agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

nazlı06 24-02-2010 17:08

Güler Ablacım, geçmiş olsun diyorum. Üzülmeyiniz o bahçe sizin ellerinizde en kısa zamanda yeniden canlanır. Siz sağlıklı olduğunuz sürece herşey daha iyi ve güzel olacaktır.

Not: Benimkilerde sizinkiler gibi aynı durumda.

Sevgilerimle.

sakagun 24-02-2010 17:36

Benim de tüm sardunyalarım, atlaslarım, Kuran çiçeğim, kaktüsüm dondu. :(

sezgin53 25-02-2010 07:04

Sevgili Güler abla,

Size ve size hayat veren bitkilerinize geçmiş olsun. Sağlıcakla kalın. Sevgilerimle.

fellez 25-02-2010 18:35

Geçmiş olsun güler hanım..napalım sağlığınız yerinde olsun herşey yerine gelir,üzülmeyin..

ozbey 25-02-2010 18:45

Sevgili Güler hanım, önce geçmiş olsun dileklerimi iletirim, üzüntünüzü tahmin edebiliyorum. İsterseniz size, bodrum papatya çeliği, sardunya (pembe, kırmızı), melissa çeliği gönderebilirim.

Güler 26-02-2010 10:15

Teşekkür ederim sevgili ozbey.
Şimdi havalar biraz ısınsın bahçeyi yeniden bir teftişten geçireyim. O zaman gerekirse sizlerden talep ederim.

Gül Batur 26-02-2010 16:55

Değerli Güler Hanım,
Yolladığınız afrika menekşeleri elime ulaştı gerçekten çok sevindim çok büyük süpriz oldu.Ne kadar sevindiğimi kelimelerle ifade etmem mümkün değil.İçinden çıkan soğanıda hemen toprakla buluşturdum diğer çiçeğede saksı ayarlıyorum onuda yerleştiricem...Hoşçakalın iyi haftasonları selam ve sevgilerimle...

Güler 26-02-2010 17:37

Sevgili Gül Batur, çok memnun oldum.
Umarım fazla hasar olmadan elinize geçmiştir. Sağlam koli olsun diye bayağı uğraştım.

Menekşelerinizin bozulduğunu arkadaşlardan duymuştum, hemen göndermek istedim ama adresinizi elde etmek geç oldu. Sağ olsun memet bey gönderdi.

Güle güle büyütün.
Yine de istediğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeden yazınız, elimde mevcut ise seve seve gönderirim.

Sevgiler.

Gül Batur 27-02-2010 12:56

Güler Hanımcığım;
Öyle bir paketleme yapmışsınız ki; saatlerce uğraştığınız hemen anlaşılıyor. İnanın sanki oturma odasından salona getirilmişçesine hasarsız, sağlıklı ve neşeliler.... Bu arada yaşadığınız don olayını arkadaşlardan henüz öğrenmiş bulunuyorum. İnanın ki çok ama çok üzüldüm. Çok büyük geçmiş olsun...El birliği ile hasarınızı en aza indiririz üzülmeyin lütfen...
Sağlıkcakla kalın, sevgilerimle....

Güler 27-02-2010 19:04

Sevgili Gül Batur, hasarsız gelmelerine sevindim.
Mavişiniz nasıl? 7-8 kök ürettim. İsterseniz gönderebilirim.

acemifüsun 27-02-2010 20:18

Sevgili Güler hanım mavişinizden bana da düşer mi?:)

Güler 27-02-2010 20:45

Düşmez mi, hem de paldır küldür düşer, aman başınızı saklayın....:p

acemifüsun 27-02-2010 21:02

:)Teşekkür ederim:)

Gül Batur 27-02-2010 22:00

Sevgili Güler Hanım,teklifinize çok teşekkür ederim beyaz maviş varsa isterim.

Sağlıcakla kalın.

diver_bird 28-02-2010 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 583004)
Saman olur, kuru yaprak olur ama bir yere kadar oluyor bunlar da.

Haklısınız aslında bir yere kadar koruyor olabilirler.
Ben hiç anlamadığım için. Duymuştum bş ara onu söyledim ama bahçenin durumuna çok üzüldüm.
Fakat eminim sizin sevgi dolu ellerinizde yeniden hayat bulucaklar

Güler 28-02-2010 20:10

1 Eklenti(ler)
Dün Lillium'un sarmaşık türü olduğunu söyledikleri yeni bir çiçek aldım.

Eklenti 127519

Güler 28-02-2010 20:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 127520

Ferda Ülkümen 28-02-2010 20:30

Çok güzel bir çiçek, adı Gloriosa superba.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4851

Birkaç sene önce yumrusundan alıp yetiştirmiştim, yaz başında kurudu.

Yumrusu duruyor, her sene yeşillenip, çiçek açmadan kuruyor.

Yani ben beceremedim...

fikreteren 28-02-2010 21:15

Ateş lalesnini tohumu ben aldım ektim.Şimdi küçük yumru oldular.Onun gibi olması için bir fırın ekmek yemesi lazım

Sebahattin Sargın 28-02-2010 22:02

İnanmıyorum bu Gloriasa, sarılıcı lilium değil ateş lalesi. Ben bunu ne zamandır arıyordum, bu bitkinin büyün organları zehirlidir ve tropik bir bitkidir. Elinizde ki çok kıymetli, çok özel bir tür değerini bilin Güler Hanım. İçim gitti vallahi, maşallah...

Sevgiler ;)

uzman16 01-03-2010 21:06

Güler Hanım, yeni çiçeğinizi Akdoğa çiçekçilikten mi aldınız? Güle güle büyütün. Sevgiler.

Güler 02-03-2010 07:19

Sevgili Uzman16, evet Akdoğa'dan aldım. Bauhause için getirmişlerdi. Bauhaus'da satışı başlamıştır.
Gül fideleri de gelmiş, bir de aşılı üzüm çelikleri gördüm.
Önümüzdeki hafta da Clematisler gelecekmiş. Bir de bahçe açelyalarının geleceğini söylediler.

Sevgili acemifüsun, güle güle büyütün.

ahmetshur 05-03-2010 12:37

Güler Hanım Merhaba
Kusura bakmayın yoğun olduğumdan uzun bir süredir sizin bahçeye uğrayamadım. Dilerim biraz toparlamışsınızdır.
Bu arada yeni çiçeğinizede harika ötesi bir şey. Çok çok güzel.
Güle güle büyütmeniz dileğiyle...
Saygılar...

trida 11-03-2010 16:23

Sevgili Güler hanım,

uzun bir süredir siteye giremiyordum (bazı özel sebeplerden dolayı).

Biraz önce girer girmez sizin bahçenize uğradım ama geçmiş olsun dilekleriyle karşılaşınca çok şaşırdım ve üzüldüm. Size üzülmeyin diyemiyorum, biliyorum ki üzülmemek elde değil, hele sizin çiçeklerinizle olan gönül bağınızı, bahçenizin her yerinde kendini belli eden dokunuşlarınızı düşündüğümüzde.
Ama tabii ki her şeyin başı sağlık, Allah size ve eşinize sağlık versin. Günden güne toparlarsınız bahçenizi.

Sağlıcakla kalın, sevgilerimle.

Orkun Kırcı 11-03-2010 19:52

Ablam bahçene olanları şimdi gördüm ve inan çok üzüldüm. İstersen elimdeki sardunyalardan istediğin zaman çelikler yollayabilirim.

Güler 11-03-2010 21:40

Sevgili trida, Orkun Kırcı her ikinize de teşekkür ederim.
Evet bahçenin hali hiç de iç açıcı değil ama ne yapalım, toparlayabildiğimiz kadar yapacağız.
Bitkilerin ne kadarı dondu daha tam kesin değil, derin bir budama yaptım. Bekleyeceğim patlayanlar olursa ne alâ, olmazsa sizlerden bazı çelikler rica ederim.

aygün 11-03-2010 23:35

Merhaba Güler Hanım,
Farklı güzellikte bir sarmaşık, güle güle büyütün. Adı nedir ve kokulu mu?

Güler 12-03-2010 00:37

Çiçeği Yalova'dan aldım. Çiçekleri çok gösterişli. Bana Lilium'un sarmaşık türü demişlerdi ama incelediğimde adının Glory lilly veya Gloriosa olduğunu öğrendim.
Çiçeğin kokusu yok ama gösterişli.

ozdenarda 15-03-2010 08:57

Güler Hanım buraya bahçe demek haksızlık olur, burası cennet gibi. İnsanın kuş olup uçup bahçenizde yaşamak geliyor içinden. Bahçenizde yaşayan kuşları böcekleri kıskandım. Üç haftadır devamlı Ağaçlar.netteyim, sizin başka konularınızı okudum ama bahçenize bakmamıştım. İnanın kendime çok kızdım bu güzelliğe şimdiye kadar bakmadığım için. Ellerinize ve yüreğinize sağlık sevgiler..

nazlı hilal 17-03-2010 08:56

Güler abla özelden mesajını aldım,cevapladığın için teşekkürler,bütün bitkilerin inşallah iyileşirler.Bende terasa kaldırmıştım bir çoğunu kaybettim,Allahtan yakınımda koçtaş var yenileyebilirim ama yinede üzülmedim değil,neyse canlar sağ olsun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025