![]() |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Yağmurla iyice coşmuş sizin bahçe Güler Hanım, maşallah hepsi bir birinden güzel.
Adını bilmediğiniz mavi çiçeğe bayıldım, çok zarif bir çiçek. |
Sevgili Güler hanım, maşallah herbiri ayrı güzel, emeklerinizin karşılığında onlarda size böylesine güzellikleriyle karşılık vermişler.Şımarıklar sevildiklerinin nasılda farkındalar,2861 deki gülünüz başka bir güzel adı ne acaba?
|
Güller coşar,
Güler güllerini okşayıp coşar. Güller Güler'e güler, Güler güllere güler. Hep gülümseyin. |
Gözümüz gönlümüz bayram etti Güler Hanım. Ellerinize sağlık. Sebzeleriniz, meyveleriniz de çok güzel ama benim için çiçeklerinizin güzelliği ömre bedel. Uzun süredir onların güzelliklerini göremiyorduk. Meğer ne çok özlemişiz.
|
Gule gule buyutun. Gozum gonlum acildi.Icim ferahladi. Darisi tum isteyenlerin basina.
Sevgiler |
Hepinize teşekkür ederim.
Kafiyeli şiirin de çok güzel sevgili Kiraz, sağol. |
Güllerin bu ayda bile cok güzel Güler abla. Benimkiler bu yil asiri yagmurdan cok etkilendi. Yapraklari lekelendi, ciceklerin üzerinde bile kirmizi lekeler oldu. Neredeyse bütün yapraklari kestim. Hala acmaya devam ediyorlar yine de.
|
Sevgili ciceksever70, çiçeklerinin iriliği Mayıs ayındaki gibi değilse de yine de çok güzeller.
Kırmızı örümceğe hiç baktın mı? Bu sene nasıl bir budama düşünüyorsun? İstersen biraz gençleştirmeyi dene. |
Kirmizi örümcek hic aklima gelmedi arastiracagim. Zaten güllerimin en yaslisi iki yillik cogunu gecen yil ektim. Henüz boylari cok kücük. Yine de genclestirme budamasi yapmali miyim? Bak yine senden bir seyler ögrendim. Tesekkürler. Sevgiyle kal.
|
Yok, eğer küçük boyda iseler gençleştirmeye gitme ama cılız dalları kes güçleri ana dallara kaysın.
|
Simdi forumda gül hastaliklarini okuyorum Güler abla. Ben güllerimdeki durumu biraz pas hastaligina benzettim ama emin olamadim yarin resim ekleyecegim o bölüme. Bu yaz arapsabunlu yagli karisimi uyguladim pirelere ve kurtlara karsi bir de seradan aldigim bir spreyi kullaniyorum dogal bir ilac ama arapsabunundan daha etkili. Bir de arada bir mantar hastaliklarina karsi olan spreyden kullaniyorum. Kükürt öneriliyor ama burada her yere sordum kükürt bulamadim. Avrupa birligi herseyi yasakliyor bize zehirli diye. Bir sürü ilac var ama insan kararsiz kaliyor. Aksam aksam basini agrittim. Tavsiyelerin icin tesekkürler. Sevgiler.
|
Eğer portakal rengi toz gibi noktalar varsa pastır. Fungasit gurubu ilaç vermen gerekir.
Ben bu durumda Antracol ve Topas kullanıyorum. Güllerde erken budama yaptığımda da iz düşümü 3x15 gübre koyuyorum. |
Sevgili mormenekşe, o minnacık bir gül. Gonca hali siyaha çok yakın, açtığında da koyu renk bir gül, cinsi nedir, ben de bilmiyorum?
|
Sayfayı aşağıya indirirken her gelen yeni resimde yüreğimde bir heyecan hissettim .
Çok güzeller Rabbim nazardan korusun . |
3 Eklenti(ler)
Güler ablacigim günaydin. Yine derdimden sen anlarsin diye resimleri sana gönderiyorum. Aksam okuduklarimdan sonra bir daha inceleyince kara leke gibi geldi ama teshis koymak cok zor bir is. Yanlis bir ilac da kullanip zarar vermek istemiyorum. Gül uzmani olarak sen ne dersin?
|
Sevgili ciceksever70, mevsimidir, kara leke (sizin güllerinizde onu farkettim), pas ve külleme zamanıdır.
Üzülmeyin, hepimizin güllerinde bu dertler var bu sıralar. Pas (portakal renginde olan tozlar) olan yaprakları mutlaka el ile toplayıp yakmalısınız. Kara leke ve pas için ben Antracol WP70 kullanıyorum. Captan da kullanabilirsin. Külleme için Topas kullanıyorum. Ama bitkiler de hep aynı ilacı kullanırsanız bağışıklık kazanıyorlar. Bugün Topas kullanmışsam on gün sonra Antracol kullanıyorum. Sizin yöreniz hep yağışlı, yaprakları da sık sık ıslanıyor bu yüzden bu hastalıkların olması kaçınılmaz. İlaç içine mutlaka birkaç damla yapıştırıcı koyun ki yağmur bitki üzerindeki ilacı hemen yıkamasın. Kışa girerken bitkilerinizin kök kısmına (kökten uzak) yapacağınız bir daire içine birer tatlı kaşığı 3x15 gübre koyarak toprağını hafifçe elinizle karıştırın, yağmur suyu ile yavaş yavaş vitaminini köküne ulaştırır, bütün kış için rahat eder bitkiniz. Lütfen sormak istediklerinizi hiç çekinmeden yazınız. Elimden geldiğince, bildiklerimi ve bahçemde uyguladıklarımı sizinle seve seve paylaşırım. |
Güler abla cahilligimi bagisla lütfen ama 3x15 dedigin gübre hangisi? Elimde cicek costuran, hayvan gübresi ve bio gübre var. Bunlardan biri degilse ilac alirken alayim. Zaman ayirip cevapladigin icin de ayrica tesekkür ederim.
|
Bir de yapistirici olarak ne demek istedin?
|
N.P.K gübre.
3x15 olarak da ifade ediliyor. 15.15.15 %15 Azot, %15 Fosfor, %15 Potasyum içeren kompoze gübre. Ben bu gübreyi sırf çiçeklerimde kullanıyorum. Kışa girerken de bütün ağaçların iz düşümü olarak diplerine bir defaya mahsus az bir miktar koyuyorum. Sebzelerime ve meyve ağaşlarıma daima yanmış hayvan gübresi kullanıyorum. Yapıştırıcı da püskürtücü ilaç hazırlarken ilacın içine katacağın bir iki damla Glowet vs. gibi ilacın bitki üzerinde daha fazla kalmasını sağlayan bir sıvı. Bunu Mine hanım toz şeker ile hazırlamıştı sanıyorum, sitede Güllerin hastalıkları başlığına bakabilirsen bulabilirsin. |
Güler Hanım bahçeniz yine muhteşem. İnsan resimlere baktıkça doyamıyor. Yağmur ayrı bir güzellik katmış. Bahçenizi gördükçe hemen gidip bahçeli bir ev alasım geliyor ama artık emekliliğe....
|
Teşekkür ederim sevgili züleyha.
Siz bize yakınsınız hem de yolu biliyorsunuz, her zaman beklerim. |
Güler abla tekrar tekrar tesekkür ederim. Yarin okullarin ilk günü. Oglumu okula birakir birakmaz bu ise el atacagim insallah. Asmalarina mutlaka kükürt kullaniyorsundur ama burada bulamadim. Koruma ve besleme amacli cesit cesit ürün var sen ne tavsiye edersin? (Seni biktirdim sorularimla biliyorum ama gercekten cok faydasini görüyorum tavsiyelerinin)
|
Sevgili ciceksever70, lütfen bu şekilde düşünme. Bildiklerimi paylaşmak bana çok zevk veriyor.
Bağda bordobulamacı kullandığımız için çok sık olarak kükürt kullanmıyoruz. Eğer sürgünler cılız ve yaprak oluşumu az ise azot ağarlıklı ilaçlar ile takviye ediyoruz. Sanıyorum mildiyö başlamadan kükürt atarak önlem alıyor eşim. Topazı kükürt içerdiğinden bağda da kullanıyoruz, captanı da kullanabilirsin. Daha geniş bilgi istersen Oğuzla konuşur sana detaylı yazarım. |
Cok tesekkür ederim Güler abla. Asmalarin daha ilk yiliydi yapraklarinda hic sorun yasamadik bol yaprakliydi bir kac salkim üzüm bile yedik. Ben asmalara sadece önlem ve besleme olarak kükürt kullanmak istemistim ama önerdigin diger ilaclar da bu isi görüyorsa onlari kullanayim. Umarim burada bulurum. Captan`in internette bir cok cesidi var kullandiginin adini tam olarak yazabilir misin? Madem ayni ilac güllerde de ise yariyor hepsi icin aynisini bulmaya calisayim. Sana Avusturya`dan kucak dolusu öpücük yolluyorum.
|
Alıntı:
|
Size de tesekkür ederim Cumhur bey. Bahce isi hic sonu gelmeyen bir okul gibi. Her gün yeni bir sey ögreniyoruz.
|
2 Eklenti(ler)
Yağmur sonrası çizmelerimi ayağıma geçirdiğim gibi sebze bahçesine daldım.
Salçalık biberler biraz yatmış, onları düzelttim. Pembe domatesler halâ veriyor. Fasulyeleri topladıkça, dökmeye devam ediyorlar. Biberlerin de onlardan farkı yok. Maaşallahları var, topladıkça veriyorlar. Kış sebzeleri de yavaş yavaş rayına girdiler. Biraz dolaşalım mı? Bruksel Lahanaları. Eklenti 102516 Eklenti 102517 |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025