![]() |
Sayın Epsody, sevgili Limon'a da yazdığım gibi, kivilerimin hangisinin erkek hangisinin dişi olduğu bu sene belli olacak, sizin kiviler muhtemelen susuzluktan kurumuştur, suyu bu kadar çok seven bir bitki daha görmedim.
Kivi kökleri fazla derine inemediklerinden su ihtiyaçları daha fazla oluyor. Dört beş yaşından sonra biraz daha dayanıklı hale geliyorlar. |
Adalet Hanım, benim erkek kivi bir dişi ile idare etmek durumunda :) Meyveden geçtim çiçek açsalar dünyalar benim olacak. Fotoğraf konusunda ben de çok amatörüm, Fotokritikte yüzüme bile bakmıyorlar :) yine de albüm oluşturmak hoşuma gidiyor. Sevgiler...
|
Ada cim,eline yuregine saglik,bence kendini muthis dingin hissetmelisin..O ne bahce oyle..hangisini soylesem !!Cicekler tablo gibi ,ne ihtiyacin var,tuvalle, fircaya,boyaya ..
Bir de visne; umarim o ciceklerin hepsi meyveye donusur,bence kavanozlarini kapan gelip sende likor yapabilir belki bir sanayi olusturulur.Ne dersin? Toprak ne comert tum emeklerini oldugu gibi ,odullendirmis,sevgili dostum.. |
Müjgan'cığım, sen benim bahçemi ziyaret ederken elimdeki son kitabı bitirmeye çalışıyordum.
Övgü dolu sözlerin için teşekkürler, vişne için kavanoz getirmeye gerek yok, bende çoook var. Tuval boya ve fırça da sende var, haydi iş başı yapalım :) |
Sevgili Adalet Hanım
Clematisler Harika,sarı şekerlere bayıldım.Hezeranlara da. Hezeran yetiştirmek isterim . Ekilme zamanı ne zaman acaba... Bakımı zor mu? Sevgiler |
Sevgili Jineop, yetiştirebileceğiniz en kolay bahçe çiçekleri, Kaliforniya gelinciği(sarı şekerler)ve hazeranlar.
İkisini de bir kaç yıl önce bir defa ektim, sonraki yıllarda hep kendileri çıkıyorlar, hiç bir özel bakım gerektirmiyor. Daha önce de bu başlıkta yazmıştım, hazeran ve gelinciklerin tohumları olgunlaştığında, topraktan söküp, onların çıkmasını istediğim yerlere tohumlarını silkeliyorum, genellikle sonbaharda. Kış başı gibi tohumlar yeşeriyor, kışa da gayet dayanıklılar, erken ilk baharda bile bahçenin her yanı hazeran ve gelincik fideleri ile doluyor. Bu şekilde yetiştirmek hem daha kolay hem de daha sağlıklı bitkiler oluşuyor. |
Adalet hanım , yerlerinden hiç sökmesem olmazmı ? Tek yıllık mıydı unutmuşum.
|
Sevgili Nurcanaybay, aslında tek yıllık bitkiler, ama benim bahçemde ertesi yıla kalan gelincikler de var, yine de düşen tohumlardan her yıl sağlıklı bitkiler elde edebilirsiniz.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Güler merdiven başına yer minesi dik demiş, hiç kırarmıyım :p
Sarkan poşet torbalar için neler aldım neler, hepsi de Pazar günü yerlerini bulur inşallah. |
5 Eklenti(ler)
Her yıl bahçemin olmazsa olmazlarındandır petunyalar, ister saksıda ister yerde, çok güzel oluyorlar.
Siz hiç minyatür karanfil görmüşmüydünüz? Ben bu sene ilk defa gördüm, çok sevimliler. |
4 Eklenti(ler)
Bu sene yıldız çadırını ekmekte gecikmişim, tohumlar yeni filizleniyorlar.
Lisianthuslarımı viyole şaşırtmıştım, bir kaç gün sonra onları da yerlerine dikeceğim, çok narin oldukları için saksılara dikmeye karar verdim, yaylada çok şiddetli fırtınalar oluyor, onları tehlikeye atamam. Ortancalarım çelikten yetiştiler, gördüğünüz uzun saksıda yirmiden fazla çelik var, Sonbaharda yerlerine dikeceğim, hepside çiçeklendiler, şaşırdım. Red Robinlerim şimdili beklemede, Pazar günü vaktim kalırsa onları da yerlerine dikeceğim. |
;)Bahçem yok ama sizi çok iyi anlıyorum, o kıpırtılardan bende de var bugünlerde. Hoya shepherdiim ve zıpçıktılarımda tomurcuklar oldu. İçim içime sığmıyor vallahi.Yeni siparişleri beklemek de cabası:D
|
Bu gayreti takdir edip alkışlıyorum.Yakında bu bahçe Adelet sarayı olucak galiba:)) benim tek hatam çiçeklerin yerini netleştirememek olıyor.o yüzden size tavsiyem iyi düşünün yer belirlerkn ben çok kez sök ek yapmışımdır.Kaya bahçesi yaparken ellerim parçalandı ama değer keyifliydi:)
|
Sevgili Mcbush, ilginiz için teşekkürler, ben sizin söylediğiniz o sök ek dönemini çok yaşadım.
Artık çok daha dikkatliyim, iyice düşünmeden karar vermiyorum, bahçesi olan arkadaşlarımızın bahçelerini dikkatle takip ediyorum, neyi nasıl yapmışlar diye. Orkun bey, beni durdurursanız dünyam da durur, çiçeklerim yoksa ben de yokum :( |
Bu gün gözlerimi kapatıp Lisianthuslarda uç alması yaptım :( Tanrım, çok zormuş, ne kadar da hevesli büyüyorlardı ama daha çok çiçek görmek için bu gerekliymiş sevgili Jineop.
Güzel hava devam ederse bahçem on gün içinde yeniden fotoğraflanacak hale gelir inşallah. Yer mineleri için aplik saksılardan aldım, eminim duvardan sarkması çok hoş olacaktır. |
Sayın Adalet Yağcı,
Sanıyorum pek çoğumuz gibi sizinde bahçenize emeğiniz çok geçiyor. Bence en güzel tarafı sizin gibi, Sayın Güler Hanım gibi, sayın Limon gibi, bahçelerini ve deneyimlerini buradan herkesle paylaşmaları. Ben sizlerin sayesinde dört yıl öncesinde başladığım bahçe sevdamda son bir yıl içersinde çok şeyler öğrendim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sayfaların tamamına baktığımı düşünüyorum eğer gözümden kaçmışsa kusuruma bakmayın bende bahçeniz için yeriniz varsa :) Gazanya (koyun gözü) önereceğim ben geçen yıl tanıştım kendileri ile eşimde bende renklerine hayran kaldık. Eğer sizde yoksa vede olmasını isterseniz bana özelden adres bilgilerinizi verirseniz size hafta sonu gittiğimde bir kaç renginden hediye etmek isterim. Size kolaylıklar diliyorum, umarım hepimizin bu tatlı telaşları hiç bitmez. |
Sayın Tturt;
Güzel cümlerlerle bizleri motive ettiğiniz için biraz daha "ha gayret" diyebiliyoruz. Bu site bir çok güzellikleri bir arada barındırıyor, ben de burada çok şey öğrendim ve öğreniyorum. Sizin bahçeniz dört yıl gibi bir zaman içinde hayalinize uygun bir hale gelmiştir, darısı benim bahçeme. Gazania için haklısınız, bütün çiçekler çok güzel ama tabi gazaniasız bahçe olmaz değilmi? Önce nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim, İstanbul'da olsaydım teklifinizi seve seve kabul ederdim. Ayrıca biraz sonra bu gün bahçemde çektiğim fotoğrafların arasında ağacımın altındaki gazaniaları göreceksiniz, henüz açmadılar. Evde balkonumda da bahçeye dikilmeyi bekleyen açmışları var. Size de sevgili eşinize de çok teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Bu gün nihayet bahçemi belletebildim, otlar temizlendi, toprak Pazar günkü dikime hazır hale geldi.
Bahçeye girer girmez çantamı bir kenara attığım gibi fotoğraf çekmeye başladım. Gazanialarım, henüz açmadılar ama iyi görünüyorlar. |
5 Eklenti(ler)
Hocam 100 den aldığım beyaz irislerim çok güzel açmışlar, hepsini bir araya dikmekle iyi etmişim.
Bahçeyi istila eden gelinciklerden bir kısmını daha sonra içim sızlayarak temizledim. Bir tane de kırmızı gelincik saklanmış. |
2 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuf açmaya başlamış, Liliumlarım tomurcuk vermiş.
|
4 Eklenti(ler)
Lobelyaları ilk defa yetiştiriyorum, öyle sevimliler ki, aplik saksılara da dikeceğim iki tane.
|
Sevgili Adalet, ben de lobelyaları çok severim. Aranjmanlarda da çok hava veriyor.
|
4 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim de açmış.
Beyaz bir sepetim vardı, bir kenarda duruyordu, içine pembe mineler diktim. Peygamber çiçeğim, geçen yıldan dökülen tohumlardan çıkmış, yedi sekiz kök bir arada, inşallah renkleri de farklıdır. |
Sevgili Güler, aslında ben de aranjman yapmak istiyorum ama uygun bitkileri bulamadım, tek dikmeye karar verdim.
Cezayir menekşesi düşünebilirim belki. |
Bizim buralarda dağ tepe cezayir menekşesi. Ama fırsatım olup da toplayamıyorum, gerçi benim de bahçemde değişik yerlerden fışkırmış.
Ankara'daki arkadaşımız feriha'ya da sözüm vardı ama bir türlü yerine getiremedim. |
3 Eklenti(ler)
Tam yedi yıl önce Kayseriden getirttiğim bir asmam var, bu güne kadar hiç üzüm vermedi, İlk baharda söküp atmaya karar verdim, valla korkmuş, tüm dalları çiçekliydi :D
Ağaç şakayıkım, sanırım yerini sevdi. Kapının üzerindeki sarmaşık gülüm de açmaya başlamış. |
2 Eklenti(ler)
Dün bahçemi sulamaya gittim, Pazartesi ve Salı hava o kadar sıcak geçti ki, yeni diktiğim fidelerime kıyamadım.
Her hafta biraz daha gelişmiş görüyorum, en sevdiğim güllerden ikisi açmışlar. |
Adalet Hanım bitkileriniz harika görünüyor. Lobelyaları ben de çok seviyorum. Aranjman için petunyalara lobelyaları bir arada kullanabilirsiniz. Bence çok güzel olur. Örnekleri saksı aranjmanları başlığında var.:)
|
Aslında aplik saksılar için düşünmüştüm lobelyaları, saksıyı bulamayınca uzun saksılara dağıttım, aplik saksıyı bulduğumda lobelyalar yerine alışmıştı, saksıda bir kaç çiçek çok hoş duruyor gerçekten.
Sevgili Zenfree, lobelyaları, yanlış hatırlamıyorsam sizin bir aranjmanınızda görmüştüm, ben tohumdan ektiğim halde başaramadım, bunları hazır aldım. |
Ben o beyaz sepeti istiyorum mümkünse :o Eee, sayenizde Clematisim oldu, şimdi sıra lobelya da. :D Bu sayfalar da fazla dolaşmamak lazım. Dolaşsam da senin hızına yetişmem zaten mümkün değil ablacım. Maşallah yok yok bahçede. Eline sağlık.
Bor'dan bir asma getirtseydin hemen üzüm verirdi . Ak üzüm mesela :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025