![]() |
2 Eklenti(ler)
Fırça çalısı neredeyse kocaman bir ağaç olmuştu ama bu kış ağaç tam ortadan ikiye yarıldı. Sanki birisi balta ile ortadan ikiye bölmüştü, aşırı lodos ağacı birdenbire küçülttü.
Çiçekleri hep hoşuma gitmiştir, kırmızı yuvarlaklar üzerindeki pırıl pırıl altın renkli toplar güneş vurdukça ışıltılar saçar. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Oğuz'un elmaları.... aklı fikri onlarda. Bu sene kayısı ağacında hiç meyve yok, kirazları kuşlar yedi, ayvada çiçek çok fazlaydı ama bir anda hepsini döktü. Kala kala elmalar ve narlar kaldı.
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
İki üç gündür Manyas dışındaydım, siteye de giremedim. Dün öğleden sonra döndüğümde sıklamen atlas açmış olarak beni karşıladı. Sarı atlas 4 tane çiçeğini açmış beşinci tomurcuğu da iyiden iyiye şişmiş açma için eli kulağında.
Beyaz atlasın da tomurcuğu bayağı şişmiş ama biraz böceklenme olmuş |
3 Eklenti(ler)
|
Beyaz da ayrı bir güzelmiş ablacığım atlasların hepsinin geniş bir fotoğrafını çeksen de hepsini bir arada görsek süper olur:)
|
Ablacığım kalbine ve ellerine sağlık, bahçeyede çiçeklerinede verdiğin değer ve sevgi tartışılmaz yine herbiri birinden şahane. Atlaslarınında ayrı bir güzelliği var ama onlara ilifat etmek için ise söylenecek sözler çok az kalır. Kocaman Maşallah. :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sarı atlasda 5 tane çiçek açıp geçti, iki tanesi açıyor bir tane daha açmaya hazırlanıyor
|
1 Eklenti(ler)
Ihlamur mis gibi kokuyor, allerjik bünyem sayesinde yanına pek yaklaşamasam da toplanan kurutulmak üzere seriliyor
|
Merhaba Güler Abla,
Siz beni tanımasanız da, ben 1 haftadır her gece sizin bahçenizde dolaşıyorum ilk sayfadan başladım şu an 73. sayfadayım. Artık o kadar tanıdık oldunuz ki benim için size abla diyebilme cesaretini buldum kendimde... Ağaçlar.net benim için hep kaynak site gibi olmuştu ama sizin bahçenizi gezmeye başladıktan sonra fark ettim ki burası kocaman sımsıcak bir aileymiş biraz çekingen bir yapım olsa da bu ailenin bir ferdi olabilmeye çok özendim... Özellikle siz kocaman sevgi dolu kalbinizle herkesi bağrınıza basmışsınız hayran olmamak elde değil, iyi ki keşfettim muhteşem bahçenizi iyi ki tanıdım sizi, siz beni tanımasanız da ben sizi çok seviyorum.... |
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir sitemiz var. Bizler, önceki arkadaşlarımızdan emanet aldığımız bu güzel siteyi korumaya özen gösterdik inşallah siz yeni üyeler de sitemize sahiplenir, daha güzel etkinliklerle adını daha fazla duyurur, çok daha ileri gitmesine, bu güzel bilgi kaynağı değerinin daha da arttırılmasına katkılarda bulunursunuz.
Ben de hepinizi çok seviyorum. |
Ablacığım ikimizin aklı birmiş demek gerçekten de atlaslar harika görünüyor:)
|
Sevgili Güler Hanım, maşallah atlaslarınız gerçekten çok güzel açmışlar... Darısı benim atlasıma olsun inşallah...
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sıklamen atlasın bir tomurcuğu iyice şişti, sanırım açması çok yakın. Bir tane daha çiçek tomurcuğu var.
|
2 Eklenti(ler)
|
Güler ablacığım Rahmetli Jineop'un hatırası olan kadeh çalısı hakkında biraz bilgi verebilirmisin, sen nasıl bakıyorsun?
|
Sevgili lusoari, çalıyı diktiğim yer yarı gölge ve nısbeten kuytu bir yer. Özellikle yaptığım bir şey de yok, bahçede sulama yaparken diğer bitkilerle beraber o da sulanıyor.
Dip kısmından yeni yeni sürgünler veriyor, zaman zaman aralarından bir kaç tanesini çıkartıyorum ki bitki hava alsın. Özel bir gübreleme de yapmıyorum. |
Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Bu güzel ve hatırası büyük olan bitkiyi çok beğendim ama buraların soğuklarına dayanacağını zannetmiyorum, yoksa hemen edinmeye çalışırdım. Umarım çiçekleri üzerinden hiç eksik olmaz ablam, mis kokulu çiçekli günler. :)
|
Teyzeciğim özlemişim bahçende dolaşmayı, sanal bir tur yaptım bahçende her bir kareye ayrı ayrı beğeni bırakayım dedim ama ne yalan söyleyeyim gözüm atlaslara takılı kaldı. Atlaslar rengarenk açmışlar. Açmak mı denir yoksa coşmak mı uygun olur karar veremedim:) Ama sıklamene bayıldım. Ellerine, emeğine sağlık muhteşemler.
|
Sevgili selenn hoşgelmişsin, seni burada görmek çok mutlu etti beni.
|
Hoşbuldum özledim sizleri :)
|
Alıntı:
Sweet Shrub, Carolina Allspice, Strawberry Shrub, Bubby Bush, Sweet Betsy, Florida Spice Bush, Flori Calycanthus floridus |
selenn'im onlar senin bana getirdiklerin. Hatırlıyor musun bana geldiklerinde minnacıktılar ama hızlı büyüdüler ve üç senedir de dağıtımdalar..... sayende tabii, teşekkür ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025