![]() |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Afiyet olsun...Gülleriniz hakikaten harika....Bizim içinde koklayın..
|
Sevgili Güler Hanım; gülleriniz gerçekten hepsi birbirinden güzel... Size de, güllerinize de maşallah!..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hangisini seveceğim şaşırdım, o kadar çok ki. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güllerin kraliçesi güller bir harika gerçektende :)
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Güllerimi ben de çok seviyorum, ben onları yetiştiriyorum ama onlar siz arkadaşlarımın da gülleri aynı zamanda.
İstediğinizi seçin, istediğinizi sahiplenin. Çelik zamanı adınıza ayırdığınız gülden size çelik göndereyim, ama hepsinden istediğinizde zor oluyor gerçekten. Eskisi gibi 400-500 çelik hazırlayıp da göndermeye bedenî gücüm yok artık. Sevgili YeniGine ve Lilium, öncelik sizde olsun. Sadece Osiria için söz veremiyorum onun gövdesi halâ çok narin ama alyans gönderebilirim. |
Güler abla Rosa Osiria ise bahsettiğiniz ben beklerim ömrüm oldukça, söz vermeniz yeterli :)
|
2 Eklenti(ler)
Güler Hanım;
Gerçekten de sitede, sizinkiler kadar çeşitli gül olan bahçe yok! Uzun yılların birikimi tabii. Hepsi birbirinden güzel. Ellerinize sağlık. Bu arada size uzun zamandır, beyaz çiçekli olabileceğini sandığım erguvan göndereceğimi söylüyordum. Ama üzgünüm, göndermeme gerek kalmadı.:( Malum, erguvanlar bazen sonbaharda da, ilkbahardaki gibi olmasa da çiçeklenebiliyorlar. Bayramın ikinci günü bir ara arka bahçeye geçerken, o erguvanında pembe çiçeklendiğini fark ettim. Gerçekten çok üzüldüm. Demek ki, arkadaşlardan gelen çeşitli tohumlar arasında o da vardı. Ya da; Beyazın tohumu aslına döndü. Valla bilemiyorum. Ama size tohumdan yetiştirebilmek için, gayret sarf edeceğim. İnşallah başarılı olurum. Aşağıda sürpriz yapan erguvan. Selam ve sevgilerimle... Eklenti 449112 Eklenti 449113 |
Hiç sorun değil sevgili Orhan Özbilgiç, sağlık olsun.
|
Maşallah güllere ve size.
|
Alıntı:
|
Evet ben yaptım, mutfak başlığında paylaşırım en kısa zamanda.
|
Alıntı:
Monilya bulaşık meyveleri ağaçta bırakmazsan iyi olur çünkü bu meyveler ağaçta kalırsa meyveler mumyalanmış gibi ağaçta kalıyor düşmüyor, gelecek sene için bulaşma materyali oluyor. bulaşık meyveler toplanıp derin gömülmeli ya da yakılmalı. |
Sevgili Güler Hanım; çok teşekkürler, sağolun. İnanın mutlu oldum, sevindim. Zaten şu şu diyemem ki, hepsi birbirinden güzel. Sizin gönlünüzden hangisi geçerse Güler Hanım, siz karar verin. Şimdiden rastgelsin, çok teşekkürler...
|
Sevgili YeniGine böyle yazdığınızda ben de ikilem içinde kalıyorum, zor oluyor. Eğer tam seçemediyseniz bana sarı-kırmızı-eflatun diye belirtin ki işim kolaylaşsın.
|
Sevgili h dogan, sağ ol. Oğuz da dün ilçe Tarım'a sormuş aynı şeyi söylemişler ama siz daha detay vermişsiniz.
Bugün ağaçta kalanları ve yere dökülenleri hemen toplayıp imha ederiz, tekrar teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Doğada sonbahar renklerini hep çok sevmişimdir. Bahçemde de bu güzellikleri karelerim hep.
Havaların serinlemesi ile güller yeniden coşuyor, diğer çiçekler de son bir gayretle kendilerini göstermek istiyorlar. Bahçemden kareler.... |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
İki gündür sabah 10.00 akşam 16.00 mesaisi yapıyorum bahçede. Hazır havalar güzel giderken bazı saksıları toprağa geçireyim, bazı saksıları limonluğa taşımadan evvel son bakımlarını yapayım derken bayağı yoruldum.
Bugün yataktan zor çıktım, her yanım ağrıyor, Oğuz da başladı söyleşmeye " dur durak bilmiyorsun, canını çıkartıyorsun" diye. Bugün bahçeye çıkmayayım da adamı daha da çıldırtmayayım diye balkona taşıdığım saksılarla oyalanayım dedim. Iki uzun saksıda amaryllis soğanlarım vardı. Amaryllislerin büyük bir kısmı bahçede toprakta ekili, birkaç tanesini de uzun saksıya ekerek balkona alıyorum ki çiçeklendiğinde göz önünde de olsun seyredelim istiyorum. Bugün o iki saksıyı boşaltıp soğanlarını çıkarttım. Saksının birinde 4 tane vardı, yavrulamışlar yedi tane olmuşlar, onları ayırdım, topraklarındaki otları temizleyerek yeniden saksıya ektim. |
3 Eklenti(ler)
Daha sonra ikinci saksıya geçtim. Saksı içinde hayli yabani ot çıktığından farketmemişim.
Soğanlar ve yavruları o kadar büyümüşler ki adeta ikiz kardeş olmuşlar. Geçen sene ayırmamıştım bunları. Bayağı zorlandım. Ayırmak pek mümkün olmayacak diye soğanlara güzelce duş yaptırıp, köklerindeki toprakları temizledim. Topraktan arındıklarında ne kadar büyümüş oldukları dikkatimi çekti ve hemen tarttım. Tekli olan temizlendikten sonra (kökünde hiç toprak kalmadı) tam 550 gr. geldi. Diğer ikizler de bayağı büyümüşler. En iri olanı duş alıp temizlendikten sonra tam 1.470 gr. geldi. Duş aldıkları için soğanlar kurusun diye içeri aldım, kalorifer yakınına koydum, yarın ekeceğim. Duştan sonraki halleri |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bahçesi geniş olan arkadaşlar bu güzelliği bu mevsimde seyretmek istiyorlarsa bir köşeye mutlaka dağ muşmulası diksinler..
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemizde 3 ağaç hurma var. Bir tanesi bu sene çok az meyve verdi. Ağacın bir tanesinin bütün meyveleri korogaki yapıldı. Oysa ben hurmayı meyve olarak da yemeği çok severim. Oğuz diğer ağaca da korogaki için yönlenince kıyameti kopardım. Ağacın yarısı bana kaldı.
Olsunlar diye beklediklerimden bazıları.... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025