![]() |
Adalet Hanım, bahçenizde ki güzellikler yavaş yavaş size "Merhaba" demeye başlamış, çok güzeller. Bu arada 243. numaralı mesajda ki çalınız Kanarya gülü ( Kerria japonica)...
Sevgiler ;) |
Sevgili Sebo, evet yavaş yavaş bir şeyler oluşuyor ama benim sabrım kalmadı.
Geçen sene bu vakitlerde bahçemle ilgili bütün işlerim bitmişti. Demek benim kanarya gülüm de varmış, herkes soruyordu bunun adı ne diye, çok teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
On gün önce evdeki sardunyalarımı yaylaya götürdüm, teras duvarım boydan boya sardunya ile doldu daha da gelecekler var :)
Bunların haricinde dokuz çeşitte ceylanım var, onları ayrı saksılara diktim. |
2 Eklenti(ler)
Lalelerimin bir kısmı açmaya başlamış, sarı gelinciğim de duvarın arasında kendine yer bulmuş :)
Lalelerin önündeki tül yapraklılar Delphinium, yani Hazeran çiçeği. Her yıl kendiliğinden çıkar bütün bahçeyi donatır güzelliği ile. |
Adalet hanım ,hedefleniz ve başardınız.Tebrik ederim.
İlk resimde ki sakızların arka kısımlarına normal sardunyalardan dikerseniz ,daha yoğun bir görüntü elde edilir mi ? Ne dersiniz.. |
Adalet Hanım,
Sardunya saksılarının önünde demir falan mı var, yoksa sabitlemeyi nasıl yaptınız? Ben de benzer şekilde bir yere saksılar koyacağım ama önünde demir yok. Sabitlemek için tek aklıma gelen saksıların altına çift taraflı yapışkan bant yapıştırmak. Başka bir usül var mıdır diye soruyorum :) |
Orkun bey, siz mi çatlayacaksınız? Hiç sanmam, sizdeki koleksiyona ulaşabilmem için daha çoook zaman ister :p
Sevgili Nurcanaybay, hedeflediğim yere gelmeme daha çoook var, şu anda bahçe gözüme bomboş görünüyor. Sardunyalar için söylediğiniz şeyi ben de düşündüm, ama bunlar büyüyüp yer kaplıyacaklar, yerlerini daraltmıyayım dedim. Yine de elimdeki tohumdan yetiştirdiğim top sardunyalardan boşluklara dikebilirim. Sevgili Gilan, benim duvarımın genişliği saksıların genişliğinden beş santim fazla, saksılar içindeki toprakla birlikte öyle ağır oldular ki, bir kişi taşırken zorlanıyor, yani rüzgarda fırtınada aşağı düşmesi gibi bir risk yok. Ben hiç bir şey koymadım saksıların önüne gerekte duymadım, siz de korkmadan aynı şekilde dizebilirsiniz. Sayın Oğuz Alper, çok teşekkürler, daha Biyonem kullanmaya başlamadım, bir de ondan sonra görün :) |
Sayın Adalet Hanım, daha öncede yazmıştım.çicekleriniz artık yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamış.Bahar sizin oralara bizden önce geliyor. KIzlarınız harika sepetteki çicekler açınca daha nefis duracaklar. Clematislerin arkasına kafes çıta koyarsanız hem duvarı hemde yağmur borusun gizlemiş olursunuz diye düşünüyorum.Sardunyalar ve ceylan gözleri bahçenin vazgeçilmez çicekleri olup harika görüntü oluşturmuş.herhalde bodurdurlar.Ellerinize sağlık..
|
Bence de sakızlarla aynı saksıda top sardunyalar fazla sıkışık olur. Hiç keyiflerini bozmaya değmez.
|
Aslında ablacım bu saksıların balkona demirlerine tutturucu aparatları var ya. Onların benzerini yaptırıp buradan ön kısma sarkıtarak koyabilirsiniz. Bunların şimdiki yerine de top ve ceylanları dizebilirsiniz. Sakızlar önde sarkarken onlarda hemen arkalarında fon oluştururlardı. :) Benden söylemesi....
|
Alıntı:
Ne olsa budama zamanında bir sürü çelik dağıtacağım. |
Sayın Fikreterten, clematislere zaten kafes yapmıştım, kafesi çiçeklerin arkasınamı yapmam gerekiyordu, yoksa ahşap bir kafes daha iyi olurdu mu demek istediniz?
Eğer ahşap diyorsanız orayı kapatacak şekilde bir şeyler yapılabilir hâlâ, ben clematislerin büyüyüp kapatacaklarını düşünmüştüm. Ceylanlarım bodur değil sanırım, zaten ağırlıkta olanlar sakızlar. |
Alıntı:
Sizde daha ne fikirler vardır kimbilir :p |
Sevgili Adalet, herşey çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Clematis koruyucularını, dışına dikeceğin iki adet kazığa tutturursan daha sağlam olur. Ben, kendi yaptığımım altına, elimin gireceği kadar bir kapı yaptım, zira dipte çıkan otları, clematisler iyice sarınca yolmak zor oluyor. Sakızların arkasına normal sardunya ekmeni bu uzun saksılarda tavsiye etmem. Saksıların uzun, bunlar da büyüyecek ve yayılacaklar. Saksıların derin yuvarlak olursa, öne sakız arkaya normal sardunya güzel olur. Güzellikler içinde, yorgunluğunu çabuçak unutursun. Tadını çıkarmaya bak. Ellerine sağlık. |
Sevgili Adalet Hanım
sizin bahçeniz çok güzel. Ceylanlarım derken sardunyalardan mı bahsediyorsunuz. Muhteşem bir bitki sardunya nerde görsem küçük bir dal koparıyorum 3 günde su da çilleniyor. Ben de gazanyalar var sarı,beyaz,kırmızı,sarı ortası kahverengi sanırım 30-40 tane var bölünse 300 e yakın .Meraklısı olan arkadaşlarıma ayırabilirim. Sevgiler |
Sayın Adalet hanım, dikdörtgen kafes veya altı dar yukarıya doğru genişleyen bir kafes duvara veya clem.hemen arkasına konursa clem.ona sarılır dolayısıyla o kısmı kamufle etmiş olur.çevreldiğiniz telede gerek kalmaz diye düşündüm. Sardunyaların bodur olanalrı var ama ceylangözlerini yok.onunda çaresi çicekten sonra budamak olur.
|
Sevgili Güler, dediğin gibi, sardunyaları rahat bırakıyorum, senin gönderdiklerini(ceylanlar)ayrı saksılara diktim, onları da bir ara fotoğraflayacağım.
Küçük saksı ceylanlarımı merdivenlere dizmek istiyorum. Clematis kafeslerini alt kısımlarından küçük kazıklarla toprağa iyice gömdüm, toprak üzerindeki kısmı otuz santim kadar, bir okadar da toprağın altına gömdüm. Tel örgüye kapı açmak kolay, plastik bir maddeden yapıldığı için kolayca kesilebilir. Sevgili Jineop, sizin bahçenizi gördükten sonra benim bahçemin bahsi bile olmaz :) Ceylan dediğimiz, sardunyanın tırtıklı yapraklı olan iri çiçeklisi. Bende değişik türlerden onbeş yirmi kadar çeşit oldu, hepsini açtıkça fotoğraflayacağım, daha sonra istediğinizden çelik ayırırım size de. Gazanyalar çok güzel, kendinizmi ekip yetiştirdiniz, ben de bir paket gazanya ekmiştim dört tanecik çıktı ancak. Sayın Şeref, teşekkürler ediyorum efendim. Sayın Fikreteren, bahsettiğiniz şeyi şimdi anladım, ama bu kafesleri yeni aldım, bu şekilde kalsın bu sene, yapacak öyle çok iş var ki, bütün işler bittikten sonra belki böyle bir uygulama yapılabilir. |
Uzun süredir bahçenizi takip ediyorum Sayın Adalet Hanım, çok güzel gerçekten ellerinize sağlık, ama şu ceylanın ne olduğunu açıklarsanız çok sevineceğim, çatlayacağım meraktan :)) Böyle damdan düşer gibi oldu biraz ama lütfen kusura bakmayın:D
|
Sevgili Züleyha, az önce sevgili Jineop'un bahçesindeydiniz :)bahçeleri geziyorsunuz anlaşılan :)
Kameriye fikrinizi çok beğendiğimi yazmıştım, ne yazık ki benim bahçemde böyle bir imkanım yok. Ceylanlarımı merak ettiniz? İşte bunlar ceylan sardunyalar. |
Sayın Jineop'un bahçesine çay içmeye gitmiştim, sizinkinde de kahve sefasına geldim. Kameriye olmasa da olur Adalet hanımcığım, yeterki gönüller bir olsun. Çimlerin üzerine de otursam olur yeterki oturacak çim, seyredecek çiçek ve muhabbetine doyum olmayacak dost olsun yanımızda. Bu arada teşekkür ederim ceylan için harbiden isminin hakkını veriyormuş, çok süper görünüyor.
|
Bu gün yaylaya çıkmayı düşünmüştük ama olmadı, gök gürültülü sağanak yağmur vardı Mersin'de.
Gitsem de evden dışarı çıkamazdım zaten, otları yolamam bahçeyi kazamam, en iyisi ben yine hafta arası kaçarım. Merak ediyorum, tomurcuktaki clematislerim açmışmı diye, inşallah bu yağmurda tomurcuklar yıpranmamışlardır. Benim yaylama daha bahar gelmedi sanki, güller daha yeni yeni yapraklanmış, üzerinde tomurcuk görünmüyor. Sadece hazeranlar ve kanarya gülüm coşmuş, acem borusunda hiç hayat belirtisi yok daha, kupkuru bir dal görünüyor. İrislerimde de tomurcuk yok, geç kalmadılarmı, sevgili Güler'in irisleri açmış, laf aramızda kalsın çok kıskandım. Bir kaç lalenin dışında soğanlı bitkilerimde çiçek yok. Bir şeye çok sevindim, gallalarım çürümüş görünüyorlardı, hepside kendine gelmişler. |
Güler'ciğim, anladığım kadarı ile, bizim yayla sizin Manyas'tan daha soğuk oluyor.
Geçen hafta gittiğimizde dışarısı günlük güneşlik olduğu halde içerisi buz gibiydi, yani soba yakmadan oturmanın imkanı yoktu. İrislerim çok güzel açıyorlardı, sonbaharda yerlerini değiştirip seyreltme yaptım, hatırlarsan sana da sormuştum iris soğanı istermisin diye, şimdi bu kadar geç kalması acaba yerini değiştirdim diyemi açmayacaklar diye düşündürüyor bana. |
Benim morlar açmadı henüz. Ben de seneler evvel onları bayırdan toplayıp, bahçenin bir köşesine ekmiştim. Daha sonraları çok güzel açtılar, seninkiler de mutlaka açarlar.
Beyaz ve sarı olanları saksıdalar o yüzden daha çabuk açtılar. |
Bekleyip göreceğiz bakalım, ben de beyaz ve sarı almıştım mor irislerin yanına.
Üzerlerine sonbaharda bolca çiftlik gübresi dökmüştüm, hazeranlara yaramış anlaşılan, onlar da bu sene daha erken tomurcuklanmaya başladılar. |
Sevgili Adalet Hanım
Bakarmısınız sizin ceylanlar bu balkonlar da ne güzel olmuş ... http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1241012231 |
Alıntı:
Sn. Jineop, bu ceylanlar, bildiğimiz sardunya çeşiti olanlardanmı ? |
Evet bunlar sakız sardunyası sanırım :)
|
Sevgili Jineop, harika görünüyorlar, inşallah bu yazın ortalarında benim terasım bundan daha güzel olacak :cool:
Sayın K0900, Koyuyeşil, bunlar bildiğimiz sardunyaların sakız cinsi. Sakızlar aşağı doğru sarkıyorlar, top sardunyalar ve ceylan ya da canan dediklerimiz de dikine büyüyorlar. Çok vefakar bir çiçek, ayrıca geliştikleri zaman da çok görkemli çiçekler açıyorlar. |
Adalet,celikten yetistirmenin keyfi bir baska degilmi arkadasim.Hazir bitki,yerine yetistirmeyi daha keyifli buluyorum , uzerinde benden bir seyler olmali.Senin gonderdiklerin de nazli nazli buyuyorlar.
|
Evet Müjgan'cığım, tohum çok zor ama çelik imkansız değil.
Ama tohumdan yetiştirdiklerimiz de aynen çocuklarımız gibi oluyorlar gözümüzde :) Seninkilerin büyümesine çok sevindim, tam zamanıydı demekki. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025