agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Adalet Yağcı 20-11-2009 15:58

Alıntı:

ah bu kafam, neler unuttum bir bilseniz. Size Haseki ve ipomea, Adalet Yağcı'nın fasulye tohumları hep kaldı.
Hiç üzülme sevgili Güler, bunca uğraşın arasında bir de bizlerle uğraşıyorsun, hem de hiç şikayet etmeden, nazikçe...

uzman16 20-11-2009 16:08

Sevgili Güler Hanım,
Artık sizin bahçe (Bahçe kelimesi zayıf kalıyor yerine ne kullanacağımı bilemedim.) kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir güzellikte. Binlerce maşallah...

ahmetshur 21-11-2009 12:57

güler hanım meraba
bir önceki mesajımda da (3290) belirttiğim gibi eğer mümkünse güllerinizden çelik istemiştim. değilse de canınız sağolsun. belki yoğunsunuz, belki uygun bir zaman değil ama o güllerin güzelliğine dayanmak mümkün değil.
birde şunu da belirtmek isterim gülleriniz ta mardin ovasında, kısmetse açılmış olacak.
şimdiden teşekkürler...

Güler 22-11-2009 12:06

Sevgili ahmetshur, gül çeliklerini Şubat ayında güllerimi budayınca yapıyorum ve her sene üçyüze yakın çelik hazırlıyordum. Ama bu sene bu kadar yapabilir miyim bilemiyorum. Hem çok yorucu oluyor hem de koli derdim çok fazla.

Bazı güllerden bir miktar yapabilirim, o zaman (Şubat ayında) bana yine bir hatırlatın lütfen.

Güler 22-11-2009 12:09

Sevgili uzman16, yolun düşerse yine buyur gel, beraberce çay içer sohbet ederiz. Yol uzun değil 1.5 saatte bizim bahçedesiniz.

Ayhan Yüksel 22-11-2009 15:18

Merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güler (Mesaj 107170)
bu da benim bahçemden bir görüntü.

Eklenti 11249

kücüklükten beri bir doga hastası olarak yetiştim babam ormancıydı bende ormancı olabildim dogayı ve dogada ne varsa hepsini seviyorum bir resmi kuruluştada calışıyorum hizmet binamızın önünde cok ceşit cicek yetiştirdim buldugum her cicegide celikle olsun tohumla olsun yetiştirmeye calışıyorum internete girip bilgi alarak sizinde güzel bir bahcenız var acaba sizden rica etsem bu güzel ciceklerinizde tohum veya celik temin etme imkanına sahipmiyim eger bana yardımcı olursanız size minnattar kalırım şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım
burayı yeni farkettim azbuzda ormancı ayhan diye sitem vardı coktandır bu konularla orda birşeyler yapmaya calışıyordum yardımcı olursanız sevinirim

Bahar Erdem 23-11-2009 11:39

Ablacım senin muşmulaları görünce hamilelik dönemim geldi aklıma. Canım 9 ay boyunca tek bişey istemişti oda muşmula ama mevsimi olmadığı için kimse bulamadı. Herkez seferber olmuştu bulabilmek için. Arada şakasına takılırım eşime bi muşmula istedim onu bile bulamadın diye...

Bahçedeki herşey herzamanki gibi çok güzel. Küçük bi bilgi vereyim bizim buralarda muşmulaya '' Döngel'' derler.

Güler 23-11-2009 11:47

Döngel, Töngel, Beşbıyık hep duyduğum isimler.

Belli olmaz, yine de ihtiyaç hissediyorsan haber ver.;)

Bahar Erdem 24-11-2009 08:33

;) Çok teşekkür ederim ablacığım yemiş kadar oldum ellerine sağlık.

ahmetshur 24-11-2009 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 536141)
Sevgili ahmetshur, gül çeliklerini Şubat ayında güllerimi budayınca yapıyorum ve her sene üçyüze yakın çelik hazırlıyordum. Ama bu sene bu kadar yapabilir miyim bilemiyorum. Hem çok yorucu oluyor hem de koli derdim çok fazla.

Bazı güllerden bir miktar yapabilirim, o zaman (Şubat ayında) bana yine bir hatırlatın lütfen.

şimdiden teşekkürler güler hanım. şubatta hatırlatırım. sağolun...

celalsungur 26-11-2009 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 534780)

Sardunya Adam, Güler Hanım, ne kadar güzel düşünmüşsünüz;)

epsody 26-11-2009 23:45

Güler Hanımın bahçesine bayram ziyaretim.

Sayın Güler hanım dini bayramların geleneklerimizde, bir anlamıda toplum içinde
birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla huzur ve mutlulukların paylaşılmasına imkan sağlamasıdır.

Mademki bizlerde ağaçlar net çatısı altında bulunarak paylaşımlarla bilgi sürecine katılıyorsak kesıntiler yaşamadan bu sürecin işlemesiyle dini bayramınızı kutlar sevdiklerinizle beraber sağlık ve esenlikler bahçenizden eksilmesin sevgiyle kalın saygılar sunarım.

idris şenol 28-11-2009 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 533006)
Muşmula başlığı için birkaç fotoğraf çektim bu sabah.
Ama meyveler sanki bana "gel de beni ye" diyorlardı. Ben de dayanamadım biraz topladım.

Buyrun beraber yiyelim, bunları hamken bile çok rahat yiyebilirsiniz, hiç ağzınızı burmuyor cinsleri biraz daha değişik. Aşağı bahçedeki küçük ağaçın meyveleri böyle değil, mutlaka meyvelerinin olmasını beklersiniz.

Eklenti 114187

Eklenti 114188

güler hanım bahçeniz çok güzel ALLAH kolaylık versin mücadeleniz meyvesini vermiş çok güzel
af buyurun size sorum olacak:)
muşmula fidanın cinse ne veya nerden temin ettiniz
bende muşmulayı çok severim ama sizin bahsettiğiniz gibi ağızı burmayan cinsini bulamdım!!! İYİ BAYRAMLAR

Güler 28-11-2009 18:51

İdris bey,ağzı burmayan muşmulayı köydeki bir komşunun bahçesinden aşı yaptık, eğer siz de isterseniz size birkaç çelik gönderebilirim Şubat ayında.

uzman16 01-12-2009 10:48

Güler Hanım merhaba,

Bahçenizdeki kiraz ağacından bizlere ikram ettiğiniz kirazlar hem lezzet hem de boyut olarak harikaydı. O zaman söylemiştiniz ama ben unuttum. Adı neydi ? Ben de temin etmek istiyorum aldığınız yer neresi? Kaç yaşında fidan almalı hemen yazın meyve yemek için?Teşekkürler.

Güler 01-12-2009 11:25

Sevgili uzman16,
Alara çiftliğinden almıştık Ziraat0-900 Napolyon kiraz. Bizim aldığımız iki yaşındaydı, ilk sene az kiraz verdi ama sonraki senelerde dalları taşıyamayacak kadar boldu meyveleri.

günebakan 01-12-2009 12:12

Ablacığım ahududular ve böğürtlenler ne durum da acaba:)

uzman16 01-12-2009 12:54

Sanırım yarı bodurdu değil mi?

Güler 01-12-2009 12:57

Evet bodur ağaç.

Güler 02-12-2009 18:30

1 Eklenti(ler)
Sonbaharın güzel güneşli günlerini kaçırmamak gerekiyor, bu yüzden sabahları saat on civarında bahçeye çıkıyorum. Yapılacak çok iş var, yavaş yavaş sıraya koydum.

Bu sabah Clematislerin yerlerini değiştirdim, kuruyan yapraklarını temizledim.
Daha sonra yavaş yavaş topraktan başlarını çıkartmaya başlayan soğanlı bitkilerin çanaklarını açtım.

Nergislerimden bazıları ilk çiçeklerini açmış, çok hoşuma gitti. Derin derin kokladım.

Güller halâ açıyor.

Cliva da çiçeğini uzun zamandan beri muhafaza ediyor.

Sundavilla'yı sarmam gerekiyor ama o da halâ çiçek vermekle meşgul.

Eklenti 116000

Güler 02-12-2009 18:31

1 Eklenti(ler)
Eklenti 116001

Güler 02-12-2009 18:32

2 Eklenti(ler)
Eklenti 116002

Eklenti 116003

Güler 02-12-2009 18:33

1 Eklenti(ler)
Eklenti 116004

Güler 02-12-2009 18:36

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanımın yolladığı hazeran tohumları.

Eklenti 116005

Adalet Yağcı 02-12-2009 18:52

Maşallah, bu hallerini çok seviyorum, yeni yetişirken.
Nergisleri nasıl açtırdın Güler'ciğim, benimkiler Nisandan önce öldürsen açmaz.
Ayrılık vakti yaklaştıkça hüzün çöküyor değil mi, "şu köşeye bir kez daha bakayım, uzun zaman göremeyeceğim" dediğini duyar gibiyim.

Birol 02-12-2009 19:25

Maaşallah hepsi birbirinden güzel allah nazardan saklasın. Güler hanım nergiz soğanlarını her sene ayırıyormusunuz yoksa kendi kendine olduğu yerde çoğalıyorlarmı, bir arkadaşım hersene ayırman gerekir dedi, ama eskiden evlerimizde vardı hiçde ayırmazdık, olduğu yerde her sene çoğalırlardı, siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim. Hoşçakalın.

Güler 03-12-2009 03:08

Sevgili Adalet, sana ufak bir sır vereyim. Daha evvel o bölümde yanmış hayvan gübresi yığılıydı. Sonra bahçe yavaş yavaş yerine oturmaya başladığında gelen gübreyi aşağı kapıdan içeri alıp o taraflarda depolamaya başladık.
Buradaki gübrede kendi kendine eriyerek toprağa karıştı. Şimdi oradaki nergisler hem daha boylu oluyor hem de erken çiçekleniyor.
Ön kapı girişinin hemen sağında olan sümbüller, nergisler daha yeni yeni topraktan başlarını çıkartmaya başladılar.

Sevgili Birol, ben her sene topraktan sökmüyorum. İki üç senede bir söküyorum, çanakları temizleyip otlarını yoluyor, gübre atıp soğanlarının yavrularını ayırıp hemen yeniden yeni çukurlara ekiyorum. Hiç soğanları çıkartıp da depoda muhafaza etmedim, daha doğrusu ilk sene denemek istedim hepsini çürüttüm, bir daha yapmadım.
Ama demin resmini bastığım nergisler, dediğim gibi bol gübre ile kaynaştığından olacak ekildiğinden beri hiç sökülmediler, hersene çoğalıyorlar ve boyları da diğerlerine göre daha uzun. Ekileli de sanırım sekiz, on sene olmuştur. Bir veya iki soğandır.
İşin doğrusu da oraya ektim mi yoksa düşen soğanlar mı oldu bilemiyorum, zira oraya sadece İrisleri ektiğimi hatırlıyorum.

epsody 03-12-2009 07:30

Güler hanıma teşekkürlerimi sunarım.

Güler hanım önce selamlarımı sunarım, sizin adalet hanıma size sır vereyim diyerek bir açıklama getirmişsiniz, fakat ben hiç zannetmiyorumki bu sırrın bütün gizemini bu site içinde benim kadar vakıf bir kimsenin olduğuna inanmıyorum.

Sevgili Güler sayenizde bu satırlardan bu sırrın gizemini açıklama fırsatı yakalamış oluyorum, umarımki sizden başkasıda sizin bahçenize gelerek bu benim mesajımdaki gizemin yorumuna girerlerde benden ayrıntılar için paylaşım açarlar.

Güler hanım sizede ayrıca bu sır açıklama içinden kendimi ifade edebilecek bir sorunun çıkmasından dolayı teşekkür ederim, daha önceleri ahır gübrenizin dükülen bölgedeki bitkilerinizin gelişiminin sizi hayrete düşüren sebebini açıklıyorum, o gübreler yani organik mataryel önce sizin toprağınızdaki faunanınıza sunulmuş besin maddeleri olarak bu fauna tarafından tüketildiler tükketilen bu organik atıklar toprağınızdaki faunanın zenginliğine bağlı olarak işleme tabii olarak bitkileriniz için daha yarayışlı bir forma dönüşmenin yanında bitkilerinizin beslenmelerinden başka üstün değerlikli enzimlerlede donatılmış oldulular. Sizi hayrete düşürerek sır gelen bu olay esasında, siz bitkilerinizden önce toprağınızdaki faunanın beslenmesini sağlamanın ötesinde başk bir şey değil.

Ama ben sizi hayrete düşüren olaydan kendi payıma bir sırrı da aralamış oldum, sizde dahil bütünüye arkadaşlar benim solucanlarla kompost, toprakların organik yapısını zenginleştirmek, mutfak atıklarını değerlendirme konularındaki fermantasyon başlıklarımın gereği gibi takip edilmediğini anlamış oldum.

Sakın yanlış anlamayın bu ayrıntılarla sizin bahçe konusuna ters bir yorum düşünmedim aksine üye arkadaşlarımın üye bahçelerini dolaşırken, sizin gözlemlerinizdeki olayları aynen naklederek, bahçelerdeki yaratılan güzelikleri övmenin, takdir etmenin yanında gerçek paylaşımları da sunmaları gerektiğine inancımdan bu yorumlarla katkı sağlamanın ötesinde bir niyet taşımadığımı belirterek, güzellikler sunanan bahçenize övgümün bir ifadesidir sevgiyle kalın.

turko-g 03-12-2009 13:41

Güler Hn
Clivia'nızın gerek yaprakları gerekse çiçekleri sık olarak saksıyı doldurmuş. Daha önceki sayfaların birinde de clivianızın yapraklarının çok uzun olmadığını görmüştüm, çok hoşuma gitmişti.
Benim cliviam ise hem kılıç çiçeği gibi uzun, az yapraklı, hemde ancak ilkbahar başında çiçekleniyor.
Çiçeğinize uyguladığınız bakım konusunda bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.

Güler 03-12-2009 18:06

Sevgili epsody, bu güzel açıklaman inan benim için de çok değerli. Buradan arkadaşlar da fikir edinmiş oluyorlar, teşekkür ederim.

sevgili turko-g, cliva için yaptığım hiç bir özellik yok. Vitamin bile vermiyorum, sadece Allah suyu.
Yapraklarının sık görünümü, dibinden patlayan üç ayrı kök olmasından. Tembellik edip durdum, ayırmam gerekiyor ama geç kaldım. Şu an da çiçekte, çiçekleri bitsin ilk iş olarak dört saksıya böleceğim.
İsterseniz birini size verebilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025