agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 21-02-2016 22:41

5 Eklenti(ler)
Bahçemde olmazsa olmazım lonicera fragrantissima.

Ocak-şubat hatta mart ayına sarkan, minik çiçek boyutlarından o yoğun kokunun nasıl çıktığına bir türlü akıl sır erdiremiyorum.
Karar verdim bu çalıdan bir kök daha ekeceğim bahçenin başka bir tarafına.
Daha bahçe kapısından adımınızı atar atmaz alıyorsunuz kokusunu, bu mevsimde üzerinde bol arı olduğu için çok yaklaşamıyorum ama yaklaşmaya da hacet yok, öyle yoğun ve güzel kokusu var ki.

Bir de buna eşlik eden winter sweet. Beraberce baş döndürmeye yetiyorlar. ;)

Güler 21-02-2016 22:45

5 Eklenti(ler)
Kamelya hala tomurcukta, yaptığım gül çelikleri tutmuş, hiç fire yok.

Sonbaharda budadığım güllerin durumları da iyi.

Güler 21-02-2016 22:53

2 Eklenti(ler)
Daha temizlik yapamadığım clematisler iyiden iyiye patlamış, hatta bazıları çiçek açmaya başlamış.

Güler 21-02-2016 22:56

5 Eklenti(ler)
Sevgili jezebel, bu senin merak ettiğin güzel.....

gilan 22-02-2016 06:17

Lonicera fragrantissima gerçekten muhteşem. Zaten adından belli.
Lonicera=hanımeli
fragrantissima=kokulu
Yani kokulu hanımeli. Hanımelinin kendisi bile ne kadar güzel kokarken özellikle kokulu olduğu belirtilen türü nasıl kokar düşünün... :p

abk 22-02-2016 07:04

Guler Hanim, sizin bahçenize bahar gelmis bile. :) Menekşelerin kokusunu bende cok severim, bahce yoksa saksıda bile yetiştiriyorum. Bahar dalına da bayılıyorum. Defalarca almaya kalkıp sonra vazgectim. Bu guzellik gozunun onunde olmali insanin. Bu mevsimde açtığını göremedikten sonra ekmeninde bir anlami yok.

Güler 22-02-2016 09:44

Sevgili gilan, kış aylarında göreceğin muhteşem bir çalı. İstediğin kadar küçük de tutabilirsin. Mümkünse bahçenin bir bölümünde yer ayırabilirsen pişman olmazsın. ;)

Bahçelerine sadece yazın gidenlere söylemiyorum ama yaz-kış oturanlara tavsiyemdir. Bakım diye de bir şey yok, sen ek Allaha bırak. Fazla büyümesin istiyorsan budama yap.

Adalet Yağcı 22-02-2016 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1428931)
Yeni taze güller dikildi.
Bir gün önce gül dikeceğim çukurları açıp, içlerine su doldurdum, maksadım çukurların suyu rahatça emip emmediğini kontrol etmekti. Suyu emmemiş çukurlara siz de dikim yapmayın.
Ekeceğim güller çıplak köklü güllerdi bu yüzden ekim toprağına çok az yanık hayvan gübresi koydum ki köklere zarar vermesin. Hava ısısı 20 dereceyi geçtiğinde üzerlerine bol miktarda yanık hayvan gübresi koyarak bol bol sulama yapacağım.

Çıplak köklü gülleri dikerken bazı noktalara dikkat etmemiz gerekir.
Gül çeliğinin kökleri 10-12 saat suda bekletilmelidir. Dikileceği zaman kök uçlarından 1-2 cm kesilir, fidan dallarından sağlıksız olanlar alınır, ve dallar 10-15 cm kalacak şekilde budanır. Fidan, açılan çukura rahat bir şekilde yerleştirilmelidir.
Gülün aşı kısmı da yüzeyden 5 cm kadar altta olmalı ki dondan zarar görmesin. Çukur yüzey seviyesinde doldurulup, toprak yavaşça sıkılaştırılır ve can suyu verilir.

Sadece fotoğraf değil bol bol paylaştığın bilgiler bu sayfayı çok daha keyifli hale getiriyor, ellerine sağlık sevgili Güler.

Alıntıladığım bilgiyi resim ile birlikte kopyaladım, agaclar.net\facebook başlığında paylaşmak için.
Oradaki üyelerin çoğu foruma üye olmuyor nedense, bari forumu ayaklarına götüreyim dedim :)

Bahar geldi gelecek, bahçe telaşı başlıyor, yorgunluk diz boyu olacak ama, bu mevsimde insana ayrı bir can geliyor, işler bittikçe dinleniyor keyifleniyor.
Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Jezebel 23-02-2016 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1441790)
Sevgili jezebel, bu senin merak ettiğin güzel.....

Harika, demek şu an zamanı:)
Kokusunu çok merak ediyorum. Benimki bu sene pas geçecek sanırım.
Umarım geçmez. Clematislerden en çok sevdiğim Armandii:)
Sevgiyle kalın Güler hanım.

ıldır 24-02-2016 14:11

[QUOTE=Güler;1441785]Ya mor mor açan kır menekşeleri.... harika kokularına dayanmak mümkün mü?

Hemen iki mini buket yaptım, birini vazoya koydum, diğer buketi de geçmiş olsun ziyareti yaptığım arkadaşa götürdüm.

[Beni çocukluguma götürdünüz.. Baba evimin kibar ciceği..

Müjgan Yılmaz 25-02-2016 22:57

Lotus

1 Eklenti(ler)
Eklenti 597331

Sevgili Güler,
Fragrantissima ile boy ölçüsemese de,bu bahçeye bu resim bir renk getirsin ne dersin:)

Güler 26-02-2016 17:56

Sevgili Müjgan Yılmaz, bu ne güzellik, ne incelik çok teşekkür ederim.

spices girl 01-03-2016 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1441787)
Kamelya hala tomurcukta, yaptığım gül çelikleri tutmuş, hiç fire yok.

Sonbaharda budadığım güllerin durumları da iyi.

merhaba Güler hanım.2ci resimdeki gül çeliğinin ismini söyleye bilirmisiniz??bende o çeliklerden bu yıl köklendiriyorum.

u-m-u-t 01-03-2016 22:51

Bahçenizin fotolarını hep ilgi ile izliyorum.İzledikçe keyifleniyorum.Muhteşemsiniz

Güler 02-03-2016 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi spices girl (Mesaj 1443879)
merhaba Güler hanım.2ci resimdeki gül çeliğinin ismini söyleye bilirmisiniz??bende o çeliklerden bu yıl köklendiriyorum.

Oooo onu çeliğe bakıp da söyleyecek kadar uzman değilim sevgili spices girl, çiçek açtığında söyleyebilirim ancak.

Çelik yaparken karışmış gül dallarından ayırıyorum, budarken ayırabilsem belki kolay olurdu. ;)

Güler 12-03-2016 18:11

3 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz sene hem salkım söğüde hem de güllü kameriyeye iyice sarılmış olan clematis Armandii'ye keskin bir budama yapmıştım.
Her daim yeşil yaprakları ile erken çiçeğe dönen Armandii yine hızla güllü kameriyeyi sarmış. Güllere pek imkân tanımayacak gibi görünüyor.
Çiçeklenme süresi çok kısa olmamış olsa güzel kokusuna aldanıp, güllere saldırmasına izin verirdim ama sanırım çiçeklenmesi bittiğinde yine budama yapacağım.
Keşke kameriye yakınına dikmemiş olsaydım.
Ama o kadar güzel kokuyor ki

Güler 12-03-2016 18:16

5 Eklenti(ler)
Kamelya.... ne asil ne güzel bir çiçektir

Güler 12-03-2016 18:17

2 Eklenti(ler)
Erken çiçeklenen japon lalesi

Güler 12-03-2016 18:21

1 Eklenti(ler)
Üç gündür ot yoluyor, saksı içi otlarını temizliyorum..... daha o kadar çok iş var ki
Otlar yolununca liliumlar ortaya çıkmaya başladı

Güler 12-03-2016 18:23

2 Eklenti(ler)
Bir de buraları temizlense de kendilerini gösterebilseler

Güler 12-03-2016 18:28

2 Eklenti(ler)
Ot içinde kalan asterlerin otları temizlendi, çoğalan kökler şaşırtıldı.
(doğum günü partisi için de saksılar hazırlandı)

Güler 12-03-2016 18:45

1 Eklenti(ler)
Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği bütün yaz sarı sarı çiçekleri ile bahçemi renklendiren /(adını hatırlayamadım) çiçekler de çok yayılmışlardı onları da şaşırttım.

,

Güler 12-03-2016 18:47

1 Eklenti(ler)
Citronella da temizlenmeyi bekliyıor. Yarın vaktim olursa bütün saksıyı dağıtacağım, temiz toprak hazırlayıp yeniden ekim yapacağım.

Güler 12-03-2016 18:54

5 Eklenti(ler)
Sümbüller, nergisler zamanları gelince topraktan çıkıyorlar.
Bu sene soğan çukurlarını açıp iyi bir temizlik yapmam lâzım.

Güler 12-03-2016 18:54

1 Eklenti(ler)

Güler 12-03-2016 19:00

1 Eklenti(ler)
Kır papatyaları her yeri sarmış, otlar biçildiğinde hepsi gidecek

Güler 12-03-2016 19:02

1 Eklenti(ler)
Bahar dalları halâ çiçekte

Güler 12-03-2016 19:05

2 Eklenti(ler)
Clematislerin hepsi patlamış hatta pek çoğu tomurcuk bile vermiş

Güler 12-03-2016 19:07

1 Eklenti(ler)
Yapılan aşılar tutmuş

Güler 12-03-2016 19:09

1 Eklenti(ler)
Erik ve bademlerin çiçekleri geçmiş ama armut yeni yeni çiçekleniyor

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025