![]() |
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yıl Sonbaharda sevgili Alcen K.Ereğli'den getirmişti, 10 kök var yakında güzel çiçeklerini görebileceğim.
Eklenti 397040 Üç yıl önce sevgili Almira hediye etmişti, minicik bir fidandı, ben kırmızı çiçekli kolonya çalısı diye biliyorum, Almira doğrusunu yazacaktır. Bu sene budayıp kalıcı yerine diktim, hiç nazlanmadı ve bir yığın tomurcuk yaptı, budanmak hoşuna gitti. Cestrum Elegans.(teşekkürler almira) Eklenti 397041 |
2 Eklenti(ler)
|
Hepsi çok güzel Adalet hm. ayrıca kendi başının çaresine bakabilen bitkiler dahada güzel:o
|
4 Eklenti(ler)
Yalova gezisinden aldığım mavi çiçekli aster yerini sevdi, üzeri tomurcuklandı.
Eklenti 397066 Tohumdan yetiştirdiğim Campanula Garganica. Çok fazla çiçeklenmedi bu güne kadar, beyaz açıyor. Eklenti 397067 Bahçe bellenirken kocaman bir clematis dalını biçtiler, suyun içine ıslamıştım, 20 gündür yaşıyor üstelik tomurcuk verip çiçek açmış :) Eklenti 397068 Eklenti 397069 |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim Geraniumların hepsini kaybettim.
Bunu sayın Zeki Yağlı bey fide olarak göndermişti, tomurcuklanmış, ilk kez çiçeğini göreceğim. Umarım yanlış isimlendirmiyorum. Geranium Maderense, AGM ödüllü. Eklenti 397079 Eklenti 397080 |
3 Eklenti(ler)
Güller gecikti bu bahar.
Sarmaşık gülünü budamıştım, o da bol tomurcuklu. Eklenti 397086 Halfeti karası, gerçekten siyaha çok yakın bir renkte açtı, minicik bir fidan daha. Eklenti 397087 Eklenti 397088 |
5 Eklenti(ler)
İnanılmaz renkleri ile şebboylar.
Eklenti 397094 Eklenti 397095 Eklenti 397096 Eklenti 397097 Eklenti 397098 |
3 Eklenti(ler)
Alcen'den gelen haseki, mor açacak gibi.
Eklenti 397099 Heucheralar, çiçekleri mercanı andırıyor. Eklenti 397100 Eklenti 397101 |
3 Eklenti(ler)
Beyazlar yakışıyor bahçeye.
Yalovadan getirdiğim İberis. Eklenti 397108 Katır tırnağı, yerinin değişmesi gerek :( Eklenti 397109 Eklenti 397110 |
3 Eklenti(ler)
Ihlamur.
Haziranın 2. haftası çiçekleri toplanıyor. Eklenti 397114 Bu sene bol kiraz yiyeceğiz :) Eklenti 397115 Kiwi. Eklenti 397116 |
4 Eklenti(ler)
Liliumlarda tomurcuklar belirdi.
Eklenti 397121 Lobelya, geçen yıldan dökülen tohumdan çimlenmiş. Eklenti 397122 Bu da geçen yıldan kaldı, kışı sorunsuz atlatıyor. Eklenti 397123 Bu da benim küçük ormanım. Eklenti 397124 Diğerlerini daha sonra yükleyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Clematisi gölgelesin diye diktiğim ortancalar çok şımardı, her yeri kaplamış.
Eklenti 397168 Tekrarları sevmiyorum ama bu güzelliği atlayamazdım, 15 gündür bu halde. Eklenti 397169 |
3 Eklenti(ler)
Komşumun bahçe kapısında ponpon gül.
Eklenti 397170 Ve alaca yapraklı Vinca Minor. Eklenti 397171 Eklenti 397172 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Ağaç şakayık tomurcuğu, üç renk almıştım, ne renk açacak bilmiyorum.
Eklenti 397175 Yüksükotu, pembemsi bir rengi vardı, iki yıl önce sökmüştüm, sanırım dökülen tohumlarından çimlenmiş. Eklenti 397176 Pervane yasemin kiwi ile dost olmaya karar verdi. Eklenti 397177 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene üzüm olacak yine, doluya kurban gitmezse.
Eklenti 397178 Şimşirlerim 13 yaşında, ancak bu kadar büyüyebildiler. Eklenti 397179 Şimdilik bu kadar, haftaya başka güzellikleri görmeyi umuyorum. |
Zevkle gezdim bahcenizde ne kadar güzeller hepsi ellerinize sağlık.
|
Çiçekleriniz harika Adalet Hanım. O pembe çiçeğin adı nedir acaba? Çok beğendim. Clematislerinize bayıldım. Ben bu hafta sonu bir tane aldım .Justa yazıyordu üzerinde. Umarım adı yazılı tür çıkar. Üzerinde tomurcukları var. Ama bir tane yetmez. Çarşamba günü başka bir tür daha alacağım. Muhteşem bir çiçek. Arada takıldığım konularda sizden yardım isteyebilirim. :-))
|
Sevgili edelvays58;
Beğendiğinize sevindim. Tabii ki her zaman yardımcı oluruz ben ve arkadaşlarım. Yeter ki bildiğim bir soru olsun :) Bauhaus'tan aldığımız clematislerin çoğu farklı tür olarak çıkmaya başladı, bir kaç yıl önce ne alırsak oydu, yeni çıktı bu olumsuzluk. Sanırım 'pembe çiçek' diye sorduğunuz Phlox olmalı. Bu mevsimde açıyor ben de çok sevdim onu. |
Ablacım çok çok güzel her şey
Hatta bayıldım hanım iki şişe kolonya ile zor ayıltmış ;) o kadar süper ellerinize sağlık Esen kalın |
Adalet Hanım Günaydın,
Bahçenizi özlemişiz, hepsi çok güzel..Clematisler, siyah gülünüz, Heucheranın pembe çiçeği, süsenleriniz ve tabii ki orman manzaranızı özellikle çok beğendim... Gülek yaylasında her yer kendiliğinden yetişen kızılcık ve sumak ağaçları dolu, bahçenizde yer varsa belki düşünebilirsiniz... Bu yıl kayınvalidemin rahatsızlığı sebebi ile yayla evi kapalı kalacak gibi görünüyor, yayla özlemimi sayfalarınızda gidereceğim... Sevgiler |
Sevgili syuksek;
Küçük orman manzaram olmasaydı yaylayı bu kadar çok sevmezdim herhalde. Aklım çıkıyor bilinçsizce bir ateş yakarlar da ormana sıçrar diye. Ormana çok yakın ateş yakıyorlar bazan mıntıka temizliği için, bu yüzden iki defa 177 hattını aradım, beş dk. içinde geldiler, ateşi söndürüp, yakanı uyarıp gittiler. Bahçem küçük olduğu için fazla ağaç dikemiyorum, hastalananların yerine bile yenisini dikmiyorum, rahat nefes alsınlar, tıkış tıkış olmasın diye. Ayrıca yorucu işlerden kaçıyorum artık, her gelen yıl bir öncekini aratıyor, yaşlanıyorum, gücüm yetmiyor pek çok şeye. |
Adaletcim,
bahçeyi ne heycanla dolaştım bilemezsin herşey çoşmuş çoşmuşta birbirlerinden güzel olmuş canım......... Bayıldım çok beyendim, birde hepsinin ismini nasıl tutarsın aklında maşşallah sana.....Ne diyeyim bahçede sahibi kadar güzel ellerine sağlık güzelim....... Kucak dolusu sevgiler.......... |
Senin mavi hazeranlara benzer olanları da görmüşsündür herhalde alcen'ciğim, kışı atlattılar tomurcuktalar.
İsimleri sıkça unutuyorum aslında, en basit olanları bile hatırlayamıyorum bazan, geçenlerde allissiumun adını hatırlamak için dakikalarca düşündüm :) |
Havalar ısınımış, clematisler meydana çıkmaya başlamış bile. :)
Heucheralar ne kadar güzel çiçeklenmiş. En güzel yeşil yapraklı olanları çiçekleniyor, sanırım renkli yapraklılara nispet yapıyorlar. :) Şu asmaları sükmeyi düşündüğün, arap saçı dediğin kısımda bir değişiklik yaptın mı Adalet Abla? |
Sevgili gilan, bahsettiğin alanda güzel değişiklikler düşünmüştüm ama İstanbul tatili uzayınca gec kaldım.
Yine de eskiye göre biraz daha rahatladı. Ortadaki asmalar söküldü, çim ekilecek bakalım nasıl olacak. Beğenmezsem onu da söker başka şeyler düşünürüm, alıştım söküp dikmeye ne olsa, iş olsun işte :) |
Alıntı:
Clematis sayfasında da yazmıştım, benim aldığım Vyvan Pennel malesef montana spring türü çıktı. Bakalım sizinki nasıl açacak. merakla fotoğrafları bekliyorum. Güle güle büyüsün.:) sağlıcakla ve hoşçakalınız... |
Beyaz acan katır tırnağı ha)) nasıl atlamışım ben bunu:))
|
Çiçekleri geçtikten sonra söküp göndereyim canım.
|
Alıntı:
Bende şimdi dört tane montana oldu, üçü spring, biri rubens :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025