![]() |
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili limon, senin bu konuda üstad olduğunu biliyoruz. Harika fotoğraf çekimlerin oluyor.
Ben, niyetten çıkan fotoğraf makinem ile (oğlum benimle böyle alay ediyor) aklıma estiğinde çekiyorum. Çok güneş olduğunda çekmemeye gayret ediyorum ve genelde güneşi arkama alıyorum. Yakında kursa gideceğim.... dermişim. :D |
Sevgili aygün, bu çilekler Osmanlı çileği. Harika kokulu olurlar, bir çay tabağına koyduğunuz 3-5 adet çilek, bütün mutfağınızın mis gibi kokmasına sebep olur. Renkleri pembe beyaz olur, içleri bembeyazdır. Suyu severler, suladıkça daha da irileşirler.
|
Sevgili züleyha, İlter'i kap gel, o çimlerde koşuşturur, biz de güllü kameriyede çay içer, sohbet ederiz. :)
|
Şimdilik bitti galiba... Araya girmeyeyim diye bekledim. Meyvanız, sebzeniz, otunuz böceğiniz, özellikle de gülleriniz..... Tabii ki de SİZ, muhteşem, harika çokkkkk güzellll....
|
Sevgili dostlar, birkaç gündür siteye giremediğim için beni merak edip de arayan Nur, S.Durul, Cumhur Tonba ve Liliyum çok teşekkür ederim.
Allaha şükür, Oğuz'un da benim de sağlığımız iyi. Manyas'da ev işlerim çok yoğundu, boya-badana yapıldı, arkasından temizlik, derlemek -toplamak, çok yorulduk. Şimdi kolaylandı, bahçe işlerine başladım artık. Hepinizi çok seviyorum, sağ olun. |
Sevgili kirikkale41, teşekkür ederim.
Güller sık sık bitlenir ve mantar hastalıklarına maruz kalır. Bu yüzden gözünüzün üstünde olması gerekir ve zamanında da müdahale etmelisiniz. Bitler, böcekler, tırtıllar için insektif- mantar hastalıkları için de fungasit gurubu ilaç kullanmanız gerekir. Bunların hepsi sitemizdeki başlıklarda detaylı olarak anlatılmıştır. Sulanınca beyazlaşan ilacın adını vermeniz gerekir, çünkü pek çoğu beyazlaşır. İlaç gece yapılmaz, ya sabah nem kalkınca yapılır veya öğleden sonra rüzgarsız bir zamanda yani ısı varken yapılır. Verem otu illet bir şeydir. Ben baş edemedim, bu yüzden bitkiyi sarmamasına dikkat ederim. Eğer sarmış ise bitkiyi kökünden söker, yakarım. |
Maşallah güler hanım,can erikleri muteşem görünüyor.
Güller sardunyalar her yer mis gibidir şimdi bir kalata saraylı olarak umudumuzu yitirmedik. |
Güler Hanım, gülleriniz harika.. Fotoğrafçılık konusunda kendinize haksızlık etmeyin ne olur..
|
Alıntı:
Böyle güzel resimler koyup durma furkanla geliriz her yeri talan ederiz. :D Şaka bir yana, her şey çok çok güzel. Bu güzelliğe sahip olmanın çok çok yorucu olduğunu biliyorum ve hissediyorum. Ama karşışına geçipte o güzellikten alınan kevfi o hazzı hiç bir şeye değişmem mümkün değil, tüm yorgunluğa değiyor, tabi bunu başarmak başabilmek önemli, gerçekten sizleri ve oğuz abiyi kutlarım. Hani derler ya şapka çıkartmak, işte ben şu an başımdaki şapkayı çıkardım.:D |
Insan her gün bahceyi gezip cicekleri öpüp oksamak istiyor degil mi Güler abla? Bizlere o kadar essiz güzellikler sunuyorlar ki...
|
Sevgili lilium çok haklısın.
Balkondaki salıncağa uzanıp da güllerin kokusunu hissettiğimde, gözlerimi hafifçe kapatıp su fiskiyelerinin dinlendirici sesinine karışan kuş seslerinini duyduğumda yorgunluğa değer bütün bu güzellikler diye düşünüyorum. Allaha şükürler olsun. Sevgili ciceksever70, ev ile bahçe kapısı arası 100-150 m var. Dışarı çıkacağım zaman yol boyunca olan gülleri avuçlarıma alıp kokluyorum, öpüyorum. Bu durumda arabaya kadar gitmem 10 dakikayı buluyor haliyle. Oğuz kornaya basmasa daha da gecikirim, çünkü bahçemde 165 kök gülüm var. |
Sevgili Güler ablacım osmanlı çileği can erikleri rengarenk güller bir harika balkon kenarındaki pembe güle bayıldım ne güzel olmuş mis gibidir onun kokusuyla çay içmek herşey bir harika ellerinize yüreginize saglık
|
Alıntı:
|
Merhaba Güler hanım, bahçenizi geziyoruz, güzellikleri seyrediyoruz güllerinize hasta oluyoruz da, sizden bir şey rica edeceğim. İsminizin altın da bilgilendirme yazıyor. Sağolun sayenizde çok şey görüp öğrendik. Benim bilmek istediğim, siz den ricam, o güzel gülleriniz açtı, açıyor.E haliyle solacaklar ve siz onları budayacaksınız. Bu aşamayıda görüntüleyebilirmisiniz.:rolleyes: Her cins gülün budanması farklı tabii. Kabaca da olsa bu konu hakkında da bilgilendirebilirmisiniz acaba.Özellikle tek sapta tek gül açan cinsleri merak ediyorum. Size zahmet olacak ama bir çok arkadaşın da işine yarayacağını düşünüyorum.;) Ben 14 senedir özel bir gülü hep aynı boyda nasıl tutabildiğimi anlayamadım.:( Selamlar.....
|
Sevgili karalale, tabii fotoğraflarım. Ben genelde 15 Şubattan sonra budamaya başlıyorum güllerimi. Bir sene gençleştirme budaması yaparsam ertesi sene daha yumuşak bir budama yapıyorum.
Sayın Mine Hanım'ın açıkladığı gül budaması linki işinize çok yarayacaktır. http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=22 |
Alıntı:
Sevgili Güler ablacım;beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.İlacın ismini hala hatırlayamadım ve kutusunu da atmışım =( Bugün Ferplan 20 SP isimli ilaç verdiler.5 litreye 1 çay kaşığı uygulamamı söylediler.İnşallah iyi gelir.Saygılarımla... |
Verdikleri ilaç insektisit olmalı, ben bunu bilmiyorum. Bir çay kaşığı 5gr.'a tekabül eder.
İlacı yaptıktan bir hafta sonra yineleyin ki larvaları varsa onlar da gitsin. |
Sevgili karalale, budama yaparken dikkat ettiğim noktalardan biri de bıraktığım dalların birbirlerini engellemeden güneş almaları.
Bunun için size ufak bir tarif vereyim. Bildiğimiz yağmur şemsiyesi var ya, onu açılmış olarak ters çevirin. Yanlara doğru yarım dairesel şekilleri görürsünüz. Gülünüzü budarken de bu şekli vermeye çalışın. Dalları yanlara doğru olsun. Bu durumda dallar hem birbirlerini engellemeden büyür hem de hepsi güneş alır. Siz başlıkları bir okuyun, yine de takıldığınız hususlar olursa bana yazın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. |
Güler Hanım herşey çok güzel. Fazla yormayın kendinizi biraz da tadını çıkarın lütfen.:)
|
Allah nazardan saklasın, bahçeniz cidden çok güzel ve ihtişamlı.
|
MErhabalar Güler Abla ,
Güller çoşmuş bu senede .Hepsi çok güzel.BAhçeniz yine göz kamaştırıyor.Keyifli sağlıklı huzurlu günler .. Sevgiler Selamlar |
Ooooo sevgili elfogi de buradaymış. Mutlu oldum inan.
Çok teşekkür ederim. Bugün senin yolladığın atlas çeliği ile konuşuyordum, dedim ki " Bak seni bana gönderen baban siteyi unuttu, sen güzel güzel, kırmızı kırmızı aç da fotoğrafını yükleyeyim. Bakarsın o zaman geri gelir." |
:) Geldim Geldim. Resmini bekliyorum
Hayırlı Geceler . |
Ceee bende geldim, ama parmağımda yüzüklee...sevgiler ve selamlar....
|
Sevgili eylems hoş geldin, neredeyse kastamonulara gelip arayacaktım artık. :D
Yüzüğe gelinceee, Parmağını göstermeden inanmam. :D Gerçek mi kız, bak beni kalburla gezdirip durma, düğününde şu taşıyacağım diye kalburla gezer oldum adım kalbur nail'e çıktı. :D |
Sevgili eylems, hoş geldin. Ne güzel yapmışsın da elin boş gelmemişsin. Parmağına takmışsın yüzüğü. :D
Canım yaaa, çok sevindim. Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin. Eeee detayları bekliyorum heyecanla. Böyle ceeeelere can kurban. |
3 Eklenti(ler)
Bu sene bahçemde amaryllislere daha çok yer verdim.
Bir kısmı açtı, bir kısmı daha açmadı. Açmış olanlar..... |
5 Eklenti(ler)
Petunyalar da yavaş yavaş sıraya girmeye başladılar. Yakında balkondaki askılıklara çıkacaklar.
Eklenti 221839 Eklenti 221840 Eklenti 221841 Eklenti 221842 Eklenti 221843 |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025