![]() |
Güler Abla, atlaslar mayısta açmıyor muydu? Sizin elinizden 4 mevsim çiçekleniyor galiba. Dağıtımını yaptığınızda bu renk açıyor değil mi?
|
Yok Güler abla yoook bu çiçekler sana aşık, eşiniz duymasın ama :))))
|
Evet dağıtımını yaptıklarım bunlar. Önce somon rengi sonra daha koyulaşıyor.
Ben de bilmiyorum benimkiler her daim çiçekte ancak bir birbuçuk ay çiçeksiz oluyor. |
Alıntı:
|
Güler Abla, ben aslen Edirneliyim. Şu an Edirne'ye annemlere geldim. Annemle beraber inceliyoruz bahçeni. Ünü taa buralara kadar geldi bilesin. Anneme gel Güler Abla'nın bahçesini göstereyim , kadın çok marifetli bak neler neler yapıyor dedim. Birlikte bakıyoruz. Güllere sardunyalara bayıldı.
|
Sevgili Sakdag bende aynen anneme gidince gel Güler ablanın bahçesine bakalım dedim, hani yapamıyorum ya bak yapılmışı var der gibi :) ama bu cümle sadece benim için geçerli, siz zaten çoook marifetlisiniz, inşallah birgün bizlerinde gelin size ayhatın bahçesini balkonunu göstereyim diyen birileri olur, ühüü :(( :))))
|
Allah sizi nazarlardan saklasın, idolümsünüz, yalnız bir ara oğuzhan abiden ders alması gereken biri var :)
|
Ben sizlerin yerinde olsam, Mayıs ayında kapardım bütün aileyi gelirdim bahçeye. Hem gülleri seyreder hem de çay içer sohbet ederdim.
Teşekkür ederim. |
Güler hanım, geç oldu biliyorum ama atlas dağıtımı bitmediyse bende bir çelik isterim...
|
Sevgili melisa31, ücretsiz çelik, tohum dağıtımlarını bu başlıkta yapıyoruz.
Ben bütün dağıtımımı ücretsiz yapıyorum, zaman zaman arkadaşlar soruyor; " bedeli ne kadar" diye. Bütün dağıtımım gönülden. Şu an atlas çiçek verme döneminde olduğu için dağıtımım yok, yakın bir zamanda Aloevera dağıtımı yapacağım. |
Sevgili güler ablacım. Hayretler içerisindeyim.Benim anlamadığım birşey var, bu atlaslar sürekli dağıtılıyorda bunlar nasıl böyle büyüyüp çiçek açıyor.Ben kaç yıldır bir dal atlası üçdal yapamadım.Sizi vallaha canı gönülden kutluyorum dilimi ısırdım nazar değmesin diye,hele o sayfanın başındaki orkide rüya gibi ben size artık çiçeklerin annesi diyorum. Çok, çok öpüyorum.
|
Sevgili alcen, teşekkür ederim.
Sana bir şey söyleyeyim mi; cattleya bakımı en kolay olan çiçeklerden biri. Orkide deyince çoğunuzun gözü korkuyor ama inanın öyle değil. Çiçekleri sabah erken saatlerde harika kokuyor, daha sonra kokusunu salmıyor. Bakımı kolay, görünümü ise mükemmel. Ben derim ki, balkonu olan her üye mutlaka edinmeli ve bu güzelliğin zevkini çıkarmalı. İlk alımı biraz pahallı olabilir ama nelere para veriyor ve yaşatamıyor öldürüyoruz. Hele biraz ihtimam gösterirseniz size çok güzel yavrular vererek sayısını da çoğaltır, mutluluğunuz daha da artar. Ben iki tane almıştım, şimdi sayıları 5 oldu ve bu arada iki tanede de hediye ettiğim var. Yani 2 tane, 7 oldu. Bunları da siteye üye olduktan bir sene sonra edinmiştim. |
Güler abla harikasınız yine, bayıldım cattleya ve atlas çiçeğine. Ablacığım benimde aleovera yavrularım var size göndereyim de bir elden dağıtılsın desem ne dersiniz. Saygı ve sevgilerimle.
|
Yok yok bana sakın gönderme, koli bulmak zaten dert benim için.
Bu başlıkta aloevera kısmına yaz, isteyenlere gönderebilirsen gönderirsin. Teşekkür ederim. |
Güler hanım bahçeniz gezerken gönderdiğim çörekotunu soracaktım.pembesi açtı mı diye.Açmadığını yazmışsınız.çok üzüldüm.Size yenisini göndereceğim.çiçekleriniz çok güzeller.Hemoracallislere bayıldım.Güle güle keyfini çıkartın.Şu anda dışarı çıkmam gerekiyor bahçenizi gezmek için tekrar geri geleceğim.
|
Sevgili fikreteren, ben de dün sizin bahçenizde turladım. İnsana huzur veren o güzel doğa fotoğraflarını tekrar tekrar seyrettim. Her şey o kadar güzeldi ki, kısacak yazı yazmamak için (o an vaktim pek yoktu) bir şey yazamadan çıktım.
|
Güler Ablam, cattleyanız çok güzel. Beni heveslendirdiniz şimdi:p
|
Alıntı:
Pazar günü fuarda Nur satacak mı bilemiyorum, istersen bir sor, belli mi olur bakarsın ben de deliririm yine. Ben daha evvel Ziya Soner Bey'den almıştım. İklimsiz arkadaşımız da çok beğendi ve ona da almamızı istemişti. Ona almaya gittim sözüm ona almaktı, ona da kendime de aldım tekrar. |
Güler ablacığım,
Uzun zamandır görüşemiyoruz ama bahçenin takipçisiyim. Her zamanki gibi çiçeklerine bayıldım. Harikalar. Bende de bir saksı atlas var ama her nedense 2 senedir açtıramıyorum. Sırrı var mı? Birde yapraklarının üzerinde zar gibi bir seyler kaplamaya başladı acaba böceklendi mi anlayamadım :( |
Sevgili züleyha, seni çok özledim. Bana söz de vermiştin; İlter'i alıp gelecektin de çimlerin üzerinde kovalamaca oynayacaktık.
Bu sene Mayıs-Haziranda beklerim, biliyorsun bahçenin renkli zamanı o zamanlarda. Atlas'ın sırrını mı soruyorsun, tabii var.... gelip Güler Ablanınkinden kocaman bir dal kesmek. :D Kaktüsçü değilim ama Atlas beni sevdi galiba, kendisine sudan başka bir şey vermiyorum (ara sıra suyuna potasyum ilave ediyorum) ama o, verdiği kocaman çiçekleri ile beni çok mutlu ediyor. Problemlerini kaktüs başlığında arkadaşlarla paylaşırsan sana en doğru cevabı vereceklerdir. |
2 Eklenti(ler)
Cattleyalarımda ikinci zarf da açıldı.
Bu sabah erkenden kokularını duymak için balkona çıktım, biraz sonra da Oğuz geldi. Ben ha bire " ne olur gel de şu kokuları duy " diyorum. O da bana " daha dosdoğru iyileşmedim, burası soğuk, yine üşütüp hastalanacaksın" diyor. Daha açılacak 9 adet zarfım var, hepsi açtığında inanın soğuk moğuk demem kahvaltımı aralarında ederim herhalde. ;) |
Ablacığım 3 defa niyetlendim ama hep bişeyler çıktı bir türlü gelemedim. Ama Mayıs'ta mutlaka geleceğim. Yalnız şimdiden söylüyorum İlter canavar oldu, bitki canavar'ı. Evde katliam yapıyor. Ne zaman boş kalsa kaşla göz arasında ya yılbaşının yapraklarını koparıyor, ya frezyaları topraktan söküyor ya da çekmeceden kaşık alıp topraklarını saksıdan boşaltıyor. Geçenlerde koskoca japongülünün saksısını devirmiş ki benim japongülü tavana kadar büyümüş durumda. Nasıl becermiş anlamadım. Ben de çareyi bütün çiçekleri salona toplayıp, kapısını kilitlemekte buldum. Ama senin bahçenin neresine kilit vururuz bilemem :)))
|
Güler Hanım,
Gerçekten çok güzel olmuş,elinize sağlık. Birde bu bahçenin önceki halinin fotoları olsaydı ,kıyaslama açısından fikir verecekti. Uğraşınca neler oluyor. Toprak ıslahı için solucan öneriliyor.Bence sınırlı bir alanda denemelisiniz. |
Sevgili züleyha, sen hiç merak etme, İlter'in ilgisini çiçeklerden daha fazla çekecek şeyler mevcut bahçede. Ya salıncaklarla oyalanır ya da tulumbanın suyunu çeker durur. Benim ufak torun hilâfsız yarım gününü tulumba başında geçiriyor o kadar da mutlu oluyor ki anlatamam.
İlter'in de eline veririz su hortumlarını veya üzerine giydiririz bir mayo atarız çime, otomatik sulamaları da açınca eminim ki bayram eder. Sprınklelar arasında koşuşturur durur. Biz de güllü kameriyede çayımızı içeriz. |
Sayın aliağalı, teşekkür ederim.
Bahçe başlığımın ilk sayfalarında böyleydi-böyle oldu diye birkaç fotoğraf olacaktı. Toprak ıslahını yanık hayvan gübresi ile yapıyoruz genelde ama alan çok büyük, hangi taşı karsanız altından birkaç solucan çıktığını görürsünüz. Yani solucanımız da bol miktarda var. |
3 Eklenti(ler)
Hani bir şarkı vardır; ben güzele güzel demem, güzel benim olmadıkça.....
diyerek ben de bu güzelleri dün fuarda satın aldım. (bütün gün arabada dolaşmaktan mahvoldular ama toparlarlar diye düşünüyorum) |
Güler Hanım, muhteşem orkideler almışsınız dün. Bir bulaşmadığım orkideler kalmıştı,sonunda ben de baştan çıkacağım. Özellikle beyaza bayıldım...
Güle güle ,mutlulukla, mis gibi kokarak büyüsünler :p |
Sevgili Güler hanım,umarım daha iyisinizdir.Güzellikler Nur hanımdan sanırım.Beni de oğlum bulaştırmak istiyor.Ayağının tozuyla geldi ve bitkilerden söz açılınca'orkide niçin almıyorsun ,ama alacağında klasik orkidelerden olmasın'dedi.Ben de ona, 'Sana bir orkide göstereceğim dedim'.Sizin 5574 nolu mesajdaki güzeli göstereceğim.Orkide beni hep korkutmuştur,sanki bakamayıp öldüreceğim gibi geliyor.Gerçi Nur hanım'yetiştirdiğim yere gelin ,sizi çalıştırırım da 'dedi.Uygulamalı öğretim,anlayacağınız.Aklım yatmadı değil hani.
|
Sevgili Dansel, cattleya nın da diğer orkidelerin de bakımları zor değil. Hele cattleya mutlaka edinin, kokusunu (sabahları) bir duysanız eminim ki isteyeceksiniz. Çiçek görünümü bile hariha. Gerçi çiçekleri phal.ler kadar uzun dayanmıyor ama herşeye değer inanın.
Bahçeniz, balkonunuz olsa da olmasa da cattleye her eve lâzım sloganını veriyorum. Çiçekli bitki sevenler bunu düşünsünler. |
Güler abla eğer birgün karşıma çıkarsa ve imkanım olursa mutlaka edineceğim, bu güzellikleri bize tanıştırıp beni hasta ettiğiniz :) için çok teşekkür ederim, hayallerim-ulaşmak istediklrim listem sayenizde bayağı kabardı :))))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025