agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 21-06-2010 12:14

Gördünüz mü?
Besle kargayı oysun gözünü :mad:
Benim, bahçeye kendinden fazla zaman ayırmama dayanamıyor :rolleyes:

Orkun Kırcı 22-06-2010 15:25

Merhabalar Adalet hanım. Yolladığınız tohumlardan çimlendirdiğim abutilonlar minik boylarına rağmen açmaya başladılar. Bir tanesi normal turuncu açarken diğeri beni şaşırttı beyaz-krem gibi açtı çok şeker. Tekrar çok teşekkürler.

smiy 22-06-2010 17:46

Adalet Ablacığım bahçen yine muhteşem. Gökkuşağı gibi rengarenk, çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel ama ben lilyumlara bayıldım.Tabii ki en güzel çiçek kuzucuğun, allah ona uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin.
Pazar günü bizde yayladaydık (Fındıkpınarı) sicim gibi yağmur yağdı, oraya da yağdıysa umarım sana zorluk çıkarmamıştır.İşleri bitirince benim yerime de bu güzelliklerin karşısında bir bardak keyif çayı içersen sevinirim.
Sevgilerle...

yagmur2727 22-06-2010 22:24

Yayladaki bahçede bulunan bilmem kaçyüz tane çiçeğe rağmen 3 gündür Mersin'den yaylaya getirmekle bitiremediğimiz onlarca çiçeğide yetiştirdiğin için çok teşekkürler yani... Arabada çiçekler olmadan bi yayla yolculuğu nasip eder mi ki Tanrı?

Güler 22-06-2010 23:05

Sevgili yagmur2727, siz daha alışamadınız mı?
Ooooo, biz kimleri bile alıştırdık bir bilseniz. Bırakın her defasında çiçekleri götürmekle kalmıyor, arabanın en rahat en iyi yerine saksılar kurulup oturuyorlar. Aman şuralarına bir şey olmasın, aman dalları kırılmasın diye öyle özenle yerleştiriliyorlar ki.
İnanın çoğu zaman eşimi bile yan koltuğa almıyorum. Sen ayrı git de senin oturacağın yere şu saksılarımı koyayım diyorum.
Önceleri alınıyordu ama şimdi şimdi alıştı. Bazen soruyor " tek araba mı gideceğiz yoksa iki arabayla mı diye.

Sevgili Adalet'in bir yaylaya gidişi var bir de dönüşü. Benim öyle de değil, çiçeklerim hep benimle beraber seyahatteler.

zeynep dila 22-06-2010 23:17

Sevgili Adalet Hanım,
Bahçenizdeki her şey çok güzel ama ortancalar insanı mest ediyor. Nasıl oluyor da o kadar güzel ortancalar yetiştiriyorsunuz anlayamıyorum. Ben sizinkiler gibi ortancalara sahip olabilmeyi çok isterdim.

Güler 22-06-2010 23:22

Gaura çalısının beyazı bende var. Diplerini biraz eşeleyeyim size gönderirim.

Kırlangıç yuvasına sevinme, derdi büyük. Seneye yine aynı yere yuva yapacaktır. İstersen on kere boz. O yuva yakın zamanda elektrikte kısa devre yapıp lambanı da yakacaktır.
Nereden mi biliyorum? Aynısı başma geldi de ondan.

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:09

Ben yokken bahçeme dostlarım gelmiş, sizleri karşılayamadığım için üzüldüm, Mersin'de bitirilmesi gereken işlerim vardı bütün gün onlarla uğraştım.
Bir dahaki sefere haber verin de size batırık yapayım, ismine bakıp da bu da neymiş demeyin, süper bir kısır çeşiti.

Batırığın Silifke'ye ait olduğu söylenir, kısır malzemelerinide farkı, içine kavrulup dövülmüş yer fıstığı ve kavrulmuş tahin ilave edilmesi, ayrıca çorba gibi sulu olur.

İlk defa yiyenler nedense beğenmezler, ben de öyle yapmıştım, ama sonraki yediklerinde dayanılmaz lezzeti keşfederler.

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:11

Sevgili Hüzün teşekkürler.

Sevgili Çiçeksever, hayatımda hiç bir karikatüre bu kadar gülmedim :)

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:14

Orkun bey, abutilon başlığındaki çiçeğinizi gördüm, benim gönderdiğim tohumlardan mı sarı açtılar?
Gerçekten enteresan, bende sarı açmıyor, yeterince ışık görüyor mu acaba?

Sarı da çok güzel, belki giderek rengi değişir.
Güle güle büyüsünler.

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:16

Cumhur bey, bahçem kuzucuğumla daha bir güzelleşiyor, zaten hep, "bu yayla evi benim" diyor, büyüyünce ne olacaksın diye soranlara "Bahçevan olacağım" diyor, mayayı almış yani :)

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:27

Sevgili Smiy, Pazar günü burada da çok yağmur vardı, domatesleri hep yere yatırdı, yer kirazımın da bir dalı kırılmıştı, hemen suya koydum bir kaç güne kalmaz köklenir.

Gözne'ye yağmurla karışık dolu da yağmış bir hayli zayiat vermiş.

Liliumlar gerçekten çok güzel, geçen seneden daha yoğun açtılar, yumrularını Bim marketten almıştım 3.900 tl. her bir pakette üç yumru bulunuyor, İlk baharda dikerseniz çok güzel olur Fındık pınarında.

Yolunuz düşerse siz gelin birlikte içelim çayı.

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur2727 (Mesaj 662737)
Yayladaki bahçede bulunan bilmem kaçyüz tane çiçeğe rağmen 3 gündür Mersin'den yaylaya getirmekle bitiremediğimiz onlarca çiçeğide yetiştirdiğin için çok teşekkürler yani... Arabada çiçekler olmadan bi yayla yolculuğu nasip eder mi ki Tanrı?

Etmez, sen daha çok beklersin :mad:

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:32

Sevgili Cemo'm, Pınar da öyle mi?
Bu kızlar neden böyle çiçeklerimizle yarışıyorlar anlamıyorum.
Bu arada, bahçen mükemmel olmuş canım, süs havuzunun etrafı tüm emeklerine değmiş.

Belin nasıl oldu, iyileşme var mı biraz, lütfen istirahat etmeye devam et, zorladıkça tedavisi de zorlaşır.

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:41

Sevgili Güler, bizim tek otomobilimiz var, ayrıca ben otomobil kullanamıyorum yaklaşık sekiz yıldan beri, yeniden başlamak için terapi almam gerekiyor sanırım, bir de otomobilimiz minik bir şey, ne kadar istesem de bir seferde taşıyorum, çoğu kucağımda seyahat ediyor.

Kırlangıç yuvası konusunda çok haklısın, bir kaç yıl önce aynı yere yuva yapmışlardı, nasıl da aynı yerleri keşfediyorlar hayret.
Yuvayı bozmaya kıyamıyorum, yağmur yağdığı gün bir tane yavru ölmüş, neredeyse ağlayacaktım, çok üzüldüm.

Gaura çalısının beyazı için şimdiden çok teşekkür ediyorum, yayla havasına bayıldı, bu kadar uzun çiçeklendiğini bilmiyordum, çok zarif bir bitki.
Yaz kış yeşil kalması ise daha bir güzel.

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:45

Sevgili Zeynep Dila, ortancalar çok kolay bitkiler, kendi başlarının çaresine bakıyorlar, yeter ki sulamayı düzenli yapın.

Yarı gölge alanlarda daha iyi bir gelişim gösterebilirler eğer sıcak bir bölgede iseler.
Benimkiler tüm gün güneş altındalar ama geceleri soğuklanıyorlar, bu yüzden çiçekleri iri ve renkleri çok canlı.

Ortancalar için kara boyanın çok iyi geldiği söyleniyor hep, on beş günde bir kara boya verebilirsiniz.

Adalet Yağcı 23-06-2010 10:10

Yücel bey, bu nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim, sizin kırlangıçları bahçemde misafir etmekten onur duyarım, bir nebze olsun hafifler üzüntüm :)

Orkun Kırcı 23-06-2010 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 662860)
Orkun bey, abutilon başlığındaki çiçeğinizi gördüm, benim gönderdiğim tohumlardan mı sarı açtılar?
Gerçekten enteresan, bende sarı açmıyor, yeterince ışık görüyor mu acaba?

Sarı da çok güzel, belki giderek rengi değişir.
Güle güle büyüsünler.

Evet sizin tohumlardan :) 2 kök var aynı saksıdalar biri sarı diğeri normal. Bol güneşteler. Işıktan olsa ikiside sarı olurdu. Bakalım hep sarı mı açacak :) Gelişmelerden haberdar ederim.

zeynep dila 23-06-2010 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 662871)
Sevgili Zeynep Dila, ortancalar çok kolay bitkiler, kendi başlarının çaresine bakıyorlar, yeter ki sulamayı düzenli yapın.

Yarı gölge alanlarda daha iyi bir gelişim gösterebilirler eğer sıcak bir bölgede iseler.
Benimkiler tüm gün güneş altındalar ama geceleri soğuklanıyorlar, bu yüzden çiçekleri iri ve renkleri çok canlı.

Ortancalar için kara boyanın çok iyi geldiği söyleniyor hep, on beş günde bir kara boya verebilirsiniz.

Sevgili Adalet Hanım,
Ortanca ile ilgili öneriniz için teşekkür ederim. Ben ortancalarla ilgili her tür öneriyi uyguluyor ve benimle ilgilenen arkadaşlarım olduğu için çok mutlu oluyorum. Yıllardır güzel ortanca yetiştirememenin üzüntüsünü yaşadım. Kara boyayı da daha önce uygulamıştım. Ya da uyguladığımı zannettim. Ben kara boya istediğimde bana verilen kumaşlar için kullanılan siyah boya idi. Acaba doğru bir şey mi kullanmışım diye merak ediyorum şimdi. Bu konuda sizden bir şeyler öğrenmek beni çok mutlu kılacak. Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı 23-06-2010 15:44

Sevgili Smiy, her çiçeğin belli bir vakt'ı zamanı var, sonra geçiyor bu güzellikler, mesela, clematisler soldu, yeniden açmaları için bir kaç hafta dinlenmeleri gerkiyor, gülleri budadım, çok az gonca kaldı.

Bazan tabiat da işin içine giriyor, Pazar günü yağan yağmur ve fırtına gelincikler dahil bir çok bitkimin yerlere yatmasına sebep oldu.
Böyle bir durumda bayılacak kadar güzellik kalmıyor ne yazık ki :(

Adalet Yağcı 23-06-2010 15:47

Zeynep hanım, benim bildiğim kara boya, maviye çalan rengi ile iri tuza benziyor, sanırım demir içeriyor bolca, ortancalar demir severmiş.
Ben bir demirciden aldığım demir tozunu bitkilerimin dibine karıştırmıştım, bulamazsanız bir kaç paslı çivi gömün toprağına.

yagmur2727 23-06-2010 18:22

Babam Mersin'den gelirken 5 saksı daha çiçek getirmiş :( Allah'ım ben nerde yanlış yaptım ki acaba.. neyin karşılığı ki bu ceza...

Güler 23-06-2010 20:52

Böyle cezaya can kurban. İstenmiyorlarsa hemen adres vereyim, postalayın bu tarafa....;)

yagmur2727 24-06-2010 09:55

Güler Teyze; benim elimde olsa size bütün bahçeyi yollardım :))

Adalet Yağcı 24-06-2010 18:19

3 Eklenti(ler)
Bahçe elden gitmeden biraz daha fotoğraf yükleyeyim bari :dilli:

Adenium çiçeklerinin ömrü bir kaç gün.
Eklenti 155622

Sarı gallalar açtıktan bir kaç gün sonra renk değiştiriyor, somon rengine yakın.
Eklenti 155623

Lobelyalar açmaya devam ediyor, sarkan lobelyalar bir aya kalmaz saksıları doldurur, onlardan daha değişik renkler bekliyorum.
Eklenti 155624

Adalet Yağcı 24-06-2010 18:23

2 Eklenti(ler)
Ben obrizyaları İlk baharda açıyor sanırdım, tomurcuk ve çiçek görünce şaşırdım.
Bu fotoğraflar üç gün öncesinin, bu gün tekrar fotoğrafladım, değişik renklerden de açmış.

Eklenti 155632
Eklenti 155633

Adalet Yağcı 24-06-2010 21:05

2 Eklenti(ler)
Bunlar da diğer renkleri, bakalım başka renklerde çıkacak mı?
Eklenti 155696
Eklenti 155697

Adalet Yağcı 24-06-2010 21:22

4 Eklenti(ler)
Geçen sene duvar demirleri takılırken yarısını koparmışlardı, bu sene daha gür bir şekilde ve iri açıyor acem borusu.
Eklenti 155698
Eklenti 155699

Ben bu minik güzelliğe aşık oldum, her gün fotoğrafını çekmek istiyorum, bu ne güzellik Allahım...
Eklenti 155700
Eklenti 155701

Adalet Yağcı 24-06-2010 21:30

3 Eklenti(ler)
Bektaşi üzümü olmak üzere, bu hali ile bile çok hoş lezzetli.
Eklenti 155703
Eklenti 155704

Ribeste minicik bir salkım, olsun, merakımı giderdim :)
Eklenti 155705

Adalet Yağcı 24-06-2010 21:33

2 Eklenti(ler)
Eksem bu kadar çabuk çimlendiremezdim belki de.
Sanırım kargalar ağzından düşürmüş, tam da çileklerimin olduğu bölüme, toprağa gömülmemiş ama nasıl oldu ise çimlenmiş işte.
Eklenti 155706
Eklenti 155707

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025