agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 23-09-2009 22:35

Teşekkür ederim sevgili orijin.
Hakikaten Silivri bu sene bakımsız kaldı. Çimler fena değil, güller de iyi ama Ortancalar küsmüşler, karanfiller kendilerini kurtarmış.
Taflanları tamamen bit sarmış, o da kolay kolay temizlenmez. Yazyağı ve en az üç defa ilaçlamak gerekir.
Sözüm ona bahçeye bakan var ama işte baktığı bu kadar oluyor, sadece gözü ile bakıyor herhalde.
Baktım olacak gibi değil, kökten budama yaptım. Seneye sürer diye düşündüm. Olmadı, kökler yeniden ekerim.
Tek güzellik Cosmoslar. Hiç bu kadar coşmamışlardı.

Orhan Özbilgiç 24-09-2009 07:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 500648)
Yazyağı ve en az üç defa ilaçlamak gerekir.


Sevgili Güler;
''Yazyağı'' dediğiniz, şu;
1 litre su + 2 kaşık arap sabunu + 2 kaşık sıvı yağ + 3 diş sarmısak ezmesi, biçiminde, özellikle ''Unlu bit'' için önerilen karışım mı? Yoksa, daha farklı bir karışım mı?

Çünkü ben,yaz başında bahçeme ilk adımlarımı attığımda, bitlerin en güzide örnekleri ile karşılaştım.:mad: Özellikle her tür bitkinin yeni sürgünlerinde.

O nedenle, bitlerle savaşta, alternatif olarak elimde çok silahım olsun istiyorum. Gerçi yaprak bitleri için sürekli insektisit kullandım ama, dedim ya! Silah çeşitli olsun.

Güler 24-09-2009 11:40

Sevgili orijin!
Evet, unlu bitler için kullanıyorum yaz yağını. Sitemizde evde yapılan ilaçlar bölümünde bulabilirsiniz ama ben ziraî ilaç bayiinden alıyorum.
Önce bu yağı iyice püskürtüyorum. Bitkinin gövdesinde ve yapraklarında bulunan bitler yumuşuyor. Daha sonra bol tazzikli su ile yıkıyorum ve arkasından onar gün ara ile supracide ile en az iki defa ilaçlıyorum.

Bir de kış yağı var aman onunla karıştırmayın. Ona sarı boya da diyorlar.

denizakvaryumu 24-09-2009 11:43

Yazlık yağ dediğimiz ilaç;

zehirli bir ilaç değil mi?

Güler 24-09-2009 11:46

Sayın denizakvaryumu, nasıl bir şey? Ben ziraatçiye gidiyorum bana bir şişede yaz yağı diye verdiği hafif sarımsı akıcı yağ gibi bir şey.
Bir litrelik kola şişesine koyuyor o da bana uzun zaman yetiyor.

denizakvaryumu 24-09-2009 11:50

http://www.safatarim.com/tr/urunler/...20YAZLIK%20YAG

Linkte zehirli uyarısı var.

Güler 24-09-2009 12:06

Sevgili denizakvaryumu, ilk linki verdiğinizde hemen google dan baktım.
Daha sonra sizin verdiğiniz link geldi. Onu da okudum.
Ziraatçinin bana tarifi ile burada yazılan ters geldi. Ben önce ilaçlayıp sonra bol yıkama yapıyordum. Oysa bu linkte önce bol yıkayıp sonra yaz yağı yapın diyor.
Eee benim yaptığın supracide in bir faydası olmuyor muydu?
Yoksa üst üste olan ilaçlama mı buna daha çabuk cevap veriyordu?
Mine hanıma sormakta fayda var.

Uyarınız için teşekkür ederim. Ben de bu yaz yağını sadece taflan ve şimşirlerde kullanıyorum.

Lilium 24-09-2009 12:45

Yağlar kış ilaçlamalarında bitkilerin yapraksız döneminde odunsu her bitkide kullanılır, kışlık yağlarınızı bitkilerinize yapraksız dönemlerinde mutlaka atmaya çalışın zararı yok faydası vardır, yazlık yağlardan iyi neticeler alamıyabilirsiniz, yağlar diğer insektisitlere göre daha az zehirlidir ama sonuçta zehirlidir.

Bitkileri ilaçlayıp sonra yıkamak bana doğru gelmedi gibime geliyor, supracide emisyon konsantreli bir ilaç olduğu için atıldıktan sonra en az iki saat yıkanmaması gerekir ki ilaç bitkiye iyice etkisini göstersin.

muniber 24-09-2009 12:54

gerçekten bahçeniz harika olmuş...

Güler 24-09-2009 17:22

Sevgili lilium, yıkama işi supracide den önce, sonra değil. Ama yine de denizakvaryumu'nun verdiği linke göre tatbikat yanlış.
Daha doğrusu üst üste iki tür ilaçlama oluyor gibi.

Güler 24-09-2009 17:53

Bu konuyu daha evvel sayın Mine hanıma sormuştum.

Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Guler
Bahçemdeki şimşirlerde ve taflanlarda yer yer yoğun beyaz bitler var.
Gulerin bahçesi mesaj 1378 de resimledim.
Geçen senelerde olduğunda önce yaz yağı ile yumuşatır, sonra de supracide yapardım.
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Sorununuz taflan kabuklu biti. Supracide aslında son derece güçlü bir ilaçtır. Güler Hanım, bu zararlı ile mücadelede 10-12 gün arayla olmak şartıyla birkaç uygulama yapmanız gerekebilir. Önce kışlık yağ kullanınız, marka vermiyorum, herhangi bir tane olur. Daha sonra tekrar bir supracide uygulaması yapınız.
En doğru kaynak bu olmalı.

Cumhur Tonba 27-09-2009 15:05

SUPRACİDE

Tarım alanında kullanılan Methidathion WP % 40 Insektisit ' in özellikleri

Genel adı ve formulasyonu: Methidathion WP% 40
Kullanıldığı bitkiler: Etkili olduğu organizma: Dozu: Hasat aralığı Rezidu limiti
Meyve (Fruits) San-jose kabuklu biti(Q,perniciosus)
Elma iç kurdu(Cydia pomonella) 100 g
75 g 21 gün 0.2 PPM
Bag (Vine) Salkim güvesi(Lobesia botrana) 75 g 21 gün 0.2 PPM


Kimyasal Adı: S-2,3-dihydro-5-methoxy-2-oxo-1,3,4-thiadiazol-3-ylmethyl 0,0-dimethyl

Grubu: Organik Fosforlular (Organophosphorous)

Fiziksel özelliği: Renksiz kristaller

Etki şekli: Kontak ve mide etkili insektisit ve akarisit

Karışabilirlik durumu : Ilaç yüksek asit ve alkali ilaçlar hariç digerleri ile karisabilir. Yazlik yaglarla karistirilmamalidir.Karismadan önce ön karisim testi yapilmalidir.

Arı/balıklara toksitesi: Ari ve baliklara zehirlidir .

Akut Oral LD50 ve diğer özellikleri: 25-54 mg/kg

Antidotu 1.Atropine Sulfate Cholinesterase inhibitörlerinin etkilerini bozmak için kullanilir . Enjeksiyonlar belirtiler meydana geldikçe tekrarlanmalidir .
2. Protopam Chloride (2.PAM)organik fosforlu ilaç zehirlenmelerinin etkisini bozmak için enjekte edilebilir . Damar içine verilir .
3. MORFIN, THEOPHYLIN, AMINOPHYLLIN VEYA BARBITURATE KULLANMAYINIZ

Ticari simleri: Suprathion 40 EC(Hektas), Supracide 40 EC(Sygenta)-ithal-,Supracide 40 EC(Sygenta)-imal-, Suprakor 40 EC(Koruma), Supremite 40 EC(Flogaz), Suprathion 40 EC(Hektas), Megacide 40 EC(Takimsan), Concorde 40 EC(Dogal), Suprakor 40 EC(Koruma), Suprit 40 EC(Ilteris), Bumerang 40 EC(Midiltipi), Supramet 40 EC(Safa), Ready 42 EC(Agro-San)

Güler 27-09-2009 15:42

Sevgili Cumhur, ilgin için teşekkür ederim.
Supracide'i bahçede kullandığım tek alan taflan ve şimşirlerdeki bit.

Adalet Yağcı 27-09-2009 17:10

Sevgili Güler, internet işini halletmişsin, sevindim.
Eşim; iki şey bağımlılık yaptı sende, diyor, biri internet diğeri Ağaçlar net, olmazsa olmazımız değil mi?

Güler 27-09-2009 18:15

Çok haklısın sevgili Adalet.
Sen bir de oğlumu duysan, resmen benimle alay ediyor. Şarj aletini evde umuttum ya, hemen ona telefon ettim." Ne olur evden al da bana gönder, benim için çok önemli" dedim diye kahkahayı bastı.
O da" bu agaclar.net, börtü böcek sende amma da alışkanlık yaptı ha" diyor.
Eee haksız da değiller hani, bizim gibi ellisinden sonra internet öğrenenler böyle oluyor galiba.

Güler 27-09-2009 18:23

1 Eklenti(ler)
Bu sabah çektiğim birkaç fotoğraf.


Eklenti 104668

Güler 27-09-2009 18:25

2 Eklenti(ler)
Eklenti 104669

Eklenti 104670

Güler 27-09-2009 18:27

2 Eklenti(ler)
Eklenti 104671

Eklenti 104672

Güler 27-09-2009 18:28

2 Eklenti(ler)
Eklenti 104673

Eklenti 104674

Adalet Yağcı 27-09-2009 19:48

Hepsi de birbirinden güzel ama, ille de ilk fotoğraftaki beyaz gül, böyle bir form verebilmek için deliriyorum ama asla başaramayacağım gibi geliyor.
Bu kadar bol yaprak, bu kadar bol çiçek, budamadan mı yoksa gülün cinsinden mi?
Daturaların tam coştuğu zaman, bu gün ben de fotoğrafladım.

Güler 27-09-2009 19:55

Beyaz gülü diğer güllere nisbeten daha az budama yapıyorum. Formunu yuvarlak tutmaya özen gösteriyorum.

finduk52 27-09-2009 20:55

Güllerin yine harika Güler ablacığım. Benimde bahçemde kırmızı gülüm açtı , kaç gündür heyecanla açmasını bekliyordum açtı sonunda resmini çekip ekleyeceğim inşaallah .

ciceksever70 27-09-2009 21:50

Güler abla tüm resimler cok cok güzel ama beyaz gülüne hayran kaldim. Insallah benim güllerim de günün birinde böyle olur. Sevgiyle kal. (Bu arada ilaclamanin faydasini gördüm güllerim kendine geldi)

Cumhur Tonba 28-09-2009 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 502341)
Sevgili Cumhur, ilgin için teşekkür ederim.
Supracide'i bahçede kullandığım tek alan taflan ve şimşirlerdeki bit.

Güler Ablacığım. Biliyorum. Mesajları okudum. Diğer arkadaşlarımıza faydası olur diye yazdım. Buraya uğrayan çok.

Ülker 29-09-2009 20:27

Bugün yaşadığım en güzel şey, kargomu gördüğümde hissettiğim sevinçti.
Kocaman agapanthusum ve aloeveram oldu.
Güler Hanım, beni çok sevindirdiniz, ne kadar teşekkür etsem azdır.
Allah, herşeyin, gönlünüz gibi güzelini versin.

cemal.S 29-09-2009 22:24

Merhabalar!

Güllerde armutta diğerleride harikalar. Bu pazar Silivrideydim. İnanın pek zamanımda yoktu. Oysa sizi ve Oğuz beyi öyle özlemiştim ki. Neyse ki fuarda görüşürüz inşallah.

Kendinize iyi bakın. Selamlar.

ankara 30-09-2009 13:51

Sevgili güler hanım hepsini okumaya fırsatım olmadı ama bakabildiğim kadarı çok güzel,63 ve 548. mesajınızdaki eklediğiniz çiçeklerin tam adını öğrenebilirsem çok sevinirim

Güler 30-09-2009 20:12

1 Eklenti(ler)
63 numaralı mesajda gül fotoğrafı (beyaz) var. Bu gül hafif kokulu ama her daim çiçekte.

548 numaralı mesajdaki ise fare kulağı. Her daim yeşil, baharda beyaz beyaz çiçek açar.

Beyaz gül şu anda da çiçekli.

Eklenti 105455

Güler 30-09-2009 20:17

2 Eklenti(ler)
Ayvalar da olmaya başladı.

Eklenti 105457

Eklenti 105458

Güler 30-09-2009 20:19

2 Eklenti(ler)
Güller halâ güzel.

Eklenti 105459

Eklenti 105460


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025