agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Kiraz 17-08-2010 18:19

Güler Hanım, geçmiş olsun.

Kıl biberleri siz çok tutmadınız ama tarifiniz çok hoşuma gitti, tohumundan isterim:)

Casablancalar deliye bayram oluyor da ya bunları sayana ne diyelim:))

Oğuzhan 17-08-2010 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 684530)
Canımmmm, elfogi. Ne de çok özlettin kendini.
Sohbetini özledim, güzel tariflerini özledim, hâsılı seni özledim.
Neden gelmiyorsun siteye, işim çok deme fecebook ta seni görüyorum. Bizlere mi kırıldın?

Güzel pastaların için binlerce teşekkür ederim.

Nedemek ablam ben de sizleri özledim..Siteden satıcılar yüzünden biraz soğudum.Arasıra bakıyorum.SEvgiler selamlar..

Güler 17-08-2010 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 684608)
..Siteden satıcılar yüzünden biraz soğudum.Arasıra bakıyorum.SEvgiler selamlar..

Sevgili elfogi, bunu sana hiç yakıştıramadım.
Sen ki eski üyesin, ne güzel yazıların olmuştur, ne güzel ve değerli bilgiler vermişsindir. Kızıp da ayrılmak niye?

Ne için üzüldüysen, neye kızdıysan bunu yönetime " Kişiye özel" bölümüne yazmış olsaydın malina'nın da haberi olurdu. Hatta yönetime bile kızdıysan bu özel bölüme ilet ki "Tavşan Dağa Küsmüş, Dağın Haberi Olmamış" olmasın.

Bizler için değerlisin, ve seni özlüyoruz.

finduk52 18-08-2010 03:35

Oh maşallah , sevgili Güler ablacığım incirler feci iştahlandırıyor. İnşaallah seneye sevgili Orhan ağabeyimizin gönderdiği kıl biberlerden bizimde büyüyecek. Eşim çok seviyor kıl biberi kahvaltıda. Buralarda bulamadığımız bir çeşit işte.

Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin ablacığım, kucak dolusu sevgi ve saygılar ..

Oğuzhan 18-08-2010 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 684614)
Sevgili elfogi, bunu sana hiç yakıştıramadım.
Sen ki eski üyesin, ne güzel yazıların olmuştur, ne güzel ve değerli bilgiler vermişsindir. Kızıp da ayrılmak niye?

Ne için üzüldüysen, neye kızdıysan bunu yönetime " Kişiye özel" bölümüne yazmış olsaydın malina'nın da haberi olurdu. Hatta yönetime bile kızdıysan bu özel bölüme ilet ki "Tavşan Dağa Küsmüş, Dağın Haberi Olmamış" olmasın.

Bizler için değerlisin, ve seni özlüyoruz.

Teşekkür ederim.Aynı dileklerle sizlerleyim.
Ara sıra uğrarım.
Sevgiler Selamlar

nazlı06 20-08-2010 13:02

Güler Abla, bizim kıl biberler acı tatlı olanını rastlamadım. Pek bir işe yaramıyor sadece yemeklerin yanında çiğ olarak yer alıyorlar. sizinkinin cinsi Ankarada Ayaş biberi diye satıyorlardı ondan olsa gerek.

Güler 20-08-2010 13:55

Sevgili nazlı06, bu seneye kadar bu biberden hiç ekmedim. Up uzun olması ve kıvrık kıvrık incecik hali bana pek hoş görünmezdi.

Köydeki bir arkadaş 10-12 kök kadar getirmiş. Hatırı kırılmasın diye ektim.
Hem çok veriyor hem de tatlı. Yerken, sanki çocukluğumda hiç koparmadan yediğim spagetti çubuklarını emişim aklıma geliyor.

Arkadaşa Ayaş Biberi olup olmadığını sorarım.

heDera 20-08-2010 14:15

Güler teyzem, güller ne alemde göremiyorum.Biberler de harika görünüyor iftarlık topladım bende şimdi.Domates`lerdede çürüme çok fazla hasat alamadım bu sene nedendir anlamadım:( herkesin ki öyle ama seneye artık nasipse:)

Güler 20-08-2010 14:52

Sevgili heDera, güller idare ediyorlar. Yarın onlara böcek ilacı yapmayı düşünüyorum. Bazı güllerin yaprakları bayağı didiklenmiş.

Şu ara bahçenin en güzel çiçekleri lillyum-casablancalar.
Kokuları nefis. Çok da iri çiçekli olarak açtılar, bir dalda en az 5 en fazla 9 tane var.
Açtıkça da açıyorlar. Açmasını beklediğim 103 tomurcuk var.
Kokuları metrelerce ilerden duyuluyor.

Burada da pek çok arkadaşın domateslerinde sorun oldu, galiba esen sıcak bir rüzgar kavurdu yaprakları.
Bizim bahçedekiler güzel, her sabah topluyoruz. Kahvaltıda serin serin yemek hoşuma gidiyor.
Yeniden çimlediğimiz hıyarlar da çok güzel, salçalık biberlerimiz daha kızarmadı.
Ama incirler tek kelime ile harika, armutlar çok güzel, elmalar da yavaş yavaş kızarıyor.

Karpuzların artık içleri geçmeye başladı ama kavunlar çok tatlı. Öğle yemeği olarak kavun ve beyaz peyniri tercih eder oldum.

Yakında sizlere bağdan güzel fotoğraflar ekleyeceğim. Oğuz, bağı ile gurur duyuyor. Lâf aramızda bu işi hakikaten iyi kıvırdı. Çok güzel üzümleri var.

heDera 20-08-2010 16:46

Sizin azminizden kurtulur mu hiç?Eminim süper olmuşlardır.Ekleyin fotoğraflarınıda bir görelim çok kıskanır çatlarsam burdan kargaları salarım size doğru:):D şaka tabi şaka

Güler 20-08-2010 18:02

Saaalll, bir şey yapamazlar ki. Bütün bağ, boydan boya ağ ile örtülü. Kuşlar içeri giremiyorlar. :D

Halil Önen 20-08-2010 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 685618)
,,,,,,
Burada da pek çok arkadaşın domateslerinde sorun oldu, galiba esen sıcak bir rüzgar kavurdu yaprakları.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Karpuzların artık içleri geçmeye başladı ama kavunlar çok tatlı. Öğle yemeği olarak kavun ve beyaz peyniri tercih eder oldum.

Yakında sizlere bağdan güzel fotoğraflar ekleyeceğim. Oğuz, bağı ile gurur duyuyor. Lâf aramızda bu işi hakikaten iyi kıvırdı. Çok güzel üzümleri var.

Yaaa kaolin kullansalardı, öyle kavurmuyacaktı.:)

Öğleyin değil, akşam olsaydı kavun,beyaz peynir ve... neyse Ramazandan sonra...

Havalar sıcak ve kavunun hazmı da zordur, bilirsiniz.

Sn. Güler hanım kavunların çeşidi ne. Ben bir kaç tane yetiştirdim. Kesiyorum üzerine şeker serpiyorum yine tatlı değil.:) Biri beni kandırdı.

Eskiden kavunları ip bağlar tavana asardık, taa kış ortasına kadar yerdik. Belki Sn. Oğuz bey yapar.

Sn. Oğuz bey bana sormadan üzüm yetiştirdi ya, resimleri görelim mutlaka bir açığını bulurum.:)

Artık üzümden de neler yapar gari belli olmaz.:)

Saygılar

Lilium 20-08-2010 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 685778)
Ben bir kaç tane yetiştirdim. Kesiyorum üzerine şeker serpiyorum yine tatlı değil.:) Biri beni kandırdı.
Sn. Oğuz bey bana sormadan üzüm yetiştirdi ya, resimleri görelim mutlaka bir açığını bulurum.:)

Halilbey, kimin kandırdığını bilmiyorum ama, oğuz abiye sorsaydın kavunları sulamayacağını söylerdi. o zaman tatlı tatlı yerdin.;)

Halil Önen 21-08-2010 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 685787)
Halilbey, kimin kandırdığını bilmiyorum ama, oğuz abiye sorsaydın kavunları sulamayacağını söylerdi. o zaman tatlı tatlı yerdin.;)

Sulamasam kuruyacaktı. Desenize kavun da beni kandırdı.:)

Güler 21-08-2010 10:50

5 Eklenti(ler)
Bahçede üç çeşit kavun var. İçlerinden birinin adını biliyorum Kırkağaç. Başka bir cins var hafif beyazımsı ama çok tatlı, onların dip kısımlarında da sanki bir çanak var. Diğeri de daha yeşilimsi ama ben adını bilmiyorum.
Oğuz yakın köydeki yengesini pazara götürmek için gitti, geldiğinde cinslerin adını yazarım.
Ama bildiğim şu ki, kavunu hiç sulamıyor.

Havalar çok sıcak, hele bağ kısmı biraz da kuytuda kalıyor ya iyice sıcak oluyor. Akşam serinliğinde fotoğraflarım üzümleri.

Halil Bey, bizim üzümler tam yemelik. Alfons, Cardinal ve kokulu çavıuş. Başka türlü kullanmak vallahi yazık olur.

Ama balkonumdaki harika liliumları fotoğraflamadan geçemiyeceğim. Ömrüme ömür katıyor sanki. Sabah erkenden soluğu yanlarında alıyorum. Nefis kokuyorlar.

Halil Önen 21-08-2010 11:07

Teşekkürler Güler Hanım,

Liliumlar ne kadar güzel çiçekmiş. Sanki gelinlik giymiş, alımlı genç kız gibi...

Sn. Lilium' a selamlar.:D

Güler 21-08-2010 11:10

Tamam, Lilium'a selâmınızı iletirim. İki gün evvel beraberdik, onun liliumları daha çiçeğe dönüşmemişlerdi.

Benol Hazaroğlu 21-08-2010 12:46

Sevgili Güler hanım
Bir saksıda kaç soğanınız var.Çok yoğun ve güzel görünüyorlar. Bende Bir saksıda 4 soğan var, saksı büyüklüğü aynı hepside açtı. Ama sizin elinizden mi acaba çok yoğunlar.

Güler 21-08-2010 12:51

Sevgili Benol Hazarolu, saksı ebatlarım büyük 508 numara. Bir saksıya 5 adet soğan ekmiştim. Saksılar balkonda, öğleden sonra güneş alıyorlar ve toprakları kurudukça su veriyorum.

Oğuzhan 21-08-2010 13:11

Gerçekten çok güzeller.Abla ne verdin de o kadar çoşmuşlar.Bizim içinde kokla :)

Ben bir adet asya Lalenin Lilium dikmiştim ama pek randuman vermedi.6 -7 cm. uzadı öyle kaldı.Tüm gün güneşte sanırım sıcaklardan pek memnun değil.

Sevgiler Selamlar

Lilium 21-08-2010 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 685913)

Ama balkonumdaki harika liliumları fotoğraflamadan geçemiyeceğim. Ömrüme ömür katıyor sanki. Sabah erkenden soluğu yanlarında alıyorum. Nefis kokuyorlar.

Oh oh maşalah maşallah bu ne güzellik böyle her taraf beyazlara bürünmüş kokuları lodosla birlikte taaaa gönene geldiler oh içime çekeyim şöyle misler gibi ımmm ne de güzel kokuyorlarrrr, darısı başıma inşalahhh.

Bu günde lodos çok fena çiçeklerin durduğu yeri rüzgar çok alıyor hatta bir saksıyı rüzgar uçurmuş devirmiş.

Halil beyin selamını aldım gönderen getiren sağolsun teşekkürler sevgiler saygılar.

zeynep dila 22-08-2010 05:37

Sevgili Güler Hanım,
Sayın Pakkaner'in bilgisayarındaki sorunun giderilip giderilmediği hakkında bir bilginiz var mı acaba? Mine Hanım'dan gelecek cevabı o kadar sabırsızlıkla bekliyorum ki, sizden bu konuda bir haber çıkarsa çok sevineceğim.
Sevgiyle kalın.

Güler 22-08-2010 08:42

Sevgili zeynep dila, ben de Mine Hanım'ın birkaç gündür siteye girmediğini görünce merak edip telefon ettim.

Allaha şükür sağlığı iyiymiş (biraz bel ağrısı şikayetleri vardı) ama hem işleri çok yoğunmuş hem de yazlığından sitemize girmekte çok zorlanıyormuş, " devamlı internet hattım kopuyor" diyor.

fatmadundar 22-08-2010 13:15

Güler Hanım Lilyumlarınız çok gösterşliler. Kasablanka dedikleri lilyum bu mu?

Güler 22-08-2010 13:31

Sevgili fatmadundar, seni özledik.
Bir yolunu bulup da keşke buraya gelseniz. Bağdaki üzümler hemen hemen olmak üzere.

Evet liliumlar casablanca. Çok güzek kokuyor, iri ve yoğun çiçekli.

Güler 22-08-2010 20:35

5 Eklenti(ler)
Bu sabah eşim Oğuz'un üzümlerini fotoğraflamak istedim. Nasıl da göğsü kabardı bir görmeliydiniz.
Salkımlar çok dolu ve büyük, biraz daha tadlanmaları gerekiyormuş. Önümüzdeki hafta güzel güzel yeriz dedi.

Kolileri hazırladığımda yine bir iki fotoğraf yüklerim ama o şimdi bunları yüklememi heyecanla bekliyor.

Eşimin bağından üzümler......

Güler 22-08-2010 20:38

4 Eklenti(ler)

Satı Uğurtan 22-08-2010 20:44

Sevgili Güler hanım, lilyumlar siz ve üzümler harikasınız, sevgiler.

Cumhur Tonba 23-08-2010 00:03

Oğuz Bey,
Elinize sağlık. Bu sene bu kadar güzel üzümleri yetiştirdiyseniz, siz bilinki bu konuda profesyonel olmuşsunuz. Bizim köyde bir salkım üzüm yok.

Lilium 23-08-2010 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 687070)
Bu sabah eşim Oğuz'un üzümlerini fotoğraflamak istedim. Nasıl da göğsü kabardı bir görmeliydiniz.
Salkımlar çok dolu ve büyük, biraz daha tadlanmaları gerekiyormuş. Önümüzdeki hafta güzel güzel yeriz dedi.

Kolileri hazırladığımda yine bir iki fotoğraf yüklerim ama o şimdi bunları yüklememi heyecanla bekliyor.

Eşimin bağından üzümler......

Bağa gel bostana gel, gel gel gel
http://www.turkulertube.com/video_707U7SUNL46.html

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025