agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Benol Hazaroğlu 23-08-2010 01:08

Türküde tam anlamını bu güzelliklerle bulmuş oldu. Bahçenizin ve güzel sohbetleriinizin takipçisiyim.

zeynep dila 23-08-2010 05:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 686915)
Sevgili zeynep dila, ben de Mine Hanım'ın birkaç gündür siteye girmediğini görünce merak edip telefon ettim.

Allaha şükür sağlığı iyiymiş (biraz bel ağrısı şikayetleri vardı) ama hem işleri çok yoğunmuş hem de yazlığından sitemize girmekte çok zorlanıyormuş, " devamlı internet hattım kopuyor" diyor.

Sevgili Güler Hanım,
Göstermiş olduğunuz alakaya teşekkür ediyor, size ve Mine Hanım'a sağlıklı günler diliyorum.

nazlı06 23-08-2010 08:05

Güler Abla üzümler nefis görünüyor Oğuz abi'nin ellerine sağlık Liliumlarda nefis beyaz gelinlik giymiş gibiler.

ciceksever70 23-08-2010 08:42

Oldu mu simdi Güler abla? Bu muhtesem lilliumlari gördükten sonra rahat kalir mi bende? Mutlaka soganini bulmam lazim simdi bütün seralari gezerim. Bu zamanda da lillium sogani bulmak imkansiz bahari bekleyecegim artik. Üzümler de nefis görünüyor. Bagin genel görünümünü eklemistin önceden ama yeni resmini cekersen ekler misin ablacigim? Biz esimle bu amatör üzüm bagi projesini yillardir aramizda konusup fikir topluyoruz da cok is cikarir diye bir türlü yapamiyoruz. Ama belki 15-20 üzümle basa cikabiliriz. Üzüm en bereketli meyvelerden biri bence hem yapragi hem meyvesi yeniyor. Kucak dolusu sevgiler...

limon 23-08-2010 12:03

Oğuz Bey sebze meyve yetiştiriciliğiyle ilgili kurs düzenlemeli, kendisinden öğreneceğimiz çok şey var. Üzümler muhteşem.

Kiraz 23-08-2010 12:47

Çiçek,bağ,bahçe kursu ne güzel... Emeklerinize sağlık Güler Hanım ve Oğuz Bey. Liliumların çiçekleri kocaman ve çok güzel (kokuları da muhteşemdir), üzümler de başka güzel, çok emek verildiğini hemen belli ediyorlar.

zenfree 23-08-2010 13:57

Şimdi orada olmak vardı. Üzüm yemek için.:)

Güler 23-08-2010 23:30

Sevgili limon, inan bu fotoğrafları basarken aklımdaydın. Limon bunları görse kimbilir ne güzel fotoğraflar çekerdi dedim kendi kendime. Kulakların çınlamadı mı?

Senin de çiçeklerden çok Oğuz ve malina gibi sebze ve meyvelere daha çok ilgin olduğunu biliyorum. Keşke bu hafta burada olabilsen de hem üzümlerden hem de harika incirlerden yesen.

Oğuz biberleri, patlıcanları ve normal domatesleri sökmeye niyetlendi. Salçalık biber, pembe domates ve salatalıkları bırakacakmış.
Bayramda ve sonraki hafta Silivri'de olmaya karar verdik. Biraz eş dostla beraber olalım, denize girelim istiyoruz.
Gelirken bir iki sepet üzüm toplayıp getireceğim. Yine Cevahir'de buluşalım, üzümlerin tadına bakarsınız.
Belki zenfree de gelir, yine diğer arkadaşlarla da irtibat kurarız.

Cumhur Tonba 24-08-2010 00:14

Lilium,
Bak Güler Ablam bizim tarafa geliyor. Üzümler de gelecekmiş. Ayrıca İncir de var. Deniz de var. Yaşadık vallahi.

Lilium 24-08-2010 00:32

Hadi iyisin

Ben boşuna güler ana demiyorum, silivriye de yetiyor, cevahir alışveriş merkezine de.

fatmadundar 24-08-2010 12:16

Sağolun Güler Hanım, hep özledik. Görünce hemen orda olmak istiyorum tabii ki. Yaz olunca çok dağılıyoruz. Lilliumun dediği gibi siz bile üçe bölünüyorsunuz. Buna rağmen sizin bahçeniz güzelliğini koruyor. Sizin ve Oğuz Beyin enerjisi sebze ve çiçeklerinize geçiyor, güzellikleri sizi tekrar motive ediyor olmalı. Afiyet ve daim olsun.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 687238)
Oğuz Bey sebze meyve yetiştiriciliğiyle ilgili kurs düzenlemeli, kendisinden öğreneceğimiz çok şey var. Üzümler muhteşem.

Sevgili Limon doğru söylüyor; siz çiçeklerle ilgili, Oğuz Bey sebze ve meyvelerle ilgili kurs vermelisiniz. Gerçi sizin deneyimlerinizden sürekli yararlanıyoruz da.

Cumhur Tonba 24-08-2010 14:02

Fatma hanım,
Kursu ya Manyas'ta ya da Silivri'de görelim. Yerinde daha faydalı olur.

heDera 24-08-2010 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 685736)
Saaalll, bir şey yapamazlar ki. Bütün bağ, boydan boya ağ ile örtülü. Kuşlar içeri giremiyorlar. :D

İnanmıyorum :)Sabotajlara karşı önlem alınmış bile, ben geliyorum o zaman benim içinde bir çare düşündünüz mü? Acaba kapan falan..:D

Kiraz 24-08-2010 15:20

Güler Hanım, mutfak için üzümlü tariflere ne zaman başlıyorsunuz?

zenfree 24-08-2010 15:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 687517)
Gelirken bir iki sepet üzüm toplayıp getireceğim. Yine Cevahir'de buluşalım, üzümlerin tadına bakarsınız.
Belki zenfree de gelir, yine diğer arkadaşlarla da irtibat kurarız.

Çok isterim.:)

limon 24-08-2010 16:08

Ben de çok isterim. Cevahir değil de şöyle deniz kenarında çay bahçesinde. :) (Rumelihisarı- Kale Çay bahçesi gibi mesela ;))

Kiraz 24-08-2010 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 687672)
Ben de çok isterim. Cevahir değil de şöyle deniz kenarında çay bahçesinde. :) (Rumelihisarı- Kale Çay bahçesi gibi mesela ;))

Bu kulağa Cevahir'den daha güzel geldi:)

Güler 24-08-2010 16:21

Millet bana hepsi uyar. Yeter ki geliyoruz deyin ben Allahın izni ile şipşak oradayım. Yaaa ne de çok seviyorum sürtmeyi annem beni acaba sokakta mı doğurdu?

Bakın en güzel tatbikat Manyas'da olur, haydi toplanıp gelin. Valla çok sevinirim. Oooo ne de güzel kaynatırız.

Tamam, siz güzel bir yer düşünün. Kiraz Beylerbeyi'ndeki öğretmen evinin de güzel olduğundan bahsetmişti. Neyse siz karar verin, dedim ya bana uyar. Ama hafta sonuna denk getirirseniz Ferda gelemez o hafta arası İstanbul'a iniyor.

Lilium 24-08-2010 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 687679)

Bakın en güzel tatbikat Manyas'da olur, haydi toplanıp gelin. Valla çok sevinirim. Oooo ne de güzel kaynatırız.

Tatbikat silahlımı silahsızmı olacak, sonra bu tatbikat bağın içindemi olacak? içinde olacaksa yat sürün komutundan sonrası kolay, ben sırt üstü yatarım üzümler zaten ağzıma girecektir.

Vallah oğuz abi benim bir sucum yok, üzümler zorla ağzıma girdi.:D inanmazsan bir daha deneyelim.:D

Kiraz 24-08-2010 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 687679)
Millet bana hepsi uyar. Yeter ki geliyoruz deyin ben Allahın izni ile şipşak oradayım. Yaaa ne de çok seviyorum sürtmeyi annem beni acaba sokakta mı doğurdu?

Tamam, siz güzel bir yer düşünün. Kiraz Beylerbeyi'ndeki öğretmen evinin de güzel olduğundan bahsetmişti. Neyse siz karar verin, dedim ya bana uyar. Ama hafta sonuna denk getirirseniz Ferda gelemez o hafta arası İstanbul'a iniyor.

Beylerbeyi'ni bilmiyorum ama Küçüksu'daki (Anadolu Hisarı) öğretmenevi deniz kenarında. Çay bahçesi olarak düşününce en güzeli Küçüksu Kasrının bahçesindeki. Yalnız rüzgarlı havada uygun değil, iyi esiyor.

Güler 25-08-2010 12:22

Sevgili Kiraz, limon siz aranızda konuşarak yer işi halledebilirseniz çok iyi olur. Ben İstanbul'a önümüzdeki ayın ikisinde gelmeyi düşünüyorum. İki gün ev temizliğim sürer. Ama sorun değil, bayramdan önce toplanalım.

Güler 30-08-2010 12:37

3 Eklenti(ler)
Sabah serinliğinde bağdan topladığımız üzümler kolilendi ve kargoya yetiştirildi.

Henüz sepetlere yerleştirmeden bir iki fotoğraf basmak istedim.

Güler 30-08-2010 12:39

3 Eklenti(ler)

Adalet Yağcı 30-08-2010 14:50

Of...Buğusu üstünde, nasıl da yenir o şimdi, kütür kütür.
Üzümle doğmuş büyümüş biri için inanılmaz güzel bir manzara, hemen birini masa üstü olarak alıyorum.
İzninizle efendim :cool:

Kiraz 30-08-2010 15:33

Otur şimdi resmini yap, emeğinize sağlık.

Orhan Özbilgiç 30-08-2010 20:26

İşte şimdi, ''Kalbim Ege' de kaldı.'':(
Üzümü bağda yemenin hazzını bilirim. Böyle bir hazzı Karadeniz sahil kesiminde yaşama şansımız maalesef yok!...Malum, iklim elvermiyor.
Ama şunu yapabilirim. Köydeki marketteki üzümler fena değildi. Birazdan gidip alacak, yıkayacak, sizin fotoğrafları karşıma alıp (elimdekilere hiç bakmadan!:p), Oğuz Bey'inkileri yiyormuşum, varsayacağım.
Bu kadarcık fanteziyi çok görmezsiniz umarım.
Sağlık ve afiyetle yiyin efendim.:)

Güler 31-08-2010 00:11

Sevgili Orhan Özbilgiç, siz hayel kurmayı bırakın, ben İstanbul'a geliyorum, gelirken üzüm getirmeyi de plânladım, size severek ikram edebilirim.

Arkadaşlar hem cardinaller hem de kokulu çavuşlar valla çok tatlı ve güzel. Alfonslar daha tam tadlanmamışlar.

Bol bol üzüm yemekten verdiğim kilolar geri gelecek galiba offf of.

Bu arada aşağı bahçe kapısını kilitlemiyeceğim, arzu edenler buyursun yesin.

Orhan Özbilgiç 31-08-2010 00:29

[QUOTE=Güler;689923]Sevgili Orhan Özbilgiç, siz hayel kurmayı bırakın, ben İstanbul'a geliyorum, gelirken üzüm getirmeyi de plânladım, size severek ikram edebilirim....

Güler Hanım;
Sizden ancak böyle bir öneri beklenirdi. Ancak İstanbul'a, o da sadece 15 günlüğüne, bayramdan sonra geleceğiz. Bu günlerde hala Samsun' dayız.

Gönülden teşekkürler. Sağolun.:)

Güler 01-09-2010 11:44

1 Eklenti(ler)
Eveeeet, salçalık biberlerin bir kısmı toplandı. Bu topladıklarımdan közleme yapacağım. Salça işi bayramdan sonraya kaldı.

Dudi 01-09-2010 12:19

Yoğurtlu salatasına bayılırım bu biberin haşlanmışıyla :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025