agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Kiraz 06-07-2009 13:45

Adalet Hn, deniz lavantaları çok güzelmiş, gelişmelerini takip edeceğim, seneye daha az çeşit yapmayı düşünürken, çeşit artacak bu gidişle.

maki01 06-07-2009 15:24

Merhaba Adalet Hanım,
Sadece bahçe değil, mükemmel bir botanik bahçesi yaratmışsın. Çok keyf aldım gezinirken. Birgün bir bahçem olsa ;sizinki kadar başarılı olmasa da; sizinkine benzerdi sanırım. Tüm güzellikleri içine alsın isterdim sizin gibi. Gülleriniz tablo gibi. Orkideleriniz de öyle.
Sardunyalarınız çok güzel gelişmişler. Önerinizle ben de çiçek çosturan vermeye başladım. Yeni çeliklerim de bile tomurcuklar var. Teşekkür ediyorum, bahçenizi ve deneyimleriniz paylaştığınız için.

Sağlıklı, mutlu günler diliyorum.

bennur 08-07-2009 23:34

Sevgili Adalet hanım, umarım çiçekleriniz toparlamışlardır. Acem borazanı, deniz lavantaları harika, ne güzel renkler. Keyifle sefasını sürün. Sevgiyle kalın

Adalet Yağcı 09-07-2009 07:31

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, yüreklendiriyorsunuz beni, oysa doğa bana hiç aman vermeden sürdürüyor baskısını :(
Pazar günü yine müthiş bir yağmurla bahçem seller içinde kaldı, tüm hazeranlar çamurların içinde sürünüyor, tohumlarını dökmemişlerdir umarım.

Sevgili Kiraz, deniz lavantasını hararetle tavsiye ediyorum, tek başına bütün bahçeyi dolduruyorlar.

Sevgili Maki01, güzel sözlerinizle beni teselli ettiniz sağolun, ama şunu söylemeden geçemiyeceğim, çok çeşiti olan bir bahçe göze pek hoş görünmüyor, tek tek fotoğrafta güzel görünebilirler ama bütün olarak baktığınızda eğer dar bir alanda çalışıyorsanız hoş olmuyor.
Bu yüzden ben de sevgili Kiraz gibi seneye sadeleştirme yapacağım, Adana çok yakın buyrun gelin, yerinde görün her şeyi.

maki01 09-07-2009 08:59

Bahçenizi ziyaret etmeyi çok isterim Adalet Hanım. 7 yaşında avatarımda resmi olan köpeğimi evde bırakamıyorum. Ben nereye, o oraya :) Umarım geliriz bir gün sizce sakıncası yoksa köpişimle birlikte...
Güzellikleri görmek önemli gibi geliyor, karmaşa içinde de olsa. Ben olsam bahçeyi olduğu gibi korurdum. Bahçede düzeni öne çıkarmak, bahçemi kaybetmek gibi gelirdi. Uğraşmanın zorluğunu bilemiyorum tabii.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgiler

Adalet Yağcı 09-07-2009 09:21

Köpeklere bir itirazım yok sevgili Maki01, ısırmadıkları sürece onlara ben de bayılırım :)

habibe 09-07-2009 10:02

Sevgili Adalet,

2 Yıldır pazar da sarı kiraz gözetleyip durdum :) (reçel içindi)

Sizin bahçe de görünce bir sevindim ki sormayın gitsin.. Görmesi bile yetti.
Ağzım açık hayran hayran baktığım çiçeklerinizin hangi birisini yazsam bilemedim.
Fırtınanın azizliğine hele!.. diyecek hiç bir şeyim yok..:(
Gönlümüzü gözümüzü şenlendiren, bu cennet köşesi için teşekkürler.

maki01 09-07-2009 10:17

Köpişim tam bir sevgi kelebeği, ağzındaki lokmayı alınca bile ısırmayan türden. Sadece sizden göreceği sevgiyle şımarıp , "okşaa" diyebilir :)
Ben de küçük balkonumda bu sene bir şeyler yetiştirmeye başladım. Sitemiz gerçekten bağımlılık yapan türde. Güzellikleri gördükçe sahip olmak istiyor insan. Seneye kaldı çoğu hevesim. Sizlerin bahçe ve balkonlarında gezinerek keyf yapıyorum ben de :)

Adalet Yağcı 09-07-2009 10:45

Ah sevgili Habibe hanım, keşke yakın olsak da birbirimize bir şeyler ikram edebilsek, sarı kirazlarımın çoğu dalda kaldı toplayamadık.
Fidanı ilk diktiğimizde bir komşu gelip alt dallarda çıkan aşılı sürgünleri bize sormadan koparıp attı, fidan da aldı başını gitti.
Öyle yüksek oldu ki, iki dalın arası iki metre var, oraya tırmanmak mümkün değil, merdiven kurup ancak bir kova kadar toplayabilidik.

Pazar gününden bu yana yağmurda gözümüzü açamadık, içerideki sıcaklık 21° dışarısı daha da soğuk, bu sene acaip bir durum var anlayamadım gitti, her sene bu zamanlarda domateslerim olgunlaşmaya başlardı.

Sevgili Maki01, üzülmeyin, şimdilik bizim fotoğraflarla idare edin, seneye size de güzel bir balkon yaparız, bu konuda örnek olabilecek bir çok arkadaşımız var.

Adalet Yağcı 09-07-2009 10:51

5 Eklenti(ler)
Dün öğlen yine hava karardı, dağları sis bastı, aklıma gelip fotoğrafını çekinceye kadar dağıldı.
Eklenti 91578
Akşam üzeri nefis bir hava vardı.
Eklenti 91582

Bu sene domateslerler keyifsizler.
Eklenti 91579
Fasulyeler de.
Eklenti 91580
Hıyarlar da(Güler hanım duymasın)
Eklenti 91581

Adalet Yağcı 09-07-2009 10:58

5 Eklenti(ler)
Güzel haberler de var, başka bir bölüme diktiğim the president açtı, diğeri birbuçuk ay önce açmıştı.
Eklenti 91583
Ville de lyon da açtı, yirmi kadar tomurcuk saydım, çok hoş.
Eklenti 91584
Eklenti 91585
Pembe Liliumum üçlendi, nefis bir kokusu var.
Eklenti 91586

Bu da çarşıdaki bir berberin camının önünde duruyordu, küçük bir dal vermedi, çoğaltıp satacakmış, işini biliyor :)
Eklenti 91587

Adalet Yağcı 09-07-2009 11:05

4 Eklenti(ler)
Red robinlerim sıkış sıkış görünüyorlar, sanırım doğaları böyle.
Eklenti 91597
Eklenti 91598

Yerli yayla domateslerim fena sayılmazlar, dolu ve yağmurdan sonra toparlanıyorlar, bir çok arkadaşıma tohumlarından göndermiştim.
Eklenti 91599

Bu da Çanakkale kahvaltılık domatesmiş, sevgili Müjgan Yılmaz göndermişti tohumlarını.
Eklenti 91600

maki01 09-07-2009 11:06

Off off maviş de varmış :) Diyorum ya botanik bahçesi. Dokunmayın nolur bu güzelliklere...

Kiraz 09-07-2009 11:54

Adalet Hn, her şey çok güzel görünüyor. Sebzeler de nazarlık...
Bana tohumlarını gönderdiğiniz yayla domatesleri kolay çimlendi ama sanırım torfta olduğu için gelişmesi çok zaman aldı. Bahçe toprağım felaketti, nakilden sonra da gelişmediler. İyi toprak ve gübre takviyesi yaptım, şimdi hızla büyüyorlar. Artık çiçeğe kalsın diye suyu azalttım, sabersızlıkla bekliyorum. Boyları 1 m'yi buluyor mu yoksa sırıksız mı büyüyorlar, şimdiden gerekeni araştırayım, burada bulmam kolay değil.

Adalet Yağcı 09-07-2009 12:06

Sevgili Kiraz, yayla domatesleri aslında sırık değil ama meyveleri ağırlaşınca dallar kırılıyor, bu yüzden ben fotoğrafta görüldüğü gibi kalınca ağaçlara bağlıyorum.
Boyları nadiren bir metreyi bulabilir, lezzetlerine bayılacaksınız, özellikle salatalarda ve sabah kahvaltılarında.

Kiraz 09-07-2009 12:11

Teşekkürler, bu durumda sırık arama derdim yok. Bizde yaz erken bitiyor, ben de geç kaldım ama yaz bitmeden mutlaka tadacağım, şansıma çok güneş alıyor.

Adalet Yağcı 12-07-2009 20:30

2 Eklenti(ler)
Bu gün gerçekten yoruldum, tam dört defa 50 L. toplam 200L. Bionem hazırlayıp, a dan z ye bütün bitkilerime yapraktan ve son kez topraktan verdim.
Öyle titiz çalıştım ki, son bir haftadır sürekli sis olduğu için hıyarlarda ve kabakta mildiyö her an başlayabilir diye korkumdan, yaprakların altını üstünü iyice yıkadım.
Eklenti 92333
Hıyarlar geçen haftaya göre hızlı gelişiyorlar, koparmaya kıyamıyorum ama eninde sonunda salatamızı onurlandıracak, bu cins çok güzel ama çok nazlı, çabuk hastalanıyor.
Eklenti 92334

Adalet Yağcı 12-07-2009 20:45

5 Eklenti(ler)
Terasta sabah kahvemi içerken hep ormanın ufuk çizgisine takılır gözüm, ben orada atlı develi biniciler görürüm, başlarına bağladıkları poşular rüzgardan uçuşan, gülmeyin, gerçekten görüyorum, yıllardır değişmiyor :)
Eklenti 92340
Acem borusu bu sene daha iri ve sağlıklı çiçekler açıyor, ne yazık ki, çiçeklerinin yarısını ilaçlama yaparken pompanın verdiği tazyikten dolayı döktü :(

Angel Trompetlerim doludan sonra yırtılan yapraklarını yenileri ile değiştiriyorlar.
Bu sene onları saksıda tutup, seneye baharda yere indirmeyi düşünüyorum, ağaççık olacaklar biliyorsunuz.
Eklenti 92339

Bunlar da adenium ve pulmerialarım, keyifleri yerinde belki birz üşüyor olabilirler ama alışacaklar.
Eklenti 92338

Bunlar da sayın Orkun Kırcı ile birlikte alıp tohumdan yetiştirdiğimiz abultıonlar, ikisini de çimlendirmeyi başardım, bu gün tomurcuk ta verdiğini gördüm :)
Eklenti 92337

k0900 12-07-2009 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 460441)
Hıyarlar geçen haftaya göre hızlı gelişiyorlar, koparmaya kıyamıyorum ama eninde sonunda salatamızı onurlandıracak, bu cins çok güzel ama çok nazlı, çabuk hastalanıyor.

Yemeğe kıyamadıklarımızı hiç satamazdık. İyiki çifçi değiliz:)

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış, bu sene yağmurlara yinede kızmıyorum.

Çok emek veriyorsunuz, çok yoruluyorsunuz, bahçeniz çok güzel, sağlıkla yaşayın, sağlıkla tüketin:)

Adalet Yağcı 12-07-2009 20:54

4 Eklenti(ler)
Beyaz çardak gülüm tekrar tomurcuklandı, açıyor.
Eklenti 92347
Beyaz liliumum da açtı sonunda henüz bir tanesi açtı ama mükemmel bir kokusu var.
Eklenti 92348
Eklenti 92349

Lobelyam iki aydır bıkıp usanmadan açmaya devam ediyor, ben bu çiçeği de çok sevdim.
Eklenti 92350

Adalet Yağcı 12-07-2009 20:58

2 Eklenti(ler)
Benim sevgili clematislerim biri bitiyor diğeri açmaya başlıyor.

Adalet Yağcı 12-07-2009 21:01

Valla çok haklısınız sayın k0900, ben asla satmaya kıyamazdım.
Şimdi hava durumunda yarından itibaren üç gün daha yağış olduğunu söylüyor, bu sene yaz gelmeyecek anlaşılan.

Adalet Yağcı 12-07-2009 21:04

2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim güvey fenerlerim, kocaman oldular ve çiçeklenip meyve bile vermeye başladılar.

Adalet Yağcı 12-07-2009 21:11

3 Eklenti(ler)
Dolu ve sürekli yağmurdan ortancalarım da nasibini aldı, kırmızı renk olanının rengi pembeye döndü.
Eklenti 92358
Hepsi de iri çiçekli açtılar, seneye bahçeme yirmi kök kadar ortanca dikilecek.
Eklenti 92356
Eklenti 92357
Bu gün demirci geldiğinde demir tozu sordum, getireyim abla dedi, nasıl sevindim anlatamam, mavi ortancalar için çok elzem.

Adalet Yağcı 12-07-2009 21:17

3 Eklenti(ler)
Sarı suzanlarım hızla büyüyorlar.
Eklenti 92359
Beyazlar da öyle, bahçenin çeşitli yerlerine sarı ve beyaz suzan diktim.
Eklenti 92360

Bu da büyümeye devam etmesi için bir takla atmadığım kaldı dediğim sellukam.
Son günlerde bir hayli hareketlendi, sanırım yerine alıştı, gübre şerbetine devam.
Eklenti 92361

Adalet Yağcı 12-07-2009 21:24

3 Eklenti(ler)
Sardunyalarım yine bütün güzellikleri ile açmaya devam ediyorlar.
Eklenti 92362
Eklenti 92363
Bunları da Mart ayında tohumdan yetiştirmiştim, şimdi tomurcuktalar.
Eklenti 92364

fikreteren 12-07-2009 21:27

Maşallah nazar değmesin.zevkle izledim.sulama sistemide çok güzel. bu sulamayı musluk suyu ile mi yoksa kuyu suyuylamı yapıyorsunuz.onu merak ettim. kuyu suyu motorla çalıştığı için fazla su verir diye düşündüm.bilgilendirseniz memnun olurum.teşekkürler.ellerinize sağlık ADALET hanım..

Adalet Yağcı 12-07-2009 21:27

2 Eklenti(ler)
Yağmur yağarken fotoğraflamayı pek beceremiyorum, sanırım enstantanesi filan ayar edilecekti ama ben bu kadarını görüntüleyebildim Cuma günü.
Eklenti 92366
Eklenti 92367

Adalet Yağcı 12-07-2009 21:31

Sayın Fikreteren, kuyumuz yok, normal şebeke suyu ama dağlardan katkısız geliyor, yani klorlanmadan.
Benim bahçemin toprağı çok süzek olduğu için fazla sulama sorun olmuyor.
Su israfını önlemenin en iyi çaresi damlama sistemi, çok da zor birşey değil, kendimiz kurduk.

DefneD. 12-07-2009 21:34

İyi akşamlar Adalet Hanım.

Bahçeniz gene coşmuş, maşallah! Korka korka ''Salatalıklar nefis görünüyor'' diyecem. Malum, sarı kirazlara güzel dedim, üstüne dolu yağdı:o

Bu arada, geçen hafta bana bol miktarda sarı kiraz geldi. Mide fesatına uğramak pahasına, kıtlıktan çıkmış gibi yedim:D

Yağmurun kıymetini bilin. Biz buralarda kuruduk. Gerçi bu akşam biraz serin. Büyük ihtimal Kuzey Ege'ye yağmur yağıyordur.

Sizin yayla evi nerede? Eskiden (80 ortaları) Namrun'a her öğleden sonra ''Dadandı'' denilen yağmur yağardı. Hava mis gibi olurdu. Duyduğuma göre yıllardır yazın çok az yağmur yağıyormuş. Muhtemelen artan yapılar ve kesilen ağaçlardır sebep.:( Siz şanslısınız :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025