agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

YeniGine 09-06-2012 01:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 781066)
Sevgili Vildan Sönmez, toplantıda selenn de bazı uzun olan çelikleri üçe bölerek arkadaşlara biraz beklettikten sonra ekmeleri gerektiğini anlatıyordu.

Sevgili Cumhur, evet Manyas'dayız. Hava yağışsız. Evin içi 28-29° ama dışarısı biraz soğuk.
Biz yine selenn'le beraber ot yolmaya çıktık. Nergisler, sümbüller ot içinde kalmışlar onları temizledik.

Selenn otları yoluyor.

Güler Hanım bahçenizi gezmeye devam ediyorum; en son hatırladığım kadarı ile bu nergizler, sümbüller, fulyalar yapraklarını bağlamış idiniz!!! Peki Selen in otları yolduğu görüntüye kadar ne yaptınız onlara???

Güler 09-06-2012 07:20

Siz yine gececilik yapmışsınız sevgili YeniGine, ama ben dün akşam erken yattım, bir gece evvel 06.30 da yatışımın inadına. ;)

selenn, yukarıdaki fotoğrafta nergis ve sümbüllerin çanaklarında çıkan yabanî otları temizliyor.
Daha sonra, yani çiçekler açıp da geçtikten sonra ben önce çiçeklerin kurumuş saplarını kesiyorum. Yapraklarına dokunmuyorum çünkü o yapraklar kış için çiçek soğanının ihtiyacı olan besini sağlarlar.
Sulamayı azaltıyorum, yaprakları da demet demet bağlıyorum ve bekliyorum iyice sararıp solsunlar, adeta yere yığılsınlar diye.
Son aşamada, otları biçerken onları da kesiyoruz ve soğan topraktaki çukurunda bir sene sonrasına kadar dinleniyor.
Seneye şubat ayı sonu-mart içinde yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor.

sakdag 09-06-2012 07:36

1 Eklenti(ler)
İşte Güler Abla'nın yediveren atlası... Yeniden pıtır pıtır tomurcuk doluydu... ;)

Eklenti 306562

YeniGine 10-06-2012 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 941056)
Sevgili limon, daha evvelki sayfalarda nasıl bağlandığını da mutlaka fotoğraflamışımdır ama bulamadım.

Dün Oğuz, bir sene evvel diktiği kayısı fidesini bu gün bağladı. Görmek istersen diye fotoğrafladım.
(İlk sene bir şey yapmadık, köklensin iyice diye bekledik. Bu hereklenmişti ama şimdi çıkarmış , galiba daha kısa bir herek yapacak)

:)) Ne yaptınız öyle kayısı ağacına Güler Hanııım??

YeniGine 10-06-2012 01:18

Güler Hanımcım sayfa 195 teyim, kaç gündür bahçenizdeyim şimdi bitti. Valla pc karşısında iki elimi kavuşturmuşum, yakın gözlüğümün üzerinden tavana bakınıyorum "Ay ne desem kiiiii" diyeee düşünüyorum. Valla emeğinize, yüreğinize, gönlünüze, sevginize...... Ne bileyim işteee herşey mükemlel kısaca söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. HERŞEY GÖNLÜNÜZCEEE...... SÜPER, HARİKA, FEVKALADENİN FEVKİNDEEEE

Güler 10-06-2012 07:03

Eeeee, sevgili YeniGine, ben de farkındayım işin. Bakıyorum saat gecenin ikisi, arkadaşlardan biri sessizce bahçemde dolaşıyor. Gürültü yapmamaya gayret ediyor ama yine de farkediyorum, gülleri koklarken ohh miss gibi deyişinizi duyuyorum.

Sanalda dolaştınız, şimdi de buyrun gelin beraberce güllü kameriyede çaylarımızı içelim, sohbet edelim. Hem Forumda nasıl tanışmıştık onu bana anlatırsınız.:p

İyi dilekleriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Güler 10-06-2012 09:24

5 Eklenti(ler)
Balkonun hemen yanıbaşında ıhlamur ağacı var. Şu an çiçekleri tamamen açmış durumda, üzerinde de yüzlerce bal arısı. (aman benden uzak olsunlar)

Ona yakın salıncakta Oğuz uzanır, hem ıhlamur kokusu hem de arıların çıkardıkları uğultu çok hoşuna gider. Bir de bakarsınız ki 5-10 dakika sonra içi geçmiş, şekerleme yapıyor.

Ona çok yakın olan müştemilât duvarı adeta yasemin duvarı oldu, bütün duvarı saran yasemin hem çatıya kol attı hem de yan duvara da dönerek iyice ilerledi.

Size bahsettiğim hastalan ayva ağacına 2 tane değişik aşı yapmıştık. Şimdi aynı ağaçta ayva yeni sürgünler verdi, muşmula meyveye geçti, armutlar ise yakında yenecek gibi. Yani bir ağaçta üç değişik meyve oldu.

Güllü kameriye içindeki küpe bayağı serpildi, acaba toprağa geçirsem kışa dayanır mı, yoksa İstanbul yolunu o da tutsun mu?

Cam güzelleri de gittikçe gelişiyor.

Amaryllislerin toprakta olanları erken açtılar, artık yavaş yavaş geçiyor çiçekleri.

Güler 10-06-2012 09:25

3 Eklenti(ler)
Ağaçtaki yeni ayva sürgünleri.

Güler 10-06-2012 09:27

3 Eklenti(ler)
Küpe ve cam güzelleri.

kılıç 10-06-2012 14:32

Yaseminden oluşmuş bir bulut gibi kokusuda cabası tadını çıkarın.

YeniGine 10-06-2012 15:30

Çok teşekkür ediyorum; inşallah İstanbul a geldiğiniz zaman görüşmek isterim sizinle Güler Hanımcım.

gilan 10-06-2012 19:53

Ayva, armut, töngel aynı ağaçta demek. Aşılama işinde uç örneklerden biri olsa gerek, bir yaşıma daha girdim. :)

Zülfinaz 11-06-2012 13:58

Yaseminlerin kokusu Aydına kadar geldi Güler hanım..)

Güler 11-06-2012 15:09

Aydın'a ulaştı mı bilemiyorum ama balkondaki salıncaklara uzandığımda buram buram yasemin kokusu geliyor burnuma.

Bahçeye gelen komşular da " Güler daha içeri girer girmez mis gibi kokular geliyor bahçeden, ne kokuyor" diye soruyorlar.
Yasemin, hanımeli, ıhlamur ve güllerin kokusu beraberce çümbüş yapıyorlar, diyorum.

Kiraz 11-06-2012 15:51

Yaseminden duvar yapmışsınız, ne güzel. Gece ne güzel kokuyor değil mi? Bir de camgüzellerini görünce aklıma geldi, sizinkiler çoktan serpilmiş, ben daha alıp dikemedim bile.

jineop 11-06-2012 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 983183)
Aydın'a ulaştı mı bilemiyorum ama balkondaki salıncaklara uzandığımda buram buram yasemin kokusu geliyor burnuma.

Bahçeye gelen komşular da " Güler daha içeri girer girmez mis gibi kokular geliyor bahçeden, ne kokuyor" diye soruyorlar.
Yasemin, hanımeli, ıhlamur ve güllerin kokusu beraberce çümbüş yapıyorlar, diyorum.

Yasemini nasıl tespit ediyorsun ablam. Kendiliğinden sarılmakta inat ediyor. Dolanmıyım, dallarımı aşağıya sarkıtayım diyor adeta.
Koku tedavisinin tüm koşulları bahçenizde var. İlaca gerek yok, tedavi çiçek koklamak. Sağlıkla, keyifle nice seneler açtıklarını görürsünüz inşallah. Oğuz abime lütfen sevgilerimi, selamlarımı iletin.

Vildan Sönmez 11-06-2012 20:45

Güler Hanım, her şey herzamanki gibi. Yani çok güzel, Ama o güzelim yasemin rüya gibi, Limon'un yaseminlerini hatırlattı.

YeniGine 12-06-2012 01:51

Güler Hanııım merhaba; bir tek size sorabilirim, ben profil YeniGine ye nasıl fotoğraf koyabilirim??? Yani profil fotosu???

Lilium 12-06-2012 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 983565)
bir tek size sorabilirim,

Niye sayın YeniGine, herkese sorabilirsiniz, bilen arkadaşlar seve seve cevaplarlar Ağaçlar neti güzel yapanda bu paylaşım değil mi?

Forum sayfasının Üst solda üyelik sayfam butonu var, tıklayın açılan sayfada avatar düzenleme butonuna tıklıyorsunuz, avatar kullanmak istiyorum'u işaretleyip resim yüklüyorsunuz. Hepsi bu kadar.

Güler 12-06-2012 22:38

Sevgili YeniGine, arkadaşımız lilium sizeaçıklama yapmış ama ben yine de size link vereyim bir okuyun.
Ancak burada da bazı değişiklikler oldu, artık imza ve kendi fotoğraflarımızı kullanamıyoruz galiba.
Yüklemek istediğiniz fotoğrafı 100x100 olarak küçültüp masa üstüne alın, oradan da yülkleme yapın.
Takıldığınız yer olursa da hiç çekinmeden sorun.

http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/1269.htm

Sevgili jineop, ben de önce duvara bir iki çivi çakıp iple bağlamaya çalışmıştım ama olmadı.
Senin clematisler için yaptığın akordiyon şeklindeki çıtaları çakıp onlara tutturdum, sonra da kendileri başlarını alıp gittiler.

Teşekkürler sevgili Vildan Sönmez, Kiraz. Sizlerde daha güzelleri olur inşallah.

YeniGine 12-06-2012 23:36

Teşekkür ediyorum Lilium ve Güler Hanım...

YeniGine 13-06-2012 00:01

:( Başaramadım, dosya yükleme başarısız oldu dedi!!!!

YeniGine 13-06-2012 00:02

:) Ne yapayım; Güler Hanım ın sayfasında hep başarılar mı olacak; bir de benden başarısızlık oluversin.

Güler 13-06-2012 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 984087)
:( Başaramadım, dosya yükleme başarısız oldu dedi!!!!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 984088)
:) Ne yapayım; Güler Hanım ın sayfasında hep başarılar mı olacak; bir de benden başarısızlık oluversin.

Yanlışınız var sevgili YeniGine, bahçemde başarısız olduğum pek çok şeyi de paylaştım.
Ama buradaki başarısızlık kusura bakmayın ama size ait.

Biraz daha açıklamada bulunayım o halde.

Avatar olarak seçeceğiniz her hangi bir fotoğrafı, örneğin bir gülü, bilgisayarınızda masa üstüne alın.

Aldığınız bu fotoğrafı, hangi fotoğraf küçültme programını kullanıyorsanız (ben pixresizer kullanıyorum) onunla 100x100 olarak küçültün. O da masa üstünde dursun.
Sonra, başlıkta Üyelik sayfama oradan da Üye Bilgileri ve Forum Ayarlarından Avatar Düzenlemeye tıklayın.

Avatar Kullanmak İstiyorumu işaretleyin ve Gözatı açın. O zaman masa üztündeki ikonlarınız gözükür. Buradan küçültüğünüz gül fotoğrafını seçin, aç deyin ve yükleyin.

Yine de olmadı ise size verdiğim linki tekrar okuyun. ;)

YeniGine 13-06-2012 23:31

Güler Hanımcım ben zaten benim başarısızlığımdan bahsettim. Çok teşekkür ediyorum; gayet güzel izah etmişsiniz. Tarif ettiğiniz gibi yaptım; ben fotoğraf küçültmeyi başaramadım. :((

Güler 14-06-2012 19:00

Halâ küçültemiyor musunuz?
Hangi programı kullanıyorsunuz?
Eğer arzu ederseniz PIXresizer'ı indirin ben size yardımcı olayım.

kartal124 14-06-2012 19:40

Sayın Güler hanım,
İstanbul sıcaktan yanıyor, gülleri bit bastı.Sıcakların artmasıyla 2 günde nasıl da çoğaldılar şaştım gerçekten.İlaçlamamızı yaptık tabi.
Sizin güllere dadanan zararlılar da oldumu?

Güler 16-06-2012 22:36

Ooooo, hem de nasıl. Böcek ilacını iki haftadır yapıyorum, bu hafta da fungasit yapacağım. Bunun yanında da hemen hemen hergün 70-80 tanede dozdozu ellerimle toplayıp infaz ediyorum.

Güler 16-06-2012 22:56

5 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu agaclar.net'ten 2 arkadaşımız daha misafirimiz oldu.
Ankstel ve Omer. Cuma günü öğleden sonra geldiler, Cumartesi günü öğleden sonra da döndüler.

Önce güllü kameriye oturduk, daha sonra bahçeyi gezdiler, dut, kiraz ve erik yerdiler.
Akşam yemeğimiz çok keyifli geçti, geç saatlere kadar oturduk, yedik - içtik, bol bol sohbet ettik.
Sabah kahvaltısında Oğuz, ilk mahsülleri olan hıyarları getirdi, hepimizin çok hoşuna gitti.
Ömer'in bütün gün Ankstel'e takılmaları çok güldürdü bizi.

Her ikisi de bahçede güzel fotoğraflar çekti. Onların çekimleri daha bir başka.

Güler 16-06-2012 23:00

5 Eklenti(ler)
Oğuz yine kendi salıncağına uzandı.
Maşallah ankstel de Ömer de kilolu arkadaşlar, ikisi birden benim salıncağıma oturmayı göze alamadılar. Bundan yararlanan ankstel hemen benim yerimi kaptı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025