![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dün havanın güneşli olması hepimizin hoşuna gitti. Kahvaltıdan sonra selenn ile çimdeki yabancı otları yolmaya karar verdik.
Biz yerde iki büklüm ot yolarken selenn'in oğlu Deniz bunu oyun yapmaya başladı, biz eğildikçe o deh deh diye sırtımıza tırmanıyordu. Bütün gün ot yolup durduk, daha sonra selenn bahçeden topladığı kıvırcık, tere, taze soğanlardan güzel bir salata yaptı. Izgaranın yanında da çok iyi gitti. Hele taze sarımsaklar süt gibi, kıtır kıtır yedik durduk. Köyde olmanın da avantajı bu, buram buram sarımsak koksak da rahatsızlık vermiyor. |
1 Eklenti(ler)
|
Deniz'e maşallah.
Güler Hanım siz misafirlerinizi böyle mi ağırlıyorsunuz? Ot yoldurarak? :)))) |
Çok yaşa sen e mi? Aynı şeyi Oğuz söylüyordu " Selen bir daha adımını atmaz buraya, ne çok yordun kızı" dedi durdu.
Öğrenmek istiyorsan gelsene sevgili zenfree. :D |
Bu teklifi iyice düşünmek lazım.:) Şimdi iş çok. Ben meyve sebzelerin hasat zamanı geleyim.
Eyvah o zaman da salça, korogaki vs. işi var. :)))) |
Bahcede iş bitmiyor gercekten.
Güler hanım, çimlerden ot yolamadım gecen sene şimdi heryer yabani ot oldu. Baktım başedemiyeceğim, saldım bende. Doğal cim olacak bu gidişle, yoncalar yayılmaya başladı cimde iyice. Başedilecek gibi değil. Çilekleri kazmaya başladım ki hava bozdu:( Size kolaylıklar dilerim, bahce cok büyük, allah kolaylık versin. |
Her zaman bekleriz canım, çok da mutlu oluruz.
|
Geniş yapraklı ot ilacı yoncalara çare oluyor da su otlarına olmuyor. Ama sende Paşa da var.
Neyse, yeşil olsun yeter. |
Çok enteresan ama ben ot yolmayı seviyorum. Hani maymunların yavrularından keyifle bit ayıklamaları gibi. :)
Sevgili Selenn, memleketinin toprağını özlemiştir, eminim hoşuna gidiyordur. Deniz'in keyfiyse yüzünden okunuyor. Aman bellerinize dikkat edin, çocukların bu yaşlarında annelerde genelde bel problemi yaşanır. :) Kaktüs köşesinin hazırlıklarına başladınız mı? ;) |
Sevgili limon, haklısın selenn çok keyifliydi. Ben yeter artık içeri girelim dedikçe " bak teyze şurasını da yapalım, istersen sen gir çayı koy" deyip durdu.
|
Alıntı:
Destursuzca yine çaktırmadan dolaştım bağınızda bahçenizde. Tanrım bu ne güzellik demeden kendimi alamadım yine. Emeğinize yüreğinize sağlık. Maşallah kırk bin kere maşallah. Çalışkan kayınvalidenin çalışkan gelini helal olsun sizlere. DENİZ maşallah kocaman olmuş yahu zaman nasıl akıp gidiyor. Güler hanım siz şimdi elinizde bir bardak ilaç güneşli bir günde su otlarının canına okursunuz. Şaka bir yana boş verin biraz olduğu kadar. Sümbüllerde süper görünüyorlar. Ah Cemal ah artık bu yıl MANYASA uğramanın zamanıdır. Hem bu güzellikleri yerinde görür hemde yarım kalan bir hesabı (tavla) tamamlarsın. Ailece hepinize başta OĞUZ bey saygılar. |
Güler abla sizin içinde sevgili selen içinde çok güzel geçmiş elinize saglık özelinize msj atamıyorum sayın ablacım
|
Sevgili cemal.S., her zaman bekleriz bahçeye. Siz hele bir gelin, anında lilium ve Kasap94'e de haber uçururuz gelirler.
Selenn benim yeğenim; ablamın kızı. Gelinim değil, zaten gelinim de yok, oğlumun eşi tatlı bir kızım daha var. |
Güler abla bahcene hosgeldin. Biz sen yokken de arada bir ugrayip geziyoruz. Hazir oradayken bol bol resim paylas bizlerle. Sevgiler.
|
Alıntı:
Ne kadar güzel yakalamışsın Gülercim :)Maşallah Deniz de çok tatlı Allah bağışlasın |
Maşalah afacan Deniz kendine iyi eğlence bulmuş. Güler hanım sümbüllerin kokusunu burnumun dibinde hissettim. yeni kokulu resimlerini bekliyoruz. Selamlar.
|
Selen ve ben birer Deniz anasıyız ...:D:D
Bir gün gibi geçecek Selen, bu günlerin tadını çıkar. |
Alıntı:
Ah Cemal ahhhhh. |
Güler ablacım sana ne kadar teşekkür etsem azdır.Umarım yakında atlastan güzel haberler gelecek.
Neşen,yüzünden gülücüğün hiç eksik olmasın!!! |
Sayın Güler arkadaş,bahçenizi gezmeye geç kalmışım, acemilğimden sahifeleri yeni öğreniyorum. Harikasınız, bahçenizde çok güzel,sümbüller,ve diğerleri çok sıhhatli açmışlar.Ot yolmak benim de en büyük zevkimdir.Çok tatlı bir fotoğraftı, her şey mükemmeldi. Tam doğayla başbaşa kalarak gezmekten zevk aldım,Ellerinize sağlık efendim,Görüşmek üzere,bol çiçekli mevsimler..
|
Güler Hanım, benim atlas çelikleri de aynı Fatih Bey'inkiler gibi çiçek tomurcuğu vermeye başladılar. Tekrar çok teşekkür ederim.
|
4 Eklenti(ler)
Belki inanmayacaksınız ama benimki de valla coştukça coştu. Çiçeklenme tam bitti derken yeniden başladı.
Kaktüsçüler, sukulentçi dostlar, normal midir bu?. Bu bitki senenin en az on ayı çiçek verir mi? Bir taraftan çiçekler soluyor, diğer taraftan yenileri açıyor. |
Nasıl güzel bir renk, nasıl bir güzellik:) Güler hanımcığım sahibini çok sevmiş de ondan:)
|
Sn. Güler hanım,
Maşallah deyin, nazarınız deyecek. Çiçekler sizi sevmiş, yerini sevmiş, daha ne olsun |
Güler Hanım, benim atlasta da tomurcuklar oluşmaya başladı ama siz bir fotoğrafta tomurcuk olduğunu açıklamasaydınız anlamayacaktım. Sabırsızlıkla bekliyorum açmasını.
Deniz'le Selenn'in fotoğrafı çok güzel. Limon'nun dediği gibi ot yolmak sevilebiliyor. Dizlerimde problem olduğu için çömelemiyorum, benim için çok zor oluyor ama bazen gözüme takılan bir otu alayım derken, kendimi bir kaç saat sonra yan setleri tamamlamış, arka bahçeye başlamış bulabiliyorum. Şunu da alayım, burada da varmış,.. derken, çekirdek çıtlatmak gibi devam ediyor işte. Sonrası malum, bütün yükü bel çekince, iki gün belimi doğrultamıyorum :) |
Güler Hanım kocaman bir maşallah. Demek ki kaktüs yetiştirseniz 11 ay açacaklar.:))
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili zenfree, ben kaktüslere yabancı değilim karşı ise hiç değilim. Uğraşan arkadaşlarımı da kutluyorum. Benim de isimlerini çok az bilmeme rağmen bir kaç kaktüsüm var. İstersen bak..... (bu konuya yoğunlaşmak istemiyorum, yoksa hiç birisinin altından kalkamam) |
Güler Hanım, bence bulaştınız bile.
|
3 Eklenti(ler)
İki adet yılbaşı çiçeğim; biri beyaz biri pembe açan, Manyas'da. Kırmızı açandan da çelikler yaptım.
Bir ekeveryam var, o da Manyas'da. Bir de yine güzel bir kaktüsüm var ama adını bilmiyorum. Selen bana geldiğinde " teyzem bu ...... çok güzel gelişmiş, güzel bir tür de" demişti. Selennnnn o balkon kapısının yanında duran kaktüsün adı neydi? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025