![]() |
Alıntı:
Maşallah çok güzelmiş.Sanırım "Sweet Pea Shrub" yani polygala türlerinden biri olabilir. |
1 Eklenti(ler)
Cok tesekkür ederim Güler abla, evet dag musmulasi demek istemistim. Internette agac seklinde olan da var ama henüz fidanini bulamadim burada bircok bahcede olmasina ragmen... Bizim memleketimiz gibi degil ki kimseden celik comak isteyemiyorsun kabalik olarak algilaniyor. Kendiliginden bir seyler veren de cok ender cikiyor. Resmini ekliyorum. Sevgiler...
|
Güler ablacığım,
Allah sağlıkla yemek nasip etsin. Üç senelik elma ağacım var. Geçen bahar ilk kez çiçek açmıştı ama hiç biri tutmadı. İnşallah benim de elma ağacım seneye sizin elmalar kadar güzel ürünler verir. |
Güler ablacığım incirler inanılmaz güzel görünüyorlar ben de çok severim keşke size yakın bir yerlerde olsaydım. Ağaçtan koparıp yemek kadar güzel bir şey olamaz:)
|
Güler Hanım, Yazmıyayım dedim, dedim de dayanamadım.
Oturduğum evin yerinde eskiden her tür meyve ağacının, hem de birkaç türünün olduğu büyük bir bahçemiz vardı. Hele incirler çeşit çeşit mor, sarı, büyük, küçük, üzeri çilli yumruk gibi...İçini açınca pembe, kırmızı, şıkır şıkır olurdu. Ben bahçemizin yerine bu ev yapıldığından beri hiç incir satın almıyorum biliyor musunuz ? O tadı pazarlarda satılan içi kahverengiye dönmüş incirlerde bulamıyorum. Afiyetle yiyin, sağlık getirsin meyveleriniz. |
Sevgili Vildan Sönmez, sizi çok iyi anlıyorum. Her güzel incir resmi gördüğünüzde mutlaka eski evinizin bahçesi gözünüzün önüne geliyor, bir özlem duyuyorsunuzdur.
Keşke imkânım olsa da size gönderebilsem. Bir günden fazla dayanamıyor çok olgun oldukları için. Peki siz gelemez misiniz? Çok mutlu oluruz inanın. İyi ki yazdınız, güzel bir anınızı paylaşmış olduk. |
Sağolun Güler Hanım.
Bizler sizin çiçklerinizi sebze ve meyvelerinizi nasıl paylaşığınızı biliyoruz. İncirlere yetişemeyiz tabii ama bir gün kısmet olursa bahçenizi görürüm inşallah. Sevgiler.... Alıntı:
|
Güler Hanım yine hepsi çok güzel ama elmalar çocukluğumu ve gençliğimi hatırlattı. Bütün elmaları dalından bitirirdik. Canın sıkılır bahçeye çıkarsın, dalından bir elma alırsın, üzerine silersin, ısırırsın... Sulu sulu, kütür kütür, elma gibi kokulu...Yanında arkadaşların varsa hem tadına varırsın hem sohbet edersin.
Bütün kış evde olsa da alıp yeme alışkanlığım bir türlü oluşmadı, sadece bu mevsimde yeni toplanmış elmanın tadına varıyorum. (Sakın yine göndermeyi teklif etmeyin, yemiş kadar oldum. Belki bir gün yerinde yemek kısmet olur:)) Sağlıkla keyfini çıkarın. |
Sevgili Kiraz, kız kıza yapacağımız toplantıya getirmeye çalışırım. Gelmeye gayret et.
|
Geleceğim:)
|
2 Eklenti(ler)
Bu gece çok güzel yağmur yağdı. Sessiz, sessiz gök gürlemeden dinlendirici bir yağmur.
Sabahın erken saatlerinde, hava bulutluyken de olsa resim çekmeye çıktım. Güllerin üzerlerindeki yağmur damlalarını zaman zaman öptüm, zaman zaman da ellerimle okşayarak silkeledim. Herşey yemyeşil ve tertemizdi. Sizinle paylaşmak da bir o kadar güzel. Eklenti 102252 Eklenti 102253 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Küllemeden halâ kurtaramadım ama onlar yine de beni üzmemek için açmaya çalışıyorlar.
Eklenti 102280 Eklenti 102281 |
3 Eklenti(ler)
Üç güzel bir arada. Evvelki gün açan, dün açan ve bugünkü gonca.
Eklenti 102283 Eklenti 102284 Eklenti 102285 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025