agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 21-08-2009 22:57

Memnuniyetle Birol bey, size köklü olarak yollarım, sanırım onbeş yirmi gün sonra uygun olur dikim için.

Çelikle yetişebilir belki ama köklü olarak yetiştirmek garantili olur.
Her yıl iki üç kişiye dağıtıyorum, hiç sorunsuz yetişiyorlar, lütfen adresinizi özele yazın, dağıttığım tohumlardan da istediğiniz olursa seve seve yollarım.
Sevgiler.

Birol 22-08-2009 09:09

Sevgili Adalet Hanım
Adresimi Özelinize yazdım paylaşım için şimdiden teşekkürler. Müsade ederseniz böğürtleni dikeceğim yerle ilgili bi sorum olacak, böğürtleni sardırabileceğim bir yere mi dikeyim yoksa bir duvar kenarına mı dikeyim sizce hangisi daha iyi olur. Sağlıcakla kalın.

Ülker 22-08-2009 09:51

Adalet Hanım, böğürtleniniz iştahımı kabarttı, üzümsülere bayılıyorum.
Acaba büyükçe bir saksıda yetişir mi? :)
Bir de dip sürgünlerinden yetiştirildiğinde, aşılanması gerekiyor mu?

Adalet Yağcı 22-08-2009 11:11

Sevgili Selenn, inanın ben de teyzeniz gibi her şeyi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyardım, keşke yakın olsaydık.

Birol bey, böğürtlenler, sarılıcı olarak büyüyorlar, ben talvar tabir edilen demir aksam yaptırdım, ona sardırıyorum, asma gibi.
Duvar kenarında olur tabi, önemli olan uzayan dalları kontrol edebileceğiniz bir yerde olması, asma gibi muamele edebilirsiniz.

Sevgili Ülker, saksıda netice almanız biraz zor, yani meyve alırsınız ama tek tük, toprakta olursa daha bol meyve verir.
Dip sürgünler zaten köklü olur, bu yüzden aşılama yapmaya gerek yok, ertesi sene meyve alırsınız.

Ülker 22-08-2009 11:35

Ben bir şansımı deneyeyim diyorum, bonsai sevdası işe yarar belki. :)
Sizin elinizdeki gibi olmaz eminim ama, en küçüğünden egomu tatmin etmiş olurum.

Bahar 23-08-2009 13:14

Adalet hanımcım şeftaliniz,harika gerçekten kıvamında.
Böğürtlen desen oda bütün vitaminler bende diyor gibi.Acaba konya da yetişirmi:confused:

Adalet Yağcı 23-08-2009 14:00

Sevgili Bahar, sanırım böğürtlenden bahsediyorsunuz, böğürtlenler suyu buldukları her yerde yetişirler.

trida 23-08-2009 15:47

Adalet hanım merhaba,

Bizim memleketten (Kastamonu) toplanılan yabani böğürtlenler ile annem de 2 senedir benim için yapıyor o güzel reçellerden. Ama sizinkiler gibi bol değil meyveleri, sanırım yabani olduklarından. Dağlardan herkes topladığı için de pek zor oluyor bulabilmesi.

Eğer benim içinde bir kök gönderebilirseniz bayramda ziyaretlerine gittiğimde yeni düzenlemeye başladıkları bahçelerine hediye edebilirim.
Sebze bahçeleri var senelerdir domates, biber, patlıcan, salatalık vb. sebzelerini kendileri yetiştiriyorlar.
Ama evin çevre düzenlenmesi ancak tamamlandığından çiçek bahçelerini yeni oluşturuyoruz.

Ağaçlar.net'in sevgili üyelerinin de katkılarıyla.

Adalet Yağcı 23-08-2009 20:00

Sevgili Trida, bayrama yetişir mi bilmiyorum, ayrıca böğürtlenden kaç kök alabilirim emin de değilim.
Köklü çıkan varsa, küçük de olsa gönderirim, ama bu sıralar imkansız, misafirlerim var ve burada Kargo veya PTT yok, yani Mersin'e inmem gerekiyor.

Adalet Yağcı 25-08-2009 13:20

5 Eklenti(ler)
Bahçemi çok ihmal ettiğimi farkettim, hemen bir kaç fotoğraf çekip yeni görüntüler sunuyorum sizlere.

Clematisim tekrar atağa geçti, üzerinde oniki çiçek saydım, havanın serinlemsiyle hepsi de hareketlendi.

Eklenti 99578
Jalapeno biberim, çok hoş bir acısı var, tam turşuluk.
Eklenti 99579

Pazar günü yakındaki bir yaylaya gitmiştik, orada herkes kivi yetiştirmeye başlamış, su bol tabi :)
Eklenti 99580
Yol boyunca yaban asmaları gördüm, her yeri sarmışlardı, ama çiçekleri 10 krş. büyüklüğünde.
Eklenti 99581

Bu da komşumun bahçesindeki saray patı.
Eklenti 99582

Şimdili bu kadar, domates yarışmasını kaçıracağım, tek tük kızarıyorlar, geçen yıllardaki verim ve kalite yok bu sene.

trida 25-08-2009 14:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 486302)
Jalapeno biberim, çok hoş bir acısı var, tam turşuluk.

Adalet hanım,
Bu biberlerin tepesinden tohumunu çıkartıp içine krem peynir, chedar veya kızartma yapılabilecek sevdiğiniz herhangi bir tür de olabilir, peynir doldurup yumurta ve galeta unu karışımına buladıktan sonra kızgın yağda kızartılıyor.

Daha önce denediniz mi bilmiyorum ama ben bir kaç kere yemiştim, gerçi hazır dondurulmuş pakette satılanlardandı ama süper bir lezzetti denemediyseniz tavsiye ederim.

Adalet Yağcı 25-08-2009 16:10

Sevgili Trida, ilk defa böyle bir tarif duyuyorum, Kıbrıs Hellim peyniri var, kızartılarak yeniliyor, onunla denerim, çok teşekkürler.

trida 25-08-2009 16:20

Hellim biraz sert kalabilir sanki, belki biraz daha akıcı bir türle de deneyip kıyaslayabilirsiniz.
Hangisi güzel olursa artık, bekliyoruz sonucunu.

seleste 25-08-2009 23:37

Sevgili Jineop, ben yollarım size böğürtlen reçeli. Nedir ki bir böğürtlen reçeli ? Kendime yaptığım reçelden yarım kliloluk kavanoza koyarım, ver Ptt' ye, yollarım gider.

Hangi nadide çiçeğin başlığı açsam, ben Adalet Hanım'ı orada birinden tohum, çelik isterken görüyorum. Karşısındaki insanın işi yokuşa sürdüğü hiç olmuyor.

Yarım kilo böğürtlen reçeli hazırlayıp yollamak " Eğer torunlardan artarsa ( siz artığa layıksınız çünkü ), eğer İstanbul'a gelirsem (Kargoyla yollarsam karşılığında bir şey isteme şansım olmaz çünkü ) bir sürü şart koşulmasa ne olurdu ?

Hep alıp, hiç vermemek hiç de adil değil, etik de değil, doğru da değil, güzel hiç değil.

Adalet Yağcı 26-08-2009 06:36

Sevgili Seleste, bu mesajınızı sevgili Jineop'a özelden yazmanızı dilerdim, beni yanlış tanımışsınız.
Üye olduğum ilk günden bu yana bir çok şey paylaştım siz dostlarımla.
Sadece bir kiloya yakın böğürtlen reçeli yaptım, ancak o kadar çıktı, 4.5 yaşındaki torunum da deli oluyor bu reçel için, sevgili Jineop'da eminim latife yaptı.
Nasıl anlatsam bilmiyorum ama, ben gönlü zengin bir insanım, öyle yarım kilo reçel ile filan yıkılmam, beni yakından tanıyanlar bilir.

Alıntı:

Yarım kilo böğürtlen reçeli hazırlayıp yollamak " Eğer torunlardan artarsa ( siz artığa layıksınız çünkü ), eğer İstanbul'a gelirsem (Kargoyla yollarsam karşılığında bir şey isteme şansım olmaz çünkü ) bir sürü şart koşulmasa ne olurdu ?

Hep alıp, hiç vermemek hiç de adil değil, etik de değil, doğru da değil, güzel hiç değil.
Bu sözlerinizi hakettiğimi sanmıyorum, sizi üzecek bir şey de yazmak istemiyorum, gereksiz bir gerginlik yaratmak olur bu.
Bahçeme yine beklerim, birbirimizi daha yakından tanıma fırsatımız olur.
Sevgiyle.

jineop 26-08-2009 07:39

Sevgili Seleste,
Kesinlikle yanlış anlamışsınız,reçel bahane. Adalet Hanım, her zaman paylaşımcı .Hem de maddi ,manevi. Bu gereksiz tatsızlığa yol açtığımdan dolayı çok üzgünüm.

Adalet Yağcı 26-08-2009 08:01

Üzülmeyin sevgili Jineop, forumumuz öyle zengin ki, burada birbirimizi tanımak için biraz zamana ihtiyacımız var, sevgili Seleste sizi çok sevdiği için bana karşı korumaya almış :) eminim o nun da yüreğinde ne güzellikler vardır.

Hiç kimsenin yüreğinin acımasını istemiyorum, hele buna ben sebep olursam kendimi affedemem, bu yüzden konuşup yazışarak birbirimizi daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.
Yaratılmış tüm varlıklara en derin sevgilerimi gönderiyorum.

Birol 27-08-2009 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 486576)
Sevgili Jineop, ben yollarım size böğürtlen reçeli. Nedir ki bir böğürtlen reçeli ? Kendime yaptığım reçelden yarım kliloluk kavanoza koyarım, ver Ptt' ye, yollarım gider.

Hangi nadide çiçeğin başlığı açsam, ben Adalet Hanım'ı orada birinden tohum, çelik isterken görüyorum. Karşısındaki insanın işi yokuşa sürdüğü hiç olmuyor.

Sevgili seleste
Kullanıcı profilinizden eğitimci olduğunuzu gördüm ve cok sevindim, benim gibi okula az gitmiş kişilerle çok gitmiş ve iyi eğitim almış kişilerin aynı catı altında fikir alışverişi yapması çok güzel bir mozaik diye düşünüyorum. Kusura bakmazsanız bu mesajın Sevgili Adalet hanımı koruma amaçlı değilde kendimin alınma duygusundan yola çıkarak yazıldığını belirtmek istiyorum. Demişsinizki hangi nadide çiçeği acsam Adalet hanımı bir şeyler isterken görüyorum alınganlığım bunun altında yatıyor çünkü bende sonradan görme bir bitki delisi olarak bende olmayan ne varsa herkesten bir şeyler istiyorum , benden bir şey istenirsede yapmaya çalışıyorum. Sevgili adalet hanımdan da bende olmayan böğürtlen çeliği istedim bana celik değil kendisi için köklendirdiği böğürtleni köklü olarak gönderebileceğini söyledi, kendisinin son derece paylaşımcı biri olduğunu düşünüyorum. Sevgili jineopa da torunumdan kalırsa gönderirim dediği recel mecazi anlamda söylediğini düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.

Sebahattin Sargın 27-08-2009 10:41

Buraya bayadır uğramıyordum ne güzel olmuş bahçeniz, böğürtlenlerinizden yedim biraz haberiniz olsun :D:D

Üzmeyelim birbirmizi, buraya mesajlar yazarken birbirimizin yüz ifadelerini mimiklerini göremiyoruz, bazen duygularımızı anlattığımız kelimeler başkaları tarafından yalnış anlaşılabiliyor. Yoksa Adalet Hanım paylaşımcı biridir ilk geldiği günden beri izlediğim üyelerden biri kendisi. (Çok esrarengiz bir cümle oldu :D)

Her şey gönlünüzce olsun Adalet Hanım, bizim için öpün torununuzu....

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı 27-08-2009 12:02

1 Eklenti(ler)
Sayın Birol bey ve sevgili Sebo, güzel duygularınız içn teşekkür ederim, sevgili Seleste eminim beni tanısaydı böyle düşünmezdi :)

Sebo'cuğum, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz, çok şifalı bir meyve olduğu söyleniyor, afiyet olsun :)

Şimdi torunumu sizlerle tanıştırıyorum, herkese kendi parçası muhteşem gelir değil mi, işte benim muhteşem Nehir'im. Anneannesinin çiçeklerinin arasında ne kadar da mutlu.

Eklenti 99922

maki01 27-08-2009 12:11

Gördüğüm en güzel çiçek bu. Sevgiyle öpüyorum yanaklarından.
Dayanamadım, çaldım bu güzel kızı :)
Maşallah gerçekten çok güzel. Hala ona bakıyorum. Takıldım kaldım.

trida 27-08-2009 12:11

Allah bağışlasın,

bahçenizin en nadide çiçeğiyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Adalet Yağcı 27-08-2009 12:14

Sevgili Maki01, Trida, çok teşekkürler, Allah hepimizin sevdiklerini bağışlasın.

Vildan Sönmez 27-08-2009 13:14

Sevgili Adalet Hanım
Adı güzel, kendi güzel Nehir'inizi Allah bağışlasın. Ne güzeldir ona sarılmak, kokusu, gülüşü ne güzeldir. Benim için de çok çok öpün....

Güler 27-08-2009 14:24

Kocaman bir maşallah, Allah bağışlasın.

Adalet Yağcı 27-08-2009 15:16

Sevgili Maki, bir gün bir buluşma ayarlarız yakından tanırsınız, Eylülden sonra olabilir, Fotoğrafya da filan.

Sevgili Vildan hanım, Güler, teşekkürler, hâlâ bebek gibi kokuyor bayılıyorum kokusuna.

DefneD. 27-08-2009 15:33

O nasıl bir güzelliktir öyle, maşallah!! Nasılda poz vermiş cimcime:)

nkoksal 27-08-2009 18:11

Adalet hanımcım torununuzun resmini görünce içim cız etti. Benim torunumu andım bir an. Benim benimkini koklama imkanım yok. Amerikada yaşıyor, resimlerle idare ediyoruz. Siz sizin bu muhteşem güzelliğinizi benimkinin yerine de sıkıca öpüp koklayın lütfen. Allah nazarlardan saklasın. Sevgiler.:)

jineop 27-08-2009 18:49

Adı da kendi de çok güzelmiş Nehir'in. Kocaman öpüyorum onu,şansı da güzel olur inşallah.

yesim ozgun 27-08-2009 19:09

formu ne zaman açsam, Adalet Hanımın tohum çelik istediğini okuyorum. İstediğini de alıyor Sonra onları o müthiş bahçesinde yetiştirip burdan paylaşıma sunuyor...

Formu ne zaman açsam,ikidir Sn.Seleste' nin insanları yeren, kalp kırıcı mesajlarını okuyorum. Sonra kalp kırıı mesajları okuyan insanlar iyi niyetlerini açıklamak zorunda kaldıklarında Sn. Seleste cevap bile vermiyor.

Adalet abla şimdi anladım dün bana moralim çok bozuk demenin nedenini. Takılma olur mu, sanırım Sn. Seleste senin paylaşımlarını atlamış. Torunlardan kalırsa ben istiyorum reçel.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025