![]() |
5 Eklenti(ler)
İki günlük aradan sonra Manyas'a dönmek güzel geldi.
Hemen balkondaki çiçeklere baktım, daha bahçeyi dolaşamadım ama sabah kahvaltısına Oğuz kucağına doldurduğu hıyarlar ve çıtır çıtır yeşil biberleri getirdi. Ne güzel oluyor, insanın kendi yetiştirdiği taze taze, güvenli sebzeleri yemesi. Allah sizlere de nasip etsin. Balkondaki koyu pembe lillyumlar geçmeye yüz tutmuş ama açık pembe renkliler ve beyazlar coşmuşlar. ....ve sıralarını bekleyenler. |
3 Eklenti(ler)
atlas...atlas... atlas, biz de sıramızı savdık mı diyorlar acaba?
Ama bizler geliyoruz diyenler de var. |
2 Eklenti(ler)
Ama.... biz daha çok yeniyiz. Sarımızla, beyazımızla, kavuniçi rengimizle sizlere kardeş olmaya geldik diyenleri de göstereyim istedim. ;)
(henüz saksı ayrımı yapamadım) |
2 Eklenti(ler)
platycodon (balon çiçeği) açmaya başladı.
Bu ton maviyi bahçede çok seviyorum. |
5 Eklenti(ler)
Bahçede şu an en gösterişli çiçekler glayöller. Renk renk açtılar, uzun boylu oldukları için de bayağı dikkat çekiyorlar.
Ezan çiçeklerine nazire yapmak isteyen dahliyaların da sarısı ilk çiçeği verdi. |
2 Eklenti(ler)
Lillyumların son partisi olan sarı beyazlar da açmaya başladı.
Balkona gelen herkes , " bu nasıl güzel bir kokudur" diyor da başka bir şey demiyor. |
Yine herşey çok güzel Güler Abla, boyu upuzun olan lilyumlar vardı. Onlarda açtılar mı acaba?
|
Sevgili Güler hanım,herşey bol ve bereketli maşallah,bereketiniz eksilmesin hep artsın inşallah.Sayenizde bahçe hevesimizi gideriyoruz,bir kez daha teşekkür ederim bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için.Sevgiler saygılar.
|
Alıntı:
|
Güler Hanım ;
Ankara'dan en derin saygılarımla.. Tüm görseller çok şahane maaşallah. Bögürtlenlerin manzarası yeter bence.. Çok merak ettiğim için sormak istedim, cevaplamak zorunda değilsiniz. Atlasızın hiç tohum tuttu mu? |
Alıntı:
Atlasın tohum tutup tutmadığını sagdag da sormuştu ama şimdiye kadar hiç tohum görmedim üzerinde. Nasıl olduğu hakkında da bir fikrim yok, bana bir fotoğraf yükleyebilir misiniz? (Kaktüs ve sukulentlerle pek de ilgili değilim de) |
Güler hanım bahçeniz bir harika , hem meyveler hemde çiçekler çok bakımlı.
|
3 Eklenti(ler)
Hiç çiçek açan bir atlasım olmadığından bende tam kafamda bir resim sahibi değilim.:o
Tohum tutması muhtemelen çiçekler tamamen kuruduktan sonra sap kısmının düşmemesi o dikenli ve dala bağlanan kısmın gelişmeye devam etmesiyle olur. Açan çiçekler kapandıktan sonra tamamen dökülür mü? yoksa sap kısımlarının bir süre beklediği olur mu? Bulduğum resimler netten alıntıdır.. Fikir vermesi açısından bir kaç resim buldum. Esasen tohum keseleri frenk inciri ( opuntia ficus indica) ya da dragon fruit mantığındadır diye düşünüyorum. |
Yok, böyle tohum hiç görmedim. Çiçekler açıyor, bir müddet sonra solup, solgun solgun duruyor sonra da dökülüyorlar.
|
Sağ ol sevgili tener.
Çiçekler yavaş yavaş yerlerini sebzelere ve meyvelere bırakıyorlar. Yani, artık Oğuz'un bahçesinin devri başlıyor. Her sabah erkenden soluğu bahçede alıyor, salatalık topluyor, biber topluyor, sepet sepet kayısı ve böğürtlen getiriyor. |
Alıntı:
Saygılarımla... :cool: |
Güler hanım içi de kırmızı olan Anjelik Erik var mıydı sizin bahçede?
Mutfağa meraklısınız biliyorum, şu tarife bayıldım, bugün o eriğin peşine düştüm buldum markette. Yarın deneyeceğim bakalım nasıl olacak... |
Offf, of bu ne güzel görüntü.
Sevgili limon bahçede içi kırmızı japon eriği var, iri iri. Ben evvelden bu tartı mürdüm eriği ile yapıyordum, o da çok güzel oluyor. Şimdi başıma iş açtın, japon eriği ile denemeliyim. ;) Tarif için teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Buyrun size Güler atlasımın tohum kesesi. Evet , Güler abla'nın atlası onar onar çiçek açtığı için ben de sormuştum tohum kesesi var mı diye. ;)Ziyarete gittiğim de kendim de baktım. Atlası dışarıda durmasına rağmen tohum kesesi yoktu. Ben tohum kesemi yapay tozlaşmayla ürettim. Şimdi açmış bir çiçeğim daha var, onda da deneceğim. ;) Sayın Bozo06'nın gösterdiği örnek resimlerdeki gibi kızarır mı, zaman gösterecek. Benim ki uzun zamandır bu şekilde yeşil duruyor, takipteyim. İçinden kaç tohum çıkacak çok merak ediyorum. Eklenti 316524 Bu arada fotoğrafı yükledikten sonra farkettim, sanki kızarmaya başlamış gibi duruyor... |
1 Eklenti(ler)
Atlas çiçek açtıktan bir müddet sonra çiçeklerini bu şekilde döküyor, tohum kesesi hiç görmedim.
Şimdi yeniden çiçek açmak için tomurcuklanmalar başladı, bu sefer ciddi ciddi kontrol edeceğim. İnşallah kese oluşur. Başladım çiçeğin beynini yıkamaya " hani nerdeymiş bu güzelim tohum keseleri" diye konuştukça Oğuz bir tuhaf bakmaya başladı bana. :D |
1 Eklenti(ler)
Güler abla,
Atlas in tohum kesesini ne yapacaksiniz acaba? Tursu, salamura ya da marmelat mi?.:p Sakin tohum dan üretim yapicam demeyin...:eek: Kesip dagittiginiz celiklerle Türkiye ye yayildi coktan. Tohum kesesi icin dikkatli bakmaya gerek yok, cicek dibi kendini hemen belli ediyor. Bendekiler su an yesil, daha sonra kirmizi oluyorlar. Her sene bir kac tane yapiyor. Sizin ki bildigim kadar oldukca büyük. Simdiye kadar yapmamasina sasirdim. Ben size iki tane yolluyorum....:D |
Valla kendim için istiyorsam namerdim, sevgili karalale. :)
Ben kaktüsçü değilim, eş-dost, arkadaşlar için istiyorum. Olursa tohum kesesi, isteyen herkese göndereceğim. |
Alıntı:
Şimdi merak ediyorum; bende iki saksı atlas vardı. Çelik dağıtımı yaparken, hangisi fazla boy atmış, uzamışsa o saksıdan keserek gönderiyordum. Çelik göndere göndere atlas güdükleşti. Ben de bu durumda iki saksıyı birleştireyim dedim ve daha büyük bir saksıya aldım. Daha sonra çiçekler ağır gelince saksı pat-küt devrilmeye başladı, sağdan bağladım, soldan bağladım bir türlü olmadı. Yine saksıyı bolaştıp, ikiye ayırdım. Acaba diyorum, atlaslardan biri tohum veriyordu da ben mi göremedim. Tohum veren saksıdan yolladığım çelikler, arkadaşlarda tohum kesesi oluşturmuş olabilir. Bende olan saksıda hiç tohum göremiyorum. İkinci saksı yine çiçeklenmeye başlıyor, acaba bu tohum kesesi oluşturacak mı? Yaaaa, dostlar ne işler açtınız başıma... Benim işlerim bana yetiyordu da artıyordu. Ben ne kadar kaktüs ve sukulentlere bulaşmak istemiyorum desem de bir yandan selenn, bir yandan sagdag, bana bolca kaktüs ve sukulent hediye ediyorlar.... istemiyorum yaaa, getirmeyin (istemem yan cebime koy gibi oldu) beni bunlara bulaştırmayın. ;) |
Uzun lillyumun
5 Eklenti(ler)
Manyas'a gittiğimizde Ömer beyin,uzun lillyumun yanında bir fotoğrafını çekmişti
kadar uzun olduğunu mukayese acısından benim boyum 1.82 :) Merak eden olabilir buyurun sayın dostlar :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili ankstel, az önce kulaklarını çınlattık, :) güler abla bugün bana uğradı az öncede uğurladım.
Bu çiçeğin resimlerini yüklemesini istemiştim oda ankstel çekmişti yükleyecek galiba dedi. Ben geçen yıl görmüştüm çok hoşuma gittiği içinde tohumlarını almıştım,bu yılki halini merak ediyordum resimleri yüklediğiniz için teşekkürler. Bunlarda yavruları, Eklenti 317064 Bunlardan bir bahçe kurup içine girip kaybolmak istiyorummm. :) |
Teşekkür ederim ankstel.
Çiçekleri hem çok iri hem de hafif ama güzel kokuları var. |
Güler Abla valla şaheser yaratmışsınız tebrikler...
|
1 Eklenti(ler)
Güler Hanım sizin fotografınızdan ben tohumu buldum. Bir bakın inceleyin doğru mu acaba?
Eklenti 318198 |
Hemen gidip baktım, onun gibi iki tane var bu saksıda, inşallah düşmezler. :)
|
3 Eklenti(ler)
Daha evvel sizlere bahçedeki meyve ağaçlarındaki seyreltmeden bahsetmiştim de bir arkadaşımız " nasıl kıyıyorsunuz Güler Hanım?" demişti.
Golden elma ağacının meyvelerinin seyrekleştirilmasini Oğuz atlamış. 4-5 gün evvel meyvelerin durumu nasıl diye bakarken kocaman bir dalın kırıldığını görünce üzülmüştü. Dalda o kadar çok meyve varmış ki taşıyamamış ve kırılmış. İşte o yüzden meyve ağaçlarındaki meyveleri seyrekleştirmek gerekiyor. Meyve ağacında örneğin, 100 meyve varsa bunu 35-40 adede indiriyor ki hem dallar kırılmasın hem de ağaç 1oo meyve yerine 35 meyveyi daha iyi geliştirsin. Hele ağaçlarınız bodur meyve ağaçları ise bunu mutlaka yapmalısınız. Arkadaşımız limon'a duyurumdur, onun da meyve ağaçları galiba bodur cins. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025