![]() |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili s.serdar, 5945 numaralı mesajını şimdi gördüm, çok yaşa sen emi, güldürdün beni.
Oğuz, şimdiye kadar adını sakara çıkararak pek çok şeyden yırtmıştı. Aman şimdi kırar, aman şimdi döker de etrafı mahveder diyerekten hiç bir işe elini sürdürmüyordum. Artık akıllandım, burası köy yeri dökse de yerler taş silinir, kırsa da kırsın buradaki kap kacak çok da değerli değil, politikası güdüyor ve bırakıyorum. Döke, saça da olsa, baktı ki yaptırıyorum o da biraz daha dikkat eder oldu. Ama yine de yapacağını yapıyor sahiden sakar benim sevgili kocam. :) Siz hiç duydunuz mu, gördünüz mü karpuz keserken koca karpuzu setten yere düşürüp de tavana sıçrayan dilimlerin mutfak avizesinin üzerinden toplandığını....benim kocam bunu da başardı.... ama yine de harika bir insandır....:D :D |
''Güler'in Kaktüs ve Sukulentleri'' harika görünüyor Güler Ablacım, epey büyümüşler... ;)
Orkide ise mükemmel, sanırım kamelyada duran çiçeklerinin güzelliğine hayran kalıp bol bol fotoğrafını çektiğim orkide bu. Nefis görünüyor. Güler Ablacım bu arada bana küpeli çeliği vermiştiniz ya, tomucuklarım açtı açacak. Sizin küpeliniz pembe-mordu; ama bana verdiğiniz beyaz ve katmerli açacak görünüyor. ;) Sıcaklardan etkilenmesin diye daha bir dikkatli koruyup kollamaya çalışıyorum onu. Merakla açmasını bekliyorum... |
Alıntı:
Lilyum Lilyum26 lilyum70 lilyummm lilium22 lilium lillyum (Böyle biri bulunamadı) Ama ben tüm arkadaşlarımın adına memnuniyetle kabul ederim, onları kaynatır şifa niyetine de içerim. İçermiyim, içerim valla. :D Alıntı:
Alıntı:
(Bülent ersoy öyle diyor) |
Sevgili sagdag, bulaştırmayın beni diye çok söyledim sizlere ama selenn ile ortaklığınız işe mi yaradı ne.... :)
Çiçeğe küpeli değil de küpe çiçeği dersen daha doğru olacak. :) Beyaz pembe katmerlisi de var bende, belki bu sana verdiğim küpe çeliği ondan aldıklarımdandır. Güle güle büyüt. |
|
400.000 Tıklayana hediye varmı ? Bilelimde
Saygılar. |
Tıklayana mı yoksa tıklanan bahçe sahibine mi bilemiyorum, sayın malina'nın insiyatifinde. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabah güllere topas yapmak istedim, iki - üç kök gülün yapraklarında siyahlıklar gördüm. Bunları yapan böcek olduğu için topasdan vaz geçip böcek ilacı yaptık.
Yaprakta gördükleriniz ilaçlama sonrası ölür ama bu siyahlıklar yapraklarda kalır. Ben alt yaprakta olanların yapraklarını koparıp atıyorum, üst yaprakta olanları ise ancak silerek temizleyebiliyorum. Siz de bitkilerinizde görürseniz bunları böceklerin yaptığını bilin diye fotoğrafladım. |
5 Eklenti(ler)
Güller sıcak mıcak demeden açıyor ama ebatları bayağı küçüldü.
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bahçesi olan arkadaşların renk renk gaura çalılarından ekmelerini tavsiye ederim. Bütün yaz çiçek içindeler.
|
4 Eklenti(ler)
Bahçede güzel görüntüler veriyorlar, daha sonra çiçekleri bitince manzara pek de güzel değil.
Hemoracallisleri tohuma bırakıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Saksıda saklanan güzelimi bu sene toprağa ekeceğim.
Saklanmasındaki sebep acaba Orhan Özbilgiç arkadaşımızın bahçesindeki kadar güzel olmayışından mı diye merak ediyorum? |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Ellerinize sağlıık... |
Güler Hanım merhaba;
Ben de 200 metre kare çim kaplı bahçemde kendimi perişan ediyordum. Hiç şikayet etmeyeyim artık. Elinize emeğinize sağlık...Bilgi ve tecrübelerinize danışacağım... |
Sevgili YeniGine, sadece silmekle olmaz, önce mutlaka bir böcek ilacı yapmanız gerekir hatta bir hafta sonra da tekrarlamanız bile gerekebilir.
Böceklerin öldüğüne kanaat getirdikten sonra ya yaprakları toplayın veya bitki çok kel kalmasın diyorsanız silin. |
Merhaba Güler Hanımcığım:
Bahçeniz muhteşem karelere sahip.Her detayının düşünüldüğü rüya gibi bir bahçe oluşturduğunuz için sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu gönül işidir aşkla yapılmasa bu kadar başarılı olunmaz diye düşünüyorum.Gönlünüzce mutlu günler geçirmenizi diliyorum Manyastaki çok güzel bahçenizde:)) |
5 Eklenti(ler)
Güler Hanım;
Bugüne kadar bana epeyce bitki ve tohum gönderdiniz. Hepsini ektim-diktim. Hatırlayabildiklerim: Kırmızı yapraklı Oxalis, Pembe Zambak, Agapanthus, Atlas, Sarı gala ve Hemoracallis. Pembe zambağı, sonbahar soğanları ile birlikte sökmüşüm. Havadar ve gölge bir yerde, tepsi içinde duruyordu. Tesadüfen sürgün verdiğini gördüm. Hemen bir saksıya, tekrar diktim. Bu gün birde ne göreyim? Sizin gönderdiğiniz pembe zambak açmış!:p Çok mutlu oldum tabi. Oxalis de dün açanlardan. Diğerleride elbette birgün açacaklar. Elim değmişken, ilk fotoğraflarını, ''Anne'' lerinin bahçesinde segilelemeyi uygun buldum. Hemoracallis henüz çok minik. O hariç, diğerlerinide bu seromoniye iştirak ettirmek istedim. Hayatta istediğiniz herşey, gönlünüz kadar güzel gerçekleşsin. Sevgi ve selamlarımızla! Eklenti 325025 Eklenti 325026 Eklenti 325027 Bu galiba Agapanthus! Eklenti 325028 Sarı gala. Eklenti 325029 |
Orhan bey, Agapanthus dediğiniz Clivia olabilir.
|
Sağol limon;
Ama bana Güler Hanım Agapanthus göndermişti. Clivia da Zafer İnandıklı' dan ama Agapanthus nerede o zaman?:confused::D Nerede olacak sökülmüşlerin içindedir zahir.:p |
Bu aralar siteye girmekte zorlanıyorum (vakitsizlikten). Hayırlısı ile bayramı da bir atlatalım, işallah daha bol vaktim olacak, ve sizlerle daha bol sohbet edeceğim.
Güzel fotoğraflar için çok teşekkür ederim sevgili Orhan Özbilgiç, daha gelecekler de var. Fotoğraftaki bitki agapanthus. Yer değişimi olduğu için bu sene çiçek vermez. |
2 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/999700-post71.htm
Güler abla karpuzun olmuştur seni bekliyor. :) Bu güne kadar korudum bundan sonrasına garanti veremiyorum bahçenin ziyaretcileri çok eksilen karpuzda çok bereket ona dokunmamışlar. :) Eklenti 325644 Eklenti 325645 |
Güler hanım merhabalar,
200 sayfalık bahçenizi gezmek sanırım son birkaç günde 5-6 saatimi aldı. Zamanımın büyük kısmını da fotoğrafları hayran hayran izlemekte kullandığımı söyleyebilirim. Birkaç satır yazmadan geçmek istemedim. Bahçenizin fevkalade detaylı estetiği ile hayranlık uyandırıcı olduğunu yinelemeye gerek yok. Büyük bir azim, zevk ve emeğin neticesi olduğu kesin. İtiraf etmeliyim bu kadar çok bitki türü ile nasıl başa çıktığınızı matematik zekam algılamakta zorlanıyor. Hayallerimi genişlettiniz, hayranlığımı ve azmimi körüklediniz. Bu vesile ile bayramınızı kutlayıp; size, cabbar eşiniz Oğuz beye ve tüm ailenize, daha uzuun yıllar huzur ile bu güzelliği yaşayacak esen günler diliyorum. Sağlıcakla... |
Güler / Bahçe ( 1 2 3 ... Son Sayfa)
Güler 407,822 Cennet olarak adlandırdığım bahçenin tıklanma sayısına bakarmısınız, 407, 822 Site benim olsa, (ki, buradaysam pay sahibiyim de) bu güzel iki insana, can dosta, dost canlısı kişiliklere, içleri doğa ve insan sevgisi dolu iki güzel insana bu güzelliklerinden dolayı bir plaket ile ödüllendirmek gerekir diye düşünüyorum. Beş yüz bin tıklanma bunun için idaal bir zamanlama olacak, ne dersiniz arkadaşlar düşünceme katılırmısınız hak etmiyorlar mı? Sevgili malina'mız ne der açaba? Topu da nasıl hemen attım ama :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025