![]() |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Güler ablacığım , bahçenle bu kadar ilgili ve uğraştığın için zaten öyle bir muhteşemlik sergiliyor . Taşların doğurma deyimi de çok hoştu.:p
Güllerin sanırım toparlamıştır kendini tekrar yağmurdan sonra . Ayrıca yeni resimler de bir harika , ellerine sağlık ablacığım . |
Ben yazarken güllerde kendini göstermiş ,çoook güzeller maşallah ..
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Güler Hanım;
3004. mesajınızda ki bitkinin türü nedir acaba? Daha önce hiç görmemiştim... Bu arada o güzel yeşil elmayı dalından kopardım bile ;) Sevgiler ;) |
Yağmur, berekettir, tazelenmedir.
Çiçekleriniz içimi, gözümü, gönlümü açtı Güler Hanım'cım. Sağolun.... |
Sevgili finduk52, teşekkür ederim.
Siz daha çok gençsiniz, sizde bu şevk ve sevgi varken eminim ki çok daha güzellerini yapacaksınız. |
Sevgili Güler hanım, bende 3003 nolu mesajdaki çiçeğin adını merak ettim. Ayrıca gülleriniz tek kelime ile muhteşem. Böyle güzelliklere sahip olmak ne güzel bir duygudur. İnşallah tüm isteyenlere nasip olur.
|
Sebo, 3004 numaralı mesajdaki çiçek aslan kulağı.
Bir sap üzerinde birkaç tane açması güzel. SDurul, 3003 de ki de katmerli Datura. Sebo bu linke bak. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11400 |
Güler Hanım; bahçeniz yine çok güzel ellerinize sağlık. Şu taşların doğurma konusuna çok güldüm. Allah'ta sizi güldürsün. Güllerde derin budama konusuna en çok ben sevindim diyebilirim. Güllerinizde gözüm var. Doğrusu insanın hangisinde gözü kalmaz ki. Bahçenizin güzelliğinde kayboluyorum.
|
Sevgili almira gül çeliklerinden çok dağıttım ama arkadaşlar bunları tutturmada başarılı olamadılar galiba.
Gülleri hiç oynatmadan yerlerinde 1-2 sene tutabilselerdi sorun olmazdı ama nedense iki yaprak açtığında, tamam tuttu diyerek yer değişimi yaptılar galiba. Ben de şimdi kendi çeliklerimden bir iki vermeye başladım. |
Yok yok Güler hanım, o kadar kötümser konuşmayın, gül çeliklerini tutturanlar var:)
Tekrar tekrar teşekkürlerimle, çok yakında açacak bahçeniz güllerini fotoğraflayacağım. |
Ben de dökülmüş golden elmalardan topladım, dalından kopartmaya kıyamadım.
Ah o muhteşem güller, her gördüğümde içim gidiyor, hele de buna ve de buna. Baharda gönderdiğin gül çeliklerini heba ettim :(, esasen çelikten gül yetiştiremiyorum, onlarca denememin sadece üç beş tanesi tuttu bu güne kadar, ben de seraları gezip bakıyorum, olmayan bir renk ve cins var mı diye. Datura bendekine benzemiyor, benimki krem rengi gibi, ama kokusu ne kadar hoş değil mi? |
Benimki duru beyaz. Rengine yakışır çok güzel bir kokusu var ama nedir bir türlü isimlendiremedim.
Şu an üzerinde açmış üç iri çiçek var ama daha açacak çok tomurcuk var. Karşıma alıp güzelliğini seyrediyorum. Geçen gün yine karşısına geçip " Çok güzelsin, nefis bir kokun var. Neden böyle utangaç duruyor, çiçeklerini aşağıya doğru sarkıtıp, güzelliğini gizliyorsun" diye onunla konuşuyordum ki arkamda Oğuz'u gördüm. Manidar gülümsemesiyle ne demek istediğini çok iyi anladım. O da halâ benim çiçeklerimle konuşmama alışamadı galiba. |
1 Eklenti(ler)
|
İstemem mi hiç, hastaya çorba mı soruyorsun sevgili Güler.
Aman sende kalsın yerinden kımıldatma, tuttuğundan emin olmadıkça yola çıkmasın. Hasta oluyorum valla, çoğu zaman çiçek sitelerini açıp saatlerce gül fotoğraflarına bakıyorum, eşim " sen kafayı üşüteceksin bu gidişle" diyor, üşütmesi mi kalmış. |
Sana göndermeyi düşündüğüm iki senelik. Geçen seneden daldırdıklarım da tuttu ama yerinden oynatmak istemiyorum. Biraz daha beklemek gerekiyor.
İki senelikler iyi durumda, onların da sözleri kesildi zaten. |
Harikasın Güler'ciğim, o zaman hiç problem olmaz, Şubatta esas yerine dikebilirim değil mi?
Ben bahçemi yine bozuyorum, bu gün bir çok çiçeğimi saksılara aldım, Baharda yerleri netleşince tekrar bahçeye geçecekler. |
1 Eklenti(ler)
Murrayam da çok güzel açtı. Çok kokulu. Bu geldiğinden beri üçüncü defadır çiçek açıyor.
Eklenti 106819 |
Evet dikebilirsin çünkü topraklı gelecek.
Nereye göndermemi istiyorsan adresini yaz. |
Süper, çiçeklerinin şekli portakal çiçeklerine benziyor.
Bu yasemin kışa dayanıyor mu? |
Ben yayladan ayrılamadım daha, Mersin'e döndüğümde alabilirmiyim?
Kargo için Mersin'e gitmem gerekiyor yoksa. Muhtemelen Pazar günü döneceğiz artık Mersin'e, adresi özeline bırakıyorum canım, çok teşekkür ederim, ellerin dert görmesin. |
Dayanmalı başka yolu yok. Boyu iki metreye yakın.
Sundavillayı da bunu da sarıp sarmayalayacağım. Limonluğa sardunyaları koyacağım nasılsa onlar kışın uyuyorlar ama bunlar su ister. Datura da beni kara kara düşündürüyor, ne yapmam gerekiyor? Onu da sarıp sarmalasam mı diye. |
Alıntı:
*Geçen sene bana vermiş olduğun biber salçasını beğendiğim için tarifini istemiştim evet. Annemin komşusu da yapıyor, dün ona sipariş verdim bana da yapacak. (Yine de senin tarifini az miktarda biberle denerim. Bakalım ben becerebiliyormuyum merak ettim.) İşte bu yüzden bana biber salçası getirmeyin emi. Zaten tadını biliyorum ;) Harikaydı. |
Acele etme, nasılsa saksıda duruyor. Ben daha buralardayım, çim ile uğraşacağım. Müsait olduğunda iste, ne zaman olsa ekersin.
|
Daturalarımın hepsini duvar dibine dikmiştim, kocaman bir sera naylonu ile duvarı baştan sona örtmeyi düşünüyorum, diplerine de sıcak tutması ve beslenmesi için çiftlik gübresi koyacağım.
Sanırım bu şekilde koruyabilirim, olmazsa tekrar tohumdan yetiştiririm, mor olandan tohum alabildim. Katmerli mordan tohum istermisin, dağıtıma başlamadım daha onbeş güne kadar yollayabilirim. Beş tane de renklerinden emin olamadığım Angel Trompetim var, seneye Baharda onları da bahçeye almayı düşünüyorum, dilerim kışı salimen atlatırlar, onları da tek tek sarıp sarmalayacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025