![]() |
Sn Güler ablaçığım.
Nevşehirli Erenköye gelince sormuş. "Burası neresidir" diye Cevap vermişler.Erenköy. Bu sefer Nevşehirli demişki.Erenköye Köy diyenin.Nevşehirede Vilayet diyenin.......! Demek istemem odurki,Sizinki bahçe ise Benimki Ne ? Saygılarımla. |
Hiç öyle şey olur mu sevgili hk50, her bahçenin kendine özgü bir güzelliği vardır. Nedeni de bizler kimseden yardım almadan kendi becerilerimizle yaptık bütün bu güzellikleri. Her karış toprağında parmağımızın izleri vardır.
Bahçesinde dolaştığım arkadaşlara hayran olmamak elde değil, yer yer benim özenip de yapamadıklarımı görünce " hıh işte ben de böyle düşünmüştüm" dediklerim oluyor. O yüzden hep diyorum ya " yapacak olanlar-imkânları olanlar bir an evvel başlasınlar, zaman su gibi akıp gidiyor. Daha sonra yapmak da zorlaşıyor." Bahçemde o kadar çok ve zevkle çalıştım ki. Başaramadığım pek çok şey de oldu ama yine de emeklerimin karşılığını aldım. Bütün bunlar beni hep mutlu etti. Zaman zaman yaptıklarımı düşünüyorum da kendi kendime de şaşıyorum, " yaaa, o dereden o kadar taşı nasıl yılmadan toplayıp da getirdim şu yolu döşedim, " diyorum. Bugün, bir önceki seneyi arar oldum. Daha çabuk yoruluyorum oysa yapmayı düşündüğüm daha neler, neler var bir bilseniz. Allah sağlık ve güç versin, ömrümüz olursa çalışmaya devam. |
2 Eklenti(ler)
Sabah erken saatlerde bahçe bembeyazdı, ama bu beyazlık kar değil de kırağı yüzündendi.
Kırağı pekçok bitkinin yapraklarını bozmuş. Kırağı kalkınca mini bir teftiş yaptım. Limonluktaki bitkiler hallerinden memnun, hatta sardunyalar çiçek içindeler. Bahçe güllerinin yaprakları ya hiç yok, ya da iyice büzüşmüşler ama üzerlerinde halâ güller var. Beni en mutlu eden chimonanthus praecox oldu, mis kokulu çiçeklerini açmış. İnşallah bu sefer başarılı olurum da bu çalıyı koruyabilirim. Bu galiba 6. denemem olacak. Kamelya tomurcuk içinde, hallerinden en memnun olanlar da erica çalısı ile lavantalar. Nandina domestica kendisine ayrılan yeri az bulmuşçasına yayılmış da yayılmış. Oradaki liliumları sökmem gerekecek. Dağ muşmulası da eteklerine doldurmuş kırmızı kırmızı boncukları, salım, salım salınıyor. Seyretmesi de çok hoş. İlk baharda bahçeyi semizotu sarardı, şimdi onun yerini sanki ısırgan otu almış. Prıl pırıl yaprakları ile körpe körpe görünce, içimden hemen hamur açıp, ısırgan otlu börek yapmak geldi. Güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. Nandina domestica. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Kamelyalar tomurcuk içindeler, winter sweet (chimonanthus praecox) çiçek açmış ve geçmeye bile yüz tutmuş ama kokuları harika. Bayılıyorum bu çalının çiçek kokusuna.
|
4 Eklenti(ler)
Baharı bekleyen güller, dondurucu soğukta bile çiçek açmış.
|
1 Eklenti(ler)
Güler Anne, söyler misin ben bir tomurcuk muyum yoksa bir filiz mi? :)
Mutlu Seneler.... Eklenti 261874 |
Güller kadar güzel ablam. Sana yeni yılda güzel günler diliyorum. sitede ilk seninle ve bahçenle tanıştım Allah sana sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin. Ne güzel bir isme sahipsin güler, allah ismin gibi hep güldürsün seni. Sana ve ailene saygı ve sevgilerimle. Eşiniz ne kadar şanslı...
Bu arada biz sitedeki üyelerde şanslıyız siz varsınız bu sitede ve site sizinle gül kokuyo güler abla. |
Güler abla içim açıldı valla, kış hanımelisinin kokusuna bende bayılıyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Dağ muşmulası.
Isırgan otları ve Feijoa. Feijoa her sene cevizden biraz daha irice meyve verirdi, ben de kızar toplamazdım. Yerlere dökülürdü. Bu sene aynı çalı üzerinde birkaç tane iri meyve görünce şaşırmıştım. Öyle iri oldular ki iri bir yumurta bile yanında küçük kaldı. |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Ablacığım maşallah herşey çok güzel görünüyor sanki kış bahçeye uğramamış:)
|
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili günebakan kış bahçeye uğramaz olur mu, uğramış ama limonluk ılık olduğu için oradaki çiçekler açmış. |
Güler Hanım;
Bahçeniz çok yakın değil ama böyle merak edince gidilebiliyor. İyiki gittiniz. Mevsim bitkilerinin durumlarını gördük sayenizde. Nergislere baksanıza! Onlar kışı umursamıyorlar adeta. Kış tatlısını yinede, en güzel çiçeklendiği döneminde yakalamışsınız, denilebilir. Ben bahçeme Kamelya dikmeye korkuyorum. Soğuklara dayanamayabilir diye. Sizin Kamelya, limonlukta mı? Yoksa dışarıda mı? Eğer dışarıda ise bu seneden tezi yok, bir tanede ben edinirim. Zira çok seviyorum. Her mevsimin ayrı bir güzelliği var gerçekten. Bunu sizin bahçeniz çok güzel yansıtıyor. Güle güle sefasını sürün. iyi yıllar. |
Teşekkür ederim, sevgili Orhan Özbilgiç.
Çocukların programları olunca biz de bu sene eş-dostla olmak yerine Edi ile Büdü misali başbaşa olalım dedik. En kafa dinleyecek, sakin yer olarak da Manyas'ı düşündüğümüz için buraya kaçtık. Zaten aklımız da korogakilerde kalmıştı. :) Üç adet kamelyam var bahçede. Toprakta dikililer. Kışın sarma filan da yapmıyorum. Daha önce bir tanesini sarmıştım havalı naylon ile öldü. Yaptığım tek şey kış hazırlığı yaparken kök kısmına yanık hayvan gübresi koyuyorum bir de dereden doğru esen soğuk rüzgârı almasın diye üç tarafına poliüretan levhalardan korunak yapıyorum. Kamelyanın bulunduğu fotoğrafı incelerseniz arkasında pembe-pembe poliüretan levhaları görürsünüz. Birkaç gündür, geceleri -4 ü gördü Manyas, amaryllislerin yaprakları yere yapışmış ama kamelyalar iyi durumda şimdilik. ;) |
Sevgili Güler hanım ( canım moderatörüm)
Sizi tanımak ne hoş. Bu sitede beni samimi bir şekilde karşılamanızı ilk merhabanzı asla unutmayacağım. Bendeki yeriniz çok farklı. Yeni sene size en güzel GÜLER yüzü ile gelsin. Sağlık, huzur, mutluluk ve hayallerinizinde ötesinde yenilikler güzelliklerle gelsin. Tüm ailenizin ve sizin yeni yılını en samimi duygularımla kutlarım. Selam ve saygılarımla Asu |
Buna çok sevindim. Bu sene bir tanede olsa dikerim artık.:) Sağolun, aydınlattığınız için.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Güler,
Yeni yılınız;Gülün demire dokunuşu gibi, hoşgörü ve barış içinde geçsin. Tıpkı senin gibi Eklenti 261990 |
Bu güzel bahçede dolaşmak yine huzur verdi içime. Bahçenin geneline sizden yayılan hafif bir sis var, buram buram sevgi kokan. Bu atmosferde çiçeklerin açmama gibi bir lüksü yok. Atlas ve orkideler müthiş. Hepsine bayıldım. 2012 size ve ailenize sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. Sevgilerimle.
|
Güler ablam, yeni yılın her gününün ayrı bir güzel, mutlu, sağlıklı ve keyifli olmasını dilerim. Sevgiler, saygılar, selamlar...
|
Yeniyıl , tüm güzellikleriyle gelsin .Güler hanım.
Bol çiçekli, güzel günler diliyorum. Selamlar. |
kamelya çiçeği
Alıntı:
Kamelyanın tomurcukları harika görünüyor. Çiçekleri açtığında bizimle paylaşırsan memnun olurum. Benim de kamelya tarlam var. Zaman bulduğunuzda ziyaret ederseniz memnun olurum. www.kamelyavadisi.com |
Kamelya vadisini gezdim muhteşem güzel, emeklerinize sağlık.
|
kamelyavadisi
Alıntı:
Kamelyavadisi'ni beğenmeniz bizleri de mutlu etmiştir. Umarım çiçekler açtığında da gezinme fırsatı bulursunuz. Her Eve Bir Kamelya |
Ah birde kokuları gelse
|
Alıntı:
İşte o yok malesef:D Görselliği var ama kokuları yok. |
Alıntı:
İstanbul Maslak Kasrında o kadar güzel ve o kadar büyük kamelyalar var ki, şaşarsınız. Her biri kocaman ağaç olmuş. Görselliğin güzelliği doruk noktasında. Renk renk ve şekil şekil. Katmerlisi, katmersizi. İnanın büyüleniyorsunuz. Ona göre de ortam hazırlanmış, kamelya ağaçlarının altında mini yuvarlak masalarda oturup, çayınızı, salebinizi içiyorsunuz. İçeride uçuşan muhabbet kuşları da apayrı bir güzellik veriyor. Bu ayın sonuna doğru ve Şubat ayı içersinde görülmeye değer bir mekân. |
kamelya çiçeği
Alıntı:
Gerçekten kamelyaların çiçekleri çok hoş. Maslak kasrındaki kamelyaları duymuştum. Henüz göremedim. Şayet çiçeklendiğinde fotoğraflarını çekip bizimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım. İstanbul'a uzak olmamız dolayısıyla o güzelliği yakından görme fırsatımız pek olmuyor. Sağlıcakla kalınız. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025