![]() |
Geçmiş olsun Güler Hanım, bahçeniz coşmaya başlamış :)
|
Çilekmi dediniz valla kokusu burnuma geldi:D
|
Alıntı:
|
bahçeniz tam anlamıyla mükemmel elinize kolunuza saglık
|
Yok yok, çiçeğinin büyüklüğüne aldanma, kendisi minnacık.
|
Güler ablacığım koşturmaya başlamışsın yine maşallah diyelimde nazar değmesin:) Keşke ben bu siteyi geçen sene keşfetmiş olsaydım 2 kere geldim gönene ama bu sen kızımın son senesi gelemiyeceğim sanırım bir daha gerçi ben kafama birşeyi takıttımı kesin yaparım manyasta aklımda ne eder eder bir ara uğrarım.
Ben böyle takıntılı değildim yaşarken oldum:p:D |
1 Eklenti(ler)
Yağmurun yağması durduğu zaman, veya güneşi görünce motor takmışcasına çalışmaya başlıyorum.
Bahçe yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Arka bahçe yavaş yavaş düzene giriyor. Burası çim değil, ot. Eklenti 75488 |
1 Eklenti(ler)
|
Güler abla o bahçede bana bir iş verirmisin. Önce çalışayım edeyim sonra çimlerde oturup ders çalışmaya hak kazanmış olurum :)
|
1 Eklenti(ler)
İki iğde ağacını sarmalayan sarı gülü mutlaka görmelisiniz. Kollarını iki yana açmış kocaman bir insan gibi. Boyu da 4m yi geçiyor.
Eklenti 75490 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yirmibir adet sardunya saksısının topraklarını değiştirdim. Her saksıyı devirdiğimde içinden çıkan kadılokması larvaları inanılacak gibi değildi.
İşte çiçeklerimizi mahveden yaratıklar.... Eklenti 75492 |
1 Eklenti(ler)
Sardunyalarımı, yeni toprağa ektim. Vitaminli sularını verdim. Bir de güneş görürlerse iyice kendilerine gelir, bol bol çiçek açarlar.
Eklenti 75493 |
Güler Ablam
Bayıldım sarı gülüne... Senin o canavarlardan benim bahçemde de tek tük var. Umarım tüm sorunlar acilen çözülür.Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Ooooh mis gibi ablacım kokusu taaa buralara kadar geldi valla. Emeklerinize sağlık...
|
1 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri de coştu.
Katmerli mor beyaz haseki (çok katlı olduğundan, köylüler buna dokuz donlu diyorlar) Eklenti 75496 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün misafirim vardı.
Sevgili Lilium, bizi ziyarete geldi. Lâf aramızda çim alanını görünce, ettiği bedua için kendisi de üzüldü. İşimin ne kadar zor ve çok olduğunu anladı. Lilium ve Oğuz çay içiyorlar, bense saksı toprakları ile boğuşuyorum. (Haaa, haaa) Eklenti 75500 |
Kadılokması hariç hepsini çok beğendim.:)
|
Bahçe çok güzel görünüyor Güler ablacığım insanın otların üzerinde çıplak ayakla gezesi geliyor. Hasekilere bayıldım yeni keşfettim onları çok güzel gözüküyorlar:)
|
Sevgili Güler, bahçen bu hali ile de çok güzel inan bana.
Haseki küpelerin süper görünüyor, ben ekmek için geç mi kaldım acaba, zaten ikinci yıl çiçekleniyormuş diye duymuştum. Sardunyalar için besin verdiğini söylüyorsun, biliyorsun bu sene benim de sardunyalarım var, özellikle tercih ettiğin bir besin varmı? |
Sevgili adalet,
Ben her sene saksı topraklarını yenilerim. Saksı içindeki sardunyaları yavaşça çıkartır. Saksıyı güzelçe fırçalayarak yıkarım. Daha sonra dibine iki avuç dolusu çakıl döşerim. Çakıl üzerine biraz da dere kumu koyduktan sonra, sonbaharda bahçeye getirttiğim, yanık gübre+mil+kum+3x15 gübre ve toz kireç den hazırlanan karışımı eleterek elde ettiğim harcı saksılara koyarım. Çıkartılan sardunyalar temizlenir, cılızları atılır ve yeniden ekilir. Ekim işi bitince, biraz su veririm. Daha sonra hümik asitli su ile sular, tekrar normal su ile bu hümik asidin köke inmesini sağlarım. Bu ilk yaptığım şeydir. Şimdi bunlar bitti. Daha sonra çiçeklenmelerin iyice arttığı dönemde, normal dengeli bir gübre ile devam ederim. Bu arada sezon boyunca bir defa topraktaki larvalar için ilaç yapıyordum ama gördüm ki yetmiyormuş bunu daha da sıklaştırmam gerekiyor diye düşündüm. |
Güler Ablacım, hasekiler maşallah çoşmuşlar çok güzeller. Kadı lokması bizde de var ama saksılarda değil toprağın içndeler. Çiçek dikmek için yeri biraz eşelesem mutlaka bir tane elime geliyor. Tavuklar bayram ediyor.
|
Hepsi çok güzel de, şu hasekilere hayranım ben en çok. Hele şu bordo beyaz katmerlisi, can yakıyor güzelliğiyle :)
|
Güler Hanım, bu kadı lokması denen illet Datça'da başımızın derdi. Çiçeklerin saplarını bıçak gibi kesiyor.
Ama saksıda hiç rastlamadım. Toprakla beraber gelmiş olmalı. Bu arada bahçeniz yine form tutmuş.Elinize sağlık... Ben de yarın Enez'e gidecektim. Geçen yıl havalar çok iyiydi,şimdiye dek Mart ve Nisanda kaç kez gitmiştik. Meteoroloji 3 güne de gökgürültülü sağnak yağış veriyor.Bahçeye inemedikten sonra dedik ve vazgeçtik. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025