agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

serkan_istanbul 28-04-2012 20:40

Maşallah ne kadar güzeller.

dünyam1 28-04-2012 20:41

:D:D önce böcek sonra güzeller güzeli çiçekler,Güler abla hepsi harika,böcek hariç, inşallah bu böcekler bende yoktur:D böceklere hiç dokunamam da ..

Güler 28-04-2012 20:48

1 Eklenti(ler)
Negisler, sümbüller açtılar ve geçtiler.
Pek çok kişi, nasılsa çiçeklenmeleri bitti diye dibinden kesiyor. Oysa sadece çiçek saplarını kesmek, sulamayı seyrekleştirmek gerekir. Yaprakları kendiliğinden sararıp da düşene kadar beklemek gerekir. Çünkü bu yapraklar soğanı besler ve bir sene sonrasına hazırlar.

Ben, çiçeklenme bittiğinde kök diplerindeki otları temizler, yapraklarını bağlar ve sulama suyuna soğanı besleyecek gübre katarım. Bir iki sulamayı böyle yapıp, yavaş yavaş suyu vermeyi keserim.
Yaprakları da iyice düşünce dipten keserim. Soğanları topraktan her sene çıkartmıyorum.
2-3 senede bir çıkartır ve soğan ayırımı yaparım.

Bağlanan nergis ve sümbüller.

Güler 28-04-2012 20:51

5 Eklenti(ler)
Diğer kareler....

Güler 28-04-2012 20:54

5 Eklenti(ler)

Orhan Özbilgiç 28-04-2012 20:54

Yani Güler Hanım, bu fotoğrafları koymakla, ''işte bahçe budur.'' demek arasında hiç bir fark yok valla.

Yılların emeği ve deneyimi bu olsa gerek. Sizin bu devasa çalılarınızı ve bitkilerinizi görünce, ''Bizimkiler ne zaman bu büyüklüğe erişecek?'' sorusu aklıma geliyor.

Her zaman olduğu gibi, sizde görüp ''bu bitkiden, bende bahçeme alayım.'' dedirtecek güzellikler segilemişsiniz.

Elinize, gönlünüze, beyninize sağlık.
Keyifli bir sezon olacağından eminim. Zira bu görüntüler insanı rüyalar alemine sürüklüyor.

Güler 28-04-2012 20:55

1 Eklenti(ler)

serkan_istanbul 28-04-2012 22:19

İkinci karanfile bayıldım maşallah ya offffffffffff demek geldi içimden ellerine kollarına sağlık ablacım. Ben diyorum kadın güzel adam güzel eee bahçede çirkin olacak deil ya. Kırkbir kere maşallahhhh.

selenn 28-04-2012 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 955498)
Bu sabah sardunya saksılarını limonluktan çıkardım. Yine bir çoğu bozulmuş, iki saksı da tamamen gitmiş.

Bozulmuş olanları adam etmek gerekiyor diye kolları sıvadım.

Balkondaki sardunya saksılarım 508 numara. Yani çapları 45 cm. Yükseklikleri de 45 cm.
47 litre toprak alıyor ama ben bu kadar toprak koyarsam saksıyı kaldıramıyorum.
O yüzden saksının dipten 15-20 cm ni köpükle doduruyorum. Nasıl yaptığımı daha evvelki sayfalarda anlatmıştım. 25-30 cm yükseklikte toprak koyuyorum.

Her sene toprağı boşaltır, zararlılardan arındırır, saksıyı iyice yıkar ve taze toprak koyarım. Toprağını 1/3 yıkanmış dere kumu, 1/3 milli toprak ve 1/3 ü de yanık hayvan gübresi karışımı oluyor gernelde.
Bu şekilde hazırlanmış toprak bir yere yığılır ve lâzım oldukça kullanırız.

Ben bu toprak karışımını saksı bitkileri için kullanırken biraz da perlit ilave edip, her saksı başına 1 tatlı kaşığı da 3x15 gübre koyuyorum.

Sizin de saksılarınız dışarda-bahçede ise mutlaka toprağını gözden geçirin.
Dediğim gibi her sene bunu yaptığım halde, hemen hemen bütün sardunya saksılarında menasa rastlıyorum.
Yine fotoğrafını koyuyorum çünkü sizlerin de bu kontrolü yapmanızın doğru olacağını düşünüyorum.
Bu 12 adet kadılokması sadece bir adet saksıdan çıkan. Üstelik yazdığım gibi saksıda 20 cm lik bir de köpük dolgu maddesi var. Toprak 25 cm kadar. Bir de dolu dolu toprak olsaydı mutlaka menas sayısı daha da artardı.

Tam benlik bunlar:) Bunları gördüm ekran başında kaşınmaya başladım. ;)
Bahçen ne güzel renklenmiş teyzeciğim. Clematisler bizde hala tomurcuk. Sendekiler açmış tamamen. Çok güzel. Geçen sene nergisleri birlikte bağlamıştık. Bu sene gelemedim yardıma:) Yazın telafi ederiz.

adavci 28-04-2012 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 954396)
Kışın, genelde daha geç çözülen 20x20x20 yi tercih ediyorum.
Bu gübreyi de atarken köke yakın değil, kök çevresinden 40-50 cm veya dış yapraktan aldığım iz düşümüne göre çizdiğim hayali bir daire düşünerek atıyorum.
Ağaç başına 1 veya 1,5 yemek kaşığı, gül kök başına da 1 tatlı kaşığı atıyorum. Hemen toprakla karıştırmayı da ihmal etmiyorum. İlk sulamadan sonra zamanla yağmur ile iyice çözülüyor.

Benim ağaçlarımın yaşı 5 den büyük. Siz yeni fidanlara atacaksanız miktarı düşürün.

Sayın Güler,
Teşekkürler.Aynı işlem İlkbahar ve Yaz mevsmimlerinde devam ediyor mu?Bunların dışında büyük baş hayvan gübresi kullanıyormusunuz?Meyve ağaçlarım dört yaşında,ilk defa bu yıl meyve verecekler.Ancak ağaçlar çiçekleniyor meyveye dönşümleri çok az oluyor.Deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.

Lilium 29-04-2012 01:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 955498)

Bunlar karides mi?

Ballısı nefis olur. :D:D

KAPTANzst 29-04-2012 06:52

Sabah sabah göz banyosu yaptım. teşekkürler

Karidesleri ! lilyuma :p Çiçekleri bana gönderirmisiniz:D:D

Güler 29-04-2012 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 955685)
Bunlar karides mi?

Ballısı nefis olur. :D:D

Öğğğ, şimdi karidesten de soğutacaksın beni. Benzetecek başka şey bulamadın, aşkolsun sana.

Güler 29-04-2012 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adavci (Mesaj 955651)
Sayın Güler,
Teşekkürler.Aynı işlem İlkbahar ve Yaz mevsmimlerinde devam ediyor mu?Bunların dışında büyük baş hayvan gübresi kullanıyormusunuz?Meyve ağaçlarım dört yaşında,ilk defa bu yıl meyve verecekler.Ancak ağaçlar çiçekleniyor meyveye dönşümleri çok az oluyor.Deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.

Ağaç altlarına geç çözülen 3x20 gübreyi sonbaharda atıp, İstanbul'a dönüyoruz.
Baharda geldiğimizde çanak altları termizlendiğinde 3x15 gübre atıyorum.

Yanık büyükbaş hayvan gübresini alıp bir yere yığarız.
Daha sonra elenir, elek altından geçenleri de ayrı bölüme alıp içine de bir torba kireç tozu atıp üztünü naylonla kapatırız. Bütün kışı öyle geçirir.
Baharda geldiğimizde bu naylon açılır, içine dere kumu ve milli toprak ilave edilir ve yeniden elenerek saksı toprağı olarak depolanır.

İlk elemede elek üstünde kalan kemre ( iri parçalar yani) doğruca sebze ekilecek bölüme serilir. Daha sonra üzerinden bir çapa geçirilir ve bütün kışın yağmuru - karı ile sebze ekeceğimiz alanda çok güzel toprağımız olur. Bilirsiniz yanık hayvan gübresi toprağı çok güzel ıslâh eder.

Elinizde yanık büyük baş hayvan gübresi varsa (yanıktan kasıt beklemiş dinlenmiş) kışın ağaç çanaklarınıza atmanız çok da faydalı olur. Hem ağacı besler hem de kökü sıcak tutacağından ağacınız soğuktan korunmuş olur.

Ağaçlarınız çiçekleniyor da meyve dönüşümü az oluyorsa bence sorun tozlaşmada. Çok da bildiğim bir konu değil.
Bence bunu Halil Önen bey'e sorarsanız size çok daha detaylı ve doğru bilgi verecektir.
Ben, bahçemizde yaptıklarımızı anlatıyorum, bu işin eğitimini almadım. O yüzden bunu şöyle veya böyle yapın demem hatalı olur.

Güler 29-04-2012 08:52

Sevgili serkan istanbul - KAPTANzst, keşke yolunuz bu taraflara düşse de bir uğrasanız, beraberce hem bahçede dolaşsak hem de çay içebilsek. ;)

serkan_istanbul 29-04-2012 10:19

Mutlaka geleceğim bahçenize çok merak ediyorum. çayın yanına kurabiye yaparım ben. Mayıs sonuna doğru inşallah sizde uygun olursanız. Her yerini karış karış gezmek istiyorum. Kimbilir resişmlerde görmediğim neler vardı o bahçede. En önemlisi iki tane kocaman yürek var. Kolay gelsin. Eşinize selamlarımı iletin.

limon 29-04-2012 10:23

2 Eklenti(ler)
Güler hanım, torunlarınıza ağaç ev-gemi buldum. Böyle bir şeyi nasıl da severler kimbilir, düşünsenize ağaçta minik Jack Sparrow lar.... ;)
Eklenti 288260

Yanyana iki büyük ağaç varsa bu da çok eğlenceli olur çocuklara...
Eklenti 288262

Güler 29-04-2012 13:58

Aman bunları görmesinler valla tuttururlar sevgili limon.
Teşekkür ederim harika şeyler.

Eğer evi kazı üzerine otutturursam yanındaki ceviz ağacının bir iki dalını keserek balkon plâtformunu yapabilirim.
Desene bana Bursa yolu gözüktü. İkea ve Bauhaus'a gidip ip merdivenleri ve diğer gereçleri almam gerek.

Hadi oldu olacak, sen bu gibi şeylerin nerede bulunabileceğini daha kolay bulabiliyorsun, bana bir iki link de veriver bari. :D :D

sevgice 29-04-2012 15:17

Maşallah güler hanım bahceniz coşmuş.Dahada neleri görücez kim bilir ileride. Sarı gül, havlu püskülü fare kulagı ve katır tırnagı türlerinizi son baharda budayacakmısınız acaba.Bu şekilde tutarsa talip olabilirmiyım sonbahar zamanında.
Teşekkürler...

Maviş 29-04-2012 16:00

Gülünüz çok güzel. Bahçenizçok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Maviş 29-04-2012 16:22

Bahçeniz için çok emek harcamışnız. bir ata sözü var dır ekerseniz bağ olur, ekmezseniz dağ olur. Bu aylar bende yayla için torbalara domates,biber, patlıcan şaşırıyorum. pazardan hazır almayı sevmem.

Maviş 29-04-2012 16:53

maşallah maşallah sıklamenleriniz çok güzel. aloevere da çok güzel Güler hanım ellerinize ve emginize sağlık.

Maviş 29-04-2012 17:44

Çok güzeller nergizler sümbüller. çok güzeller. Benimde var. arpa çiçeklerim var. Çiçeklerle annem ve ben uğraşıyoruz.:) Annemde sizin gibi çiçekleri çok seviyor. Annemden bana geçti sanırım. Bu siteyi çok sevdim. Herkese teşekürler.

Güler 29-04-2012 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice (Mesaj 955923)
Maşallah güler hanım bahceniz coşmuş.Dahada neleri görücez kim bilir ileride. Sarı gül, havlu püskülü fare kulagı ve katır tırnagı türlerinizi son baharda budayacakmısınız acaba.Bu şekilde tutarsa talip olabilirmiyım sonbahar zamanında.
Teşekkürler...

Katır tırnağı ile sarı ponpon gül tutar mı bilemiyorum ama elimde bol miktarda fare kulağı var, yanına bir tane de havlu püskülü ekleyerek yollayabilirim. Ama bu aralar çok meşgulüm acele etmeyecekseniz. ;)

sevgice 29-04-2012 19:20

Tabii beklerim güler hanım. Bende bu ara yogun sayılırım. Sonbaharda hatırlatsam olur mu tekrar. Belki başka güzelliklerden de düşer payıma.

Teşekkürler....

Güler 29-04-2012 19:23

Tabii olur, bana adres bilgilerinizi yazarken mutlaka kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarası da vermeniz gerekiyor.

Maviş 29-04-2012 19:38

705 deki salatalıklar kısası yerli salatalık, uzunu ithal salatalık. Bizler buralrda öyle diyorlar
ben yerli salatalık ekerim. Daha lezzetli.

Maviş 29-04-2012 20:28

Güler Hanım 33. sayfayı bitirdim çiçekleriniz harikalar çok güzel bir bahçeniz var. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Bu arada kendinizi çok yormayın kendinize iyi bakın önce sağlık herşeyin başı sağlık.

Maviş 29-04-2012 20:39

994 deki kudret narı kireçlenmeye iyi gelir. 9-10 tane kudret narını rondada kıy bir kilo bala karıştır. Sabah, akşam bir tatlı kaşığı ye Mideye ve kirece iyi gelir.

Maviş 29-04-2012 21:16

1221 de kuşlar ağızının tadını bilir en güzelini ve tatlısını yer. Bizim yayaladada öyle.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025