![]() |
Alıntı:
|
Adalet hanımcığım, vallahi sizin çiçeklerinizi görünce başım dönüyor.:mad:
Çiçeklere hayranlığım artıyor bu gidişte galiba bende bahçeme çeşit çeşit çiçekler dikeceğim. İstanbula geldiğimde sizi ve bahçenizi ziyaret etmek isterim müsadenizle:) Bol çiçekli günler. |
Sevgili Adalet ablacığım , harikalar ya bakmaya doyamıyorum. Eminim o güzellikleri geride bırakıp gitmek çok zor oluyordur. Her an orada olmak ister insan helede bu dönemlerinde. Ama yakın zamanda hep orada olacaksınız sanırım mesajından anladığım kadarı ile.,
Kucak dolusu yürekten sevgiler... |
Sevgili Hatice hanım, beyaz ortanca olmaz diyorlar, sonunda o da pembeleşirmiş, yine de denemekte fayda var.
Eskiden çamaşırlara katılan çivitten söz ediyorsunuz değil mi? Bana mavileştirmek için Kara boya vermişti Eminönü'ndeki satıcı, ikisini de denemek lazım. Sevgili Bahar hanım, ziyaretiniz beni çok mutlu eder, ancak, İstanbul'a kadar gitmenize gerek yok, Mersin'e doğru gelin, bahçem Mersin'de :) Sevgili Finduk(bunu da her yazdığımda gülümsüyorum) Yazlarımı yaylada geçiriyorum biliyorsun, aslında çoktan gitmem gerekirdi ama kızım gelince biraz değişti durum. Pazar günü kısmet olursa taşınıyorum, taşınmak dedimse, sadece giysilerimizi ve yiyeceklerimizi götürüyoruz, orası da burası gibi kurulu düzen. Neyse ki, çok sık dolmuş çıkıyor yaylaya, 28 km. sürüyor şehirle arası, ben de Perşembe günleri günübirlik gidip sulama yapıyorum, Pazar günü de eşimle birlikte gidiyoruz. Sevgili Sevim hanım, ben hiç bir emeğin boşa çıktığını görmedim, bir şekilde karşılığı geliyor mutlaka. |
Sevgili Adalet Yağcı sardunyalarınıza bayıldım. Bu ihmal ettiğiniz halleriyse bakım yaptıktan sonraki hallerini düşünemiyorum.
Ayrıca ortancalarınız da cok güzel. Benimki beyaz pembe olmasını istiyorum. Geçen yıl mavi olanı pembeye dönüştürmeyi başardım.(mavi mürekkep döktüm.) |
Gelinciğiniz , kuş gözünüz, ortancalarınız, ismi aklıma gelmeyen diğerleri...Adalet hanımcığım hepsi, hepsi çok güzeller. Bu güzellikler ben de olsaydı, sevinçten havalara uçardım herhalde. Başlarından hiç ayrılmazdım. Neyse ki taşınıyormuşsunuz. Bu sefer de evdekilerde aklınız kalacak.
|
Adalet abla her zaman ayni mesaji yazmayayim diye arada bir yaziyorum ama gercekten bu yil bahcenin masallahi var. Her sey cok cok güzel. Mavi ve kirmizi clematisine bayildim tohumlara ben de talibim. Benim beyazimin cicekleri döküldü ama henüz tohumlar oldu mu olmadi mi bilemiyorum. Sürekli yagan yagmurdan bütün bitkiler siril siklam. Lupinler bile tohum olusmadan dalindan kiriliyor yagmurlardan. Yagmurlar biraz size dogru gelsin de sizler de sulama derdinden kurtulun. Öpüyorum cok.
|
Sevgili Demys, bahçeme hoş geldiniz.
Sardunyalar aşırı sıcakta susuz kalıp çiçek dökmüşler, bu yüzden ihmal ettiğimi söyledim. Siz mavi ortancayı mürekkeple mi pembeleştirdiniz? Oysa pembeyi her zaman bulmak mümkün, bizler de maviyi bulmaya uğraşıyoruz. |
Sevgili SDurul, burada paylaştığımız her şey ortak, Son baharda hangilerinin tohumundan isterseniz(tabi tohum verirlerse)yollarım.
Epeyce zahmet çekiliyor tabi ama sonuç güzel olduğunda çekilen sıkıntılar unutuluyor hep, yoksa her sene yeni baştan bu işlere katlanabilir miydik. Evde bitki bırakmıyorum, adeniumlar ve plumerialar benimle gidip dönüyorlar, bir de sundaville, bu sene benimle seyahat edecek bir de begonvilim var, soğuklara dayanamaz bunlar. |
Sevgili Fatmadundar, clematislerin dilini çözdüğümüzü düşünüyorum, tohumdn yetiştirmeyi de başardım, bundan sonra korksunlar bizden :)
Sevgili Çiçeksever'im, keşke buralara da haftada bir yağsa da biraz serinlesek, zararı yok bahçeyi yine ben sulayayım. Clematis tohumları hemen olgunlaşmıyor, biraz kalsın üzerinde bakalım ne olacak. Clematis tohum bankasına boş ve dolu tohumların fotoğraflarını yükledim, oradan anlayabilirsin. Benden de sizlere binlerce öpücük. |
Sevgili Adalet Yağcı,
Geçen yıl mavi olan ortancama dolmakalem mürekkebi dökerek pembe rengi elde ettim. Ancak çiçekleri geçen yılki gibi canlı değil. Çok minik hiç ortancaya benzemiyor. Mürekkep zarar verdi diye düşünüyorum. |
Adalet ablacigim bu cimlenen tohumlar ne bölümüne bir kac resim ekleyecegim vaktin olursa bir göz atar misin senin gönderdiklerinden mi diye? Her sene ayni sey ne oldugunu unuttugum bir seyler kaliyor hep.
|
Sevgili Adalet hanımcığım,sardunyaları biz bakıyoruz ama sizin ihmal ettiğiniz sardunyalar kadar olamadılar çok güzeller clametisleriniz başımızı döndürüyor, güngüzelleri kuşgözü çiçekleri de çok hoş .
|
Bebek nefesi ,kuş gözü ,lilium'lar hepsi çok güzel ...lilium'lar yaz boyu açabilselerdi
her yere onlar dan dikerdim :) Ama o yuva çok ilgimi çekti .Nasıl tavana yapışık durabiliyor bir de sahibini gördünüz mü ? |
Teşekkür ederim sevgili Fatoş.
Sevgili Nurcanaybay, yuva kırlangıçların, ağızlarında taşıdıkları çamurla yapıyorlar, Son baharda arkadaşları ile birlikte göç edecekler. |
Sevgili Nurcanaybay, yuva kırlangıçların, ağızlarında taşıdıkları çamurla yapıyorlar, Son baharda arkadaşları ile birlikte göç edecekler.[/QUOTE]
Yer çekimine karşı evlerini yapıyorlar hayranlık duymamak el de değil. Onlar dan öğreneceğimiz çok şey var :) |
Adalet Hanım,
Uzun zamandır gezmediğim bahçeleri dolaştım biraz. İçim açıldı resmen. Herşey çok çok güzel. Bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkürler. Elleriniz dert görmesin. |
Adalet hanım bahçeniz çok güzel, ben çiçekli bitkileri çok severim sizde de maaşallah hemen hepsinden var. Emeklerinize sağlık. Kuşgözlerinin ( glia ) çukulata ya da vanilyaya benzer bir kokusu olduğunu söylerler, hiç kokladınız mı?
|
Çim, resimlerdeki arka fon gibi. Ama çim yerine sizin oralardaki doğal ortamdaki çayırı kullanamaz mısınız? Bir tanıdığımız Karadeniz yaylarından halı gibi söktürüp bahçesine serdirmiş, ne hastalık ne bozulma... O günden beri yemyeşil bahçesi. Bence de önemli olan yeşil bir fon, ille de içinde yabani ot barındırmayan mükemmel görünümlü bir çim olması için uğraşmanın gereği yok. Benim bahçe de yıldan yıla üçgül dediğimiz yoncayla doldu, çok ta güzel görünüyor gözüme, hem basmaya da hastalıklara da çok dayanıklılar. Ne zamanki çim takıntımı bıraktım daha bahçemi sever oldum. :)
Adalet hanım, seneye ne tohumu ekiyoruz? Ben seneye kırmızı üzerinde durmak istiyorum sanki ;) |
Sevgili Nkoksal, bahçe küçük olduğu için çok fazla şansım yok, biraz gül ve bir çok mevsimlik çiçeklerle doldurdum her yeri.
Kuş gözünü komşu bahçenin sınırına doğru dikmiştim, tam sınır duvarının yanına, koklayabilmek için komşunun bahçesine geçmem lazım, bu yüzden koklayamadım, ama şimdi ben de merak ettim, yarın koklarım mutlaka. |
Sevgili Limon, aslında ön bahçenin sağ tarafına çim ekmiştim üç yıl önce, çok da güzel oldular, gel gelelim yeterince su olmadığı için çabucak bozuldular, ben de kalanları söküp yerine üzüm çubukları diktim.
Bilemiyorum bu doğal çayır nasıl olur, İlk baharda kısa bir süre çayır görünüyor ama yoğun bir şekilde değil, sonra da kuruyup kayboluyor. Seneye kırmızı ile ilgili planlarınızı duymak isterdim, aklınızdan neler geçiyor, bütün yaz açacak kırmızı neler bulabiliriz? |
Adalet Hanım!
Ne enteresan çiçekleriniz var? Hepsi ayrı bir güzel. Torun desen öylesine.;) Gaura tam bana göre. Yaz boyu çiçekli kalması hoş. İstanbul da satışını yapan bir fidanlık biliyorum. Kargo hizmetleri varsa, isteyeceğim. Yoksa eylül sonunda bir ara gidip geleceğim. O zaman alıp getirebilirim. Evimin bir köşesine Kırlangıç yuva yapsın isterim. Ama istemekle olmuyor. Ancak, yuvalarının altına gelen bölümü kakalarıyla hep pisletecekler.:p Çünkü yuvalarının içini pisletmiyorlar. Ayrıca, yine yuvalarının bana enteresan gelen özelliği, dışının serpme sıva gibi olmasına karşın, içinin bir fayans kadar düzgün bir zemininin oluşudur. Bilmem biliyor muydunuz? Sağlık ve mutluluk içinde güzel günler dileğiyle, selamlar.:) |
Bütün yaz boyunca olmasa bile uzunca bir dönem açarlar,lila kırmızı nar çiçeği ve beyaz renkli bodur oya,çalı formlu oya ve ağaç formlu oya dikilebilir.çalı formlu gaura ve gravilla tercih edilebilir.:)
|
Orhan bey, kırlangıç yuvaları ile ilgili bilgiler çok enteresan, demek yuvalarının içi dışına benzemiyor, yuvalarını terkettiklerinde incelemek isterim.
Gerçekten de yuvanın altı pislik doluydu, evlerini temiz tutuyorlar ama benim bahçemi kirletiyorlar :) Şaka bir yana, çok sevimli şeyler, yuvalarına girmek için geldiklerinde, etrafta beni görürlerse geri dönüp gidiyorlar, bazan dakikalarca hareketsiz kalıp onların yuvalarına girişini gözlüyorum. Gaura çalısını hararetle tavsiye ederim, her dem yeşil olması da ayrı bir güzellik, çit bile yapabilirsiniz ondan çok çabuk gelişiyor, bulusam ben de beyazını almak istiyorum. |
Adalet Hanım,
Bahçenizi bir süredir ziyaret edememiştim. Sapancada verandadan eşimle birlikte bahçenizdeki son gelişmeleri gördük. Kelebek çok güzeldi, Adenium ne güzel sizde açıyor bu sene bizdeki adeniumlar gelişim gösterdi fakat henüz tomurcuk oluşum gözlemedim. Liliumlarınız çok güzel açıyor. Diğer çiçeklerinizde çok keyifli gelinciğin bu rengini hiç görmemiştik. Her şey çok güzel, bu arada gözünüz aydın torununuz gelmiş. |
Çiçek Abla,
Bitkiler de seni çok seviyor ki muhteşem açıyorlar:)Yolladığın sarı suzanlar yıldız çadırları tohumlarından elde ettiğim fideler öyle boy attılar ki çiçeklenince fotolarını yükleyeceğim tekrar çok teşekkür ederim. |
[QUOTE=Adalet Yağcı;660493]Günlerdir adını hatırlayamadığım mavişlerim.
Tohumdan yetiştirdiğim bu bitki öğleden sonra açıyor. Nicandra olabilir mi ablacım.? |
Sayın Tturt, tohum alabilirsem gelincikler sizin yazlığı da süslerler.
Adeniumlarınız bu yaz mutlaka açacaklardır, yeterince güneş görmesini sağlayın. Sevgili eşinize çok selam Ege'yi öpüyorum. Yılmaz bey, biliyorum ki hepsi de sizi mutlu edecekler bu yaz, bendeki suzanlar ve yıldız çadırları da çok küçükler henüz. Hava iyice ısındığında coşarlar artık. |
Ülkü'cüğüm, ömrüne bereket canım, evet, bitkinin adı Nicandra.
Galeriye de Damlalar adı altında yüklemiştim, hemen ismini yazayım yine unutmadan :) |
!!!!! :) (Agaclar.net) bahçesi müdürlüğüne;
Bu sabah karnım tamamen tok iken annem bahçeye çok yaklaştı. Tabelada yasıyo, bahçeye inmek yasak diyo, ben tabelayı güstermek için pençemi pardon parnağımı uzatınca annem dengesini kaybettiği gibi tabii aklınıda kaybeder ve kafası dişlerimin arasına girer. Kurtarmak için çok uğraşmama rağmen , bu üsücü kazanın şokuyla kaybedilen akılsağlığı.................. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025