![]() |
Alıntı:
Kim bilecekti bir bahçede böyle bir gezi fotoğrafları var :) Mesajları taşıdım: Kapadokya Gezisi 2012 Adını isterseniz değiştirebilirim. |
Size zahmet verdim sayın malina, ben teşekkür ederim.
Bundan sonra daha dikkatli olacağım, söz :) |
2 Eklenti(ler)
Kapadokya gezisi ilgili başlığa taşındı.
Biraz da bahçeden söz edelim. Bu mevsim pek neşeli değil ama, yine de kıyıda köşede kalmış bir kaç güzelliği paylaşmak istiyorum. Her yıl üst aksamı donan ağaç menekşe açmakta çok gecikti, yine de çiçeklendiğini görmek çok güzel. Eklenti 336491 Eklenti 336492 |
3 Eklenti(ler)
Anemon Japonica açtı, fazla güneşten hoşlanmadığını anladım.
Eklenti 336494 Bir çok tomurcuk var. Eklenti 336495 Dipten minik fidecikler verdi, çoğalacak :eek: Eklenti 336496 Teşekkürler Jineop'um. |
2 Eklenti(ler)
Getiğimiz yıl düşen tohumlardan çimlenen ekinezyalar.
Önümüzdeki yıl hepsi de çiçeklenecekler. Eklenti 336500 Eklenti 336501 |
2 Eklenti(ler)
Yaşasın, hostamda tohum oluştu.
Eklenti 336504 Allisiumların zamanı geçti ama yine de güzeller. Eklenti 336502 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Hava serinleyince küpeler kendine gelmeye başladı.
Eklenti 336513 Eklenti 336514 Eklenti 336515 Bir tanecik tohumu var, tohumdan ilk kez küpe yetiştireceğim, becerebilirsem tabii. Eklenti 336516 |
1 Eklenti(ler)
Ankara'lı bir güzel, adını bilmiyordum, Nevsun'cuğum yazmış sağ olsun.
Sedum spectabile- Anne çiçeği. Teşekkürler sevgili Nevsune. Eklenti 336517 |
1 Eklenti(ler)
Böyle bir güzellik var mıymış, ilk çiçeğini 16 Temmuzda fotoğraflamışım.
O günden bu güne çiçekleri üzerinde, sadece iki tanesi soldu. Kesinlikle bahçelerde olması gereken bitkilerden. Eklenti 336522 |
3 Eklenti(ler)
Gül sardunya harika rengi ve görünüşüyle hep mutlu edenlerden.
Eklenti 336524 Eklenti 336527 Eklenti 336526 |
Sevgili Adalet hanım, öncelikle fotoğraf kalitesi çok güzel, gözlerimiz bayram etti. Tabii bitkilerin hakkını yememek gerekir, onlar güzel ki makina gördüğünü çekmiş.:)
Rudbeckiayı iki yıl önce almış ve çok sevmiştim. Uzun süre çiçekli kalışı ve gösterişli çiçekleriyle sevdiğim bir bitki. Maalesef bendeki tek yıllıkmış, tohumlarını da çimlendirememiştim. Çiçekçide de bir daha göremedim. Sizdekiler çok yıllık mı? Ankara'lı güzel, sedum autumn joy mu? Ekinezya şaşırtmak istiyor mu? Anemon geç açan tür mü? Bendeki yazın açmış ve yaprakları kurumuştu. Yumruları topraktan çıkardım ama doğru yapıp yapmadığım konusunda endişeliyim. Sorularım çok oldu ama cevaplarsanız sevinirim. Sevgiyle... |
Sevgili Durul'cuğum, bir süre önce fotoğraf makinamı değiştirmiştim.
Eskisi de fena sayılmazdı ama bunda renkler daha canlı gibi sanki. Rudbeckiaların tohumu sayın Zeki Yağlı beyden gelmişti, bu yıl ilk defa yetiştiriyorum. Aynı zamanda diktiğim fidelerin bir kısmı açmadı, onların çok yıllık olduğunu düşünüyorum, inşallah öyledir. Diğerlerini de göreceğiz bakalım. Tohumlarını almaya çalışacağım, çok kolay çimleniyorlar, bu sene Mersin toplantısında bol fide dağıtmıştım. Sedum autmn joy, güzel... Böylece Ankara'lı güzelin adını öğrenmiş oldum :) Anemonu sevgili Jineop göndermişti, onunla da ilk yılımız, hangi türü olduğunu bilmiyorum. Bildiğimiz anemondan farklı olduğu kesin, bunun yumrusu yok, geldiğinde 3 cm.cik bir fidecikti. |
sayın adalet hanım bu ne güzellik parmagım beğen butonuna basmaktan yoruldu ;) bu güzellikler hep sizinle olsu sanki yalancı cennet
ama şunu bilmenizi isterim çok kıskandım :p bu kadarda olmazki canım olan var olmayan var :rolleyes: |
Hepiside muhteşem aplam küpeler gül sardunya hosta tohum bile bağlamış ellerine sağlık.
|
Adaletcim fotoğraf makinen de, çekimlerin de çok güzel. Görüntüler nasıl net, renkler nasıl güzel ve bitkiler ne kadar canlı görünüyorlar. Resmen profesyonel makine gibi. Sen bitkileri yetiştir, o görüntülesin. Harika bir ikili olmuşsunuz:)
Sukulent açtı deyince fena kıskandım da gelirken getir benim sukulentimi diyecektim:p Meğer Sedum spectabile imiş açan. Bir diğer adı da anne çiçeği onun. Geçen bayram eve döndüğümde çiçekleri sularken, bunun saksısına dirseğimin değmesiyle 5 kat aşağıya uçtu. Üzeri milyon tomurcuk. Zarar gördüğüne mi yanayım, ya birinin üstüne düşseydi korkusuna mı. Koca saksı gitti, bir dal kurtarabildim neyse. Seninki de gelecek yıl saksısını doldura doldura milyon çiçek açacak canım. |
Canım Nevsun'cuğum, güzel sözlerin için teşekkürler ederim.
Makinanın pikseli çok yüksek, 16.2 mp. fotoğrafları küçülttüğümde netlik kaybı oluyor. Türkçe açıklaması olmadığından kullanmayı beceremiyorum daha, pikseli düşürebilirsem daha net fotoğraflar yükleyebilieceğim sanrım. Alıntı:
Fotoğrafın altına doğru ismini ekleyeceğim. Küçücük bir daldı, kendinden büyük çiçek açtı, mutlu etti beni :) Seninkinin canı sıkılmış biraz uçmak istemiş anlaşılan :) Yine de Sedum spectabile siz kalırsan sana çelik gönderirim üzülme :cool: |
Alıntı:
Hiç kıskanmayın, son derece paylaşımcı bir forumumuz var, olmayanları da oldururuz evelallah :) Alıntı:
|
Alıntı:
|
Lütfen ekinezya kürüne devam et canım.
Ben sanırım beş yıldır hiç, ama hiç hasta olmadım, ne grip, ne de soğuk algınlığı. Bazan çok üşürsem biraz hapşırırm, hemen bir kaç gün ekinezya çayı içerim, hiç ilerlemez. Sahi sende neden yok ekinezya, toplantıya tohum getireceğim, bu mevsimde toprağa serpiver, baharda minik fideler seni karşılasın. |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Dostum bu sana büyük teşekkür;
Kendi bahçeni değil,bizlerin bahçelerini de yüreğin gibi zenginleştiriyorsun,(Angel Trompetler)elleriniz den öpüyor.Her biri adam gibi çalı oldular,bir karış boyundaydılar hatırlarsan:))))Eklenti 336753 Eklenti 336754 Eklenti 336755 Eklenti 336756 |
3 Eklenti(ler)
Bahçene üç foto da ben den hediye;
Bu yaz ben atölyedeyken ,herkes benimle beraber çalıştı;Köpeklerim Dali ve Frida nın beş güzel yavrusu oldu,arılarım muhteşem di,canı bal yemek isteyen tüm dostları davet ediyorum:)))) Eklenti 336758 [ATTACEklenti 336757H]336759[/ATTACH] |
Of... Nasıl da güzel açarlarmış, güle güle büyüt canım.
Aslında bu trompetler bana da sevgili Almira'dan gelmişti, yani ikimiz de ona teşekkür edelim. Bahçemde kalan tek kök yerini sevmediği için bir türlü açmadı, bu sene onu güneşli bir alana taşıyacağım inşallah. Baharda budamasını yaparsan daha keyifli dallanacaktır. Gelirken bana beyaz ve pembeden birer tane çelik getirebilir misin? Sarısı bende var. Ballara gel ballara... Maşallah, arıların da senin gibi çalışkan :) Dali ve Frida hanımı tebrik ediyorum, yavrulara uzun ömürler diliyorum. Sanırım mesajın bu bölümünü "üyelerimizden mutlu haberler" başlığına yazmam gerekirdi :D |
Bal resimleri gördüm canım çekti
Zili çalıyorum ses yok herhalde elektrikler kesik durun bakayım elimle kapıya vurayım
|
Sayın Ahmeter buyrun efendim, hoş geldiniz bahçeme.
Neredeyse bir aydır uğramıyorum bahçeye, bu yüzden sessiz kaldık. |
Sayın Yağçı
Hoş bulduk meraklanmıştım iyi günler dilerim
|
Sevgili Adalet Hanım; merhaba hoşgelmişsiniz. Ne zamandır yoktunuz, merak etmeye başlamış idim sizi.
|
Ne zaman İstanbul'a geliyorsun?
"Kış da olsa kar da yağsa toplanıyoruz" toplantısını yapacağız, çok geçikme. Ve lütfen unutma, burası Mersin değil İstanbul, ona göre kıyafet getir. Yoksa yine dondum, titriyorum deme bize. ;) |
Alıntı:
Haklısınız biraz uzunca bir ara verdim :( Ankara toplantısından sonra Antalya'ya geçtim. Evime döneli bir hafta oldu. Çok yakında görüşmeyi umuyorum sizinle de. Sevgiler. |
Alıntı:
Toplantıya yetişmeyi çok isterim. Kıyafet konusunda akıllandım merak etme, ihtiyatlı olmaya söz veriyorum :) E...ne zaman toplanıyoruz :eek: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025