![]() |
Bahçeniz, çiçekleriniz, gülleriniz şahane, hepsine maaşallah, Allah güzel huzurlu günler nasip etsin bahçenizde.
Ama o tırtıllı resimlere bakamadım bile, hızla geçmeye çalıştım. Eldivenle de olsa nasıl elinize aldınız diyeceğim ama sormuyorum, bilmesem daha iyi. |
Mücadelede Allah (c.c.) yardımcınız olsun.
Sonunu almak zor olacak gibi görünüyor. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Katkılarınızdan ötürü çok teşekkür ederim.Saygılar. |
Alıntı:
İlk müdehaleyi mücadeleyi kaçırmamış olsaydınız bu kadar zor durumda kalmazdınız, Hiç değilse Neemazal ile önlemi alınamaz mı diye düşünüyorum. |
sevgili güler hanım, sabahın 5inden beri bahçenizi geziyorum:söyleyecek, aklımdakileri ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum.bahçeniz tek kelime ile muhhhteşem.
meyveleriniz,gülleriniz.zambaklar,lilyumlar daha neler neler. bende burda bir haftadır minicik balkonumun ve terasımın resimlerini yükleyeceğim diye uğraşıyordum, artık vazgeçtim. sizin bahçenizin yanında benimkinin esamesi bile okunmaz, boşuna rezil olmaya gerek yok. bende çok istiyorum ufak da olsa bir bahçemin olmasını ama istanbulda bu hayalden öte geçmeyecek biliyorum,ufak tefek çabalarla kendimi avutmaya çalışıyorum. dün bursaya kardeşimin yanındaydım, orada her apartmanın bahçesi ve bahçelerinde hanımeli,yasemin ve güller vardı. bir kaç çelik aldım. çaldım yani. inşallah tutarlar da terasımda yerlerini alırlar. sizinki çok büyük bir emek ve uğraşı bu açıkça görülüyor, bize de yalnızca hayranlıkla seyretmek düşüyor. resimlere bakıp kokusunu almış kadar oluyoruz.kendinize çok iyi bakın, bahçenizde sardunya ve güllerin yanında mutlu ve mesut 5 çaylarınızı için, bol bol da resim ekleyin ki; bizler bu güzelliklerden mahrum kalmayalım. sevgiyle kalın |
Sayın Güler, tırtıl mücadelenizde size kolaylıklar dilerim. Bu arada güllerinizin kalitelerine ve çiçeklerinize hayran kaldım, Allah nazardan esirgesin hepsi çok güzeller.
|
Her zamanki gibi bahçen güzelliklerle dolmuş güler abla
süpersin tırtıllarla mücadelenide taktir ettim en azından şirin yaratıklar birde benimkileri görseniz 20 cm uzunluğunda çıyanlarım var bahçemde sanki her sene dahada büyüyorlar |
Güllerin kraliçesi güller muhteşem görünüyor:)
|
Güler hanım gülleriniz her zaman muhteşem maşallah nazar deymesin.:):):D
|
Az önce elime ulaşan güzellik için canı gönülden teşekkürler.
|
Güle güle büyütün.
|
Keklik çiftliği Konyada var: Hemde çil Keklik. Bakarsınız ihtiyaç olur.Bilğiniz olsun diye yazıyorum.
Çevrenizde kavak selvi ve meşe ağaçı varsa,Allah yardımcınız olsun. Sn Güler hanım. Sayğılar. |
Köyümüzün tepeleri yemyeşil meşe ve kavak ormanı. Köylüler meşelerin yapraksız kaldıklarından bahsediyorlar.
Keklik alıp salacağız galiba. |
Alıntı:
Dilerim sizde ikinci kez yaşamazsınız. En çok o erik ağacına üzülürüm. O ne güzellik öyle. İster istemez insanın ağzı sulanıyor.;) |
Sevgili Güler abla enerjinize,sabrınıza ve estetik anlayışınıza hayran olmamak elde değil herşey muhteşem... sevgi,sağlık ve mutluluk dileklerimle.
Not: Aramızda kalsın ablacım ama beni bile daha büyük bir bahçe için heveslendiriyorsunuz. |
Erikler ilaçlanmadı sevgili Orhan Özbilgiç, arzu ederseniz adresinize hemen bir koli gönderebilirim. :)
Sevgili eyakut, eğer niyetiniz varsa hiç vakit geçirmeden kolları sıvayın, yaş ilerledikçe zor geliyor. Zorluğu da her yere yetişemediğinizden, istediğiniz düzeni kuramamış olmaktan duyulan üzüntü. ;) |
Güler Hanım;
Çok naziksiniz. Teşekkür ederim. ''Beğen'' butonuna basıp geçecektim, vazgeçtim. ''Haaa. Bu fikir hoşuma gitti.'' mi, demek istiyor acaba? Diye göndermeye kalkar valla.:p düşüncesiyle. Afiyetle yiyin Güler Hanım. Eriği dalından yemek daha keyifli. Emeklerinize sağlık. |
Alıntı:
Kimin eriği yok kimin var bilmiyorum, isteyenlere koli koli gönderebilirim, özelden mesaj atmaları yeterlidir. Not: kargosu ne kadar tutar bilmiyorum. |
Sevgili lilium, erik kurusu yapalım mı ... dermişim. :D
Sevgili Orhan Özbilgiç, ne demişler "delidir ne yapsa yeridir", valla yollar mı yollardım hani. " ''Haaa. Bu fikir hoşuma gitti.'' mi, demek istiyor acaba? Diye göndermeye kalkar valla. düşüncesiyle." |
Alıntı:
Balkonda ki çiçekler harika böyle coşmalarındaki hikmeti anlamayacak kadar acemiyim. Bugün eşimle bikaç çiçekçiye uğradık.Eşime nerde yanlış yapıyorum bak burdakiler nasıl gelişmiş dedim.Benimkiler yanında özürlü gibi kalıyor. |
Teşekkür ederim, hemen bir iki kutu daha alayım yedek olur.
Bilir misiniz ki benim yedekleme tutkum vardır, sevgili hberbul. :D Örneğin, evde mutlaka fazladan 2 çaydanlığım olur, çünkü çayı ateşe oturtturup da siteye girmişsem mutlaka o çayın suyu biter ve çaydanlık cayır cayır yanar. Ancak sapın bakalit yanık kokusu burnuma gelince " eyvahhh, çaydanlık gitti" diye mutfağa koşsam da iş işten geçmiş olur. O yüzden yedek çaydanlığım hep vardır. :p Siz çiçek açan bitkilerinizi sularken 3 sulamada bir (potasyumlu - fosfatlı sıvı) gübre veriyor musunuz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
10 lt. sulama kabının için birer tatlı kaşığı atıp karıştırıyorum. Bitkilerimi önce biraz suluyorum, sonra arkasından hemen bu gübreli suyu veriyorum. Bir dahaki sulama normal su ile oluyor, sonraki de yine normal sulama, 3. sulamada yine gübreli sulama oluyor. Yani, sardunyaları ele alalım haftada bir sulama yapıyorsam 3. hafta gübre vermiş oluyorum. Osmocote gübre alırsanız ( 3 ay 4 ay 6 ay) gübresi diye de geçiyor. onu da kullanabilirsiniz. Üzerinde kullanma tarifleri var. |
Alıntı:
Proje hangi aşamada? Uygulama başarılı olursa bende uygulamak isterim. Saygılar. |
Manyas'da Orman Müdürüğü keklik işine el atmış diye duyuyorum, ben de bu arada köylülere sıkı sıkı tenbih ediyorum; sakın keklikleri avlamaya çıkmayın" diyorum.
|
Alıntı:
|
Hayırlı geceler güler hnm.
Öncelikle burada tanıttığınız, size ait bahçenizi inceledim. Ellerinize kollarınıza sağlık. Gerçekten çok güzeller. Hepsinede binbir kere Maşallah. Şu bir gerçekki, işi bilerek yapmak çok önemli, ****** tecrübede, deneme yanılmayla oluyor. Mutlaka öğrenebilmek içinde işin içinde sevgi olmalı. Sizdede bu fazlasıyla var. Tekrar ellerinize sağlık. Bu güzel çiftlik evinizde, Ailenizle hayırlı ve sağlıklı mutlu günler diliyorum Falcon00 / Metin |
Sayın falcon00, teşekkür ederim.
İnşallah yolunuz bu tarafa düşer de ziyaretimize gelirsiniz. Bahçemi bu hale getirene kadar hakikaten büyük uğraş verdim. Haklısınız; sevgi ve azim olmayınca olmuyor. Ama yapmak isteyen, bahçe kurmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, eğer niyetleri varsa bir an önce başlasınlar. Ha bugün, ha yarın demesinler, zaman su gibi akıp gidiyor. Hele, bahçesi olup da uğraşmayanları anlamak mümkün değil. Başlasınlar zamanla herşey yerli yerine oturuyor, inanın büyük maddi bir külfet olmadan da başarabilirler. Hele agaclar.net üyesi iseler ki büyük şansları var demektir. Bilgi hazinesi içindeler, onlarca arkadaş çelik yollamak, fide yollamak, tohum yollamak için adeta yarışıyorlar. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Evimiz küçük bir köy evi, Allaha şükür rahat ve kullanışlı. Alanımız büyük ama dediğiniz gibi çiftlik denmez, çünkü ne bir ineğimiz, koyunumuz ve tavuklarımız var. Çiftlik denince bunların çoğunun olması gerekir diye düşünüyorum. Eşim tavuk ve sülün yetiştirmeği çok istiyor ama biz devamlı burada yaşamıyoruz ki, hayvanlara bakmak gerekir. Bu yüzden bahçeye bir köpek bile alamıyorum. Ama komşularımda bol bol tavuk ve büyükbaş hayvanları var, dilediğim gibi tasarruf edebiliyorum. Peynir- yoğurt yapmak için süt buluyorum, erişte kesmek için bol bol yumurtam oluyor. Ben çiçeklerimle, eşim sebze ve meyve ağaçları ile boğuşup duruyor ve çok da keyif alıyoruz. |
Alıntı:
Ben bahçe işinde o kadar yeniyim ki şuan gübre olarak bizim kuzuların(okulda çocuklar için besliyoruz) gübresi fermante bile olmamış olabilir(saksılardaki otları temizlemekten perişanım),humik asit ve bitki besleyici diye BİMden aldığım sıvı birşey var. Bu çiçeklere ne verebilirim diye araştırıyorum ama siteye girince aradığımı unutup bahçeleri gezmeye dalıyorum. Tavsiyenize uyup dediğiniz gübreden vereceğim.Aradığım şeyi sizin sayfanızda pat diye bulmak beni şaşırttı.Günlerdir bu açan çiçeklerin ömrünü ne vererek uzatabilirim diye düşünüyordum.Teşekkür ederim. |
Güler Hanım merhaba. Dün gece Adalet Hanım ile yazışmalarımızdan sizin de bahçeniz olduğunu çıkarttım. (Çok özür diliyorum) Sizin bahçeniz olduğunu bilmiyordum. Şimdi ağaclar nette ARA dan buldum. İlk Sayfayı açıp da ilk, 2. 4. fotoğrafları görünceee hayraan olmamak, bahçeyi gezmek için heveslenmemek mümkün değil. Başlıyorum bahçenizi gezmeye. Ben sizden ayrıca çook özür diliyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025