![]() |
Teşekkür ederim sevgili orijin.
Hakikaten Silivri bu sene bakımsız kaldı. Çimler fena değil, güller de iyi ama Ortancalar küsmüşler, karanfiller kendilerini kurtarmış. Taflanları tamamen bit sarmış, o da kolay kolay temizlenmez. Yazyağı ve en az üç defa ilaçlamak gerekir. Sözüm ona bahçeye bakan var ama işte baktığı bu kadar oluyor, sadece gözü ile bakıyor herhalde. Baktım olacak gibi değil, kökten budama yaptım. Seneye sürer diye düşündüm. Olmadı, kökler yeniden ekerim. Tek güzellik Cosmoslar. Hiç bu kadar coşmamışlardı. |
Alıntı:
Sevgili Güler; ''Yazyağı'' dediğiniz, şu; 1 litre su + 2 kaşık arap sabunu + 2 kaşık sıvı yağ + 3 diş sarmısak ezmesi, biçiminde, özellikle ''Unlu bit'' için önerilen karışım mı? Yoksa, daha farklı bir karışım mı? Çünkü ben,yaz başında bahçeme ilk adımlarımı attığımda, bitlerin en güzide örnekleri ile karşılaştım.:mad: Özellikle her tür bitkinin yeni sürgünlerinde. O nedenle, bitlerle savaşta, alternatif olarak elimde çok silahım olsun istiyorum. Gerçi yaprak bitleri için sürekli insektisit kullandım ama, dedim ya! Silah çeşitli olsun. |
Sevgili orijin!
Evet, unlu bitler için kullanıyorum yaz yağını. Sitemizde evde yapılan ilaçlar bölümünde bulabilirsiniz ama ben ziraî ilaç bayiinden alıyorum. Önce bu yağı iyice püskürtüyorum. Bitkinin gövdesinde ve yapraklarında bulunan bitler yumuşuyor. Daha sonra bol tazzikli su ile yıkıyorum ve arkasından onar gün ara ile supracide ile en az iki defa ilaçlıyorum. Bir de kış yağı var aman onunla karıştırmayın. Ona sarı boya da diyorlar. |
Yazlık yağ dediğimiz ilaç;
zehirli bir ilaç değil mi? |
Sayın denizakvaryumu, nasıl bir şey? Ben ziraatçiye gidiyorum bana bir şişede yaz yağı diye verdiği hafif sarımsı akıcı yağ gibi bir şey.
Bir litrelik kola şişesine koyuyor o da bana uzun zaman yetiyor. |
|
Sevgili denizakvaryumu, ilk linki verdiğinizde hemen google dan baktım.
Daha sonra sizin verdiğiniz link geldi. Onu da okudum. Ziraatçinin bana tarifi ile burada yazılan ters geldi. Ben önce ilaçlayıp sonra bol yıkama yapıyordum. Oysa bu linkte önce bol yıkayıp sonra yaz yağı yapın diyor. Eee benim yaptığın supracide in bir faydası olmuyor muydu? Yoksa üst üste olan ilaçlama mı buna daha çabuk cevap veriyordu? Mine hanıma sormakta fayda var. Uyarınız için teşekkür ederim. Ben de bu yaz yağını sadece taflan ve şimşirlerde kullanıyorum. |
Yağlar kış ilaçlamalarında bitkilerin yapraksız döneminde odunsu her bitkide kullanılır, kışlık yağlarınızı bitkilerinize yapraksız dönemlerinde mutlaka atmaya çalışın zararı yok faydası vardır, yazlık yağlardan iyi neticeler alamıyabilirsiniz, yağlar diğer insektisitlere göre daha az zehirlidir ama sonuçta zehirlidir.
Bitkileri ilaçlayıp sonra yıkamak bana doğru gelmedi gibime geliyor, supracide emisyon konsantreli bir ilaç olduğu için atıldıktan sonra en az iki saat yıkanmaması gerekir ki ilaç bitkiye iyice etkisini göstersin. |
gerçekten bahçeniz harika olmuş...
|
Sevgili lilium, yıkama işi supracide den önce, sonra değil. Ama yine de denizakvaryumu'nun verdiği linke göre tatbikat yanlış.
Daha doğrusu üst üste iki tür ilaçlama oluyor gibi. |
Bu konuyu daha evvel sayın Mine hanıma sormuştum.
Alıntı:
Alıntı:
|
SUPRACİDE
Tarım alanında kullanılan Methidathion WP % 40 Insektisit ' in özellikleri Genel adı ve formulasyonu: Methidathion WP% 40 Kullanıldığı bitkiler: Etkili olduğu organizma: Dozu: Hasat aralığı Rezidu limiti Meyve (Fruits) San-jose kabuklu biti(Q,perniciosus) Elma iç kurdu(Cydia pomonella) 100 g 75 g 21 gün 0.2 PPM Bag (Vine) Salkim güvesi(Lobesia botrana) 75 g 21 gün 0.2 PPM Kimyasal Adı: S-2,3-dihydro-5-methoxy-2-oxo-1,3,4-thiadiazol-3-ylmethyl 0,0-dimethyl Grubu: Organik Fosforlular (Organophosphorous) Fiziksel özelliği: Renksiz kristaller Etki şekli: Kontak ve mide etkili insektisit ve akarisit Karışabilirlik durumu : Ilaç yüksek asit ve alkali ilaçlar hariç digerleri ile karisabilir. Yazlik yaglarla karistirilmamalidir.Karismadan önce ön karisim testi yapilmalidir. Arı/balıklara toksitesi: Ari ve baliklara zehirlidir . Akut Oral LD50 ve diğer özellikleri: 25-54 mg/kg Antidotu 1.Atropine Sulfate Cholinesterase inhibitörlerinin etkilerini bozmak için kullanilir . Enjeksiyonlar belirtiler meydana geldikçe tekrarlanmalidir . 2. Protopam Chloride (2.PAM)organik fosforlu ilaç zehirlenmelerinin etkisini bozmak için enjekte edilebilir . Damar içine verilir . 3. MORFIN, THEOPHYLIN, AMINOPHYLLIN VEYA BARBITURATE KULLANMAYINIZ Ticari simleri: Suprathion 40 EC(Hektas), Supracide 40 EC(Sygenta)-ithal-,Supracide 40 EC(Sygenta)-imal-, Suprakor 40 EC(Koruma), Supremite 40 EC(Flogaz), Suprathion 40 EC(Hektas), Megacide 40 EC(Takimsan), Concorde 40 EC(Dogal), Suprakor 40 EC(Koruma), Suprit 40 EC(Ilteris), Bumerang 40 EC(Midiltipi), Supramet 40 EC(Safa), Ready 42 EC(Agro-San) |
Sevgili Cumhur, ilgin için teşekkür ederim.
Supracide'i bahçede kullandığım tek alan taflan ve şimşirlerdeki bit. |
Sevgili Güler, internet işini halletmişsin, sevindim.
Eşim; iki şey bağımlılık yaptı sende, diyor, biri internet diğeri Ağaçlar net, olmazsa olmazımız değil mi? |
Çok haklısın sevgili Adalet.
Sen bir de oğlumu duysan, resmen benimle alay ediyor. Şarj aletini evde umuttum ya, hemen ona telefon ettim." Ne olur evden al da bana gönder, benim için çok önemli" dedim diye kahkahayı bastı. O da" bu agaclar.net, börtü böcek sende amma da alışkanlık yaptı ha" diyor. Eee haksız da değiller hani, bizim gibi ellisinden sonra internet öğrenenler böyle oluyor galiba. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Hepsi de birbirinden güzel ama, ille de ilk fotoğraftaki beyaz gül, böyle bir form verebilmek için deliriyorum ama asla başaramayacağım gibi geliyor.
Bu kadar bol yaprak, bu kadar bol çiçek, budamadan mı yoksa gülün cinsinden mi? Daturaların tam coştuğu zaman, bu gün ben de fotoğrafladım. |
Beyaz gülü diğer güllere nisbeten daha az budama yapıyorum. Formunu yuvarlak tutmaya özen gösteriyorum.
|
Güllerin yine harika Güler ablacığım. Benimde bahçemde kırmızı gülüm açtı , kaç gündür heyecanla açmasını bekliyordum açtı sonunda resmini çekip ekleyeceğim inşaallah .
|
Güler abla tüm resimler cok cok güzel ama beyaz gülüne hayran kaldim. Insallah benim güllerim de günün birinde böyle olur. Sevgiyle kal. (Bu arada ilaclamanin faydasini gördüm güllerim kendine geldi)
|
Alıntı:
|
Bugün yaşadığım en güzel şey, kargomu gördüğümde hissettiğim sevinçti.
Kocaman agapanthusum ve aloeveram oldu. Güler Hanım, beni çok sevindirdiniz, ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah, herşeyin, gönlünüz gibi güzelini versin. |
Merhabalar!
Güllerde armutta diğerleride harikalar. Bu pazar Silivrideydim. İnanın pek zamanımda yoktu. Oysa sizi ve Oğuz beyi öyle özlemiştim ki. Neyse ki fuarda görüşürüz inşallah. Kendinize iyi bakın. Selamlar. |
Sevgili güler hanım hepsini okumaya fırsatım olmadı ama bakabildiğim kadarı çok güzel,63 ve 548. mesajınızdaki eklediğiniz çiçeklerin tam adını öğrenebilirsem çok sevinirim
|
1 Eklenti(ler)
63 numaralı mesajda gül fotoğrafı (beyaz) var. Bu gül hafif kokulu ama her daim çiçekte.
548 numaralı mesajdaki ise fare kulağı. Her daim yeşil, baharda beyaz beyaz çiçek açar. Beyaz gül şu anda da çiçekli. Eklenti 105455 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025