agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

finduk52 05-07-2010 01:12

Herşeyin yolunda olduğunu duymak bize yetiyor ablacığım . Kızınla torununla güzel vakitler geçirmeni diliyorum .

Campanulanın beyazıda çok hoş olur . Resimlerini bekliyorum ablacığım.

Nihayet yarın senin yavrularının açmış hallerini resimleyip ekleyeceğim inşallah.Ön bahçedeki akşam sefasında da tomurcuklar gördüm. Oysa ki boyu henüz çok uzamadı. Belkide tüm gün güneş aldığından fazla uzamadan çiçeklenmeyi düşündü. Üzerinde böceklenmeler keşfettim , ilaçladım . Karagözlü suzanlarda çok güzel açtılar .

Neyse resimlerini ekleyeceğim inşaallah . Sevgiyle güzelliklerle kal inşaallah ..

Aysel Özgezer 05-07-2010 22:37

Sevgili Adalet Ablam,
bana tohumlarını yolladığınız sayısız çiçeklerden bir kısmı açıp ömrünü tamamladı. Avustralya mercan , İspanyol bayrağı sarmaşıkları ve daturalar heyecanla bekleniyor. Tekrar teşekkür ederim. Beyaz gauran hazır. Çok öptüm.

Adalet Yağcı 05-07-2010 22:58

1 Eklenti(ler)
Sevgili Finduk'cuğum, kuzucuğumla annesini bu akşam yolcu ettim, şu sıralarda inmiş olmaları gerekiyor.

Benim campanula carpaticaların fotoğraflarını ilgili başlığa ve senin bahçene yükledim, keşke mavi olsaydı bir kaç tanesi.

Sabah sefaları bol güneş seviyorlar, çok fazla sulamak da gerekmiyor, akşam üzeri mis gibi kokuları mest eder insanı.

Benim suzanlar da daha yeni açıyorlar, bu sene bir kaç kök de aplik saksıya diktim, uçlarından aldım yoğun dallanması için, çok da güzel olacak, sen de deneyebilirsin.

Adalet Yağcı 05-07-2010 23:01

1 Eklenti(ler)
Sevgili Aysel'ciğim, ne kadar özlemişim seni, hoş geldin, sefalar getirdin.
Harika bahçeni bir an önce paylaşıma açmanı diliyorum, muhteşem güzelliklerinden mahrum bırakma bizleri.

Bir beyaz gaura duydum sanki :D

Bu senenin başında gönderdiğin bak nasıl oldu.

Eklenti 158086

Adalet Yağcı 05-07-2010 23:17

4 Eklenti(ler)
Tohumlarını Şubat ayında ekmiştim, Ankara çiçeğim açıyor.
Sanırım suyunu fazla kaçırıyorum, bu yüzden boya gidiyor ve dallar daha kırılgan.

Yılmaz Yalçın 06-07-2010 09:16

Sevgili Adalet Abla,
Tohumdan çiçek yetiştirmede üstüne tanımam:)Ankara çiçeğini gören 3-4 yıllık olduğunu düşünür oysa ki Şubatta tohumdan yetişmiş.Anladım senin coca cola gibi bir sırrın var çiçeklerle ilgili:)Yolladığın sarı suzanlar ve sabah sefaları epey geliştiler hatta sabah sefaları 2 metreyi geçti,tomurcuklarda oluşturdu ama daha açacak kadar gelişmedi tomurcuklar..Sarı suzanlarda da aynı tomurcuk sap oluşumu var ama neden bu kadar zamandır açmadılar merak ettim acaba İstanbul için mi erken?Çiçekli bitkiler için sıvı besin de veriyorum 15 günde bir(fosfor ve potasyum ağırlıklı)

Adalet Yağcı 06-07-2010 10:39

Yılmaz bey, Coca Colayı bilmem ama benim sırrım yok inanın, tek bir şeye inanırım, bitkilere aşık olmak.

Bu aşk bu sitede bulunan tüm arkadaşlarımızda var, sizde de fazlasıyla var.

Sabah sefaları ve suzanlar için erken değil, açmaları gerekirdi, fazla güneş almayan bir yerde olabilirler mi acaba?

Benim suzanlar bir karış boyları ile açıyorlar, seçtiğiniz gübre bol çiçeklenmeyi sağlayacaktır.

Bu aralar fazla aktif olamadım, misafirlerimden dolayı, bundan sonra biraz daha güzel fotoğraflar çekip paylaşabilmeyi umuyorum.

Yılmaz Yalçın 06-07-2010 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 668515)
Yılmaz bey, Coca Colayı bilmem ama benim sırrım yok inanın, tek bir şeye inanırım, bitkilere aşık olmak.

Bu aşk bu sitede bulunan tüm arkadaşlarımızda var, sizde de fazlasıyla var.

Sabah sefaları ve suzanlar için erken değil, açmaları gerekirdi, fazla güneş almayan bir yerde olabilirler mi acaba?

Benim suzanlar bir karış boyları ile açıyorlar, seçtiğiniz gübre bol çiçeklenmeyi sağlayacaktır.

Bu aralar fazla aktif olamadım, misafirlerimden dolayı, bundan sonra biraz daha güzel fotoğraflar çekip paylaşabilmeyi umuyorum.

Benim bahçe 13.00 gibi güneş almaya başlıyor ve 16.30 a kadarda sürekli güneş görüyor ama?Yeterli mi gelmiyor acaba?Yeni uygulamaya başladım çiçekcoşturan'ın fosfor ve potasyum ağırlıklı çiçek açtıran sıvı gübresini.15 günde bir uygulamayı düşünüyorum ama daha mı sık yapsam?

Adalet Yağcı 06-07-2010 17:23

Yılmaz bey, üç saat güneş yeterli olmayabilir ama yine de açacaklardır merak etmeyin, ya da Cumhur beyin dahiyane fikirlerini uygulayın :D

Çiçek coşturanı 15 günde bir vermeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Adalet Yağcı 06-07-2010 17:43

2 Eklenti(ler)
Pazar günü vişne hasatı vardı, en tepelerde çok vişne kaldı ama toplayabildiklerimiz 20 kg. yakındı.
Bir kısmını vişne suyu yaptım, biraz da reçel tabi, kalanını da dağıttım.

Eklenti 158217
Eklenti 158218

Güler 06-07-2010 18:15

Oh ohh, maşallah. Afiyet olsun.

Ben vişne topladığımda yıkarken bir ağzıma bir tepsiye atıyorum. Mayhoş tadı çok hoşuma gider.
Yıkama sonunda da karnım küp gibi oluyor.

Adalet Yağcı 06-07-2010 22:08

Sevgili Güler, Çiçeksever, vişnelerin rengi koyu bordoydu ama nasıl oluyorsa fotoğraflarda kiraz gibi kırmızı çıkıyor.

Ben de severim vişneyi, özellikle de iyice olgunlaşmış olanları, 7 kg. kadar reçel yaptım, üçe böleceğiz, oğluma, kızıma ve bize.

Ben hazırmeyve sularını hiç sevmem, içinde katkı maddesi olmayan doğal meyve suyu gibisi var mı, şimdi sıra eriklerde.

hozat 06-07-2010 22:15

Erikle neler yapıyorsun biraz ipicu verirsen iyi olacak.
Zira benimkilerin çoğu telef olma yolundalar.

Bol bol dağıtrak azaltıyorum. Bir de marmelat yapıyorum .

Sevgiler.

Adalet Yağcı 06-07-2010 22:20

Sevgili Hozat, burada çok ekşi bir tür var, ondan erik ekşisi yapıyorlar, eriği iyice kendi suyunda haşlayıp süzüyorlar, dolmaların, salataların, bamyanın vb. içinde kullanıyorlar.

Benimkiler İtalyan erik ve can erik, tatlı oluyorlar, ancak meyve suyu yapılabilir.
Boş kola şişelerine doldurup ağzını sıkıca kapatarak buz dolabında saklıyorum.

finduk52 06-07-2010 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 668374)
Sevgili Finduk'cuğum, kuzucuğumla annesini bu akşam yolcu ettim, şu sıralarda inmiş olmaları gerekiyor.

Benim campanula carpaticaların fotoğraflarını ilgili başlığa ve senin bahçene yükledim, keşke mavi olsaydı bir kaç tanesi.

Sabah sefaları bol güneş seviyorlar, çok fazla sulamak da gerekmiyor, akşam üzeri mis gibi kokuları mest eder insanı.

Benim suzanlar da daha yeni açıyorlar, bu sene bir kaç kök de aplik saksıya diktim, uçlarından aldım yoğun dallanması için, çok da güzel olacak, sen de deneyebilirsin.

Sevgili Adalet ablacığım Allah kavuştursun. Hasretlik çok zor oluyor ama neyseki yine Türkiye içinde vize yok o yok bu yok . Rabbim tez zamanda yine kavuştursun inşaallah .
Beyaz campanulayı gördüm ablacığım. Olsun sen üzülme olurda gelebilirsem sana mutlaka getireceğim ben buradakilerden. Olurda o dönemde bulunmaz ise seralarda benimkini söker yine getiririm . Ben nasıl olsa yine alırım.

Akşam sefası bugün işten geldiğimde bir çiçek açmış , çok sevindim. Yarın resmini çekeceğim inşaallah. Benekli callalarda açmaya başladılar beyaz açtılar hakikatende . Ama küçükler renkliler gibi. İyi ki klasik olanından da almışım.

Suzanlar böyle askılı saksıda çok güzel olmuşlar , seneye bende deneyeceğim inşaallah.Demek uçlarından alınca dahada dallanıp budaklanıyorlar . Buna sevindim.

Sevgili ablacığım Ankara çiçeğinde ayrı bir güzelmiş , çok beğendim. Hem tohumdan yetişmesi hemde bu kadar coşması senin ellerinin hünerlerinin ve ****** kattığın o bitmez sevginin sonucu . Ellerine yüreğine sağlık ablacığım.

Kucak kucak sevgi yolluyorum buralardan siz güzel insanlara ...

Adalet Yağcı 07-07-2010 11:56

Sevgili Finduk'cuğum, satırlarına geçen sevgi enerjisi o kadar yüksek ki, nasıl karşılık vereceğimi bilemiyorum.
Sizler gibi güzel dostlar kazandırdığı için bu siteyi her gün biraz daha çok seviyorum.
Tabii sizleri de.

Finduk'cuğum lütfen bahçenden çiçek sökme, tohumdan yetişebilen bir bitki, ben ne olsa bir yolunu bulurum mavinin de.
Senin bahçene o kadar yakışmışlar ki, ben asla kıyamam onlara.

Kızım ve torunum gittiler, ev bomboş şimdi, kolay olmuyor, çok gezen biri olmadığım için.
Sizlerle vakit geçirdiğimde yalnızlığımı hissetmiyorum, iyi ki varsınız canım.

Gallaların büyük açanları çok daha güzel, benim bahçemde dokuz kök var, keşke sana ulaştırabilsem bir kaç tane.
Baharda açmaya başlıyorlar, Mayıs sonuna kadar dokuz kök yüz kadar çiçek verdi, toplu halde olunca daha da güzel görünüyorlar.

Ben de sizlere sevgilerimi gönderiyorum, hep böyle güzelliklerle kalın.

Yücel Canpolat 07-07-2010 12:05

Sevgiyle dolu yürekler mesafe tanımaz, şurubumuzu içtik,vişnemizi aldık kabul ettik.Seni seviyoruz Adalet Abla.

Cumhur Tonba 07-07-2010 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 669010)
Cumhur bey, kapalı alanda sigara yasağını ihlâl etmişsiniz, 62 tl. cezanız var, nasıl ödemek istersiniz :D

Merhaba Adalet Hanım,
Size 50 paket çiçek tohumu göndererek ödemek istiyorum.
Ben 26 seneden bu yana(Hakan'ın Doğum tarihi) evde sigara içmiyorum. Sigara molası diyorum zaten. Mola verip bahçeye çıkarım. Meyveyi'de dalından yemeyi severim.
Olağan üstü bir durum olmazsa ihlal etmem. Yataktan kalkamayacak durumda olursam içerim. Camı pencereyi açıp.

Adalet Yağcı 07-07-2010 15:06

50 paket çiçek tohumu öyle mi?
Vazcaydım, cezanızı tecil ettim, bu sene 100 paket çiçek tohumu ekip yetiştiren biri olarak, bunu karşı ceza olarak düşünüyorum :D

Çok keyifli olmasına rağmen çok da yorucu bir iş tohum çimlendirmek, bundan sonra hazır fide alıp dikeceğim, şansıma ne bulursam artık.
Böylece sizi de büyük bir zahmetten kurtarmış oldum ;)

Yılmaz Yalçın 07-07-2010 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 669105)
50 paket çiçek tohumu öyle mi?
Vazcaydım, cezanızı tecil ettim, bu sene 100 paket çiçek tohumu ekip yetiştiren biri olarak, bunu karşı ceza olarak düşünüyorum :D

Çok keyifli olmasına rağmen çok da yorucu bir iş tohum çimlendirmek, bundan sonra hazır fide alıp dikeceğim, şansıma ne bulursam artık.
Böylece sizi de büyük bir zahmetten kurtarmış oldum ;)

Evet bir o kadar da zevkli bir iş tohum yetiştirme:)Bir de çiçek verdiğini görsem daha çok sevineceğim:)İnatla çiçeklenmiyorlar ve sürgüne gidiyorlar..Cumhur Bey artık Çilli'yi verir size Adalet Abla:)Çilli'yi bahçedeki tırtıl,sümüklüböcek ve diğer zararlılarla mücadelede kullanırsınız:)

Adalet Yağcı 07-07-2010 17:17

Hay aklınızla bin yaşayın siz e mi Yılmaz bey, benim aklıma çilli gelmemişti hiç, tamam Cumhur bey, tohumdan vazgeçmiştim, tüm haremi ile birlikte çilliyi istiyorum :eek:

Adalet Yağcı 07-07-2010 17:23

1 Eklenti(ler)
Cumhur bey size çok zor bir sorum var, bilirseniz çilliyi de haremini de bağışlayacağım.

Eklenti 158538

Burada farklı olan bir şey var, nedir?

Birol 07-07-2010 19:59

Haddim olmuyarak konuya gireyim dedim ama çiçeklerle o kadar haşır neşir olmadığımdan farkı bulamadım.:D
Cezam neyse banada kesebilirsiniz adalet hanım.:D

Adalet Yağcı 07-07-2010 21:41

1 Eklenti(ler)
Harikasınız, sevgili Kiraz, Günebakan, Cemo ile de msn.den görüştük bulamamış, ama Günebakan'cığım kopya vermiş :)
Gözlerimiz bitkiye çiçeğe öylesine aşina ki, başka detayları görmüyoruz.

Aslında fotoğrafın ismi, "Elma dersem çık" olacaktı ama sonradan vaz geçtim, çabuk bulursunuz diye.

Buyrun, kendileri bahçemin teklifsiz misafiri oluyorlar :D

Eklenti 158638

Cumhur Tonba 07-07-2010 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 669178)
Cumhur bey size çok zor bir sorum var, bilirseniz çilliyi de haremini de bağışlayacağım.

Eklenti 158538

Burada farklı olan bir şey var, nedir?

Ah canım nasıl da bakıyor aradan.

Ekleme: Gerçi mesajları okumaya dönünce benden evvel yazanların cevabını gördüm. İlk saniye bitki farklılığını düşündüm fakat sonra değişik bir şey olmalı diye düşünürken gözlerini ve sevimi burnunu gördüm hemen.

Selim-i Ahir 08-07-2010 01:19

Efsane geri dönmüş. Adalet ablamız, neşe ve ceza dağıtmaya başlamış. Allah'tan merhametli. Ben sigara içtiğimi söylemedim; Cumhur Bey düşünsün!
Tüh, ne dedim ben yahu?!

Adalet Yağcı 08-07-2010 20:58

Sayın Selim-i Ahir, burası özgür bir Ülke, sigara içenleri içmeyenlere karşı 2. sınıf vatandaş gibi göstermeye çalışan zihniyeti kınıyorum.

Başkasına zarar vermediği sürece herkes istediğini yapmakta hür olmalıdır, ayrıca kahvehanelerdeki yasak da bana çok komik geliyor, yasak koyacağına havalandırma zorunluluğu koysa ve düzenli ve dürüst bir şekilde teftiş etse daha iyi olurdu.

Adalet Yağcı 08-07-2010 21:02

2 Eklenti(ler)
Sizlere biraz fotoğraf yükleyeyim de keyfiniz yerine gelsin.

Ankara çiçeğim tüm ihtişamı ile açmaya devam ediyor.
Eklenti 158892

Hostalarla birlikte aldığım bu güzelin adını unuttum :(
Eklenti 158893

Adalet Yağcı 08-07-2010 21:04

1 Eklenti(ler)
Mutlu beyden aldığım bebek yüz açacak, dilerim kokusu da kendisi kadar güzel olur.
Eklenti 158894

Adalet Yağcı 08-07-2010 21:06

3 Eklenti(ler)
Cosmoslar her zamanki gibi güzeller.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025