![]() |
Sevgili Güler, lütfen üzülme, bana gönderdiğin sundaville gayet sağlıklı, onu sana göndereyim.
Sardunyalar ve diğerleri için ise bende de durum aynı, ne yapalım, "el ile gelen düğün bayram" derler, hepimiz kayıplar yaşadık. Diğerlerini çok çabuk telafi edeceğinden eminim, senin sihirli ellerin bakarsın hepsini hayata döndürür. Durmak yok, yola devam... |
Sevgili Güler Hanım ,
Üzülmeyin. Eminim diblerinden yeni sürgünler verecektirler. Sizin sevginize karşılık vermemeleri mümkün değil. |
Güler Hanım geçmiş olsun. Nazar değdi galiba. Siz bu enerjinizle çok daha iyi bir ortamı yeniden ve çok çabuk yakalarsınız. Ben de sizin bahçe sayfalarını her gezmeye başladığımda sonunu getiremeden başka meşguliyetler oluşuyor ve sayfaları bitiremiyordum. Bu sefer bitiremesem de bu bahçe hakkındaki düşüncelerimi yazayım dedim ama tam da afetin olduğu güne denk gelmişim. Sizin enerjinizle dolu bir bahçe görüyorum. Her yerine sevgi, ilgi sinmiş. Ellerinize sağlık. Burada sağlıkla ve uzun yıllar yaşamanızı dilerim. Afet Hanım'ın sözündeki gibi Durmak Yok, Bahçeye Devam. Selamlar.
|
Güler hanım çok üzüldüm zayetleriniz için çok geçmiş olsun.
Göreçeksiniz daha güzel çiçekler yetiştireceksiniz dahada güzel olacak bu yaz. |
Güler ablacığım donan çiçeklerin için çok üzüldüm. Yanılmıyorsam sardunyalarda kök donması yoksa yeniden yeşere bilir onlara da bir budama yap istersen.Zaten altlarda yeşil yapraklar var galiba.
|
Güler Hanım çok geçmiş olsun. Eminim arada kurtaracaklarınız olacaktır. Baharın verdiği mutluluk, her taraftan fışkıran doğa sıkıntınızı alıp götürecektir.
|
Güler Hanım,Büyük geçmiş olsun.Bende biraz kayıp yaşadım.Saksıda mercan vardı,tamamen kurumadan diplerinden hanım budadı.Melisa vardı o da çok güzel gelişiyordu.Komşulara çelik veririm sözü vermiştim.O tamamen dipten kurumuş gibi.Begonvili geçen yaz İzmir'den getirmiştim.Nazlı diye sarıp sarmaladım.Ona gidip bakmaya korkuyorum.Acaba zarar gördümü.Zaten yeni olan bahçemde elle tutulur bi kaç bitkim vardi,Bir kaç gülüm var onlar ayakta.Ama bana ders oldu bir dahaki kışa tedbirimi alacağım.
|
Geçmiş olsun Güler hanım, umarım kısa sürede toparlar hasar gören bitkileriniz...
|
Merhaba Güler Ablacım
Bütün çiçeklerinizin donması oldukça üzücü olmuş, iklim bu yıl oldukça şaşırttı herkesi. Allah kolaylık versin. Belki köke yakın budama yaparsanız havalar ısınınca sürgün verirler mi acaba? Elbette siz daha iyisini bilirsiniz tabii. Yazık olmuşlar hepsine :) |
Bir yerde duymuştum. Saksıların içine soğuktan çiçekleri koruması için, samanla kapatıyorlarmış.
Don olaylarından falan koruduğunu söylediler. Ben de bilemiyorum kesinliğini ama size bir fikir olabilir. |
Saman olur, kuru yaprak olur ama bir yere kadar oluyor bunlar da.
|
[QUOTE=Güler;582838]Bazı bitkilerde yaşam sevinci çok fazla...
Fritilla da bunlardan biri, topraktan baş çıkartmaya çalışması ve toprağı tabaka gibi kaldırması hayret verici..... Güler Hanım! Bitkilerininizin coşkusu fotoğraflarınızdan okunuyor. Bize de,''ha gayret!'' demek düşüyor. Sağlık içinde keyifli bir sezon dileğiyle.:) |
Alıntı:
|
Geçmiş olsun Güler Hanım, dediğniz gibi malçlama bir yere kadar koruyor. Siz, o yeşil ellerinizle bahçenizi tekrar eski haline getirirsiniz. Yine o güzellikler içinde,bizleri bahçenizde gezdirirsiniz. Bende, bugün Adaya gittiğimde evin içine aldığım begonviller haricinde, dışarıda saksılarda bıraktığım pepinoların, passion fruit ve kaz üzümününde kuruduğunu gördüm. Eşimin çok sevdiği sakız sardunya bile kurumuş. Ne yapalım sağlık olsun. Bizlere Allah sağlık versin, tekrar yerlerine koyarız. Her şey gönlünüzce olsun.Saygılar.
|
Güler Hanım, bu yıl hepimizde az ya da çok kayıplar var. Canınız sağ olsun..
Sizin bahçeniz büyük olunca sayı da fazla oldu tabii. Bakalım biz Enez'de küçük bahçemizde neler göreceğiz. Malum Trakya soğukları da bir başkadır... |
Güler Hanım, bugün bir komşumun bahçesinde yıllardır çiçek vermeyen Kamelyasının üzerindeki çiçek yoğunluğunu ve iriliğini görünce siz geldiniz aklıma. Kardan dondan hiç etkilenmemiş, demek dayanıklıymış. Kamelyayı soğuktan koruyorsunuz ya, acaba bahçeye mi geçirseniz?
Bu sene de, mutlu, sağlıklı, Oğuz'lu, Torunlu, bol çiçekli, bol ürünlü bir bahar ve yaz sezonu diliyorum. :) |
Güler Hn, geçmiş olsun. Yakında elinizin değdidiği yerler, bunları unutturacak.
Mis kokulu çalınız benim bahsettiğim (Beykoz fidanlığında bulduğum) çalı olmalı, benziyor, ismine hanım parmağı demişlerdi. Henüz bahçeye dikmedim, kapıya yakın yer arıyorum. |
Sevgili Güler Hanım geçmiş olsun, gerçekten üzüldüm. Sizler bilgileriniz, deneyimleriniz, gayretleriniz ve en önemlisi sevginizle eskisinden daha güzel çiçeklerinize en kısa sürede kavuşacaksınız, kolay gelsin, sevgiler:)
|
Alıntı:
Sizden çok özür diliyorum. Doğru o Afet Hanım siz oluyorsunuz. Klavyem sürçtü. Afedersiniz. Durumun adı "Afet" olunca kafam karıştı herhalde.:o |
Hepimizin ortak noktası çiçeklerimizin dondan donması.Bir çok çeşitidim yok olmuş durumda. Bakalım nasıl kalkacağız altından.
|
Sevgili Güler,
Vaktin çok sınırlı ama, bizleri yinede bilgilendir çok merak ediyoruz İyi bir orkestra şefi en zor parçaları bile kusursuz yönetir. Sen kocaman bir senfoninin şefisin, hangi notanın nerede kullanılacağını iyi bilirsin, kendini yeni parçalar besteliyormuş gibi düşün. Ozaman kimbilir ne güzel melodiler çıkacaktır ortaya. Sevgiler.. |
Güler Hanım,
Çok üzüntülü olduğunuzu tahmin ediyorum. Donan her çiçek biliyorum ki sizi etkiledi. Belkide başka türlü tetbirler alsaydım acaba bunların önüne geçebilirmiydim diye düşünüyorsunuzdur hala. Bir nusubetin bin nasihattan iyi olduğunu siz daha iyi takdir edersiniz. İnanıyorum ki 1 ay sonra bahçeniz tamamı ile canlandığında bu kötü günleri arkanızda bırakacaksınız. Size kolay gelsin diyorum. Önemli olan evdeki büyük çiçek yanınızda olsun ve size güç versin. Sevgi ve saygılarımla. |
Sevgili Limon teşekkür ederim.
Kamelya soğuğa dayanaklıdır, biliyorum. Benimkiler saksıda olduğu için benimle beraber seyahat ediyorlar. Belki inanmayacaksın ama bahçede ekecek yer bulamıyorum, şurası diyorum bakıyorum aşırı rüzgarlı olmaz diye vaz geçiyorum. Hııh burası olur diyorum, bakıyorum taban suyu çok olan bir yer, kökleri sudan çürür diye vaz geçiyorum. Asıl dert seneler önce bilinçsizce ekilen ağaçlar ve çalılar yüzünden. Şimdi onlar da kocaman oldular kıyamıyorum. Şimdi dışarıda balkondalar ya bir görsen tomurcuklarını atmıyor, iştahla açıyor. Gözüm açılsın fotoğraflarım. |
Güler Hanım geçmiş olsun. Bütün o güzelliklerin eriyip yok olmuş halini gözümün önüne getirmek istemiyorum.
Limonlukta bile dondular ise ciddi soğuk olmuş demek ki. Doğal afet işte. Üzülmemek elde değil ama fazla üzülmeyin. Sizin ve Oğuz Bey'in sağlığı yerinde olsun. Onlar nasıl olsa tekrar yapılabilir. Hadi bakalım kolay gelsin. |
Sevgili fatmadündar, sağ ol. Uzun zamandır görüşemiyoruz, Özkan Beye de selamlar.
Bekleriz. |
Gecmiş olsun Güler hanım
Ne kadar üzüntülü olduğunuzu tahmin etmek zor değil. Havaların normal gitmemesi herkesi bir şekilde az veya çok etkiledi. Şunu unutmamak gerekirki bitkiler bizlerle beraber olursa yaşayabiliyorlar onların yetiştirilmesi çoğaltılması bizlerin elinde, onun için asıl önemli olan bizlerin sağlığının yerinde olması. Sizin ve sevgili eşinizin sıhhati, sağlığı yerinde olduğu müddetce kaybolan güzelliklerden çok daha güzelini yaratacağınıza hiçmi hiç şüphem yok. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve neşeli günler dilerim. Sevgiyle kalın. |
Sevgili Hozat o kadar güzel özetlemiş ki, kesinlikle katılıyorum. Hergün birileri ölürken birileri can buluyor. Eminim size çok suprizler olacak. Sevgiyle...
|
Sevgili arkadaşlar ne kadar zarif ve ince düşünüşlüsünüz, hepinize teşekkür ederim.
Üzülmemek elde değil ama tabii ki her şeyin başı sağlık. Allah sağlık versin yavaş yavaş yapabildiğimiz kadar yapacağız. |
Güler Hanım geçmiş olsun. Bir kaç gündür köyde olduğum için internetle ilişkim kesilmişti. Bugün ancak bakabildim. Bahçenizin durumunu yeni öğrendim. İnanın çiçeklerin durmuna diğer arkadaşlar gibi bende çok üzüldüm. En kısa zamanda toparlanacaklarını diliyorum. **** Hünerli Ellerinizle toparlayacağınıza yürekten inanıyorum.
Saygılar... |
Sevgili Güler Hanım,
Küçücük balkonumda yaşatmaya çalıştığım tüm sardunyalarım ve frezyalarım dondu. Onları belki kurtarırım düşüncesiyle içeri aldım ama nafile. kökleri bile donmuş ve şuan çürüme durumundalar simsiyah. :( Elimde 3-5 saksının donması beni çok acıttı diyebilirim. Ama sizinkileri gördükten sonra benim üzüntümün sizinkinin yanında bir hiç olduğunu görüyorum. Diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi evvela sağlık. Siz sağlıklı olduğunuz sürece herşey eskisinden daha iyi ve güzel olacaktır. :) Sevgilerimle, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025