agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 21-08-2012 18:13

1 Eklenti(ler)
Sen yok musun sen.... ne diyeyim sana?

Ben de bugün sevgili lilium'u ziyaret ettim, karpuzu yediğimiz gibi bir tane de yanımıza alıp da döndük.

Güzel bahçede güzel vakit geçirdik, teşekkür ederiz.

Karpuzumuz nasıl ama....

Güler 21-08-2012 18:17

1 Eklenti(ler)
Bahçedeki badem ağacını kuşlardan korumak için adeta bir yığın şaklabanlıklar yaptık. Koca ağacı fileledik ama semeresini de gördük.

Bademlerimiz çok güzel oldu. Bu sabah Oğuz yine sepetini koluna takıp badem toplamış.
Bir kısmını da ayıklamış bana getirdi.
Yani dostlar anlayın işte .....sevgili eşim beni halâ badem ile fıstık ile besliyor. :D

sabırsız0606 23-08-2012 23:27

sevgili güler hanım şimdi ekipte yer değişimi yaparken kuruyup giden hüsnü yusuflarıma çare ararken bahçenize girdim gezdim dolaştım:) bu ne güzellik cennete düştüm adeta:) harikasınız gerçekten ellerinize sağlık:) tam nazar değeceğim artık çıkayım derken nazar boncuğunuzu gördüm içim rahat etti:) MAŞAALLAH 41 KERE.keşke şuan yanınızda olsam da o mübarek ellerinizle başımı okşasanız da bende bu kadar harikalar yaratabilsem :) sevgiler;)

tturt 24-08-2012 07:36

Sevgili Güler Ablam,

Allah ağzınızın tadını bozmasın. Oğuz ağbimle size birbirinizin eksikliğini göstermesin.

Allah sağlık güç versin, birbirinize daha çok bademler, fıstıklar toplarsınız.

loveforlife 24-08-2012 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1010702)
Bahçedeki badem ağacını kuşlardan korumak için adeta bir yığın şaklabanlıklar yaptık. Koca ağacı fileledik ama semeresini de gördük.

Bademlerimiz çok güzel oldu. Bu sabah Oğuz yine sepetini koluna takıp badem toplamış.
Bir kısmını da ayıklamış bana getirdi.
Yani dostlar anlayın işte .....sevgili eşim beni halâ badem ile fıstık ile besliyor. :D

Güler Ablacığım,

Oğuz Ağabey ve sen az rastlanır mükemmellikte bir çiftsiniz bence. Eeeee, durum böyle olunca, kıymet bilinecek elbette. Değil badem, Kaf Dağı'nın ardında olsa çıkılır kuşsütü aramaya yâr uğruna...

Sevgi ve selam ile...

Güler 24-08-2012 19:03

5 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, bunlar ne kadar güzel mesajlar... gururum okşandı, sağ olun.

Dün sabah Oğuz yine sepeti taktı koluna, önce incirleri getirdi. Ohhh ne güzel bunlar dedim ama yedikçe başladı karnım ağrımaya. O kadar çok incir yemişimim ki aç karnına, valla kahvaltı bile edemedim.

Bu sabah da toplananlar, domatesler ve biberler.
Hadi biberler bir iki gün dayanır ama domatesleri mutlaka halletmek gerekir. O yüzden hemen kolları sıvadık, tezgâhı kurduk.

Niyetim bunlardan domates suyu yapmak. Daha doğrusu koyuca olduğundan püresi de denebilir.
Hem yapımı kolay hem de çok dayanıklı oluyor. Bütün kış her yemekte kullan, hele çorbası harika oluyor.
Geçen sene yaptıklarımdan iki kavanoz kalmıştı, halâ da güzel.

Biraz çocuklara, eşe, dosta derken 50 kavanoz yapmışız. Artık bugün gözüm domates görmek istemiyor....

Sizlere anlatmak istiyorum.

Domatesler toplandı, güzelce yıkandı.
Tepeleri kesilerek dörde bölündü. Rondaya girecek boyuta getirildi yani.
Kabuğuyla, çekirdeği ile güzelce rondada çekildi.
Büyükçe bir tencereye alındı, bir çorba kaşığından biraz fazla tuz konarak balkonda yakılan sanayi tipi ocakta bir güzel kaynatıldı. Suyu iyice çekilene dek sürdü kaynatma.
Daha sonra yıkanan kavanozlara sıcak sıcak doldurularak sıkıca kapakları kapatıldı ve baş aşağı dizildi.
Kavanozlara doldurma işi bitince, kavanozlar beşer altışar yine ters olarak kaynamakta olan tencereye dizilerek tekrar yarımşar saat daha kaynatıldı.
Yine baş aşağı dizilerek soğumaya bırakıldı.

Bütün kış yemeklerinizde, çorbalarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz, tertemiz-katıksız mis gibi domatesleriniz hazır.

Güler 24-08-2012 19:04

1 Eklenti(ler)

Güler 24-08-2012 19:06

3 Eklenti(ler)

Filiz K. 24-08-2012 19:13

Bahçeniz gerçekten harikulade. Ellerinize sağlık...

loveflower 26-08-2012 22:32

Ne denilir ki harikasınız.
MAŞALLAH!

serkan_istanbul 27-08-2012 09:59

Ellerine sağlık abla ne güzel şeyler yapmışsınız. Geçmiş bayramın mübarek olsun ellerinizden öperim. Bizde yaptık annemle domates ama biz menemen gibi yapıyoruz derken yumurta yok ;) acı biberlerde doğranıyo kaynatılıyo daha sonra kaynar kaynar kavanozlara doldurup ter kapatıyoruz tekrar kaynatmıyoruz. Kış alarında yemeklerede katılıyoR menemen olarak ta yene biliyor. Sağlıkla kalın sevgiler.

Güler 04-09-2012 12:33

5 Eklenti(ler)
Birkaç gün evden uzaklaşınca bahçeyi toparlamak zor oluyor, ama tatil de iyi geldi hani. Bol bol yüzdüm, dinlendim.

Belli ki kuvvetli rüzgârlar esmiş, meyvelerin çoğu yerlere dökülmüş. Oğuz " bak olgunlar hep yerlerde" dedi.

Üzümlerin büyük bir kısmı olgunlaşmış, bol bol toplayıp yiyoruz.
Size de ikram edeyim.

Güler 04-09-2012 12:35

2 Eklenti(ler)
Narlarda çatlama başlamış. Sulama da yapılmıyor ama neden çatlıyor bilmiyorum, bilen dostlardan yardım bekliyorum.

Güler 04-09-2012 12:37

5 Eklenti(ler)
Elmalar bu senede çok güzel.

Güler 04-09-2012 12:39

3 Eklenti(ler)

Güler 04-09-2012 12:42

1 Eklenti(ler)
Bu sene salma sulama yaptık sık, sık. Bu sulama ayva ağacının hoşuna gitti galiba. Ayvaları her seneye nazaran daha da iri olacak gibi görünüyor.

Eriklibahçe 04-09-2012 12:54

Sn.Güler

Ürünleriniz maşallah çok sağlıklı ve güzel görünüyor..

Ellerinize sağlık,afiyetle yiyiniz inşallah..

Selamlar,saygılar efendim..

Adil 04-09-2012 15:26

Gülen hanım her şey mükemmel görünüyor.Üzümler elmalar, incirler,narlar ,ayvalar kısacası yok yok gibi.Bu güzellikler insana hayat veriyor.Ellerinize sağlık.

İdil B. 05-09-2012 21:22

Muhteşem bir bahçe. Cennet gibi... Güller pek hoş.

s.serdar 05-09-2012 23:53

Sayın Güler hanım.

Kavanozları alttan doldurmak zor olmuyor mu ?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg

Şaka bir yana, afiyetler tüketmenizi diliyorum.

İkizce ile bağlantınız devam ediyor mu? Neden soruyorum diyeceğinizi bildiğim için hemen açıklayayım. İkizce ve interlandında 100-120 dönüm kadar tarla arayışı içindeyim. Ola ki bir tavsiyeniz veya yönlendirmeniz olabilir mi diye sormadan edemedim. :o

handanhanım 06-09-2012 21:36

Marketlerde satılan peppinolar maalesef olmadan ve gelişmeden toplandıkları için kelek kavun lezzetindeler. Esasen büyüyor ve tatlanıyorlar. Değişik bir lezzeti var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heDera (Mesaj 542760)
Pepino bana göre bir meyve değil aynı kavun gibi bir kokusu var.Hoşlanmıyorum:(

Güler 07-09-2012 18:53

2 Eklenti(ler)
Selen buraya gelince hemen kaktüslere el attı, " bak teyzem bunun adı Epiphyllum, bunun adı Sempervivum" diyerek fotoğrafladı.
Ben de sizlere göstermek istedim.

Güler 07-09-2012 18:54

2 Eklenti(ler)
Atlasımda çok sürgün var, ayrıca tohum kapsülleri de oluştu.

Güler 07-09-2012 18:56

2 Eklenti(ler)
Sayın Zafer İnandıklı'nın verdiği Bir Gecelik Gelin çiçeğinde gördüğüm çiçek tomurcuğu beni çok mutlu etti.

günebakan 07-09-2012 21:38

Selen iyi yapmış bence Güler ablacığım bunlara da el atmanın zamanı gelmişti. Senden gelen atlas gelişmeye baladı ama şu bir gecelik gelin bende neden çiçek açmadı yaa bende görseydim çiçeğini keşke kısmet artık:)

ide 08-09-2012 09:51

Her şey öyle mükemmel ki, Allah nazarlardan korusun, sefasını sürün dilerim.
İzninizle bir sorum olacak Güler Hanım; bahçemizdeki meyve ve sebzelerde yanmış hayvan gübresi dışında gübre kullanmadık. Ne yazık ki, meyvelerimiz seyrek / küçük oldu ,sebzelerimizden de bol ürün alamadık, sizce nerede hata yapıyor olabiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim...

Güler 08-09-2012 16:20

Sevgili ide, biz de yanık hayvan gübresi kullanıyoruz. Ağaçlarımız bodur cins, budamalarını da her yandan güneş alacak şekilde yapıyoruz. Bu durumda çok meyve oluyor ve eşim meyvelerin 3/4 nü daha meyveler misket kadarken kopartıp atıyor, geriye kalanlar da hem iri oluyor hem de daha lezzetli. Ağaç daha az meyveyi daha iyi besliyor.

Bu sene bordobulamacında biraz geç kaldık onun da zararını gördük. Bir de mevsim çok sıcak geçti bu da biraz etken olabilir.
Sanırım sorunuzu meyve yetiştiriciliği ve sebze ile uğraşan arkadaşlar daha doğru yanıtlayabilirler. :)

limon 08-09-2012 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1016573)
Sanırım sorunuzu meyve yetiştiriciliği ve sebze ile uğraşan arkadaşlar daha doğru yanıtlayabilirler. :)

Tevazunun bu kadarı...

Muhsin Hanif 08-09-2012 20:16

Güler hanım, bu harikulade bahçeyi yaparken bizler için de harika bir dünya yaratmışsınız. Saatlerce, günlerce gezip, bulunduğu ortamdan uzaklaşıp huzur bulan yüzlerce mutlu insandan biri olarak kendimi şanslı hissediyorum.
Allah size ve Oğuz beye uzun ömür, her daim sağlık versin sevdiklerinizle beraber.

Bu arada son sayfalarda belirgin bir şekilde fotoğraflarda gelişme var ;)

denizkan 09-09-2012 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1011589)
Niyetim bunlardan domates suyu yapmak. Daha doğrusu koyuca olduğundan püresi de denebilir.
Hem yapımı kolay hem de çok dayanıklı oluyor. Bütün kış her yemekte kullan, hele çorbası harika oluyor.
Geçen sene yaptıklarımdan iki kavanoz kalmıştı, halâ da güzel.

Biraz çocuklara, eşe, dosta derken 50 kavanoz yapmışız. Artık bugün gözüm domates görmek istemiyor....

Sizlere anlatmak istiyorum.

Domates suyu veya domates püresi dediğiniz imalat ile salça arasındaki farkı pek anlayamadım. Bu imalatta az da olsa zeytin yağı, aspirin, asit borik vs. kullanıyormusuz. Sağlıkla tüketmenizi diliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025