![]() |
Bu günlerde ben de bahceyi bosladim Güler abla. Otlar bana bakiyor ben otlara bakiyorum. Biraz üsengeclikten biraz da zamansizliktan. Okullarin acilmasiyla bir okula bir yuvaya ikiye bölündüm. Ama kistan önce kendime gelip son bir budama yapmak istiyorum.
|
''Güller bakım istiyor!'' Diyorsunuz.
Gelecek sezon, gülleri bende ihmal edeceğim. Demekki gözünün içine bakmayınca daha sağlıklı oluyorlar.;) Meyvelere,Oğuz Bey gerçekten çok iyi bakmış. Hani, sadece biri olsa neyse. Hiç bir meyvede en küçük bir leke yok! Hepside manav tezgahındaki seçili meyveler gibi. Hele o armut yok mu? Nefis görünüyor. Galiba ''Deveci Armudu''. Tüm sevdiklerinizle, sağlık içinde tüketin. |
Güler Hanım elmaların kokusu buraya kadar geldi. Elma, dalından koparılıp yenmeli, tadı ve kokusu o zaman bir başka oluyor.
Sizin ve Oğuz Bey'in ellerine sağlık. |
Sevgili Kiraz, ikiz elma diye ad taktığım elmalar çok iri, görselliği de çok güzel. Hafif mayhoş bir tadı var.
Goldenlerin de kendine has kokusu var, ama dediğin gibi dalından kopararak önce kazağında veya pantalonunda bir iki sürterek parlatacak sonra da kocaman bir diş koparacaksın. İşte tadı o zaman bambaşka oluyor. Sevgili Orhan Özbilgiç, fotoğrafladığım armutlar deveci ama olması için biraz daha süre istiyor. Sevgili ciceksever70, ben de bu sıralar çok tembelim, bildiğin gibi değil. Salına salına dolaşıp, salıncakta oturuyorum. Yapılacak bütün işler kafamda sıralı ama bir onbeş gün daha başlamayacağım. Öncelik bu ara İstanbul'daki evde, badana boya var. Limoncuğum keşke gelsen de fotoğrafları sen çeksen. İnşallah bir fırsat buluruz. |
Maaşallah güller göz kamaştırıyor. Meyvelerin de cazibesine kapılmamak mümkün değil. Sevgili Güler abla, sağlıklar diliyorum.
|
Çok teşekkür ederim Zafer İnandıklı. Güller kendi kendilerine açıyorlar. Zaten bahçemdeki güller uzun zaman çiçekli olan cinsler. Ama en coşkulu oldukları zaman bildiğiniz gibi Mayıs ayı. Ben de o mevsimde çok seviyorum onları. Kokuları da bir başka, görünümleri de.
Bu mevsimde açanlar da pek ufak değil ama çiçek boyutları Mayıs ayındakiler gibi değil. Ben böyle de hayranım onlara. Hele 15-20 gün sonra iyi bir bakım yapayım, o zaman borcumu ödemiş olurum. Onlar beni hep mutlu ediyorlar, sıra bende. Öğle yemeğini kaldırdım kendim için(Oğuz'a hazırlıyorum ama) Az bir çoban salatası sonrası yenen bir iki salkım üzüm ve bir elma bol bol yetiyor. Bundan böyle 3-4 tane de taze ceviz ilâve edeceğim. Oğuz'un elleri simsiyah oldu bana ceviz soymaktan. Eldivenle başlıyor ama sonra ne yapıyor bilmiyorum. İkişer parmağı iyice kararmış. Taze ceviz de ne güzeldir değil mi? |
Taze ceviz tadına doyulurmu? Çocukluğum da her evin bahçesinde iki üç ağaç vardı. Bir de kızılcığı çok severim, yine çocukluktan kalan sevgiyle.
|
Sevgili Güler hanım, ceviz boyası eldivenden de geçiyor. Benim ellerim de şu anda aynı.
|
Oooo öyle güzel kızılcığım var ki bahçede. İri iri. Taneleri baş parmağımın yarısı kadar ve etli.
Bu sene de çok meyve verdi. Derin dondurucuya da attım, bol bol da sorbe yaptım. |
Oy oy oy... Elmalar, armutlar, cennet meyvaları harika görünüyorlar.
Bu sene de korogaki yapıyorsunuz demek, inşallah bu sene yemek kısmet olur, geçen sene hepsi ziyan olmuştu hatırlıyorum. Güller hâlâ çok güzeller. Alıntı:
|
Sevgili SDurul, Oğuz da aynı şeyi söyledi de bana pek inandırıcı gelmemişti. Ama siz bu işi iyi biliyorsunuz.
Bu sene de cevizlerin umarım yine çok iyidir. Sizin cevizler bambaşka. Kuruduklarında da içleri bembeyaz ve tadları çok güzel. Burada bazı komşuların cevizlerine bakıyorum, taze yerken çok güzel ama kurutulmaya bıraktığınızda cevizin içleri hem bayağı küçülüyor hem de renkleri koyulaşıyor. Sizin cevizlerin cinsi nedir? |
Sevgili Adalet, Silivrideyken semt pazarından iki kilo aldım. Bayramda çocuklar da bizdeydi. Onlar pek yanaşmadılar ama ben oğlumla beraber o iki kiloyu hallettim.
Hele kırıp da temizlediklerini bir kenara biriktirdikten sonra yemesi yok mu, çok hoşuma gider. İç zarlarını da çıkartıyorsun değil mi? |
Hepsi çok güzel. :)
|
Sevgili Güler hanım, taze yenecek cevizler kurutulursa içleri küçülüyor. Onlar kurutmadan hemen tüketilecek. Biz cevizler ilk meyve verdiklerinde kurutmuştuk ve bu nasıl ceviz demiştik. Koca kabuğun içinde küçücük bir iç kalmıştı. Şimdi öğrendik. Onları ayrı toplayıp diğerlerine karıştırmıyoruz.
Bizim cevizler Şebin, Kaman, Yalova 1, Yalova 2, galiba Yalova 3 de var. Bir de bir kaç ağaç adi cevizimiz var. |
Yeşil tüketilen kaplan cinsidir, kurutmaya gelmez, diğer çeşitleri yeşilde tüketebilirsin kurutabilirsinizde.
Yeşil tüketilenlerin iç zarlarını soymakta fayda var, (biz sütlü ceviz deriz) acılığı gider leziz nefis bir meyva olur. Cevizlerdeki iç kararmaları cinsleri ile ilgili olduğu kadar hasat ile de ilgilidir. |
Sağol sevgili lilium, ben de taze tükettiğimde iç zarlarını çıkartırım hep.
Bir miktar kuru cevizi de ufak bir kavanoza doldurduğum su içinde buzdolabında tuttuğumda aynen taze ceviz gibi olduğunu söyleyebilirim. İç kabuğu hem kolay temizleniyor hem de yemesi güzel. Eğer uzun zaman tutmayı düşünüyorsanız ara sıra suyunu değiştirmekte fayda var. |
Geçen gün kabuklu taze ceviz aldım. Satıcı, kese kağıdında veya hava alacağı bir kabın içinde buzdolabında saklamamı tavsiye etti. Bu şekilde uzun süre kurumadan taze ceviz kıvamında kalıyormuş.
|
2 Eklenti(ler)
İki gündür siteye girmeye vakit bulamadım.
Çarşamba gecesi Manyas'a geldik. Yazlık kaldır, kışlık çıkart-ev ile uğraş derken ne siteye girebildim ne de bahçede çalışabildim. Neler olmuş ben yokken diye bahçede bir 15 dakika dolaşabildim ancak. Her yerde diz boyu ot olmuş. Güller çok güzel açmış, Clematisler de öyle. Cam güzelleri halâ çiçek içinde ama petunyalar geçmiş. Sardunyaların yaprakları canlı ama çiçekleri yoğun değil, temizlenmeleri gerekiyor. Sundavilla adeta " sen beni merak etme, ben iyiyim" der gibi. Cliva da yapraklarının arasında sıkışık da olsa kendini göstermiş. Europs kışın donmuştu, ben de iyice dipten budadım. Daha sonra ufak ufak yeşillendi. Şimdi baktım ki sarı sarı çiçek açmış, beni sevindirdi. Ayvalar çok güzel, reçel yapacağım. Trabzon hurmaları yavaş yavaş sararıyor. Ne enteresan aralarında bir iki tane çok olmuş çıkıyor ben de onları hemen hallediyorum. Sizler için fotoğraf çektim. Clematis |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Ne güzel karşılamışlar sizi Güler Hanım. Bahçenize sonbahar uğramamış sanki.
Kolay gelsin, kendinizi fazla yormayın. Sevgiler... |
Sevgili Vildan Sönmez, Sonbahar gelmez olur mu? Geldi, geldi. Her yerde sapsarı yapraklar var. Amerikan sarmaşıkları iyice kızardılar.
Narlar oldu, dut ağacının yaprakları hep dökülmüş, toplanmayı bekliyor. Sonbahar renkleri de bir başka güzel. Ben İstanbul'a gitmeden evvel güllerin gübrelerini vermiştim. Bu aralar epeyce yağmur yağmış. Bu da güllere yaramış anlaşılan. Onların da yaprakları sararmış hatta bazılarında külleme de var ama artık ilaç yapmayacağım. Asıl bakım budandıktan sonra olacak. Ne kadar da çok iş var..... |
Gülü seven dikenine mecburen katlanıyor. Sen ne zaman emekliye ayrılacaksın Güler abla. İşleyen demir ışıldar diyenlerdensin. Kolay gelsin. Oğuz Bey'e selamlar.
|
Ciceklerin gecmis hali bu mu? Hepsi capcanli hala...
|
Merhaba güler hn.
Umarım iyisinizdir. Bahçeniz her zamanki gibi muhteşem. Güller, meyvalar, sanki sizin bahçeye özel. Hepsi birbirinden sağlıklı ve müthiş. İnsanın resimden koparıp yiyesi geliyor. Ellerinize sağlık valla. İnş. bizimde böyle güzel bahçemiz olur. İnsanı tüm negatif enerjiden kurtarıp içini neşeyle dolduruyor. |
sevgili güler hanım, bahçeniz muhteşem, güllerinize bayıldım. Özellikle kayısı renkli olan ne kadar güzel öyle..elleriniz dert görmesin. Bahçenizden çıkasım gelmiyor inanın. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
|
Sevgili güler hanım,hepiside renk renk emeklerinize saglık.
Bizede sadece bakmak kalıyor muhteşem. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025