![]() |
1 Eklenti(ler)
@ Güler, geçmiş olsun, sanırım epeyce düzelmiştir mesajdan sonraki bir kaç gün içerisinde.
Gülleriniz pek güzel, sade, kibar, sanki poz vermek için oradalar, yavaşça aralarında dolaşıp hepsiyle konuşmalı. Ben en çok 'canon' gülünü sevdim bu arada. Eklenti 673892 Bir de ÇİMLERİNİZ de pek güzel. |
Mesajınızı okuyunca golü yediğimi anladım, sayın TCM.
Sağ olun iyiye gidiyor köpek memesi dedikleri şey, oldukça küçüldü antibiotiğin de bayağı faydasını gördüm ateş düştü, ama yine de kolumu pek yormamağa baktığımdan bahçede ağır iş yapmıyor sulama, saksı içi otlarını temizleme ile geçiyor zaman. Çim idare eder, yeni yaptığımda çok güzeldi, kadifemsi görüntü çok hoştu ama şimdi dışarıdan gelen otlarla mücadele pek edemediğimizden ot çim karışımı bir şey oldu. Biçilip de sulandığında yine de hoş güzel dinlendirici bir görüntü veriyor. Gelelim sizin çim olayınıza, burada paylaştım. ;) |
Güler ablacım geçmiş olsun :) en yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah
|
:)Sevgili Güler abla; geçmiş olsun. bahçeniz her zamanki gibi harika, gülleriniz muhteşem hepsi bir birinden güzel. kadeh çiçeğinizin kokusunu merak ediyorum. zengardan bu çiçeğin kokusunu öyle güzel yazmış ki, bende dayanamayıp tohumundan aldım. iki üç tanesi çimlendi.yazında kurudu. sıcaklara dayanamadığını düşünüyorum. hala çiçeğin kokusunu merak ediyorum.gerçekten hoş kokulu bir çiçek mi ? en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğimle sevgiler:).........
|
Merhaba Güler abla,rahatsızlığızı okuyunca çok üzüldüm çok geçmiş olsun,size ve bahçeye hayranınız olarak size sağlık ve esenliklikler diliyorum
|
Güler hanım büyük geçmiş olsun size acil şifalar diliyorum
|
Teşekkür ederim arkadaşlar, iyiye doğru gidişe hızla giriyoruz inşallah. Bir iki lincocin ampul kaldı.
|
Çok geçmiş olsun Güler hanım, acil şifalar diliyorum, tekrardan gelmiş geçmiş olsun.
|
Teşekkür ederim sevgili akçabardak, sağ olun her şey iyiye doğru gidiyor inşallah.
|
Çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar Versin inşallah , Güler ablacım.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kopardığım bir çiçek dalını sizinle paylaşıyorum. Bu bitkiyi rahmetli jineop arkadaşımız bana hediye etmişti. Ziyaretimize geldiğinde bahçende benden de bir şey olsun sana kadeh çiçeği getirdim demişti. Eğer senin bahsettiğin Kış Tatlısı (Chimonanthus praecox) ise o mükemmel kokuyor, genelde aralık ayının ortalarında açar minicik bir dalı bile bütün odayı parfüm kokusu gibi doldurur. İkisi de farklı, birincisi Forumumuzda kızıl çanak (Calycanthus Occidentalis) diye anlatılmış, ikincisi hoş kokulu olan (Chimonanthus praecox) Sitemizde her ikisi için de detaylı bilgi mevcut. |
Eğer senin bahsettiğin Kış Tatlısı (Chimonanthus praecox) ise o mükemmel kokuyor, genelde aralık ayının ortalarında açar minicik bir dalı bile bütün odayı parfüm kokusu gibi doldurur.
İkisi de farklı, birincisi Forumumuzda kızıl çanak (Calycanthus Occidentalis) diye anlatılmış, ikincisi hoş kokulu olan (Chimonanthus praecox) Sitemizde her ikisi için de detaylı bilgi mevcut. [/QUOTE] :):)Sevgili Güler ablacım; benim için bahçeye kadar gidip,çiçeği kokladığınız için size zahmet verdim. çok çok, çoook teşekkür ediyorum. bahsettiğim kızıl çanakkadeh çiçeği olan,tohumunu aldığım zamanlar sitede çok araştırdım. aynen sizin dediğiniz gibi, çiçeğinden çok dalının, elde ovuşturunca güzel (tarçın gibi) koktuğu yazıyordu. zengarden tam tersini çiçeğinin kokusu için genelde yatak odası pencere önlerine dikildiği yazınca, benimde kokulu çiçeklere ve çalılara olan ilgimden dolayı siparişi vermiş oldum. ama çimlendikten, yaklaşık bir karış sonra önce yaprakları sonrada geriye kalan kısmı kurudu.bir daha denemedim. tabi arkadaşlar da kokusu için çok anlatıldığı gibi yazmamışlar. ben de sizin bahçede, bu kadar zengin çiçek yelpazesinin olduğu, bir bahçede görünce sizinde fikrinizi almak istedim. benim için o arkadaşların fikirleri kadar sizin fikriniz de önemliydi. kokusu için değilse bile, görselliği için edinilebilir bir güzelcik. ayrıca jineop arkadaşımızın adını rahmetle anmamıza sebeb olan bu güzel çiçeğe ve sana bir kez daha teşekkür ediyorum ablacım. sağlıcakla kal:) |
Çok geçmiş olsun Güler hanım sayfayı açtım ve yeni gördüm. Allah acil şifalar versin inşallah. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz Allah'ın izniyle. Sağlıklı ve bol çiçekli günler sizin olsun.
|
Teşekkür ederim sevgili su perisi.
|
1 Eklenti(ler)
Kokulu çalıları seviyorsanız benim olmazsa olmazlarım arasında Lonicera fragrantissima ve
Chimonanthus praecox gelir sevgili münevver48. Her ikisi de kış aylarına doğru açar ama müthiş güzel kokar, bence bahçesi olan herkes edinmeli. Çalı türüdür istediğiniz şekilde budayarak küçük de tutabilirsiniz. Sayın pria'ya edinmesi için çok ısrar etmiştim aldı da ama İstanbul'daki evlerinin bahçesinde kaldı sanırım. Kokusuna o da hayran olmuştu. Not: Chimonanthus praecox bahçemde iki tane, her ikisinde de tohum kapsülü bol miktarda var daha yaş, kurumaya başladığında ilgili başlıkta yazıp, paylaşım yaparım. Geçen sene de paylaşıyordum ama talihsizlik oldu tam da tohum takas etkinliğimize rast gelince dağıtımı durdurmuştum. |
2 Eklenti(ler)
Uzun zamandan beri erik yiyorduk bahçeden, bu gün Osmanlı çileklerinden de ilk defa topladık.
Bu akşam TV izlerken yiyeceğim nevaleler hazır yani.;) |
Harika görünüyorlar, afiyet olsun Güler hanım. O kış tatlısı tohumlarına bende talip olacağım inşallah.
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki fırça çalısı kocaman bir ağaç olmuştu, evvelki sene çok kar yağmış ve kocaman ağaç sanki balta ile tam da ortadan ikiye bölünmüştü.
Mecburen dipten budadık, anaç kökten çıkan filizler büyüdüler büyüdüler, şimdi ağaçtan ziyade çalı formuna gelince ben de böyle gelişsinler istedim. Fırça çalısının çiçekleri çok enteresandır. Fırça şeklindeki kırmızı çiçek uçlarındaki altın topları siz de fark etmişsinizdir. Çok arı geldiği için uzak durmaya çalışıyorum. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sarı gülünüze hastayımda, turuncu gül... Offf muhteşemmiş, rengi harika.:rolleyes:
|
Güler Hanım, maşallah muhteşem bahcenizi gezerken rahatsız olduğunuzu öğrendim. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
|
Sağ olun sevgili gül01, şimdi oldukça iyiyim.
|
Güler hanım merhabalar, öncelikle çok çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız?
Zambaklarınız beni benden aldı, geçtiğimiz kış alacalı ve kırmızı zambağımo kaybettim çok çok üzüldüm, fakat öte yandan çok mutluyum Güler Atlasım nihayet açacak üzeri tomurcuk dolu ve ben büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum, nerden baksan tam 5 senedir bekliyorum, size bir kez daha teşekkür etmek istiyorum iyiki varsınız ❤ |
Ooo uzun zamandır sesiniz çıkmıyordu, sizi tekrar sitede görmek ne güzel.
Şükürler olsun iyiyim, iğneler de bitti köpek memesinden de kurtuldum. Ne zor bir şeymiş. Atlasın açmasına sevindim bundan böyle daha da güzel açar. Güle güle büyütün. |
5 Eklenti(ler)
Hafif hafif yağmur başladı, hani derler ya ahmak ıslatan.... o türden.
Böyle zamanda balkonda oturmak keyifli. Sağdan soldan yükselen güller arasında tırmanmaya başlayan clematisler çok güzel görünüyor... tırmandıkça tırmandılar ben de çatı kenarına yönlendirdim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025