülecek, yer acılacak ama zahmetsiz bitkiler dikilecek.
Şimdiden yasakları delmeye başlarsak, nisana kadar yandık demektir Canım;)

sevim4 03-08-2010 21:27

Adalet hanım,vallahi bizim sesimiz sedamız çıkmıyorki resme bakıp bakıp duruyorum.
Sessiz sessiz korkuyordum bir senmi eksiksin derler diye.:dilli:

cemo 03-08-2010 22:38

Aşkolsun Sevim, neden böyle düşünüyorsun ki. Bu bahceler, bitkiler hepimizin.
Bu sitede, bilgi, bitki ve dosluk paylaştık hepimiz.

Sen de, her üye kadar değerlisin bizim için, unutma.

Adalet Yağcı 03-08-2010 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 679604)
Şimdiden yasakları delmeye başlarsak, nisana kadar yandık demektir Canım;)

Bir defadan bişi olmaz Cemo'm :dilli:
Ama baksana ne kadar şeker.

Alıntı:

Sessiz sessiz korkuyordum bir senmi eksiksin derler diye
Aşkolsun Sevim hanım, kim dermiş onu, herkes kadar sizin de hakkınız fikrinizi söylemek.
Sipariş verirsek önce size haber vereceğim söz :D

cemo 03-08-2010 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 679670)
Bir defadan bişi olmaz Cemo'm :dilli:
Ama baksana ne kadar şeker.

Eminmisin canım bir defa olacağından.:dilli:
Hep şeker görünmedimi bahceye doldurduklarımız zaten:p:p

Cumhur Tonba 04-08-2010 01:40

Yücel Bey Hoşgeldiniz. Zaten sizde azdı, yakında tam olursunuz. Biz bize benzeriz. Yoktur farkımız. Bakalım ne olacak. Deliler bildiği yolda devam edecek. Bunlar tatlı deli. İnatçı deli. Sevdiğmiz arkadaşlarımız. Ne demişler?
Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.

Adalet Yağcı 04-08-2010 09:31

Delirmeyin arkadaşlar, Bitki delileri başlığını mı şaşırdınız :)

Ah...Finduk ah...
Görüyormusun bize yaptıklarını, cik kadar aklımız kalmıştı, onu da senin şekerlerin aldı :)

Sevgili Satı'cığım, burada hepimiz kocaman bir aile olduk, sen-ben yok, biz varız öyle değil mi?

Alıntı:

Hep şeker görünmedimi bahceye doldurduklarımız zaten
Güzel Cemo'm, onlardan hevesimizi aldık, ne olduğunu öğrendik, deneye yanıla en doğrusunu bulacağız merak etme sen.

Yücel bey, sizin gözünüzden de bir şey kaçmıyor maşallah.
Bahçe makasları hediye etmeyi bırakın da minik bahçelerimizde yeni güzellikleri keşfedelim.
Yoksa sizin bahçenizdeki bitkilere sarkacağız haberiniz ola :)

Alıntı:

Biz bize benzeriz. Yoktur farkımız.
İyi ki benziyoruz Cumhur bey, Evren yasalarından biridir; Benzer benzeri çeker :)

Sevgili yağ-mur, hoş geldiniz bahçeme, isminizi görünce kızım yazdı zannettim, benim de bir tanecik Yağmur'um var(Yagmur2727).
Şekerler sizin de gönlünüzü fethetti anlaşılan :)

Adalet Yağcı 04-08-2010 09:44

5 Eklenti(ler)
Dün gece sardunyalarımı fotoğrafladım.
Çok fazla suyu sevmediklerini biliyorum ama hava öyle sıcak ki, her gün sulanması gerekiyor.

Buna rağmen bir kısım tomurcuklar açmadan kuruyor dalında, bu günlerde gübre şerbetini de kestim, inşallah kayıp yaşamam.

Adalet Yağcı 04-08-2010 09:47

2 Eklenti(ler)
Sarkıcı lobelyalar da en az diğer cinsleri kadar güzeller.
Minicik kelebekler uçuşuyor sanki.

Eklenti 164187
Eklenti 164188

cemo 04-08-2010 10:41

Haydi bakalım, sen araştır kalıcıları ve zahmetsizleri, ben peşindeyim;)

Gece çekimleride pek hoş olmuş. Sardunyaları da bahceye dikecek annem bugün. Saksılara elveda.
Bu arada bana iki budama makası lazım, annem eşimden daha acımasız budama ve kesip atma konusunda:(:( Canımm gülümü kuşa cevirmiş.

Not
Deli deliyi nerede bulurmuş:confused:

Adaleti in bahcede:D:D

Sevgi Durul 04-08-2010 10:58

Bir deliyi daha aranıza alır mısınız? Biraz önce ön balkonu temizledim, tabii temizlemek denirse. Bozulan latin çiçeklerimi, süs bezelyelerimi kökledim.Süs bezelyemden 20-30 kadar tohum topladım. Boşalan saksılara sardunyalar geçecek. Eşim resti çekmiş durumda, mutfak balkonumda da oturacak yer kalmadı.

Sahi, cemo ne yapacaksınız iki budama makasını? Yücel bey hediye etmişti ya. Çiçeklerinizden, hepten vazgeçtiniz galiba.

Sevgili Adalet hanım sardunyalarınızın maşallahı var. Daha çok açmaları dileğiyle...

sevim4 04-08-2010 11:03

Ben bu siteyi bunun için çok seviyorum.
Siz deyerli arkadaşların arasında oldugum için.
Ben kurban olurum senin o güzel yüreyine adalet hanım.;)

günebakan 04-08-2010 11:14

Adalet abla çoktan yeni çiçeklere yelken açmış Cemo'nunda onu takip etmesine çok az kalmış. Beni sakın unutmayın:)

Adalet Yağcı 04-08-2010 11:22

Alıntı:

Bu arada bana iki budama makası lazım, annem eşimden daha acımasız budama ve kesip atma konusunda Canımm gülümü kuşa cevirmiş.
Canım sen deli misin :dilli:
Budama makaslarını hemen sakla, onca emeğine acımıyor musun?
Benim güllerde de pas hastalığı oldu, bütün yapraklarını topladım, uçlarında çiçekleri bir garip oldular, acınası bir durum.
Daha sonra da derince budadım ve bionem uyguladım, yani senin kuşlardan farkı kalmadı :)

Sevgili Durul, ne kadar çok deli, o kadar büyük mutluluk :D
Dünyanın gidişatına bakıyorum da, delirmek en güzeli, varsın balkonlarda oturacak yer kalmasın.
Bir süre sonra sizi yoran bitkilerden vaz geçeceksiniz, o zaman daha sakin bir balkonunuz olacak, şimdilik hevesimizi alıncaya kadar "Yola devam..."

Sevgili Sevim hanım, içinde bitki sevgisi taşıyan herkes burada, bitkileri seven insanları da sever.
Hem de hiç, dil din ırk ayırımı gözetmeksizin.

Sevgiyi vermek kadar almak da önemli, sizin de yüreğiniz çok zengin ki, değer verdiğiniz sevgiye "Kurban" oluyorsunuz.

Güzel yüreğinizden hep daha fazla sevgiler aksın canım.

bıcırık 04-08-2010 12:07

sevgili finduk52 siz bizi çıldırmaya çalışırken adalet hanım ne güzeller eklemiş...mavişlere bayıldım sevgili adalet hanımcım ellerinize ve yüreğinize sağlık...sevgilerimle...

Cumhur Tonba 04-08-2010 12:21

Ben de öyle zannetmiştim, yeni bir üyemiz miş. Şimdiden işlemek lazım. Yani hazırlamak. Gerçi bitkilere sevdalı olmasa burada işi ne?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 679762)

Sevgili yağ-mur, hoş geldiniz bahçeme, isminizi görünce kızım yazdı zannettim, benim de bir tanecik Yağmur'um var(Yagmur2727).
:)

cemo 04-08-2010 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 679803)
Adalet abla çoktan yeni çiçeklere yelken açmış Cemo'nunda onu takip etmesine çok az kalmış. Beni sakın unutmayın:)

Çok yıllık ve güzel acan çiçekler istiyorum, beni yormayacak. Yoksa yelkenleri indiririm:)

cemo 04-08-2010 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 679807)
Canım sen deli misin :dilli:
Budama makaslarını hemen sakla, onca emeğine acımıyor musun?
Benim güllerde de pas hastalığı oldu, bütün yapraklarını topladım, uçlarında çiçekleri bir garip oldular, acınası bir durum.
Daha sonra da derince budadım ve bionem uyguladım, yani senin kuşlardan farkı kalmadı :)

.

Kesinlikle delirdim:dilli:

Önce ayy dedim..sonra aman kökü orda büyür yine dedim..ama karanfil 2 kök söküldü. AYY dedim yine, aman zaten senede bir acıyordu dedim:):dilli:

Tam süs ayciceği gidiyordu ki yetiştim. Sevgili malbman yollamıştı, tohumunu alacağım daha. Yatmamı bekliyormuş herkes, tarumar ediyorlar bahceyi:(

Üzülüyorum ama yapacak birşey yok Adaletim. Perşan ettim kendimi de bahceyi de.

Artık elimde bir bardak kahve ile keyf yaparım inşallahhhh

cemo 04-08-2010 13:30

[QUOTE=SDurul;679794]Bir deliyi daha aranıza alır mısınız? Biraz önce ön balkonu temizledim, tabii temizlemek denirse. Bozulan latin çiçeklerimi, süs bezelyelerimi kökledim.Süs bezelyemden 20-30 kadar tohum topladım. Boşalan saksılara sardunyalar geçecek. Eşim resti çekmiş durumda, mutfak balkonumda da oturacak yer kalmadı.

Sahi, cemo ne yapacaksınız iki budama makasını? Yücel bey hediye etmişti ya. Çiçeklerinizden, hepten vazgeçtiniz galiba.

QUOTE]

Buyur arkadaşım, yerimi sana vereyim ben, yoruldummmmmm

Bence sardunyalarıda bahceye dik, uğraşma saksı ile, sonra acısını cekersin bak benim gibi.(Allah cektirmesin)

Topladığın tohumlarıda sağa sola dağıt. Latin ve süs bezelyesine varana kadar ne güzel kalıcı çiçekler var. Hem yorulmadan mutlu olursun.
Bak biz ettik sen etme:)

Annemde gelir gelmez daldı bahceye, elinde makas. Makas kapış gidiyor:))

Cumhur Tonba 04-08-2010 16:39

Cemo, bu iş trajediye dönmeye başladı ve bizde üzülmeye başladık. Yarı şaka, yarı ciddi mesajlar yazıp duruyoruz. Belki farkına varmadan sizi de üzüyoruz. Zira neler oluyor tam anlayamadım desen yalan değil. Snki miras paylaşılıyormuş gibi bir hava sezmeye başladım. Sanki sıkıyönetim var. Olaylar bu kadar mı ciddi? Yoksa yakınlarınız sizi üzmek istemez.

Orhan Özbilgiç 04-08-2010 20:21

2 Eklenti(ler)
Uzun süredenberi, ancak son birkaç gündür internet bağlantım var.
Bahçenize bakıyorum, müthiş keyifli muhabbetler... Günlerdir çok yorgun olduğum için, internete günde sadece bir kaç saat ayırabildim. O nedenle, katılmak istemedim açıkçası..;)
Sizin bahçenize yazmak için, bugünü iple çekiyordum. Şöyle, hem renkli, hemde anlamlı olsun diye.:)

Sevgili Adalet Hanım,
Tohumlarını sizin gönderdiğiniz Daturaların, hem beyazı, hemde moru bu akşam açtılar. Kendime söz vermiştim. İlk fotoğrafları sizin bahçenize yüklemek için. İşte şimdi sıra bu sözümü gerçekleştirme zamanı.
Beni bu güzel bitkiyle tanıştırdığınız için, yeniden içten teşekkürlerimi sunuyorum.:)

Bu beyazı...

Eklenti 164220

Bu da, mor-beyaz ebrulisi.;)

Eklenti 164221

Adalet Yağcı 04-08-2010 20:50

Orhan bey, öyle mutlu oldum ki, sanki kızı gelin edersiniz de yüzünüzü kara çıkarmaz ya, işte öyle bir şey.

Siz de çok güzel fotoğraflamışsınız, bence güzellikleri layık olduğu gibi net ve temiz sunabilmek de çok önemli.

Kasım ayına kadar açacaktır, özellikle akşam saatlerinde koklamanızı tavsiye ederim, biraz saldırgan ve acımsı çok hoş bir kokusu var.
İlk bir kaç çiçeğin tohum kapsülü oluşturmasına izin verebilirsiniz, diğerlerini kopartın ki, bolca çiçeklensinler.

Tebrik ediyorum sizi, keyifle büyüsünler, ellerinize sağlık.

Cumhur Tonba 05-08-2010 02:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 679966)

Bu beyazı...

Eklenti 164220

Bu da, mor-beyaz ebrulisi.;)

Eklenti 164221

Kusura bakmayın. Ben bu fotoğrafları çalarım arkadaş. Telif ücreti neyse vermeye razıyım. Hayırlı bir iş için kullanılacak. Selam ve sevgiler.

Not; Tabii ki iznizniz olursa, 15 Mart Dünya Bitki delileri Günü (Facebook) sayfamda.

finduk52 05-08-2010 09:20

Sevgili bıcırık sizlerle birlikte bende çıldırıyorum o güzellikleri görünce :o

Sevgili Adalet ablacığım, kavurucu sıcaklardan sardunyalarda şaşırdı artık. Ama yinede çok güzeller. Kelebek lobelyasıda çok güzel.

Sevgili Orhan ağabeyim daturalar ne güzel açmışlar , fotoğraflar çekimleride fevkalade. Ellerinize sağlık.

Benim daturamda tomurcukta . Sevgili Adalet ablacığımın dediğine göre eflatun açacak. Bugün yarın bekliyorum artık. Açmak için biraz nazlanıyor sanki , ne zamandır bekliyorum ama açınca beklediğime değecek.

Kucak dolusu sevgiler tüm dostlara..:)

Adalet Yağcı 05-08-2010 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 680006)
Daturalar şahane, sevgili Adalet hanım, bana da, bana da dermişim.

Sevgili Durul, geçen sene her isteyene göndermiştim datura tohumlarını, sizin gözünüzden kaçtı demek ki.
Bu sene tohum almayı başarabilirsem size göndereyim, elimde bir kaç tane geçen yıldan kalmış olan var, ekim fazlasıydı, olmazsa onu gönderirim.

Tohumları Mersin'de bırakmışım, bu sene geçti zaten, döndüğümde adres bilgilerinizi alırım.

Adalet Yağcı 05-08-2010 09:43

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 680072)
Kusura bakmayın. Ben bu fotoğrafları çalarım arkadaş. Telif ücreti neyse vermeye razıyım. Hayırlı bir iş için kullanılacak. Selam ve sevgiler.

Not; Tabii ki iznizniz olursa, 15 Mart Dünya Bitki delileri Günü (Facebook) sayfamda.

Çal arkadaş, Orhan beyin adına konuşuyorum ama, gerçekten çok güzel açmışlar ve güzel fotoğraflanmışlar.
Bitki delileri gününe de yakışır doğrusu.

Buyrun, albümü genişletin :)

Not: Telif ücreti olarak çilliyi isterem :p

Adalet Yağcı 05-08-2010 09:48

Sevgili Finduk'cuğum, dün görünmedin merak ettim :)

Sizlerin sevincini ve mutluluğunu görünce çok keyifleniyorum, en zor bitkilerin bile altından kalkabiliyorsun.
Kelebekten tohum alabilirsem sana ayırırım, en vazgeçilmezlerin arasına girdi, iki yıldır beni çok mutlu ediyorlar.

Aslında tohum alamaıyorum onlardan ama Son baharda diplerine dökülen tohumlardan minik fidecikler çıkıyor, onlardan çoğaltıyorum.
Tohumları o kadar minik ki, gözle görünmüyorlar.
Sevgiler.

finduk52 05-08-2010 10:03

Canım ablacığım , dün Emine ablamla uzak bir yere pazara gittik. Dönüşte kahvaltı yaptık birlikte . Sonra büyük kızı Suzanla bize geldik. Yakında büyük kızı ehliyet için sınavlara girecek. Birlikte ders çalıştık teori sınavı için. İnşaallah kazanır , ayın 10 unda sınavı var. Suzan için dua edin olur mu ?

Dün pazardan iki çeşit ve desen kumaş aldım ablacığım. Niyetim divana ve sandalyelerin yastıklarına kılıf dikmek. Artarsa birde masa örtüsü olacak. İnşaallah başarabilirim.

Ablacığım benim , alamasanda üzülme burada tohumları satılıyor lobelyaların. Hatta mevsimi gelince fideleri çokta ucuzluyor. Kendine eziyet etme bunun için olurmu? Ama toplayabilirsen belki diğer tohumuna ulaşamayan arkadaşlar isteyebilirler . Kelebeklerin çiçekleri gerçekten çok güzel çok şirin. Seneye mevsimi gelince bende almak istiyorum.

Çok teşekkür ediyorum ablacığım. Sevgiler canım ablama ..

Adalet Yağcı 05-08-2010 10:37

1 Eklenti(ler)
Finduk'cuğum, Suzan'ana dua edeceğim.

Lobelyayı senin için fotoğrafladım şimdi, tüm yaz açıyor, yerde denemedim ama saksıda da çok mutlu.

Eklenti 164319

ciceksever70 05-08-2010 15:33

4 Eklenti(ler)
Adalet ablacigim suzannalarindan biri turuncu acti. Digerleri de tomurcukta. Sevgili Finduk52 cok güzel bir uygulama yapmis hepsini bahceye dikmekle ama simdi saksidan bahceye aktarirsam bozarim diye korkuyorum. Gerci bahcede tohum döküp seneye cimlenme olasiligini da gözardi edemiyorum. Belki bir saksiyi denerim. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025