![]() |
2 Eklenti(ler)
Kokulu çalılar arasında Filbahri'yi unutmamak gerekir. Metrelerce uzaktan hissedersiniz kokusunu.
|
2 Eklenti(ler)
Isparta gülleri açtıkça yapraklarını topluyorum, beyaz kısımlarını kesip iyice yıkadıktan sonra toz şekerle ovup poşetliyorum. Biraz daha biriksinler gül reçeli deneyeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Mis kokulu yaseminim de açmaya başladı.....Koskocaman bir alanı kapladığından kokusu buram buram bahçenin her tarafında.
|
5 Eklenti(ler)
Çok da şiddetli olmasa da Manyas'da da yağmur devamlı yağdı. Güller boyunlarını büktüler, açmış olanlarının yaprakları döküldü.
|
Alıntı:
Selamlarimla. |
Sevgili Güler Hanım, bahçenizi 236. sayfaya kadar gezdim şimdilik(sondan başladım), bayıldım maşallah, çiçekleriniz meyveleriniz Allah bereket versin muhteşemler, emeğinizin hakkını vermiş bütün bitkileriniz.
Benim bir sorum var; herkesin clematislerinin gövdesi oldukça kalın odunsu, benim clematisimin bende 4. senesi muhtemelen aldığımda da 1 yaşında falandı; ancak gövdesi hala incecik ip gibi. Her yıl buduyor musunuz clematisinizi? Ben hiç budamadım, o kadar narin ve ince ki korkuyorum budarsam bir daha uzamaz diye... Ne tavsiye edersiniz clematisimin incecik gövdesini biraz kalınlaştırmam için? |
Sayın acakmak79, clematisinizin türü nedir bilmiyorum. Ben genelde budama yapmıyorum ama örneğin Armandii türünden arkadaşlara çelik göndereceksem onu kes bunu kes bitki budanmış gibi oluyor ama benim armandii yirmi senelik. Onun gövdesi bileğim kadar kalın.
Diğer tür clematislerimin gövdeleri ince, onların da ancak kuruyan bozulan veya hastalanan dallarını kesiyorum. |
Güler abla manyasta isen bir gün bu güzellikleri canlı olarak görmeye gelmek isterim :) Maşallah nazar değmesin.
|
Benim clematisim 'madame le coultre'.
Bunu da kendi bildiğimden değil, sizlerin fotoğrafların üzerlerinize koyduğunuz isimlerden öğrendim.:o:o |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çalışacak durumum yok bu sıralar, ben de sıkıca giyinip, ince bir battaniye alıp balkondaki salıncaklara uzanıyorum. Sağımda pembe güller solumda somon güller, sardunya-petunya ve begonyalar ile balkonumun en sevdiğim köşesi.
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Balkon sehpalarını çiçeklendirdim.
Nadide çiçeklerimi sehpa üzerine dizdim. Üzerine kalın şeffaf naylon koyunca ortaya bu güzellik çıktı. Böylece torun özlemimi de gideriyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Güllerin birileri solarken diğerleri yeni yeni tomurcuklar veriyor.
|
4 Eklenti(ler)
|
Gecmis olsun guler abla.Sukur onemli bisey degilmis,gerci isminide ilk kez duydum.onunla gecmis olsun.Allah acil sifalar versin:))
|
Alıntı:
|
Güler hanım, geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
|
Teşekkür ederim arkadaşlar....
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım Geçmiş olsun. Bir an önce şife bulursunuz İnşallah ilaçlarınızla. Gerçi torunlarınızın ve çiçeklerinizin varlıkları size terapi gibi geliyordur.
Zira her biri ayrı güzelliklerle dolu bahçeniz. bol çiçekli sağlıklı günler dilerim. |
Teşekkür ederim sayın esemeral.
|
Alıntı:
Bu gülllerinize bayıldım, renk muhteşem, gülün formuda muhteşem. Hem rengi hem formu çok zarif, çok asil. Ben orda olsaydım bu gülün başından ayrılmazdım;);) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025