![]() |
Sardunyalara daha geçen gün bakmıştım ,minicikti.Ne zaman çoşmuş onlar.Güler hanımla siz birşey yapıyor bizlerden saklıyorsunuz.Kesin emin oldum artık.:):)
|
Sevgili Nurcan, baştan söyledim, hile yaptım :dilli:
Ayrıca evet bir şey yapıyorum ama kesin emin olmadan paylaşmak istemiyorum(çok çiçek açması için). |
Sardunyalarınız çok güzel :) Bu kadar çok çiçek açan, bu kadar sıcağa-soğuğa dayanıklı, bu kadar dertsiz bir de üstüne kalıcı çiçek yoktur başka.
Ama terasın genel bir fotoğrafını da istiyorum ben :) |
Sevgili Gilan, uzaktan görünüşünü daha önce yüklemiştim, Pazar günü gittiğimde içerden çekerim bir de.
Balkonların şımarık kızları sardunyalar, kışın nasıl muhafaza edeceğimi düşünüyorum hep, sera hazırlayacak bir yerim yok, terasta bırakıp(yere alarak)üstlerini kalın bi r naylonla örtmeyi düşünüyorum şimdilik. |
Bana Mersin'de üstünü örtmeseniz de birşey olmaz gibi geliyor. Ben Ankara'da kapalı balkon gibi biryere alıyorum ama sıcaklık orada bile eksiye düşüyor. Buna rağmen hem sağlıklı kalıyorlar hem de kışın da açıyorlar.
|
Olay şu ki; Sardunyaların bulunduğu yer yayla, Mersin'den 28 km. uzakta 950 rakımlı bir dağ başı :)
|
Adalet Hanım benim sardunyalarım yaz kış terasta ve yerdeler. Çok da rüzgar alıyor. Sadece kışın yoğun kar yağışı veya don uyarısı varsa büyük ve kalınca poşet geçiriyorum. Bu yıl İstanbul'da kış çok sert geçmedi, poşet bile yapmadım.
Alıntı:
|
Adalet hanım çiceklerinizi hayranlıkla izliyorum.Şimdi ben sizin çiceklerinizi izliyorum.havalar burada iyice ısındı çicek açması sırası benimkilerde herhalde sizin çiceklerinizin bir kısmı solunca bendekileri izlersiniz.
|
Sayın Fikreterten, yer yüzünden çiçekler hiç eksilmesin, bir an önce güzellikleri seyredelim değil mi?
Sizin bahçenin maşallahı var, her şey inceden inceye düşünülmüş, nilüfer havuzunuza bayılmıştım, bu ayın sonuna kalmaz tüm çiçeklerinizle kucaklaşırsınız. |
Adalet hanım ,benim bir önerim var.Havuzu olan arkadaşlar bir ekip kursunlar aynı şekilde
çeşmeleri güzelleştirenler de .Bu ekipler şehir şehir dolaşıp bizlere uğrasınlar ,masraflarını biz karşılarız .Ne güzel fikir değilmi ,ne dersiniz ? |
Vildan hanım;
Ben de üzeri kapalı olan terasımda sizin dediğiniz gibi sarıp bırakırım, başka çare yok gibi, ama yaylada sonbahardan yaz başına kadar fırtına tehlikesi var, öyle ki, bir defasında çatıdaki güneş enerjimi koparıp aşağı atmıştı, işte böyle bir olasılık korkutuyor beni, şiddetli bir fırtına üzerindeki naylonu atabilir, içerde bıraksam nasıl olur bilmiyorum. Bu konuda da fikirlerinize ihtiyacım var, şimdiden araştırmak lazım. |
Nurcan hanım, bahçede havuz fevkalade bir fikir, çok isterdim ama benim havuz için yerim yok, çeşme olabilir ama.
Yine de yaratıcı bütün arkadaşlarımızı, davet edelim, Fikret bey bize güzel havuz projeleri çizer, sevgili Jineop da bize ağaç kabuklarından güzel çeşmeler tasarlar. |
Sevgili Adalet Hanım,
İnanın o kadar keyif alıyorum ki. Sitede ki arkadaşlarımdan biri çok beğendi. Ona daha dekoratif birşeyler yapacağım. Fidanlıkta kuru büyük bir ağaç bulursam hemen yapabilirim. |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler Orkun bey, bu aralar göremiyoruz sizi, tayin telaşından dolayı herhalde.
Sevgili Jineop, sizin bu konuda ne kadar yaratıcı olduğunuzu öğrendik artık, kendi bahçeniz yetmiyormuş gibi bir de bizim bahçelere el atıyorsunuz, harikasınız, teşekkürler. Dün bahçemde çok çalıştım, bu gün canım hiç bir şekilde iş yapmak istemiyor, Bütün ağaçlarıma ve bitkilerime Biyonem uyguladık, eşim yardım etmeseydi benim tek başıma yapabileceğim bir şey değildi. Ufak tefek değişiklikler olmuş, gallam beş tane açmış. Çiçekler biraz küçük görünüyorlar ama son derece zarifler. |
4 Eklenti(ler)
Bahçenin içini hazeranlar zapdetmiş durumda, çok güzel açıyorlar çok sevdiğim bir çiçek ayrıca ama, bahçede düzen kalmıyor, aklına esen her yerde olmak istiyor, ben de kıyıp atamıyorum, yine de kalanlar söktüklerimin beşte biri.
|
2 Eklenti(ler)
Farklı bir fotoğraf makinası ile çektiğim için fotoğraflar çok başarılı değil, önümüzdeki günlerde iyice öğrenirim inşallah.
Bunlar da komşularımın bahçelerinin giriş kapıları, geçen seneki fotoğrafını galeriye 'Çılgın Güller' olarak yüklemiştim. |
4 Eklenti(ler)
Liliumlarım açmaya hazırlanıyorlar.
Ve, yine bahçe. |
3 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın terastan görünüşü.
Evdeki pembe orkidem de açtı, onun da hatırı kalmasın. |
Sevgili Adalet Hanım,
Bu ne güzellik. Yeni ve yenilerdeki morlara bayıldım. Biraz bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. Çok keyifli herşey,elinize sağlık. Soğuk bir su ya da sodanız varmı? |
Adalet Hanım. Orası Yaylada ki eviniz mi? Orman da çok güzel.
|
Adalet Hanım, cennet bahçenizin manzarası da harikaymış.
Benim için hüsnüyusuflarınızın tohumlarından ayırabilir misiniz? çocukluğumu anımsattılar. |
Teşekkürler sevgili Gilan :cool:
Sevgili Jineop, morlar hazeran, daha önce de yazmıştım, bir defa ekmek yeterli sonbaharda, pembeleri ve diğer renkleri de olacaktı, ama bu sene görünmüyorlar, beyazları da çok güzel görünüyordu. Hiç bakım istemeyen, kendiliğinden çıkan çiçekler hazeranlar, biraz gübre ile su ona yeterde artar bile, tohumlarından gönderebilirim. Sevgili Ülker, elbette ayırırım, yere kendiliğinden dökülenler bana çok bile. Cumhur bey, bu orman manzarası bu arsayı alırken gönlümü fethetmişti, aslında yayla evi yapmak gibi bir niyetimiz olmadığı halde, sadece merak edip fiyatını sormuştuk, arsaya gidip karşıdaki manzarayı görünce aklım başımdan gitti. |
Sevgili Adalet Hanım,
Mor hezeran tohumlarından isterim. Çok sağolun. |
Hepsi şahane...
Siz bu kadar "arsız" derken başaramamak olacak iş mi yani :) Bunlara benzeyen bir iki fideyi söküp saksıda korumaya aldım ama akıbeti pek belli değil :) Tohumlarını sonbaharda ekmem gerekiyor demek. |
İki haftalık kursum vardı abla şehir dışında olduğum için pek uğrayamadım. Bende sardunyalarımın bir kısmını nasip olursa hafta sonu İklimsiz ablama teslim edicem Trabzon'da. Ben tekrar annemden çeliklerle halledicem artık yaz bitimi. Ablacım bu arada hüsnüyusuf tohumlarınızdan bana da ayırır mısınız lütfen.
|
Sevinirim Adalet Hanım. Bu çiçek benimki gibi az gidilen bahçelere uygun sanırım.
Alıntı:
|
İçim-gönlüm açıldı.
Bahçende dolaştıkça dolaştım. Hazeran tohumlarına talibim. Bahçen de balkonun da o kadar güzel ki, ellerine sağlık demekten başka ne yazayım diye düşündüm. Bu konuda aldığın yol o kadar muazzam ki, müthişsin sevgili Adalet. |
Sevgili Güler, mütevazı bahçemden sana bir şey beğendirebilmişsem kendimi mutlu addererim.
Hazeranlar için hiç bir emek sarfetmediğim için övgüleri hakettiğimi düşünmüyorum :o Geçen yıl sonbaharda düşlediğim bahçeye kavuşabilmiş değilim, nerede o bizim ödüllü güllerimiz, heucheralarımız? Vuslat başka bahara kaldı :( Hazeranlar zamanı heldiğinde hazır olacaklar merak etme, sardunyalarım uzayıp terastan sarkmaya başladığında ve senin gönderdiğin ceylanlar açtığında(tomurcuktalar)her şey biraz daha güzel olacak. Hele deniz lavantalarım rengarek bahçeyi sardığında çok hoş bir görüntü olacağını düşünüyorum, altmış kök kadar diktim, çoğu tomurcuklandı. |
Sevgili Maviperi, güzellikleri paylaşmadıktan sonra insan mutlu olamaz ki, benim yaptığım şey sadece bu, kendimi mutlu ederken sizlere de huzur verebiliyorsam doğru bir şey yapıyorum demektir :)
Daha sırada bekleyen güzellikler var, önümüzdeki hafta onları da fotoğraflarım inşallah. Övgü dolu sözleriniz için ben de yürekten teşekkürler ederim. |
Clematislerin güzelliğiyle Heuchera ları unutmuştum,yeniden hatırlattınız oldu mu şimdi? :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025