![]() |
Henüz 3 teyim; inanın gayri ihtiyari elim ağzıma gittii "Amaaann" deyivermişim. Hayran kaldığımı belirteyim bundan sonrası; sessizce gezineyim bahçeyi ben.
|
Alıntı:
|
Güler Hanım sayfa 10 dayım, zevk ve hayranlıkla izliyorum. Sessizce bahçeyi gezineyim dedim amaa sormak ihtiyacı hissettim, sümbüllerin soğanlarını çıkarıyor musunuz peki?
|
Güler Hanım İspirya; ben keçisakalı diye biliyor idim. Peki hiç buduyor musunuz?
|
Sessizce gezeyim dedim ama inanın bu güzellikler karşısında sessiz kalabilmek mümkün değil. Güler Hanıım; dün bir yığın açmış güllerden kestim diyorsunuz... :( İnanın ben daha açmış solmuş gül nasıl budanır, güllerdeki hastalıklar, zararlılar tam olarak nasıl çözümleyebilirim onları bilemiyorum :( Her agaclar net e girdiğimde tamam şimdi gül nasıl budanır onu okuyayım diyoruuum ama maalesef olmuyor; ziraa üyelerin o izlemeye doyum olmaz, izle izle hayran kal bahçelerine dalııp gidiyorum. O yüzden de ben halaa gül nasıl budanır, güllerdeki hastalıklar, zararlılar, çözüm nedir halaa bilemiyorum.
|
Güler Hanım, sayfa 21 de kaldım; izlemek gerçekten çoook hoş, zevkli. Bakalım inşallah 21. nci sayfadan sonraa faydalanabileceğim bilgilere rastlarım...
|
Teşekkür ederim sevgili YeniGine.
Nergis ve sümbül soğanlarını yerlerinden çıkarmıyorum. Ancak iki, üç senede bir Mart ayı içinde yerlerinden çıkartıyorum, bulundukları çukur içinde varsa yabancı ot köklerini temizliyor, biraz temiz yeni gübreli toprak ilave ediyorum. Sonra da yeni yavru oluşumları varsa ayırıp, anacı yerine, yavruları da ayrı çukurlara ekiyorum. Yani iki senedebir bakım yapıyorum. İspiryayı hiç budamıyorum, salaş-çalı hali daha hoşuma gidiyor. Daha ileri sayfalarda hem güllerle hem de sardunyalarla-hastalıkları ve saksı tanzimleri ile ilgili bilgiler bulacaksınız. Ben de dahil pek çok arkadaş bu bilgileri sadece bahçe sayfalarımızda paylaştıklarımızdan aranılanın bulmanın, siz ve sizin gibi yeni üyelerin zorlık çektiklerini şimdi daha iyi anlıyor ve bu değerli bilgileri, ilgili bitki başlıklarında paylaşma yoluna gidiyoruz. |
Güler Hanım gönderdiğiniz paketi aldım.. Beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatamam.. Hakkınız ödenmez.. Özellikle beyaz maviş için çok çok teşekkür ederim.. Bulmak ne kadar zor forumda okuyoruz :)
Ama bir nokta var ki beni gülümsettiniz.. :) Ne kadar özverili biri olduğunuz bir kez daha hatırlansın diye buraya da yazmak istedim Bitkiler zarar görmesin diye saksının kenarlarına üzerinde streç filmi duran rulolardan sıkıştırmışsınız.. Başkası olsa işe yaramayan bir şeylerle desteklerdi.. Evde streç film de kalmamıştı sağ olun:p Elinize, emeğinize sağlık.. :) |
Güler hanım merhaba
Hiç soğuk sıcak demeden, bıkmadan usanmadan nasıl çalışıyorsunuz. Bun recetesini yazarmısınız.:D:D Bahceniz yine harika, gerci bahce demek belki haksızlık olur müzeniz desek sanki daha uygun olacak.:) Gezip görüp sonra yazmak gerekir.Sağlıcaklakalın. |
Beni de güldürdün sevgili selis. Baktım ki kargo iyi taşınmıyor, bari kutu az ezilsin de bitkiye zarar gelmesin diye düşündüm.
Sevgili Birol, beklerim. İzmir'li dostlar bu ay içinde geleceklerdi, siz de gelsenize, çok sevinirim. |
Alıntı:
Evet İspiriya öyle çok daha güzel olmuş onun için sordum. Güler Hanım gerçekten bitki, bakım, çözüm başlıklarına bakayım diye giriyorum ağaclar net e fakat sizlerin o güzel bahçelerini izlemekten hiçbir başlığa bakamıyorum açıkçası. Evet ben yine inşallah sessizcee bahçenizi gezmeye devam edeyim. |
Cok teşekkür ederim nazik davetiniz için Güler hanım
İşlerimin yoğunluğu dolayısıyle biraz zor ama yinede şartları zorlayıp gelmeye çalşırım. Hoşçakalın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Oooo maşallah, gecenin bu saati olmuş siz halâ bahçe gezmesinde misiniz?
O zaman bu akşam ben de onbirden sonra bahçe sayfama geleyim, hem sizin sorduklarınıza cevap yazarım hem de bahçedeyseniz sohbet ederiz. ;) |
Bodur karanfillerim daha erkenciler, ben de sulama sularına potasyum ve fosfat ekleyince daha da erken açıyor.
Güllere periyodik ilaçlama yapıyorum. İlk ilaçlama daha yaprakları ufakken böcekler için oluyor. İnsektisit bir ilaç kullanıyorum ama aynı ilacı devamlı kullanmıyorum ki bağışıklık kazanmasınlar. Bu ilaçlama daha üzerinde böcek-bit görmeden oluyor. Daha sonraki ilaçlama fungasit ilavesi oluyor. Arası onbeş gün kadar oluyor. Yapraklarda karaleke ve pas gördüğümde de Antracol WP70 kullanıyorum. Mantar ve külleme için tercihim Topas oluyor. Zaman zaman da güllere yapraktan yaprak gübresi yapıyorum. Kullandığım Mairoline. Sulandırarak yapraklarına fıs fıslıyorum, bunu akşam üzeri yapıyorum. |
Çook teşekkür ediyorum Güler Hanım. Şimdii tekrar kaldığım yerden bahçeyi gezmeye gidiyorum.
|
Sayın Güler hanım,
Tırtıl mücadelesi nasıl sonuçlandı?Bu sene buralarda da bol miktarda görülüyorlar.Kullandığınız özel bir ilaç oldu mu? Selamlarımla. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tırtıl mücadelemiz fena olmadı, yine de tek tük tırtıllara rastlıyoruz.
Tarım İlçe Müdürlüğünden aldığımız ilacı on günde bir yaptık. Yeme zamanı yakın olan meyve ağaçlarından kiraz ve eriğe yapmadık, elle toplamaya gayret ettik. Elma, armut, ayva ağaçlarına ve salkım söğüde ilaç yaptık. En fazla hasar da salkım söğütte oldu. Ağacın yaprak rengi neredeyse yeşilden sarıya döndü. Bu sonbaharda bu güzel ağaca sert bir budama yapacağız. Yazık değil mi? |
Alıntı:
|
Hayır, tırtıllar.
|
Alıntı:
|
Valla ben kimyasal mücadele yapıyorum, alanım geniş başka türlü baş etmem imkânsız.
Ama sebzelerde mümkün olduğunca kullanmamaya gayret ediyorum, hormon hiç kullanmıyorum. Güllere doz-doz dediğim (kendi tabirim) dadanan böceklere ilaç milaç hak getire. O yüzden alıyorum elime gül kesme makasını, sol elimle gülün içindeki-üzerindeki doz-dozu yakalayıp, kırt diye kafasını kesiyorum makasla. Oğlum beni gördükçe " sen canisin" diyerek yanımdan kaçıyor. Sabah seasında en az 75-100 kelle, akşama doğru da yine en az 70-75 kelle kesiyorum. Nasıl baş edebilirim diye araştırmadığım site kalmadı, yabancı basında elle mücadele şart diye okuyunca ben de bu yola baş vurdum. (Bu ara Muhteşem Yüzyılı da seyrettiğimden kelle almaya bayağı heveslendim) Bahçede 187 kök gülüm oldu, başka nasıl baş edebilirim ki? |
Şeker begonyalar ve ateş çiçekleri fazla güneşi sevmezler mi Güler Hanım?
|
Şeker begonyaları çok güneşi sevmezler, ateşler sever.
Cam güzelleri de güneşi pek sevmezler, az güneş alan yerlerde çok güzel gelişirler. Ben cam güzellerini yuvarlak büyük saksılara ekip, güllü kameriye içinde tutuyorum. O kadar güzel açıyorlar ve büyüyorlar ki. Yarın fırsat bulursam bir iki fotoğrafını çeker sayfaya yüklerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Balkon kenarına sardırdığım clematislerin görünümü çok güzel.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025