agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 02-12-2012 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1058472)
ablacım günaydın nasılsınız yaramazlık yoktur inşallah
saygılar

Teşekkürler tekomusti, yaramazlık yok ama iş çok :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir (Mesaj 1058544)
Kolaylıklar dilerim.

Sağolun sayın Ben fakir,
kolayladık zaten.

tekomusti 09-12-2012 07:38

sn adalet abla daha bitiremedinizmi taşınma işini allah kolaylık versin
esen kalın

Adalet Yağcı 09-12-2012 10:41

Bitti sevgili tekomusti, ufak tefek detaylarla uğraşıyoruz işte.

Sevgi 12-12-2012 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 497900)
Daturaların devamı, inşallah kışı kazasız belasız atlatırlar.

Adalet hanım bu fotoğraf 2009 da yüklenmiş ama genede soramak istedim. Daturalarınız halen yaşıyorlar mı? Eğer yaşıyorlarsa tohumu var mıdır? Affınıza sığınarak biraz daha ileriye gidip tohum isteyebilr miyim? ;)

Adalet Yağcı 12-12-2012 23:45

Sevgi hanım, hoş geldiniz.

Daturalar soğuk iklimde tek yıllık bitkilerdir, her yıl tohumdan yeniden ekmek gerekir.
Elimde datura tohumu var ama çimlenir mi bilemiyorum, 2010 yılının.

Şimdi İstanbul'dayım, Mersin'e döndüğümde seve seve tohum yollarım size, yeter ki çimlensinler.
Başka üyelerimizde daha taze tohum bulabilirsiniz belki.
Şu başlığı bir araştırın.
Sevgilerimle.

Ben fakir 12-12-2012 23:56

Sevgili Adalet Hanımefendi,

Bitti mi?

Geçmiş olsun diyebilir miyiz?

Sohbetinizi özledik.

Sevgi ve selamlar...

Adalet Yağcı 13-12-2012 08:14

Sayın Ben fakir;

Ev taşıma işi bitti şükürler olsun.
Ben hiç karışmadım, taşıma firması ve çocuklar hallettiler.

2013 Ocak toplantısına gelirsiniz diye düşünüyorum, bir çok dostunuzla tanışma fırsatı bulursunuz.

Selam ve sevgilerimle.

Sevgi 13-12-2012 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1066922)
Sayın Ben fakir;

Ev taşıma işi bitti şükürler olsun.
Ben hiç karışmadım, taşıma firması ve çocuklar hallettiler.

2013 Ocak toplantısına gelirsiniz diye düşünüyorum, bir çok dostunuzla tanışma fırsatı bulursunuz.

Selam ve sevgilerimle.

Merhabalar Adalet hn. Fazla vaktim olmadığı için önceki mesajları henüz okumadım. Istanbul a mı taşındınız? Istanbul toplantısı varsa bende katılabilirim.

Saygı ve selamlarımla.

Adalet Yağcı 13-12-2012 09:44

Sevgi hanım, ben taşınmadım, İstanbul'daki kızım evini taşıdı.

Toplantı Ocak ayında muhtemelen, yer ve tarih kesinleştiğinde sevgili Güler bizlere duyuracaktır.
Sizin de katılımınzdan mutluluk duyarız.
Sevgiler.

Sudenur 13-12-2012 15:09

Merhaba ablacığım, kızınız yeni evinde ağız tadıyla, güle güle otursun. Güzel torununuzu sevgiyle öpüyorum. :)

Hiç anneanne gibi görünmüyorsunuz maşallah, huzur veren, içten ve enerjik kişiliğiniz, fit görüntünüz dün gibi gözlerimin önünde, maşallah size.

Son bir kaç aydır epeyce hareketliydiniz. Tadilattı, eş dost ziyaretleriydi derken yıl bitti. Bahar aylarını ve bahçenizin yenilenmiş görüntüsünü heyecanla bekliyorum, sevgiler, selamlar.. :))

Adalet Yağcı 13-12-2012 18:08

Sevgili Sudenur;
Güzel dilekleriniz için teşekkürler ederim, Allah tüm evi olmayanlara da nasip etsin, kiradan kurtuldular.

Benim için yazdıklarınız çok zarif, bu kadar ince görünmekten o kadar da mutlu değilim aslında, keşke biraz kilo alabilsem.

Son aylardaki koşuşturmalar bitti, mevsimi kapattık.
Şubattan itibaren yeni heyecanlar başlar.
Bahçenin tadilatı ilkbahara kaldı, usta bulmak çok zor köyde, ayrıca bir çok bitkinin yeri değişecek, bitkiler uykuya geçemediği için cesaret edemedim açıkçası.
Baharda yeni güzelliklerle tekrar buluşmak dileği ile, öpüyorum yanaklarınızdan.

Maviş 07-01-2013 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1027658)
Yaşasın, hostamda tohum oluştu.

Eklenti 336504

Allisiumların zamanı geçti ama yine de güzeller.

Eklenti 336502

Çiçekleriniz her zaman çok güzel.Küpelilernize bayıldım. :D:D:):):D:D

Adalet Yağcı 07-01-2013 21:09

Sağol Maviş'im.
Küpeleri yaşatmayı başarabilirsem hepsinden fidelerim sana.

gülenyüz 29-01-2013 17:10

Sn Adalet Yağcı ,Sayfanızı bir çok gezdim ve hayran kaldım.Ellerinize emeğinize sağlık.Sizler bizler için pırlanta sayılırsınız.İstanbul toplantısında da sizi tanıma fırsatı bulmuştum,resimlerden.Her daim fikir ve bizler için olumlu -olumsuz sözlerinizi bekliyoruz.Ben kendi adıma söyleyim. Bahçe sayfa ziyaretiniz beni onur e eder. Sevgi ve Saygılar.

Adalet Yağcı 30-01-2013 15:36

Sayın gülenyüz;
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.

Agaclar nete üye olduktan sonra pek çok şey öğrendim.
Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz hep, her gün yeni şeyler öğreniyoruz.

Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz.
Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.
Bunun yanında bitki, tohum çelik paylaşımlarımız da olur.

Güzel paylaşımlar dileği ile, sevgiler.

gülenyüz 30-01-2013 15:47

Güzel sözleriniz için teşekkürler.Başımızda sizler olduğu sürece dediklerinizin hepsinin olacağına inanıyorum. (Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz.
Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.) Emekleriniz için teşekkürler.Sevgi ve Saygılar...

Cymbelina 30-01-2013 16:54

Bıcır kırlangıcım Adaletciğim:))) Nerelerdesiniz siz bakalım?;) Size sesini duyurabilene aşkolsun bu aralar:)

Merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum: Allah'ın izniyle döndüğünüzde, bahçenizde ilk neler yapacaksınız? Mesela sizinki gibi artık oturmuş bir düzeni olan bir bahçede kış sonu - bahar başı neler yapılır?

Hemen adımımızı atar atmaz tohum ekimi olmaz sanıyorum. Mesela diğer bazı bahçelerde görmüştüm, bazı bitkilerin kök kısımlarını korumaya alıyorlar çeşitli şekillerde. Herhalde önce onlar kaldırılıyordur.

Sizi ne gibi işler bekliyor döndüğünüzde?:))) - sorumun hiçbir aciliyeti yok bu arada, ne zaman vaktiniz olursa;)

Adalet Yağcı 30-01-2013 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1094384)
Bıcır kız Adaletciğim:)))

Kırlangıcı sevmiştim :)

Sevgili Cymbelina'cığım;
Bu aralar şehir dışından gelen msafirler nedeni ile fazlaca aktif olamıyorum.

"Yerleşmiş bahçe" diyorsun, bahçe hiç yerleşmiyor ki, her yıl farklı bir görünüm istiyor insan.
Başlangıçta yaptığım hatalar beni yoruyor, hâlâ onları düzeltebilmek için çabalıyorum.

Bahar gelmeden bahçelere Bordo bulamacı ve ya Göktaş tabir edilen mavi bir ilaç verilir, sonra budama yapılır.
Hava ısınıp toprak kabardığında bahçenin otları temizlenip bellenir.

Mart ortalarına doğru tohumları ekerim, filizlenenler uygun büyüklüğe geldiğinde viyollere şaşırtırım.
Mayıs başında viyoller toprağa geçirilir.

Bir kaç bitki haricinde korunmaya ihtiyacı olan bitkim yok, artık dona dayanıklı çok yıllıkları seçiyorum.
Nazlananları listeden çıkartıyorum yavaş yavaş, kaybedince üzülmemek için en doğrusu bu bence.

Ayrıca, bahçemde küçük değişiklikler yapmak istiyorum Mart başında.
Bir kaç bitkinin yeri değişecek, küçük bir tadilat da var.
Yardıma gelmek ister misin :D

Sudenur 30-01-2013 17:34

Merhaba Adalet hanım, ben de gelebilir miyim yardıma? :)) Cymbelina hanımefendi beni de alıverse geçerken.. :p ;)

Tohum ekme ayımız yaklaşmakta yavaş yavaş. Viyollerimi temizliyor, torf-toprak edinmeye çalışıyorum bolca. Yapılandırma çalışmalarınızı ben de merakla beklemekteyim.. ;)

Adalet Yağcı 30-01-2013 17:41

Sevgili Sudenur;
Ne kadar sevinirim bilseniz, öyle çok ihtiyacım var ki yardıma.
Cymbelina'ya geçen yıldan beri yalvarıyorum ikna edemedim bir türlü, bir de siz deneyin bakalım.
Ne güzel olurdu, on günde yapacağım işi üç günde bitiriverirdik :)

Ben her yıl yeni viyol alıyorum Sudenur'cuğum, çok ucuz bir ürün, dezenfeksiyonla filan uğraşmaya değmez.
Viyollerde torfu 1/3 oranında kullanmanızı tavsiye ederim.
Torf çabuk kuruduğundan fideleri kaybetmek söz konusu olabiliyor.

Sudenur 30-01-2013 17:58

Çok haklısınız, geçen yıl ektiğim tohumlar telef olmuştu. :(
Şaşırtmayı beceremedim, boyları acayip uzadı, gerçek yaprakları çıkmadı vs vs..

Çimlendirme torfu edindim bu yıl. Yeterli gelmezse önerinize göre uygulayacağım, teşekkür ederim Adalet hanım, iyi ki varsınız, cesaret veriyorsunuz inanın.. ;)

Viyollerim geçen yıldan kalma, toz ve mikroplarından arındırmak amaçlı dezenfekte ettim, atık malzemelerimde var çimlendirme amaçlı kullanmayı tasarladığım, sıcaklık, nem ve ışık olaylarını da ayarlayabilirsem olacak inşallah bu yıl..

Not: Siz ikna edemediyseniz hayatta razı edemem Cymbelina hanımefendiyi, tanışmışlığımız bile yok henüz, bir biskrem versem ikna edebilirmiyim ki.. :p :D

Adalet Yağcı 30-01-2013 18:36

Sevgili Sudenur;

Ankara'nın baharı geç gelir, siz tohumlarınızı Nisan başında ekin bence.
İç ortamda çimlendirmeye aldığınız tohum kaplarını, çimlendikten hemen sonra yavaş yavaş dış ortama alıştırıp, fidelerin viyollere aktarılacak kadar büyümelerini dış ortamda sağlayın.
Gerçek 2-3 yaprak çıkaran fideyi viyole alabilirsiniz artık.

İç ortamda büyütülen fidecikler ışığın yetersizliğinden dolayı çelimsiz kalırlar ve viyollere aktaramazsınız, bunu başarsanız bile fideyi yaşatamazsınız.
Sizin tarif ettiğiniz gibi, boyları uzar gider, zayıflar ve bir süre sonra da devrilip ölürler.

gülenyüz 30-01-2013 18:41

Sn Adalet Hanım,çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ama çimlendikten sonra demişsiniz ya yavaş yavaş dış ortama alıştırıp viyollere geçirin diye.Bu süre zarfında Ankara da Nisan Mayıs soğuk donarmı ki ?Acaba ne dersiniz.

Cymbelina 30-01-2013 19:05

Evet sağolsun kırlangıcım Adaletciğim geçen yıl davet etmişti, daha doğrusu ben zorla kendimi davet ettittirdim:dilli: Aslında beni nüfusuna alsın diye bekliyorum ama almiii:)

Çoklu alıntıla yapamıyorum henüz idare ediniz. 3 günde bitiririz işi demişsiniz de ben öyle geldim mi 3 günlüğüne gelmem ama, geldim mi kalırım artık postu sererim:dilli: Bohçamı, çıkımı alır da gelirim, müştemilatta kalırım demiştim, siz bana yıldızlı bir oda vermeyi bile teklif ettiniz, tekrar teşekkür ederim, Kalbiniz kocaman:)

Bakalım anlamış mıyım? Gidince önce o bordo bulamacı denen şeyi yapacaksınız. Bu arada o her ne ise hep okuyorum burada da, adı bulamaç ya böyle mide bulandırıcı birşey hissi uyandıryor bende:) O yüzden pek bilmek istemiyorum onu. Neyse, o lapa/ bulamaç neyse ondan çalacağız;) her yere. Sonra toprağı çapalayacağız. Sonra duracağız.

Ama ben çapayı pek beceremiyorum, geçen bahar apartmanın önünde az bir yeri yapayım dedim, imanım gevredi:D Üstelik 2 adım yer. Rüzgar öyle çoktu ki gözüme artı kulağıma kum doldu.

Mart gelince tohum ekilecek. Sonra onlar saksılara ya da toprağa geçirilecek.

Cymbelina 30-01-2013 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1094422)
Çok haklısınız, geçen yıl ektiğim tohumlar telef olmuştu. :(
Şaşırtmayı beceremedim, boyları acayip uzadı, gerçek yaprakları çıkmadı vs vs..

Not: Siz ikna edemediyseniz hayatta razı edemem Cymbelina hanımefendiyi, tanışmışlığımız bile yok henüz, bir biskrem versem ikna edebilirmiyim ki.. :p :D

Aynı sorunu ben de yaşadım Sudenur hanım, o aşamayı bir türlü beceremiyorum. Bazen de aksilikler oluyor, evde torf ya da toprak bitiyor, hemen temin edemeyince de öyle minik kaplarda torfta sıkışıp kalıyorlar. Geçen bahar heves edip tohum aldım bir sürü , çok azını devam ettirebildim. Neyse nasip bakalım.

Biskrem pek sevmiyorum, pasta ya da dondurma olur:D Daha da güzeli tohum, çelik vb olur, onları verirseniz hemen kanarım:))) Şaka şaka. Sizin gibi dostlarla böyle sevdiğim ve bağlandığım bir kırlangıcı ziyarete gitmek çok güzel olurdu. Bir gün olur inşallah:)

Ayrıca Sudenur'dan başkasını da yardıma çağırmayın, kıskanabilirim- gerçekten

Adalet Yağcı 30-01-2013 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1094445)
Sn Adalet Hanım,çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ama çimlendikten sonra demişsiniz ya yavaş yavaş dış ortama alıştırıp viyollere geçirin diye.Bu süre zarfında Ankara da Nisan Mayıs soğuk donarmı ki ?Acaba ne dersiniz.

Sayın gülenyüz;

Tohumların çimlenebilmeleri için belli bir ısıya ihtiyaçları vardır.
Bu yüzden çimlenmeyi iç ortamda başlatıyoruz.
Ben Mersin'de dış ortamda yapabiliyorum, bizim iklimimiz müsait oluyor.
Gündüzleri dışarıda, geceleri içeride kalıyor tohum kaplarım.

"Yavaş yavaş dış ortama alıştırmak" da aynı şekilde olur.
Gündüzleri dışarıda, geceleri de ısıtılmayan bir iç ortamda kalırsa, fidecikler sarsılmadan büyürler.

Nisan Mayıs aylarında Ankara ne kadar soğuk olur hiç bir fikrim yok, zaten geceleri içeri alacaksınız, gündüz de don olmaz.

Adalet Yağcı 30-01-2013 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1094455)
Evet sağolsun kırlangıcım Adaletciğim geçen yıl davet etmişti, daha doğrusu ben zorla kendimi davet ettittirdim:dilli: Aslında beni nüfusuna alsın diye bekliyorum ama almiii:)

Ama ben çapayı pek beceremiyorum, geçen bahar apartmanın önünde az bir yeri yapayım dedim, imanım gevredi:D Üstelik 2 adım yer. Rüzgar öyle çoktu ki gözüme artı kulağıma kum doldu.

Canım sen gelmeye karar ver, ben sana bulamaç filan yaptırmam, bahçe de belletmem.
Bu işleri zaten başkalarına yaptırıyorum.
Sizler sadece yemek, çay, kahve servisi yapın yeter bana ;)

Gelirsen şu "nüfus" işini de konuşuruz :D

Cymbelina 30-01-2013 20:11

Yani tabi okuyunca yaptıklarımı, ben böyle beceriksizi bahçeme sokturmam, çapa yapayım derken mahveder her yanı, bitkilerimi filan diye düşündünüz sanırım:dilli:;) Şaka şaka, yapabilirim birşeyler - öğrenirim de. Ama böcek, tırtıl, solucan türü heyvanatlarla muhattap olmayayım yeter:D Bir de inek/koyun kakası gibi doğal gübreyle;)

Tamam, şartlarda anlaştık, nüfus kağıdımı ve de çıkımı alıp geliyorum:D

Bir de şunu sorsam: sizde değişik sarılıcı türler de vardı sanırım, sarmaşıkları her yıl söküp ertesi yıl yeniden tohumdan mı yetiştiriyorsunuz? Yoksa hani o da iklime göre değişir mi? Çapa yaparken mesela geçen bahardan tohumdan yetiştirdiğimiz sarmaşığı kökünden sökmemiz gerekir mi? Başka sorum yok Sayın Yargıç - tabi ki şimdilik:D

Sudenur 30-01-2013 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1094493)
Ama böcek, tırtıl, solucan türü heyvanatlarla muhattap olmayayım yeter:D Bir de inek/koyun kakası gibi doğal gübreyle;)

Onlar ben de rahat olun. :D Kızım solucanlarla kanka nasılsa, ana kız hallederiz çabucak.. ;)

Not: Elimi çabuk tutmuşum da koparmışım iyi ki izni. :)) Sevgili Cymbelina ambargo koyacakmış az daha.. :p

Sevgili Adalet hanım, Kına çiçeği, Potentilla, Yıldız çadırı ve Akşam sefası tohumlarınız nasip olmuştu bana Ankara toplantısında. Akşam sefalarını ve Yıldız çadırını direkt yerlerine gömmeyi düşünüyorum, siz ne dersiniz? Başarılı olur mu? ;)

Cymbelina 31-01-2013 00:04

Hatırladığım kadarıyla Cemo hanım, Müjgan Hanım, Sudenur Hanım...evet başkasına izin çıkmaz benden:dilli::D Biliyorum, o çok seviliyor ve sevmekte haklılar da, ama herkesin hocası kendine, sonra bize kalmıyor:))) Herkes kendine başka hoca bulsun;) Bu hoca benim, ben gelince buldum, ilk ben gördüm onu:D Elinizi çabuk tutsaydınız:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025