![]() |
2 Eklenti(ler)
Artık benim de lisianthusum var, hem de dört kök :cool:
Tohumdan yetiştirmiştim, çok geç kaldı, yayla havasında kendini saldı ve nihayet açmaya karar verdi. Eklenti 330258 Uç alma işleminden sonra hızla tomurcuk yaptı, mutlaka uç alma yapılmalı lisilerde. Eklenti 330257 |
3 Eklenti(ler)
Asterler önceki seneden dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenmişti.
Hepsi de pembe, olsun varsın, seneye yanına mor ve beyaz arkadaşları da gelecek. Eklenti 330259 Eklenti 330260 Bodur dahlialar, solanum, rudbeckialar ve asterler, bu köşe biraz olsun şenlendi. Eklenti 330261 |
2 Eklenti(ler)
Bahçelerde mavi ve mora bayılırım.
Mor petunya uzun soluklu çıktı, ilk defa bu kadar uzun yaşatabildiğim için mutluyum. Eklenti 330262 Verbena her bahçede olması gereken mütevazı bir güzellik. Havaların biraz serinlemesi ile çiçekleri irileşti. Eklenti 330263 |
2 Eklenti(ler)
Fotoğraflar çok bozuk görünüyorlar, oysa bendekiler çok net.
Boyutları tekrar mı küçültülüyor acaba? Evet, yine rudbeckia :) Tam bir aydır çiçekleri üzerinde, hâlâ taptazeler, güneşin altında da, yarı gölgede de çok mutlular. Eklenti 330264 Bu da kınalısı :) Eklenti 330265 |
2 Eklenti(ler)
Tam sökmeye karar vermiştim ki, 12 yıl sonra ilk defa üzümlerini gösterdi :)
Eklenti 330266 Cinsini hatırlamıyorum, çok lezzetli bir üzüm. Eklenti 330267 |
2 Eklenti(ler)
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım.
29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim. Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor. Eklenti 330272 Eklenti 330273 |
Ohh salçalar harika görünüyor Ablacı'ğım ellerine sağlık mavi ve mor çiçekli bitkileri bende çok seviyorum:)
|
Sevgili tohumdan yetiştirme kraliçesi, demek lisileri bile tohumdan yetiştirebildiniz. :) Vakti zamanında okumuştum, 100 gün alıyor diye hatırlıyorum lisilerin fide haline gelebilmesi. Ayrıca sıcaklık değişimlerine de çok hassastılar yanılmıyorsam. Ellerinize sağlık. :)
Rudbeckialara ve asterlere ben de bayılıyorum. Hem rengarenk olmaları, hem çiçek açma dönemleri, hem de dona bu kadar dayanıklı olmaları harika. Salça da pek güzel olmuş. Keşke bir parça tadına bakabilseydim. :D |
Sevgili Adalet hanım, tohumdan yetiştirme azminize öyle imreniyor ve özeniyorum ki.. el gönderebilseniz keşke oralardan buralara.. :)
Her şey çok güzel elinize sağlık... salçanızın kıvamı pek lezzetli görünüyor, afiyetle tüketiniz.. ;) |
Sevgili Adalet Hanım; çiçekler çok güzel, salça süper... Ağız tadı ile tüketin inşallah...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tohumdan yetiştirmek ayrı bir tutku, onlar benim çocuklarım gibi oluyor. İlk çimlenme zamanından çiçeklenmeye geçinceye kadar olan dönem heyecanlı bir bekleyiş içinde geçiyor. Bu heyecan da beni ayakta tutuyor :) Rudbeckiaları da tohumdan yetiştirdim, sayın Zeki Yağlı beyin hediyesiydi. Bana tek yıllık olduklarını söyledi, üzüldüm tabii ama bolca tohum alıp seneye yine bahçemi süslemelerini istiyorum. Vazgeçemeyeceğim mevsimliklilerden biri oldu. Salça harika oldu, keşke size ulaştırabilmenin bir yolu olsa. Oralara gelecek birileri varsa hiç çekinmeden yazın bana, gönderebilirsem çok mutlu olurum. |
Alıntı:
Her tohumda başarılı olamıyorum ben de. Çok yıllık hazeran(Delphinium)larını çimlendirmeyi bir türlü başaramadım mesela. Deneye yanıla öğreniyorum. Tohumdan yetiştirmenin püf noktası "dikkatli takip" bence. Zamanlama, nemlendirme, ısı, şaşırtma da ayrıca önemli, köklerini iyice geliştirmiş bir fideyi şaşırtıp yaşatmak zordur. |
Alıntı:
Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor.:) Biber salçasını çiğden yapmayı yıllar önce bir arkadaşımdan öğrenmiştim, o zamanlar et makinasından çekerdik, şimdi ise robotta. Güneşte olduğu için leziz oluyor ve bozulmadan tüketiliyor. Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis.:) |
Alıntı:
Bundan sonra mevsimlikler yavaş yavaş veda ederler :( |
Alıntı:
Hayatımda ilk defa kendi başıma salça yapabildiğim için öyle yazdım :) Daha önce de komşularımın büyük yardımları ile yapmıştım, bu tamamen benim eserim :cool: Demek siz de güneşte pişiriyorsunuz salçayı. Bazı yörelerde biberi çektikten sonra fırında kurutuveriyorlar, rengini, kokusunu, tadını değiştiriyor fırınlamak. En iyisi güneş. Siz de sağlık ve afiyetle tüketin, sizin yaptıklarınızın yanında benim hamaratlığım çerez kalır :) |
Allı, morlu :)
Mor çiçekler de al al biber salçaları da çok güzel, elinize sağlık. Hiç bu kadar güzel renkli verbena görmemiştim, ben nedense pek yaşatamıyorum. Sizde kışı atlatıyorlar mı? |
Sevgili Kiraz;
Verbenalar kışı rahat atlatıyor, İstanbul ile kıyaslandığında yaylanın kışı daha sert geçiyor. Burada kışı atlatıyorsa İstanbul'da daha rahat atlatır. Verbenaların renk skalası öyle geniş ki, pembesinin bile 4-5 renk tonu var benim gördüğüm. Hastalıklara mukavim, güneşi seviyor, yayılıcı, daha ne olsun. Tohumdan yetiştirmeye gerek yok, baharda her yer verbena :) |
Sevgili Kiraz,Adalet tevazu gösteriyor,verbanalar olagan üstü renkteler.Salça da ;ekmegini al gel ve ye beni diyor:)iyi mi:)))))
|
Canımmm...
Hoş geldin, nihayet nefes alabilcek zamanın oldu. Şimdi ver elini Kapadokya... |
Onüçün de resimleri asinca,isim bitiyor.Dogru Kapadokya:)))Adrasan,Olimpos muhtesem,kaçyildir böyle deniz e girmemistim.Ada cim deniz,kitap,Ipad hayatimda hiçböyle tembellik yapmamistim,ama ne kolay alisiliyor:))
|
Güzel atlar Ülkesi...
Yanlış hatırlamıyorsam en son 7 yıl önce görmüştüm. Müjgan'cığım, oraları seninle gezmek harika olacak, heyecanlandım şimdi. |
Alıntı:
Yine yaklaşık dört yıl önce, İstanbul'daki evimize yakın sokaklardan birinde bu çalıyı görmüş ve çiçeklerini, yine yakınımızdaki bir fidanlıktaki bir Ziraat Mühendisi bayana gösterip sormuştum. Sağolsun elindeki bir çiçek kataloğundan (Çiçeklerine bakarak!) buluvermişti. Evet bir Kolonya çalısı. Cestrum Elegans. Her yıl çelik alıp yetiştirmek istiyorum ama hep unutuyorum.:) Bu arada lisanthuslarınızı güle güle büyütün. Sağlık ve mutlulukla. |
Ablacığım bizim oralarda çocuklar domates salçasını ekmeğe sürer üstüne de halis zeytin yağı ile nane döker yerlerdi. Bilmem siz bilirmisiniz o lezzeti dışardan alınan hiçbir salça ev yapımı salça lezzetin de olmaz tekrar ellerine sağlık:)
|
Cestrum Elegansın kokusu hiç yok Orhan bey, çiçekleri ve yaprakları gösterişli sadece.
Çelik alma mevsimini biliyor musunuz, bitkiyi biraz toparlamak istiyorum, biraz çelik çıkacak, muhtemelen yerini de değiştireceğim. IBA ile bir kaç çelik yapacağım, tutarsa size gönderirim. |
Bu saatte böyle önerilerde bulunma sevgili günebakan :)
Benim salçam biberden, domates salçası hiç yapmadım, belki onu da denerim. Biber salçasını burada yeşil zeytinle karıştırıyorlar, kahvaltıda değişik bir lezzet. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çelik alma zamanını bilimiyorum. Ama ekim-kasım ve mart-nisan ayları en mantıklısı. Zira çoğu yaz ve sonbahar çiçeklenmesi yapan çalılarda bu aylar çelikleme için ideal oluyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu bitkiyi çelikten sen yetiştirmiştin. Alıntı:
Çelik konusunda almira kadar başarılı değilim, inşallah köklendirebilirim. Bir dünya clematis fidelemiştim ama içlerinden sadece bir tanesi köklenmiş :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025