![]() |
Sevgili Güler Hanım; Clivia'nız şanssızlığın şansını yaşamış; ellerinize sağlık... Bahçe her zamanki gibi muhteşem emeklerinize sağlık. Bundan sonra güzellikler bizi bekliyor inşallah.
Ben fare kulağı fideleri için tekrar teşekkür ediyorum, bir kısmını güllerin diplerine diktim inşallah yanlış birşey yapmamışımdır... Saygılar, sevgiler... |
Güllerin altından alsanız daha iyi olur, çünkü onlar hızla yayılırlar, gül dallarına da tırmanırlar.
Yer örtücü olarak kullansanız, boş bir yerde daha güzel yayılırlar, sarkarlar. |
Sevgili Güler Hanım, teşekkürler, iyi ki sormuşum, yarın hemen çıkarayım o halde güllerin diplerinden. Sağolun.
|
Güler Hanım, ben deneme amaçlı bir kaç tane frenk üzümü fidanı almak istiyorum. Araştırdım ama bir bilene sormak istedim ve siz aklıma geldiniz. Bu konuda tavsiye edeceğiniz güvenilir bir yer var mı?
Saygılarımla |
Ben Akdoğa serasının yurt dışından getirip de Bauhaus'da sattıklarından aldım kendi frenk üzümlerimi. Ama burada da satanlar vardır herhalde. Başlıkta yazışan arkadaşlara da sorun isterseniz.
|
Merhaba Güler hanım
Bu kadar güzel çiçek bir bahçede aromayı düşünemiyorum bile bayıldım renklere rokalar da güzel çıkmış afiyet olsun |
Alıntı:
Ben inanıyorum ki siz gençler çooook daha güzellerini meydana getireceksiniz. ;) |
Doğa ve bitkiler adına (olabilir mi bilmem ama) ellerinize sağlık teşekkür ederim :)
|
Herkese selam.
Ben balkonumda kokulu sarmaşık gül yetiştirmek istiyorum.Saksıda yetiştirebilirmiyim.Balkonum saat 2-3 gibi güneş görüyor ve gün batımına kadar güneşli.Sadece ön cephesi açık. |
.....;)
Büyük bir saksı olursa ve sarmaşık dallarını sardıracağınız bir yer mevcutsa, saksıyı havadar bir yere çekerseniz(ön kısma) neden olmasın ama sarmaşık gülleri toprakta kök saldıkça daha güzel sarar. Saksı içinde yayılacağı alan kısıtlıdır tabii. |
Aslında saksı derken açıklayayım.Büyük boy 70 Lt çöp kovası alıp altına delik açtım.Üzerinede 20 Lt saksı koydum.Saksının altını kesip çıkardım.Olursa bu şekilde bakmaya çalışacağım.Acaba yeterli olur mu?
Saygılar. |
Eski saksısından tamamen kurtarın bitkinizi, gübreli toprakla da besleyin. Eğer yanık hayvan gübresi bulamıyorsanız ben size getirebilirim, nasılsa İstanbulda oturuyormuşsunuz.
10 litre gübre size bol bol yeter. Mayıs ayı başı İstanbul'da olacağım, telefon numaranızı özelime yazın gelince sizi ararım ve buluşup size teslim edebilirim. |
Güler Hanım tekrar merhaba.
Yeni hatırladım.Ben bu büyük saksımdaki toprağa köyden hayvan gübresi koymuştum.Ancak 2 yıl üzüm asması vardı saksıda.Gübre ihtiyacı varmıdır acaba?Gübresi fazla gelip yanma olayı olabilir mi? Teşekürler. |
Ne kadar gübre koyduğunuzu bilmiyorum ama madem iki sene içinde asma varmış, bitki bu müddet zarfında topraktaki vitamini kullanmıştır. Siz ona biraz taze toprak ilave edin.
|
2 Eklenti(ler)
...... Ben de sardunya saksılarımın temizliğine başladım. Temizlediklerimi yine limonluğa kaldıracağım. Çünkü havalar daha soğuk hele geceleri 4-5 dereceye düşüyor ısı. Biraz daha ısınsın havalar, ondan sonra balkondaki yerlerini alırlar.
Balkona taşıdığım saksıların otlarını yoldum. Sardunyaları çıkartıp, kurumuş bozulmuş dallarını kesip attım. Çok köklenmişleri ayırdım. Temiz ve gübreli toprak hazırladım, boşalan saksıları güzelce yıkadım. Benim saksılarım büyük ve derin. Toprakla doldurduğum zaman hem saksıları kaldırmam zorlaşıyor hem de bitki derin saksıda daha ziyade köke çalışıyor ve çiçeklenme daha az oluyor. Bu yüzden saksının 1/3 ünü boş tutuyorum. Bunu da poliüretan tabakalarla yapıyorum. Saksılardan çıkan toprakları da ziyan etmemek gerekiyor. El arabasına doldurduğum saksı toprağını vakit bulduğumda bahçe fırınını yakarak pişireceğim. Böylece içindeki zararlı böceklerden de larvalarından da kurtulmuş oluruz. Daha sonra biraz gübre ile zenginleştiririm. Temizlenecek ve temizlenen saksılar. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Lilıumlar başlarını çıkartmış, saksıları temizleyerek balkona aldım. Toprakları çok ıslak, kurumasını sağlamam gerekiyor yoksa bu yağmurlardan çürüyecek soğanlar.
|
Kolay gelsin abla ellerine sağlık. Sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Sağ ol sevgili serkan istanbul, misafirim gelince bırakmak zorunda kaldım.Şimdi devam edeyim.
Onbeş gün önce pamukçuklu Clivia çiçeğini bakıma almıştım. Kuşa çevirmiştim koskoca bitkiyi ama operasyondan memnun kalmış, bana teşekkür bile etti. Yeni yeni yapraklanma başladı, hatta çiçeklendi de. |
1 Eklenti(ler)
Vefakâr atlasım.... üzerinde onlarca çiçek tomurcuğu var. Hepsi açtığında sizin için fotoğraflayacağım.
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Çiçekleri biten nergisleri-sümbülleri bağlamaya başlamıştım ama yağmur aman vermedi. Bu hafta içinde bitiririm inşallah.
Her yerde otlar diz boyu, onlara koca koca dikenler de eşlik etmiş. Daha temizlenecek çoook köşeler var. Otlar temizlenecek, gül çanakları temizlenecek ve bekleyen 26 x 60 lık çam kabukları serilecek. İş, iş her yerde yapılacak iş çok fazla. |
1 Eklenti(ler)
Salkım Söğüt, taze yeni sürgün yapraklarını vermeye başladı. Ama o kadar rüzgâr var ki narin dallar, bir o yana bir bu yana sallanıp duruyor. Sanki banyodan çıkmış, uzun saçlarını savura savura kurutan güzel kız misali.
|
2 Eklenti(ler)
Fırça çalısı da yeni sürgünlerini vermeye başladı.
Çalı, çalılıktan çıktı artık, koskocaman oldu. Bahçede boydan boya 7m lik bir alanı kaplıyor. |
Salkım söğüt çok sevdiğim bir ağaçtır. Eskişehir'de hemen her derenin baş konuklarıdır ve çok cefalı bitkilerdir. İnsanların onca hoyratlığına karşın inatla her yıl yeniden dallanıp budaklanırlar.
Evet birkaç günden beri aşırı bir rüzgar ve yağmur var. İki de bir çıkıp savrulan çiçekleri bağlıyorum ama nafile Elma ağacının çiçeklerini harap etti. |
2 Eklenti(ler)
Eveeeet, gelin kızım; İspiryam. Üzerinde tek tük de olsa çiçekler başladı ama açılacak o kadar çok çiçek tomurcuğu var ki, tahmin edemezsiniz.
Çoşmayı bekleyen, sağa sola kol atmış hali ile bütün bahçeyi kucaklayacak gibi görünüyor. O kadar da büyüdü yayıldı ki. Yakında çiçeklenmiş fotoğrafını çekerim. |
İşler çoğalmış, bir yardımcı şart olmuş! Bu işe gönüllü birini tanıyorum ben;)
|
Alıntı:
Hafta sonu bize gelecek diye de çok mutluyuz. Esasında imkân olsa da gruplar yapıp yakın çevredeki arkadaşların bahçelerine gidip, tatbikat yapabilsek. Hem ev sahibine yardım olur, hem de işleri yaparken bire bir öğreniriz. Yevmiye almasak da beleş yemek yer, çay içer, çalışırız. Fena mı olur? :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025