![]() |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Yine herşey çok güzel.:)
Fasülyeleri biberleri yedik. Yakında ayvayı da yeriz herhale.:)) |
1 Eklenti(ler)
|
Eğer toplantıya geleceksen badalan fasulyeni getireyim. Elma da getireceğim. Ihımmm ıhımm.
Sahi salçan da var. |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Güler Hanım hepsi ayrı ayrı çok güzeller, elleriniz dert görmesin:)
|
Alıntı:
|
;)Herşey çok güzel Güler Hanım ellerinize sağlık. Güllerinizin renklerine bayılıyorum. Ne çok çeşit var. Bu arada yüzüncü sayfaya gelmişiz. Bahçeyi baştan gezmek hayli zaman alacak.:D
|
güler hanım o beyaz gülü çok beğendim yalnız beyaz gül deyince başka verebilirler ben onun gibi çalı formunda istiyorum tam bi adı varmı?
|
Sevgili Güler hanım bana burada huzuru yaşattığınız için çok teşekkür ederim.
Yorgunluğumu aldınız ve kırmızı güle bayıldım. Emeğinize sağlık. |
Sevgili sevim4, teşekkür ederim.
İçten yazılarınız bana samimiyetinizi hissettirdi hep. Gönül ister ki burada olun da güllerin sardığı güllü kameriyemde size bir çay ikram edeyim, sizi daha yakından tanıyayım. Sevgili ankara, o gülün formunu ben o şekilde verdim, daha doğrusu baktım ki gül dalları her yana açılmak istiyor, bıraktım ve yuvarlak form almasına dikkat ettim. Onun bir yavrusu daha var. Yavrusu dediğime bakmayın onu serbest bıraktığım için bu gülün neredeyse iki katı kadar oldu. Yaptığım çeliklerden hem arkadaşımız Ferda'ya hem de köydeki bir-iki komşuma verdim. Bu sene bir tane de sizin için daldırayım. Ama şimdi hemen, ne zaman ekerim demeyin, çünkü en az bir-iki sene mutlaka kök tutana kadar saksıda beklemesi gerekiyor. Eğer daldırdığım çelikler arasında varsa o zaman onu yollayabilirim. Yoksa biraz bekleyeceksiniz. Adı da eğer yanılmıyorsam Queen Elizabeth, çalı formu. Hafif kokusu insanda temizlik kokukusu hissini veriyor. |
Bahçenizde çiçeklerinizin rengi,
yüzünüzde gülümsemeniz hiç solmasın. |
Ah Güler abla ah! Simdi aklima bir de Queen Elizabeth`i soktun... Bahcede artik yer kalmamak üzere kredi alip komsunun bahcesini de mi satin alsak ne? Sevgiyle kal...
|
Alıntı:
|
İşte böyle sevgili ankara, bizler insanın kanına böyle ufak ufak girerek agaclar.net tutkunu, bağımlılığı kazandırırız. ;)
Sevgili ankara işin şakasını bir yana bırakırsak, böyle ufak paylaşımlar biz agaclar.net üyelerini hep mutlu etmiştir. Siz de alışacaksınız. |
Alıntı:
|
Sevgili Güler hanım haklı olarak bahçeden mutfağa pek uğramaz oldunuz .
Affınıza sığınarak , havalar soğudu ama , parfe tariflerinin devamının sözünü almıştım . 2-3 ay oluyor , Vişneli parfe tarifini almıştık , çok da güzel tat almıştık ... Bunca güzellik ve iş arasında , tabi ki , vakit olmuyordur . Saygılar . |
Sevgili Volare, söz ettiğiniz parfenin de tarifini (meyve şekerlemeli parfe) vermiştim.
Şimdi artık kışlık tariflere başlayalım mı ne dersiniz? |
Olur tabi ,
ben defterlerde kıyıda köşede kalan bir- iki parfe tarifi vardır diye sormuştum . Şubatta da dondurma tüketenlerden olduğum için . Saygılar . |
Sevgili Volare, ben de dondurmayı çok severim. Yaz-kış yerim.
Hem de yatağın içinde, yorganımı boynuma kadar çekerek, hem dizi izler hem de koca kase dondurmayı yerim. Arkadaşlar da bu konudaki öykümü bilirler. |
Alıntı:
İyice yüzsüz oldum ben bu sitede.:o Ama ben zaten Ağustos sonu özelden yazıştığımız paketimi bekliyorum hala. Unuttunuz mu yoksa beni?:( |
Sevgili habibe, bir mesaj yazmış ve silmişsin.
Çok özür dilerim bu mesajını hiç farketmemişim. Benim yaptığım biber salçasını soruyorsun sanırım. Salçalık biberleri iyice yıkayıp sap ve çekirdeklerini çıkartıyorum. Temiz bir çuvala doldurup, kaynayan su içine daldırıyorum. Bu durumda çuval yarıdan daha aşağıya kadar iniyor. Daha sonra bu haşlanmış biberleri ya çektirmeye götürüyorum veya evde kevgirden geçiriyorum. Hava güneşli ise içine biraz tuz atıp, tepsilerin üzerine tülbent koyarak güneşte kurutmaya bırakıyorum. Eğer aceleniz varsa fırınlayarak da kurutabilirsiniz. Bu durumda rengi biraz daha koyu oluyor. (senin için de mini bir kavanoz ayırdım, tadına bakarsın) |
Alıntı:
benim mejajlarda anlamını yitirmiş oldu bu durumda isterseniz hemen sileyim. |
2 Eklenti(ler)
Evvelki gün bardaktan boşalırcasına yağan yağmur bayağı moralimi bozdu.
Önce, çim alana yeniden döşemeye başladığımız boruları gömme işimiz yarım kaldı. Sonra çim yapacağım alanı göl gibi görünce "eyvah toprak suyu ememedi, drenaj kötü mü acaba?" diye derlendim. Yağmur o kadar hızlı yağdı ki, bütün güller yere yattı adeta. Akşama doğru hızı azaldı ve durdu. Biraz sonra da çim alanın suyu iyice çekildi. Bu sefer de yığınla taş meydana çıktı. Yağmur suyu, toprağa bulanmış taşların topraklarını iyice yıkamıştı ve taşlar bembeyaz "beni topla" dercesine bana sırıtıyorlardı. Ama çizme giyip çıksam bile eminim ki dizime kadar toprağa batacağım. Bu durumda ertelemem gerekiyor. Halbuki bu sefer bile ne kadar çok taş toplamıştım. Bu taşlar doğuruyor mu ne? Bu sabah pırıl pırıl bir hava var, ama toprak daha kurumadı. Gül dalları da yeniden kendilerini toparlamışlar. Ama anladım ki bu sene daha kısa bir budama yapmam gerekiyor. Sabah erken saatlerde bahçeye çıktım ve birkaç fotoğraf çektim. Eklenti 106781 Eklenti 106782 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025