agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 03-07-2009 18:16

2 Eklenti(ler)
Kızlarımı merdivene yerleştirdim, içindekiler vapur dumanı.

Eklenti 90614

Fırtınadan arta kalan sardunyalarım, neyse ki manzaram güzel.

Eklenti 90615

Şimdilik bu kadar, sebzelerim ve diğer çiçeklerim biraz toparlansınlar, onları da fotoğraflayacağım.

Kiraz 03-07-2009 18:20

İşte böyle, bir çiçeğin gülümsemesi yaraları iyileştiriyor. Yine de üzülmeyin, senelik geçimini bahçeden sağlayanlar var, onların zararı çok daha kötü olur.

Aynı ben konuşmuşum gibi, tam sizinle aynı durumdayım:)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 456094)

bu sene çeşit konusunu abarttım, seneye sadeleştirme programı uygulayacağım :p çok fazla çeşit olduğunda görsel yorgunluk oluyor, bakımlı ve uygun yerlere uygun çiçekler bulmak çok önemli, seneye daha değişik bir bahçe düşünüyorum.

Adalet Yağcı 03-07-2009 18:52

Alıntı:

Aynı ben konuşmuşum gibi, tam sizinle aynı durumdayım
Aman sevgili Kiraz böyle konuşmayın, ben sizin bahçenizin en büyük hayranıyım.
Başka başlıklarda da yazdım sanırım, Kiraz'ın bahçesi gibi olsun istiyorum diye :)

Kiraz 03-07-2009 18:56

Yanlış şeyler istemeyin Sevgili Adalet Hn, sonra pişman olursunuz:)

Adalet Yağcı 03-07-2009 18:58

Ben razıyım, ille de sizin bahçeniz gibi olsun, ama her şeyi ile, çeşme de dahil :)

nurcanaybay 03-07-2009 19:05

Sn.Kiraz ın başına gelenleri düşünün ,bir de bahçesinin şimdi ki halini.Demek ki herşey de
bir hayır var Adalet hanım.
Ayrıca size ,benim gibi karamsar karamsar düşünmek yakışmıyor.Ben kime yakınıp durucam sonra :)

Adalet Yağcı 03-07-2009 19:18

Şimdi tam da fırsatını yakalamışken biraz yakınayım demiştim sevgili Nurcanaybay.
Ben sizi her koşulda dinlerim siz bakmayın bana :)

nurcanaybay 03-07-2009 19:27

Olmaz , bu site de yakınma görevi bana verildi :)

hozat 04-07-2009 08:13

Sevgili Adalet,

Duygularını anlıyorum,ne kadar üzülsen yeridir.

Doğanın kudretine biz insanların gücü yetmiyorne yazık ki.

Hiç bir şey için vakit geçmiş sayılmaz diyerek çalışmalara devam edeceğe benziyorsun. Sende bu sevda ve enerji oldukça her şey yoluna girecektir.

Kolay gelsin diyor, sevgilerimi yolluyorum.

Adalet Yağcı 04-07-2009 09:29

Her şey gecikti sevgili Hozat, domatesler patlıcanlar salatılıklar diplerine yakın yerlerden kırılmışlar, onların tekrar kendilerine gelip büyümeleri zaman alacak.
En kötüsü de 'domates yarışması'nı kaçıracağım :(
Neyse, oldu artık, biz önümüze bakalım, enerjimizi üzüntülerle harcamayalım.
Öpüyorum sizi.

feriha 04-07-2009 09:51

Sevgili Adalet Hanım, geçmiş olsun. Doğa ile savaşılmıyor. Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin ediyorum. Genel bir iklim değişikliği söz konusu sanırım. Ankara da bu sene hiç görülmediği kadar esiyor, yağıyor, zaman zaman dolu görülüyor. Alışkın değiliz gök gürültüsünden korkar olduk.. Bu ay oldu tohumdan yetişenler boylanamadı. Bir iki bitki kendini gösterdi onlarla avunuyoruz. Birkaç güneşli günde toparlarlar inşallah.. Sevgilerimle..

Adalet Yağcı 04-07-2009 09:57

Global ısınma denen şeyin neticelerini yaşıyoruz galiba sevgili Feriha.
İklimlerin değişmesi on beş yıl önceden haber verilen bir gerçekti, o zaman masal gibi gelmişti bizlere.
Bulunduğum yer(yayla)aynen Ankara iklimi gibi, bu sabah 09:00 da terasta hırka ile kahvaltı ettim, yine de çok üşüdüm, Mersin ile alakası yok buranın, arası 28 km. Rakım ise 950mt.
Benden de gönül dolusu sevgiler.

jineop 04-07-2009 11:06

Sevgili Adalet Hanım,
Özlemiştik.

sevim.K 04-07-2009 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 452074)
Bu da sevgili Güler'e
Eklenti 89399
Ve bu da Eklenti 89401
Eklenti 89400

Sevgili Güler, için rahat olsun, sardunyaların burada olmaktan çok mutlular.

Banane banane ağlarım ben:( Şimdi kıskandım işte. Sardunyalar Güler Hanıma demek. Nerde benim sardunyalarım:(

Adalet hanım bahçenize ne olduğunu anlamaya çalışıyordum Bu mesajı görünce kıskançlık damarım kabardı özür:o

Alıntı:

Bir gün önce yarım saat süre ile yumurta büyüklüğünde dolu yağmış, sebzelerim yerlere serilmiş, yapraklar ve dallar kırılmış, gözünün içine baktığım daturalarım ve angel trompetlerim acınacak vaziyetteler, kendilerine gelirler mi bilmiyorum, aylarca süren emeğim yarım saatte haşat olmuş, çok üzüldüm ama ne gelir elden.
Anlayacağınız keyif kalmadı.
Çok üzüldüm Adalet Hanımcım. Bir taraftan emekler, diğer yandan harap olan bitkiler. Onlarda can. Ama bitkiler doğanın sürprizlerine karşı dirençlidir, dayanıklıdır. Çok daha güzel büyürler üzülmeyin ne olur:( Sevgiler

Ülker 04-07-2009 11:49

Adalet Hanım, son sayfaları üzülerek okudum, çok geçmiş olsun.
Damdan düşen halden bilir diyeceğim ama, sizin bahçenize verilen emekle, benim balkonlar kıyaslanamaz bile.:(
Üzmeyin kendinizi, sağlığınız yerinde olsun da, siz daha güzellerini yetiştirirsiniz.

fatmadundar 04-07-2009 13:57

Adalet hanım, geçmiş olsun. Bahçenizin başına gelenleri şimdi gördüm. İnanın çok üzüldüm. Size sağlıklar dilerim.

nazlı06 04-07-2009 16:55

Adalet Hanım çok geçmiş olsun. Üzüntünüzü tahmin edebiliyorum. Dilerim hasar gören bitkileriniz hızla büyüyüp sizi mutlu edeceklerdir.

Adalet Yağcı 04-07-2009 19:14

Sevgili Jineop, ben de özledim bende....

Sevgili Sevim hanım,
Alıntı:

Banane banane ağlarım ben Şimdi kıskandım işte. Sardunyalar Güler Hanıma demek. Nerde benim sardunyalarım
Fotoğraftaki sardunyaları sevgili Güler göndermişti, bunun için ilk açan çiçekleri Güler hanıma ithaf ettim, merak etmeyin zamanı gelince hatırlatın yeter.

Sevgili Ülker, balkon bahçe kıyaslaması yapmayın, bitkilerimiz bizim yavrularımız gibi, hani beş parmağın beşide bir hangisini kessen aynı şekilde acır derler ya, işte aynen öyle bir şey, mutlaka siz de çok üzülmüşsünüzdür.
Bakıyorum da domateslerim ve hıyarlar toparlanmaya başladılar bile, çiftçiler ne yapsın, bütün bir yılın emeğini kaybettiler, Allah beterinden korusun.

Sevgili Fatma hanım, teşekkür ederim, ne kadar çok dostum varmış, çok mutlu ettiniz beni.

Sevgili Nazlı, geçti gitti, artık üzülmüyorum, çiftçilerin halini düşününce, evimin yakınında bir yere buğday ekmişler, hasatını yapmışlar ama tarladan kaldırmamışlardı, toplanmış yığılmış ekinlerin üzerine yağdı onca yağmur ve dolu, sonra ne yaptılar bilmiyorum.

Sevgili arkadaşlarım, hepinize teşekkürler ediyorum, üzüntümü paylaştığınız için, hepinizi de çok ama çok seviyorum.

sevim.K 04-07-2009 19:38

Adalet Hanımcım çok özür diliyorum. Bir görseniz ne halde bahçem dediğiniz için geriye doğru mesajlara baktım ve dolunun verdiği zararı okudum. Üzüldüm tabi çok üzüldüm. Ben gece güzdüz beş on saksının başını beklerken sizin koca bahçe zarar gördü:(

Kendime de kızdım daha sonra "neden dikkat etmedin" diye. Alıntı yaptığınız mesajıma baktım tam şımarık çocuklar gibi davranmışım.:mad: Lütfen kabalık nezaketsizlik olarak kabul etmeyin üzülürüm. İnanın çok utandım:o Sevgiler

Adalet Yağcı 04-07-2009 20:14

Ne demek sevgili Sevim hanım, lütfen böyle konuşmayın ben üzülürüm.
Bizler burada öyle büyük bir dostluğu paylaşıyoruz ki, birbirimizin nazını da kaprisini de seve seve çekmeliyiz diye düşünüyorum.
Çok öpüyorum sizi, üzülmeyin tamam mı?

Adalet Yağcı 04-07-2009 20:18

2 Eklenti(ler)
Bu gün sarı suzanım bana sürpriz yapmış, görünce çok şaşırdım, beyazlar onbeş gün kadar önce açmışlardı.
Tam altı defa suzan ektim bu sene ama sonunda zafer benim oldu :D

Eklenti 90724
Eklenti 90723

Adalet Yağcı 04-07-2009 20:23

3 Eklenti(ler)
Clematisim tomurcuklandı, yanlış hatırlamıyorsam pembe açması gerekiyor, hiç acelesi yok gibi.

Eklenti 90725

Acem borusu da güzelliğini sergilemeye başladı, içerden ve dışardan görünüşü.

Eklenti 90726
Eklenti 90727

Adalet Yağcı 04-07-2009 20:30

5 Eklenti(ler)
Deniz lavantalarım rengarenk açmaya başladılar, ben bu çiçeği çok seviyorum.
Vazolarımı bu güzellikle doldururum inşallah.

Eklenti 90728
Eklenti 90729
Eklenti 90730
Eklenti 90731
Eklenti 90732

jineop 04-07-2009 20:48

Suzan çiçeğini ben de çok sevdim. Şimdiden tohumlarını aldım,şubatta ekilecekler arasında.Çok güzel görünüyor.

Adalet Yağcı 04-07-2009 20:54

Bunların dört beş rengi var Jineop'cuğum, aslında hepsi bir arada çok güzel oluyor, ben de beyazlarla sarıları birlikte dikmiştim, bakalım nasıl olacaklar.

jineop 04-07-2009 20:57

Beyaz sarıyla çok yakışıyor. Güzel olacaktır.

imgelem 04-07-2009 22:47

Adalet hanım çok üzüldüm başınıza gelene.Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum.Aylardır emek emek uğraştınız,tohum, fide yetiştirdiniz.hayranlıkla izliyordum sizi..Ama üzülmeyin.Kısa sürede toparlanacaklardır.Bakın açmaya başlamışlar bile...

ciceksever70 04-07-2009 22:49

Gecmis olsun Adalet hanim. Ne yazik ki dogaya karsi elimiz kolumuz bagli kaliyor. Cok üzüldügünüzü tahmin edebiliyorum. Umarim kisa sürede bahcenizi toparlar eski haline getirirsiniz.

Adalet Yağcı 05-07-2009 10:08

Sevgili İmgelem, Çiçeksever70, ilginiz için teşekkürler.
Damdan düşen halden bilir misali, biz birbirimizi çok iyi anlayabiliriz, hepimiz de bitki delileriyiz :)

Güler 05-07-2009 21:44

Geçmiş olsun mesajları dikkati çekti ama bahçede neler olup bitti diye ancak vakit bulup da bakabildim.
Zaman en güzel ilaç sözünü hatırlatırım. Hem bitkiler için hem de sizin için geçerli olmalı. Bakın bitkiler kendilerini toparlamaya çoktan başlamışlar.
Sizde bu şevk varken, bu beceri varken eminim ki herşey çok kısa zamanda yoluna girer, artık üzülmeyin.
Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025