agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 31-01-2013 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1094550)
Sevgili Adalet hanım, Kına çiçeği, Potentilla, Yıldız çadırı ve Akşam sefası tohumlarınız nasip olmuştu bana Ankara toplantısında. Akşam sefalarını ve Yıldız çadırını direkt yerlerine gömmeyi düşünüyorum, siz ne dersiniz? Başarılı olur mu? ;)

Sudenur'cuğum, tohum ekmek için acele etmeyin, Ankara için erken daha.
Akşam sefasını nerede çıkmasını istiyorsanız oraya ekebilirsiniz, şaşırtmaya gerek yok.

Kına çiçeği, potentilla, yıldız çadırı için Nisanı bekleyin derim.
Kına çiçeğini ben vermedim bu arada, acaba kara gözlü suzan mı bahsettiğiniz?

Adalet Yağcı 31-01-2013 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1094599)
Bu hoca benim, ben gelince buldum, ilk ben gördüm onu:D Elinizi çabuk tutsaydınız:)

Hocalık kim ben kim Cymbelina :(
Ama senin yerin çok özel, kanunî işlemleri başlattım haberin olsun ;)
Bu sene gelmezsen tüm şansını kaybedeceksin ona göre :)

Sudenur 31-01-2013 18:21

Üzerinde Kına çiçeği yazıyor, şeffaf kilitli poşette. Karıştırıyor olabilirim Adalet hanım, sayın tturt'un hediyesi de olabilir. :o

Geçen ilkbahar ve koca bir yazı düzenlemeler yaparak tükettiğim için heyecan yapıyorum bu sene. :o Sabırsız davranıyorum, haklısınız.. ;) :D

Cymbelina 31-01-2013 18:38

Noliii burada? Siz fazla samimi olmayın bakiim:dilli:;) Soruları ben alayım, kendisine iletirim ben mühim olanları:dilli::D Özel kalemiyim ben, size geri döneriz:)

Cevabı ben vereyim hatta, kına çiçeğinizi istediğiniz gibi ekin, farketmez, kafanıza göre takılın,:dilli: çimlenmezse de denemeye devam edin.

Şaka şaka:) Kına çiçeği ben de deneyeceğim inşallah, geçen bahar gene benden kaynaklanan şeylerden dolayı pek olmadı. Burada görmüştüm resimlerini güzele benziyor, hatta cam güzelini andırıyor veya onun akrabası gibi birşeydi, gibi ama sadece. Hocamız doğrusunu aktarır zaten. Güzel seçimler olmuş tür açısından (bak benim de laflara bak, pek bilirim ya )

YeniGine 27-02-2013 02:22

Sevgili Adalet Hanım; hatırlarsanız sizde aldığım tohum paketini görmüştünüz 'Ömürsüz Çiçek'
Araştırıyorum ne zamandır fakat tam olarak bir fikir edinemedim ki aklıma siz geldiniz tanıyor idiniz bitkiyi. Merak ettiğim boylanıyor muydu, bodur mu kalırdı, fazla güneş, az güneş ne severdi. Çünkü bordür taşlar kenarındaki boşlukları ömürsüz çiçek ile doldurabilir miyim yani. Yardımcı olursanız sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

s.serdar 27-02-2013 06:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1094482)
Nisan Mayıs aylarında Ankara ne kadar soğuk olur hiç bir fikrim yok, zaten geceleri içeri alacaksınız, gündüz de don olmaz.

23 Nisan ve 19 Mayıs da kar yağdığını hatırlıyorum.

Adalet Yağcı 27-02-2013 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1109941)
Sevgili Adalet Hanım; hatırlarsanız sizde aldığım tohum paketini görmüştünüz 'Ömürsüz Çiçek'
Araştırıyorum ne zamandır fakat tam olarak bir fikir edinemedim ki aklıma siz geldiniz tanıyor idiniz bitkiyi. Merak ettiğim boylanıyor muydu, bodur mu kalırdı, fazla güneş, az güneş ne severdi. Çünkü bordür taşlar kenarındaki boşlukları ömürsüz çiçek ile doldurabilir miyim yani. Yardımcı olursanız sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

Sevgili YeniGine;
Ben ömürsüz çiçek yetişitirmedim hiç.

Gölge alanlara Yeni Gine dikebilirsin :) çok vefalı biliyorsun.
Yaz başından Kasıma kadar açmaya devam ediyor.

Petunyalar da çok gösterişli durur, eğer hastalanmazlarsa seni çok mutlu ederler.
Dikim yapacağın yer ortak alan, çocuklar ve meraklılar koparılabilecek türden olan çiçeklere rahat vermeyebilirler, üzülme sonra.

almira 27-02-2013 09:12

Çok özledik. Dön artık Mersin'e.:(

YeniGine 28-02-2013 01:18

Teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım.
Ben sizi ağaçlar.nette bildim, İstanbul'da hemen yanıbaşımda tanıdım. Sanki Mersin diye bir şey yokmuş gibi geldiydi bana. Gidince de inanın çok üzüleceğim. Hani baharda, yazda yine görüşeceğiz, gezeceğiz diye düşünüyormuşum demek ki.
Minicik Adalet Hanım tabi ki öncelik sağlık, tekrar görüşür, gezeriz inşallah. Sizinle tanıştığım, canlı canlı gördüğüm için mutluyum.

Adalet Yağcı 28-02-2013 09:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1109995)
Çok özledik. Dön artık Mersin'e.:(

Az kaldı sevgili Almira, yakında hasret bitecek :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1110551)
Teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım.
Ben sizi ağaçlar.nette bildim, İstanbul'da hemen yanıbaşımda tanıdım. Sanki Mersin diye bir şey yokmuş gibi geldiydi bana. Gidince de inanın çok üzüleceğim. Hani baharda, yazda yine görüşeceğiz, gezeceğiz diye düşünüyormuşum demek ki.
Minicik Adalet Hanım tabi ki öncelik sağlık, tekrar görüşür, gezeriz inşallah. Sizinle tanıştığım, canlı canlı gördüğüm için mutluyum.

Sevgili YeniGine;
Seni tanıdığım için ben de çok mutluyum.
Sonbaharda yine görüşeceğiz inşallah.
Ama ondan önce seni Mersin'e beklerim.

gülenyüz 28-02-2013 09:14

Günaydınlar Sn Adalet YAĞCI,Usta Nasılsınız.Mersin emi dönüyorsunuz?Saygılar...

Adalet Yağcı 28-02-2013 21:11

:D

Sevgili gülenyüz;
Geç oldu ama size de günaydın :) ya da iyi geceler.

Akdenizimden "Bahar geldi" muştusu aldım, nasıl dururum buralarda artık.
Bahçemde işler beni bekler.

Sevgiler.

tekomusti 28-02-2013 21:40

Abla merhaba
o güzel bahçeden resim ve bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum
Saygılar

Adalet Yağcı 28-02-2013 23:04

Sevgili tekomusti, bir kavuşabilsem hayırlısı ile, hemen fotoğraf çekmeye başlayacağım.

Obrizyalar açmıştır şimdi, bademler de bu gün yarın gelinliklerini giyerler.
Ağaç şakayık tomurcuklanmıştır.
Kardelenleri ve nergisleri kaçırmış ola bilirim :(

gülenyüz 01-03-2013 08:03

Günaydınlar Usta,güle güle gidin.Nasıl heyecanlısınızdır şimdi.Ne güzel.Bol fotoğraf bekliyoruz.Saygılar..

Orhan Özbilgiç 14-03-2013 06:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1111346)
Sevgili tekomusti, bir kavuşabilsem hayırlısı ile, hemen fotoğraf çekmeye başlayacağım.

Obrizyalar açmıştır şimdi, bademler de bu gün yarın gelinliklerini giyerler.
Ağaç şakayık tomurcuklanmıştır.
Kardelenleri ve nergisleri kaçırmış ola bilirim :(

Adalet Hanım;
Sanıyorum kavuşma anları yaklaştı. ;)
''Nereden anladınız?'' derseniz, 9. kuruluş yıldönümü toplantısında adınızı göremedim. Belki benim gibi, ''ne olur ne olmaz!'' diye yazmayı geciktiriyorda olabilir misiniz? Bilmem.:p

Mesajlarınızdada, buram buram hasret kokuyor zaten.
Nasıl kokmasın ki? Bunca bitki delisinin arasında koca bir kış, sadece ottan, çöpten başka birşeyden sözedilmiyor ki!:D İnsanın resmen beyni yıkanıyor. Artık hiç başka birşey düşünemez oluyor. Değl mi?:p

Şimdi sizin ''dervişin zikri neyse, fikride odur'' dediğinizi duyar gibiyim.;)

Sağlık olsun. Allah hepimize sağlıklı ve uzun bir ömür versinde, bu duyguları daha çok yaşayalım. Bazen özlemekte güzel deyip, duygularımızı bastıralım.:p

Her şey gönlünüzce olsun.

Adalet Yağcı 14-03-2013 11:33

Haklısınız Orhan bey, köyümü ve bahçemi özledim çok.
Uzaktan budama ilaçlama ve sair işleri halletmeye çalışıyorum ama ne kadar ne yapıldı gidince görebileceğim.

9. agaclar.net toplantısına muhtemelen gelemeyeceğim, Şubat ortalarında dönmeye karar vermiştim ama olmadı, ayrılamadım buralardan.
Bahçemde düşündüğüm tadilatı bile kaçırmış ola bilirim, bir çok bitkinin yerleri değişecekti.
Bu sene bahçedeki otları atmayıp kompost yapacağım bakalım, becerebilirsem.

Dediğiniz gibi sağlık olsun, elimden geleni yapacağım.
Güzellikleri kaçırdığıma üzülüyorum sadece :(

Hepimiz için kolaylıklar diliyorum ben de, işimiz rast gelsin :)

Cymbelina 18-03-2013 02:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1109982)
Ben ömürsüz çiçek yetişitirmedim hiç.

Bu mudur?;) İsmi çok ilginç geldi:)

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...leri/30796.htm

Adalet Yağcı 18-03-2013 09:14

Evet budur.
Bir kaç kez tohumdan çimlendirmeyi denedim, olmayınca vaz geçtim :(

fikreteren 18-03-2013 21:50

Bende birçok çeşidin aldım.Geçen sene bende başaramadım.Bu duruma göre son kez şansımı
deneyeceğim demektir. Hocalarımız beceremediyse biz hiç beceremiyeceğiz demektir.

tekomusti 04-04-2013 07:42

Ablacım günaydın dogum gününüz kutlu olsun nice huzurlu mutlu yıllar*
Esen kalın

gtatas 07-04-2013 17:18

Çok güzel bir bahçe daha gezdim gerçekten güzel ve emeklerin eseri.Sizi kutluyorum işleriniz de kolaylıklar diliyorum.

Adalet Yağcı 07-04-2013 21:12

Sevgili gtatas, beğendiğinize sevindim, her yıl bu aylarda macera başlıyor, elimizden ne geliyorsa artık :)

YeniGine 08-04-2013 00:49

Sevgili Adalet Hanım merhaba; nasılsınız, neler yapıyorsunuz?
:( Cumartesi günü, doğum günü toplantısında yokluğunuzu hissettim açıkçası. Ama ne yapalım bahçe de önemli, sizi bekleyenler çok idi oralarda. Gönüller bir olsun, Allah'ım sağlık, sıhhat, güç kuvvet versin. Tahmin edebiliyorum çok işleriniz var çok; kolaylıklar diliyorum, rastgele inşallah Sevgili Adalet Hanım...
Görüşmek üzere inşallah...

Adalet Yağcı 08-04-2013 07:34

Yeni Gine'ciğim, toplantı fotoğraflarını gördükten sonra ben de hayıflandım, cismimle olmasa da aklım sizlerde kaldı, 10. yıl toplantısını birlikte kutlarız inşallah.

Cumartesi Pazar bahçedeydim, gerçekten çok iş var, öyle böyle değil.
Yapabileceğim işlerin adı belli, gücümü aşan işler için yardımcıya ihtiyacım var, köyde yaşayanlar süs bitkilerinden anlamıyorlar.
Hatta, bahçede elma, armut vs. varsa süs bitkilerine ne gerek var diye düşünüyor çoğunluğu.

Böyle olunca, bitkileri tanımıyorlar, ot zannedip bir çok değerli bitkimi söküp atıyorlar.
Kazarken dikkat etmiyorlar, dün meselâ üzeri tomurcuk dolu kocaman bir clematis dalını koparıp attılar, içim gitti, çok üzüldüm.

Yapabildiklerimi yapmaya çalıştım ama çok yoruldum, fotoğraf çekmeyi unutmadım bu sefer, bu gün küçültüp yüklemeye çalışacağım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 08-04-2013 13:31

3 Eklenti(ler)
Geciken bahçe açılışını yapalım artık ;)

Cumartesi günü bahçeye gittim, içler acısı bir durumdaydı.
Her tarafı otlar basmış, temizlenecek, bellenecek, gübrelenecek, saksıdaki bitkiler toprağa geçirilecek, bazılarının yerleri değişecek, yeni aldıklarım dikilecek ve daha bir sürü şey :(

Bahçenin süs bitkileri bölümüne kimseyi sokmuyorum, tüm otlar tek tek elimden geçti.
Öyle çok iş var ki, öyle üç günde beş günde bitecek gibi değil, ne var ki, Pazar akşamı dönmem gerekiyordu.
Elimden geldiğince iki gün uğraştım, geri kalanları da haftaya bıraktım.

Bu mevsimde bahçeyi şenlendiren bir kaç güzel bitkiyi de fotoğraflayabilidim nihayet.
Buyrun efendim, sevgili Başbahcivan'ın dört yıl önce hediye ettiği medar-ı iftiharım, sevgili ağaç şakayığım her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel çiçeklenmiş.
Geçtiğimiz yıllarda fazla dikkatimi çekmemişti ama neredeyse 'yoğun' denebilecek güzel kokusu var.

Eklenti 387069

Eklenti 387070

Eklenti 387071

Gelen geçen herkes hayranlıkla baktı, bir kaç kişi de "fiyatı ne olursa olsun bana da al" diye tembihte bulundu.

Adalet Yağcı 08-04-2013 13:36

3 Eklenti(ler)
Geçen yazdan kalanlar.

Eklenti 387072

Yalnızca iki kök kalan sevgili obrizyalarım.
Yeniden ektim, gölge alanları obrizya ile kaplayacağım.

Eklenti 387073

Eklenti 387074

Adalet Yağcı 08-04-2013 13:40

2 Eklenti(ler)
Haseki küpesini çok seviyorum, mor ve pembe karışmış durumda.
Bunlar katmerli cins, tek kat olanlardan daha küçük çiçekleri.

Eklenti 387075

Eklenti 387076

h_dogan 08-04-2013 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1134774)
Buyrun efendim, sevgili Başbahcivan'ın dört yıl önce hediye ettiği medar-ı iftiharım, sevgili ağaç şakayığım her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel çiçeklenmiş.
Geçtiğimiz yıllarda fazla dikkatimi çekmemişti ama neredeyse 'yoğun' denebilecek güzel kokusu var.

Eklenti 387069

Eklenti 387070

Eklenti 387071

Gelen geçen herkes hayranlıkla baktı, bir kaç kişi de "fiyatı ne olursa olsun bana da al" diye tembihte bulundu.

Şakayık da şakayık ama gerçekten de çok gösterişli ve güzel. Elinize sağlık, görsel şölen başlıyor demek ki. ;)

Adalet Yağcı 08-04-2013 13:56

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim, çiçeklerinin güzelliğine doyamadığım Rudbeckialar kışı atlatmış, bu yaz daha erken görebileceğim çiçeklerini.

Eklenti 387080

Vangelia çalısı da kışı atlatanlardan.

Eklenti 387081

Yaz sonu Monardayı dipten buduyorum, yayıldıkça yayıldı maşallah :)

Eklenti 387082

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025