![]() |
14. perondan da geçtiniz sanki bir ara :)
|
Alıntı:
Domates aldım, tatlı biber aldım, kıvırcık salata aldım..... siz neredey diniz? ;) |
5 Eklenti(ler)
Bahçede artık son teftişler başladı, Oğuz da ıspanak tohumlarını ve sarımsakları ekti, naneleri iyice dipten budadı, yazlık sebzeleri söküp attı sadece çarliston biberleri var.
Torunların ağaç evleri üzerindeki sazlar iyiden iyiye uçtular, üzerine mebran koyup kışın korumak gerekiyor yaza kısmet yeniden saz demetleri koyarız. Yakın bir zamanda karogakilere başlayacağız gibi. Muşmulaların da olması yakın... bahçeden kareler |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Güler ablacım bahçen muhteşem nefes kesici ellerine sağlık :)) ileride senin gibi olurum inşallah tüyoları not alıyorum. Bütün çiçeklerin mükemmel ablacım ,dolaşılmaya doyulmaz bir bahçe yapmışsın ;)
|
Teşekkür ederim sevgili eneskrky, zamanla sizler çok daha güzellerini yapacaksınız inşallah.
|
sn güler, annemle oturduk nerdeyse 2 saattir sizin güzel bahçenizi geziyoruz :) annem her resimde " ay ne kadar güzel yapmışlar , beğen beğen" diyor :)) toprak bolca emek ve bolca da sabır istiyor gerçekten de.. Bahçemiz henüz bir yaşında ve annem her karış toprağı ellerimden geçti diyor, ama inşaallah sizinki gibi bir güzelliğe kavuşmak hayalimiz.. Bahçenizi gezerken aklımıza yeni yeni fikirler geldi, notlar aldık, ileride yapılacaklar listemize eklemeler yaptık; teşekkür ederiz bahçenizde dolaşmamıza müsade ettiğiniz için :)
|
söylemeyi unutmuşum, duvarlarınıza hayran kaldık annemle birlikte.. (Bu yıl biz de epey duvar ördük.. Ustaya emanet ettiğimiz güzelim taşlar maalesef bahçenin en güzel yerinde beton bir duvara dönüştürüldüler, taşlar görünmüyor bile.. Bu yüzden küçük duvarları annem kendisi yapıyor.) Duvarlarınız ne kadar doğal görünüyor..
|
3 Eklenti(ler)
Bu zamanda bahçede pek meyve-sebze kalmamış da olsa renk cümbüşlü çok güzel.
Yaz sebzeleri hep söküldü, toprak bellenip bol bol yanık hayvan gübresi serildi. Narlar çok güzel, hurmalar yavaş yavaş olma yolunda ama ben her gün için kendi damak tadıma uygun 3-5 tane koparıyorum. Muşmulalar nefis, kış eriğim de beni hiç eriksiz bırakmadı, her bahçeye çıktığımda elimde-cebimde bir yığın meyve ile dönüyorum eve. Gül çanaklarına, ağaç çanaklarına gübreli toprak atıldı, kışa hazırlık yapıldı. Güller havanın güneşli ve serin halini sevdiler ki bol bol çiçek açıyor, çiçek tomurcukları ve sürgünler veriyor. Eski yapraklarında kara lekeler oluşmuş ama nasılsa dökülecekler, tırmıklar atarım diye ilaç yapmıyorum, seneye kısmet artık. İstanbul'da çok yoğun geçti günlerim, bütün yaz kapalı kalan evi temizle-yerleştir, yıka ütüle.... bir haftadır durmadan çalıştım. Şimdi burada dinlenmeye geçtim. En büyük keyfim de sabah kahvaltı sonrası bahçeye çıkıp sepetime topladıklarımı balkona vuran güneş altında salıncağa oturup yemek oluyor. Hem yiyor hem de etrafın güzelliğini doya doya seyrediyorum. Güneş üzerime vurdukça kendimi iyice mayışmış gibi hissediyorum hatta kısa kısa şekerlemeye bile geçiyorum. Allahıma şükürler olsun..... sizlere daha güzellerini nasip etsin sevgili arkadaşlar. ;) Birkaç fotoğraf paylaşayım 15-20 gün önce bu köşe bayağı yeşildi, dün bu halde buldum. Oya ağacı kırmızıya dönüşmüşken ıhlamur ve nar ağaçları sapsarı. |
2 Eklenti(ler)
Amerikan sarmaşıkların önce kırmızıya sonra sarıya dönmüş halini seyretmeye doyum olmuyor.
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
İyiden iyiye yapraklarını dökmeye başlayan Trabzon hurmaları....
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Aloevera'nın anacı ile baş edebilmek gittikçe zorlaşıyor. Daha büyük bir saksıya aktarmak mümkün olmadığından saksıyı ikiye bölmüştüm ama yine de zor baş edebiliyorum.
O yüzden alt yaprakları bayağı traş ettim, elimde jeli alınacak ondan fazla yaprak var. İstanbul'a döndüğümde saksıları iyice boşaltarak dip kısımlardaki yeni sürgünleri alarak, dağıtım için söz verdiğim arkadaşlara göndermeye gayret edeceğim. |
Sayfanızı yeni farkettim kusura bakmayın sayın Güler hanım. ;) Muhteşem bir doğa ortamında harika bir bahçe tasarımı yapmışsınız hayranlıkla izledim. Belliki büyük bir sevgi ve emek ile her yeri dekora etmişsiniz tebrikler...
|
Teşekkür ederim sevgili umutdunyası, bahçe ile uğraşmak, çiçeklerle haşır-neşir olmak bana mutluluk veriyor.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçesi olan arkadaşlara tavsiyem mutlaka bahçelerinin bir köşelerine Kış Tatlısı ( Chimonanthus praecox ) ekmeleri yönünde.
Çalı türü veya istenirse minik bir ağaçcık görünümü verilen bitki bu mevsimde harika çiçekler açıyor. Çiçekleri minik minik ama saldıkları koku muhteşem, üzerine başka hiç bir koku tanımam. Bu gün İstanbul'dan Manyas'a geldik, niyetimiz yılbaşını burada geçirmek. Bahçe kapısından içeri adımı attığım anda o muhteşem kokuyu duydum ve hemen çalının yanına koştum. Yapraklarını iyice dökmüş olan çalının bütün dalları mis kokulu çiçeklerle dolmuş. Yoğun kokusu iyiden iyiye bahçeyi sarmış. Chimonanthus praecox' tan iki tane var bahçemde. Çalının biri tamamen çiçeğe geçtiği halde diğer çalı daha çiçek vermemiş ama üzeri çiçek tomurcukları ile dolu. Her sene ya çiçeklerinden bir avuç toplar bir çay bardağı tabağına koyduğum su içinde veya kestiğim bir kaç dalı bir vazoya koyarak salona alırım. Bütün salon mis gibi kokar. Çiçeklenmiş dallar, daha tomurcukta olanlar ve vazoya yerleştirdiklerim. |
3 Eklenti(ler)
Fotoğrafları geç saatte çektiğim için pek güzel çıkmadı ama yarın daha güzellerini çekmeye gayret edeceğim. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Yarın 26 tane gül çukuru kazacağım, ekilecek 52 adet gül var.
|
Sn Güler,
Gülleriniz gerçekten çok güzel, özellikte kavuniçi ve lila olanlara bayıldım :) Kolay gelsin size şimdiden :) |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güler hanım güllerinize kış budaması yapacaksanız gül çeliklerinize talibim efendim :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025