![]() |
Herkes gibi, bende yüksük otu çiçeğine bayıldım. Seneye ondanda ekeceğim.
Hazeranları sizde görmüştüm. O yıldan beri bahçemde var. Her sene, ne olur ne olmaz diye hep yenilerinide alıp ekiyordum. Bu yıl eski vefakarlar dışında, ektiğim yeni tohumlar çıkmadı. Biraz önce Sevgili Fikret Eren ile görüştüm. Onunkilerde çıkmamış.:( Sizin tohumlarınızdan Mor Daturalar çimlendi. Beyazı çıkmadı bu kez. Şakayıklarınızdan 'pembe katmerli' zannettiğiniz, eğer Bauhaus'tan alındıysa ''Pinky'' dir. Ve bendeki ortası yavruağzı-kokulu olanındandır. İnşallah.;) Güllerinizin maşallahı var. Clematislerde öyle. Bu günlerde bahçe işlerinden başımı kaşıyamıyorum. Sabah 6- akşam 6. Sadece öğle üzeri yemek molası. Birkaç gün daha yoğunluğum olacak. Sonrası rutin işler. O nedenle kendi sayfama bile pek giremiyorum. Birçok arkadaşımızın bahçesinede girip, sadece bakabiliyorum. Sağlıcakla kalın. |
Hoş geldiniz Orhan bey;
Büyük bahçelerin büyük işleri olur ama küçük bahçelerin de işi az değil. Ağaçların budanması, otların temizlenmesi, kazılması, gübrelenmesi, ilaçlanması, ekilmesi vs. vs. Neticede hepsi de emek istiyor, Cemo'nun yakındığı gibi, şöyle ayaklarımızı uzatıp keyfini çıkaramıyoruz, mevsim bitinceye kadar böyle. Yüksükotlarının bu kadar dertsiz olduğunu bilmiyordum, bir türlü yetiştirmeyi başaramadığım lupinlere alternatif oldu diye düşünüyorum, ben de çok sevdim. Datura ekmedim bu sene, aslında iyi olurdu, sizlerden seyreylerim artık. Şakayığı geçen yıl Bauhaus'tan almıştım, sanırım siz de geçen yıl almıştınız, inşallah pinky dir, bir de tüm yaz açsaymış keyfine doyulmazmış. Hazeranlara fazla yüz vermeyin, Sonbaharda toprağa serpip tırmıkla karıştırın, İlkbahara hazır olsunlar :) |
Her zamanki gibi harika bir bahçe
ellerine sağlık Adalet hanım |
Teşekkürler sevgili sedos.
|
Ablacım merhaba her bir kare muhteşem ve süper ellerinize sağlık
Esen kalın |
4 Eklenti(ler)
Cumartesi günü erkenden yollara düştüm yine, evime yakın yol üzerindeki gülhatmiler sabah güneşinde çok güzel görünüyorlardı, durup fotoğrafladım.
Eklenti 410706 Eklenti 410707 Eklenti 410708 Bu da benim kapımın önü, yıllardır bıkıp usanmadan aynı yerde açıyor, bakım yok, gübre yok, sulama bile düzenli değil. Eklenti 410709 |
3 Eklenti(ler)
Çimleri çok merak ediyordum, ekim yaptıktan sonra sürekli yağan yağmur, tahmin ettiğim gibi tohumları kaydırmış, yer yer boşluklar var :(
Eklenti 410715 Eklenti 410716 Eklenti 410717 |
3 Eklenti(ler)
Güzel sürprizler de vardı, Clematis Blue Angel açmaya başlamış.
Eklenti 410720 Eklenti 410719 Eklenti 410721 |
Clematis harika Adalet hanım. Gerçekten Mavi Melek gibi. Ben bu çiçeği çok sevdim. Gelişimi güzel olunca insanı çok mutlu ediyor gerçekten.
Bahçeye diktiğim Jackmanii Niobe güzel büyüyor. Yeni tomurcuklar verdi ama hemen yanındaki Montana Fragrant Spring çok ağır büyüyor. Acaba normal midir? |
3 Eklenti(ler)
Güllerin keyfi yerinde.
Eklenti 410752 Eklenti 410753 Campanulalar açmaya devame diyor. Eklenti 410754 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Abla maşallah Clematisler özellikle süper bayıldım
Esen kalın |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Beyaz gül.
Eklenti 410788 Pervane yasemin. Eklenti 410789 Komşumun çılgın gülleri. Eklenti 410790 Komşumun, hanımeli. Eklenti 410791 |
4 Eklenti(ler)
Ekinezyalar bu sene erken açmaya başladı.
Eklenti 410803 Rudeckialar da öyle. Eklenti 410805 Eklenti 410806 Gün güzeli de açmaya başlamış. Eklenti 410804 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bir defa çörekotu ektim, her yıl bir yerlerden çıkıyorlar.
Eklenti 410813 Eklenti 410814 Zarif gece mumu. Eklenti 410816 Eklenti 410815 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Boş kalan yerlere dayanamayıp petunya diktim yine.
Eklenti 410824 Eklenti 410825 Sardunyanın bu rengi çok güzel, onlara bakım yapamadım, haftaya artık. Eklenti 410826 Geçtiğimiz haftanın fotoğrafları bu kadar. |
Alıntı:
Montana hızlı büyüyen bir türdür, yerine alışması belki biraz zaman ala bilir. Bir bakmışsınız hepsini geçivermiş. |
Adalet Hanım;
Çok elit bitkileriniz var. Hemde, büyük bölümü çok yıllık. Rengarenk bir bahçe. Hatmiler her yerde öyle. Fazla suyu sevmiyorlar. Ben geçen yıl, bir kısmını fazla sudan, bir kısmınıda tesfiye amaçlı toprakla üstlerini örttüğümden bir tanecik kaldı geriye. Gelince yeniden ektim ama geç olduğu için çıkmadı. Bu sene ekimde ekeceğim.:) Akdeniz ikliminin güzelliği. Bol güneş. Güller, hatta tüm bitkiler bol çiçekli. Tabi sizin emeğiniz ve sevginizde yadsınamaz. Sağlık ve mutlulukla keyfini sür arkadaşım. Ellerine sağlık. |
Teşekkürler Orhan bey, bahçe konusunda hiç tatmin olmuyor insan hep daha iyi daha güzel nasıl ola bilir diye çabalayıp duruyoruz.
Yavaş yavaş mevsimliklerden vaz geçiyorum, tohumlarla cebelleşmek zor iş, çalı türleri daha kolay. Bir de ne kadar istesem de sadeliği yakalayamıyorum, şundan da olsun, ay bu da çok güzelmiş, hadi şu renginden de alayım gibi aç gözlülüğüm biraz karmaşıklık yaratıyor farkındayım. Ne yapayım ki, her güzelliği görmek isitiyorum bahçede :) Hatmiler kendiliğinden çimleniyor, bir köşeye tohumları atıp bekleyin nasıl osa çimleneceklerdir. |
Ama bahçeniz, bugüne kadar gördüklerimizinde ötesinde güzel. Öyle sözettiğiniz türden bir renk karmaşası yok!
Çim alanda bir ferahlık hissi veriyor insana. Hatmileri öyle yapayım. Unutmazsam bu gidişimde, Bauhaus'tan tohum alacağım. |
Sevgili Adalet,
Her biri ayrı güzellik ve de (özellik) içeren çiçeklerini hayranlıkla izledim. Senin sayende benim bahçem de "hazeranlarla şenlendi.taşakkürler. Bu arada bir şey öğrenmek istiyorum.Hazeranlar tohum bağladılar geçen yıl topladım bu yıl çok bol çıkmadılar, Acaba üzerinde mi kalsın ?Bunu en iyi bilene sormak en doğrusudur diye düşündüm. Yeni güzellikleri bekliyorum sevgilerimle.. |
Sevgili Hozat;
Hazeranları her yıl Sonbaharda üzerindeki tohumları toprağa silkeleyerek topraktan söküyorum. Belki zamanla tohumları yenilemek gerekebilir, kaybolan renklere yeniden ulaşabiliriz böylece. Güneşi seviyorlar, fazla sudan hoşlanmıyorlar, hatta ne kadar kurak ortamda kalırlarsa o kadar yoğun çiçeklendiklerini gözlemliyorum. Tabii hiç su vermemek anlamına gelmiyor bu. Bahçeyi beğenmene sevindim, ben de senin bahçendeki starliçeyi ve pembe gazanyaları çok beğeniyorum biliyorsun. Sevgiler selamlar. |
Yüksük otları daha uzun süre bahçeye renk katacak gibi. Ne güzel br sürü tomurcukları var. :)
Çimler her zaman başta böyle seyrek çıkmaz mı? Bence zamanla sıklaşacaklardır. Olmazsa da aralara tekrar tohum atılıp ara ekim yapılır. Çok güzel olacak o bölüm, çok. ;) Aklıma ne geldi. :) Hem güllerin, hem de clematislerin kraliçesi olarak bir tarafta da sarmaşık gül + clematis ikilisini aradı gözlerim. :) |
Alıntı:
Biliyorsun bazan tohum kesesinin içi boş oluyor, özellikle hibrit ürünlerde tohum almak zor. Çim yapmaya çalıştığım alana aslında havuz düşünüyordum, etrafını yine çim yapacaktım ancak, havuzlara bol yılan geldiğini okudukça vaz geçtim. Orta bölüm şimdilik böyle, çok geniş bir leğen alıp, ferforje ayaklar üstüne oturtarak içine sakıcı bitkiler dikmeyi düşünüyorum seneye. Sakız sardunyalar ve lobelyalar meselâ. Çim bölümünün ayak taşı olan(giriş)yerine beyaz ferforje taç yapıp, clematisler ve asma gülle süslemeyi düşünmüştüm ama işte bir çok şey için geç kaldım. Belki Sonbaharda düşündüklerimi uygulaya bilirim. |
sevgili adalet hanım iyi akşamlar öncelikle bahçenizi çok beğendim. sizlerden öğrenecek çok bilgiler var. 3636 daki mesajınızda. beyaz sarmaşık gülünüzden bendede var. ben onu yayılıcı sanıyordum uzadıkça bağlamak zorunda kaldım sizde görünçe sarıcı olduğunu öğrendim. yaz boyunca açıyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025